ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Na Úrade vlády SR budú platiť medzinárodné protikorupčné normy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Rozhodli sme sa radikálnejšie pristúpiť k potláčaniu korupcie prijatím kritérií medzinárodnej protikorupčnej normy STN ISO 37001:2019.

Vďaka zavedeniu tohto systému budeme môcť včas odhaliť a eliminovať potenciálne korupčné riziká na úrade už v počiatočnom štádiu.

Cieľom auditu je posúdenie, či protikorupčný systém zavedený na Úrade vlády SR spĺňa prísne kritériá medzinárodných štandardov.

‼️Keď Úrad vlády SR certifikát získa, bude patriť medzi prvé inštitúcie nielen na Slovensku, ale aj v celej Európskej únii🇪🇺, ktoré ním disponujú a v štátnej správe sa stane jasným lídrom.

Zámerom Úradu vlády SR tiež je, aby sa tento certifikačný systém aplikoval aj na ďalšie štátne inštitúcie po celom Slovensku.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 28. mája 2020, 19:35 – je pravdou, ze ISO neriesi represiu, ale nedodrzanie jasnych a zrozumitelnych pravidiel moze pre OCTK sluzit ako jasny podklad na vyhodnotenie konania a pri takejto platnej norme sa tazko bude dat vyhovarat, ze islo o neumyselne konanie alebo z neznalosti.

  2. Nazor 28. mája 2020, 21:24 – kde je istota, ze nepisete z psychiatrickej liecebne? Ja to netvrdim, len sa pytam, kedze sa Vy anonymne vyjadrujete ku konkretnej osobe.

    Kde je istota, ze pri podpisani sa menom a priezviskom, by sa toto neodhalilo?

    Anonymita poskytuje neskutocne moznosti dekonestovania inych ludi. Anonymita si vyzaduje vysoku moralnu a mentalnu uroven, inak moze byt a zpravidla aj je hodne zneuzivana. Nie je to stav, ktory by ma tesil.

  3. K boju proti korupcii sa ráta aj rodinkárstvo, ktoré terajší premiér Pohroma tak ostro kritizoval, keď bol v opozícii? Lebo to teraz frčí vo veľkom. A len tak mimochodom, dnes sa vo viacerých mestách konali protesty proti vláde, kde ľudia, v nezanedbateľných počtoch žiadali odstúpenie Matoviča. Prečo z toho nebolo nič v médiách? Ale o protestoch v Hongkongu informovali všetci. Aj na tomto je vidno ten dvojaký meter aký v našej spoločnosti vládne. Kým médiá a novinári išli jedných skoro zožrať, tak v príp. druhého radšej pomlčíme. Ale bohužiaľ, objektivita novinárov a slovenských médií je v posledných rokoch žalostná.

  4. Videl som nejaké zábery kde bolo pár desiatok ľudí, proti Ficovi to boli desaťtisíce, snáď to nechceš porovnávať …Ja myslím že budú musieť poriadne pridať ak sa chcú s týmto dostať do médií

  5. pozrel som si video z Kosic. Nebudem odhadovat pocty zucastnenych. Ale po vypocuti tych menstruantov, ci demonstrantov(?), konecne viem ako znie psi hlas.

  6. Čo mi už riadne leze na nervy,je neustále bliakanie o vykradnutej špajze,o núdzovom režime,o neustálom strašení ľudí z príchodu novej vlny Covid-19,o nosení,či nenosení náhubkov,objavuju sa rôzne správy o možnom zmrazení minimálnej mzdy,o rovnej dane(pozrite si zoznam krajín,ktore zaviedli rovnu dam,nie je tam žiadna bohata krajina zo západnej,či severnej Europy,to je obyčajný experiment postsocialistických ekonomov)…Slovensko predalo dlhopisy za 4 miliardy Eur,nevyčerpane eurofondy,dalšie 4 miliardy eur,ak dorazí tá pomoc z EU cirka 8 miliard eur…podľa politikov prichádza kríza,avšak to im nebráni,aby si zase zvýšili platy…drzosť,či blbosť ministra financií,ktorý bliakal,že dôchodcovia dosiaľ neboli poškodení koronakrízou,je čistý klam,kto nie je postihnutý koronakrízou ste Vy politici,pred voľbami opozičný poslanci tvrdili,že obchod so stihačkami F 16 zrušia(pozrite si video,kde B.Kollar hovorí,že ked ľudia uvidia letieť F 16,to ako keby Vám nad hlavou lietali nové nemocnice)…čo tak urobiť referendum,či ľudia chcu nove stíhačky,alebo nove nemocnice,ved Matelko je expert na referendá…

  7. Miloš kedy už konečne prijmeš fakt že Matovič to nemá v hlave v poriadku? najprv blokada PZ všetkých ciest potom blackout,teraz nezmyselné obchadzanie ústavy SR.to tu nieje ani pol roka premierom.nechcem vedieť čo by povystrájal za 4 roky .ale to nehrozí,lebo už teraz im dochadza čo je vlastne zač

  8. lebo ťa poznám ako rozumného chalana.a teraz sa začínaš správať ako Blaha.velebiš svoju modlu a kto stým nesuhlasí na toho útočíš.

  9. Miloš Majko 29. mája 2020, 10:29 – mylis sa, Matovic nie je moja modla, dokonca nie som jeho volic.

    Kedze ale suhlasim s krokmi, ktore robil v opozicii a mam zato, ze ludi uz a velmi rychlo zabudli na to, co vsetko bolo zmenene na zaklade jeho vtedy skutocne odvaznych a v danej dobe nenahraditelnych krokov, snazim sa to pripominat, aj ked historia to zhodnoti najlepsie.

    Nemam rad, ked anonym nepravom utoci na konkretnu osobu a vyhlasuje ju za blazna. Nie pre ochranu konkretnej oznacovanej osoby, ale preto, lebo citatel netusi, akym blaznom moze byt samotny autor a kedze nie je citatelovi znama jeho identita, tak za diskutujucim sa moze skryvat aj vysloveny podvodnik ci osoba dokonca viac krat trestana za kradeze, podvody ci drogovy diler.

    Co sa tyka Tebou uvedenych veci, za ich realizaciu zodpovedaju ministri, resp. nim podriadeni ludia vo vysokych a dobre platenych funkciach. Oni maju byt odbornikmi ktori aj premierovi dokazu povedat, co jeho (vlady) rozhodnutia sposobia v reale.

    Matovic je individualny hrac, ktory podla mna na to, co a ako robi doplati velmi skaredo. Problem ale nevidim v tom, ze nasledky ponesie on, ale ze ich ponesieme aj my vsetci.

    Riesim ale veci, ktore realne viem ovplyvnit. A preto intenzivne pracujem na vyvodeni trestno a hmotnopravnej zodpovednosti voci ludom, ktori systematicky zneuzivaju moc na urovni samosprav. Nateraz to povazujem za svoju ulohu – riesenie celostatnych problemov a tazku hlavu z riesenia svetoveho mieru rad necham inym…

  10. ,bla bla bla.Miloš ked napišeš elaborat neznamena to že si niečo rozumne zdôvodnil.Matovič patrí do opozicie lebo poukazoval na všetku tu špinu bez strachu.ale teraz nevie kam z konopí.za ake veci odvolavali Fica, Pelegriniho,Kalinaka ,a dalšich?za chaos na cestách na velku noc mal odstupiť minister vnutra.policajti len plnily rozkaz ktorý im dal.

  11. Bohuš 29. mája 2020, 11:36 – bla, bla, bla…

    Co s tym co si napisal, mam ja?

    Vyzvi ich na odstupenie. Ja som volil tych ludi, ktori (zatial) robia tak, ako robit maju. (zatial) Nevidim ich priame pochybenia a ide o ludi, ktorych som (az na jedneho) volil preto, lebo ich dlhu dobu poznam osobne a som si isty, ze moju doveru nesklamu.

    Ak sa zmylim, OSOBNE BUDEM AKO PRVY, kto to verejne napise. Nemam s tym problem, pretoze ak sklame niekto iny, necitim zodpovednost za jeho konanie, kedze neviem jeho konanie ovplyvnit.

    A je mi jedno, co si o tom kto mysli. Ja sa pod svoje prispevky podpisujem a tak si kazdy moze poozriet, co som pisal pred 12 rokmi. Ak chce davnejsie, tak aj to, co som niekedy pred 13 ci 14 rokmi pisal na ,mestskej stranke, ked tam diskusia bola. Ja ju mam zalohovanu.

    Takze – ak mas nieco proti predsedovi vlady – napis mu to, alebo sup a chod do ulic…

    Ja mu zatial vycitam akurat jeho snahu byt co najdlhsie pred kamerami na tlacovke, preco prestavam intenzivne sledovat TA3. Povedal by som to inak – ak sa budem chciet na neho pozerat pol dna, dam si do ramika na pracovny stol namiesto fotky manzelky a syna fotku jeho. Alebo nasu spolocnou. Zatial tu potrebu nemam…

  12. Nazor 28. mája 2020, 21:24 – kde je istota, ze nepisete z psychiatrickej liecebne? Ja to netvrdim, len sa pytam, kedze sa Vy anonymne vyjadrujete ku konkretnej osobe.Toto si napísal na človeka ktorý tu povedal čo si o Matovičovi mysli skoro cele slovensko.ja Ti len hovorim že zbytočne napádaš ludi.

  13. Bohuš 29. mája 2020, 12:18 – Bohus, takto:

    moja demokracia a moje prava koncia tam, kde zacinaju Tvoje prava, ci prava ineho.

    Nema podla mna pravo o Tebe, o mne ale ani o predsedovi vlady – teda o osobach vystupujucich pod menom a priezviskom ANONYM napisat ze su blazni a pod.
    Moze napisat ze nesuhalsi s tym ci onym, a pod.

    Ak ale pisem pod menom svojim, mam pravo aj o prezidentovi napisat prakticky cokolvek – o fyzickych nie verejne cinnych osobach mal by som ale len to, co viem ustat aj pred vysetrovatelom ci sudom.

    V pripade verejne cinnych osob, volenych zastupcov a verejnych cinitelov je miera kritiky, otazok a strata sukromia a teda aj nevyhnutna tolerancia voci obcanom niekde inde zo zakona.

    Ja tu hovorim a snazim sa vysvetlit moralne a eticke zabrany.

    A tie by mali anonymitou stupat, nie klesat.

    Preco?

    Lebo dost urcite postupne pride k obmedzovaniu anonymity, kedze kopa debilov a polodebilov anonymitu ZNEUZIVA.

    Asi si postrehol tych debilov a polodebilov – pouzil som umyselne, aby som poukazal na fakt, ze ANONYM nie je konkretna osoba identifikovatelna a teda pozivajuca ochranu podla zakona. Anonym si voli svoju poziciu vo verejnom priestore rovnako, ako si ju volim ja tym, ze sa podpisujem.

    A zo skusenosti viem, ze ANONYM je podstatne citlivejsi na nazvanie ho co i len jeho slovnikom, lebo on sa akosi falosne stotoznil s tym so svojim statusom.

    Je zaujimave, ked napisem vseobecne a ozve sa konkretny anonym. Vtedy sa potvrdzuje, ze oznacenie naslo adresata.

    Takze skus pisat pod menom a priezviskom. Ked nas bude vacsina, zvysi sa uroven diskusie, lebo ludia sa trosku (mozno) za napisane a nezmazatelne vyjadrenia zacnu hanbit…

  14. Miloš, mám na teba otázku ako na novinára. Zaujíma ma tvoj názor, keďže máš blízko k ľuďom, ktorí sú teraz vo vláde ale aj k novinárom. Prečo nebolo nič v médiách – žiadnych zo včerajších protestov proti Matovičovi a tejto vláde? Prečo nebolo dokopy nič v médiách z vyjadrení ľudí, s ktorými sa robili rozhovory na hraniciach, kde dosť jasne vyjadrili svoje názory. Prečo na tlačovkách, keď si ich porovnám s tým, ako novinári grilovali členov býv. vlády, to teraz pripomína niečo medzi komédiou a rozprávkou pre deti. Nedávať háklivé otázky, pýtať sa jemne lehce, len aby sme nezabŕdli do niečoho vážneho. Je tento dvojitý meter novinárčiny, ktorá má byť akože objektívna, podľa teba správny?

  15. Vlado, ja síce nemám blízko k novinárom ani k ludom, ale z toho čo som videl tak mi to prišlo že je to viac stretnutie priatelov Marčeka než nejaká demonštrácia, na bežnej dedinskej svadbe býva viac ludí…naozaj myslíš že v dnešných udalostiach pandémie COVID-19, ekonomickej krízi a dalších závažnejších udalostí si stretnutie 60-80 ludí zaslúži významný mediálny priestor? ani samotný organizátor Marček to dokonca nijak nepropaguje, a ani na jeho FB nevidím žiadny matierál z tejto akcie….vidím nejaké video na youtube, ktoré zdiela aj infovojna…takže nielen že to nedáva mainstreem, neinformuje dokonca ani alternatívna scéna a dokonca ani sám organizátor….

  16. Vlado 29. mája 2020, 13:16 – mam na Teba otazku. Susedova koza sa zdula, preco sa zdula a preco sa tomu nikto nevenuje?

    Neviem. Netusim a nezaujima ma to. A nemozem a nemam pravo riesit, preco sa nejake sukromne medium venuje niecomu a inemu nie.
    Divil by som sa inemu mediu, keby sa zaujimalo o to, co miseme my.

    Vlado, mas zvlastne myslienkove pochody a odpovede na ne nehladas u seba, ale u mna. Nie, netusim. A tusit nechcem.

  17. Igor Matovič 29. mája 2020, 15:14 – s umyselnym pouzivanim identity inej konkretnej osoby vo verejnej komunikacii, by som narabal velmi opatrne.

    Na SOL existuje registracia.

  18. ako vieš že sa tak nevolám? a meno Bohuš používam ako krytie.toto je ako ked sme sa ako malý hrali na indianov.ked pridavam komentar je tam napisane Meno!ale nieje napisane že musí byť moje

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img