ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Minister obrany SR Jaroslav Naď na návšteve ženistov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Minister obrany SR Jaroslav Naď v rámci pracovného výjazdu navštívil 28. mája 2020 areál Ženijného práporu v Seredi. Ženisti predstavili ministrovi aktuálne ciele a perspektívu ďalšieho rozvoja. Podľa ministra Jaroslava Naďa sú ženisti mimoriadne dôležitou súčasťou funkčných ozbrojených síl. Potrebujeme ich pri stavebných prácach, majú spôsobilosti na potápanie, zneškodňujú míny, zabezpečujú asistenčné úlohy pri povodniach, priemyselných haváriách, ale napríklad v súčasnosti pomáhajú aj na hraniciach a realizujú mnoho ďalších úloh podľa aktuálnych potrieb. „Po každom takomto výjazde sa moja úcta k tejto profesii a ich práci ešte viac prehlbuje. Zároveň ma však o to viac mrzí, že sú denne konfrontovaní s problémami, ktoré boli dlhodobo neriešené a zanedbávané,“ dodáva šéf rezortu obrany.

S ministrom obrany sa stretol aj primátor mesta Sereď Martin Tomčányi,  ktorý označil spoluprácu mesta so ženijným práporom  za výbornú. Krátke stretnutie a priblíženie  možností ďalšej spolupráce  sa konalo za podpory a účasti veliteľa pozemných síl generálmajora Jocha a náčelníka generálneho štábu SR generála Zmeka.

Pre ženijný prápor malo v tomto roku absolvovať cvičenie 121 vojakov, cvičenia sú však aktuálne z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 pozastavené, informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková

Minister na záver povedal: „Hoci to nie je primárnou úlohou vojakov, pomáhajú tiež pri rekonštrukciách našich objektov a infraštruktúry. Týmto spôsobom každoročne šetria rezortu milióny eur! Musíme im to vrátiť najmä v zmysle investície do techniky, ktorú nevyhnutne potrebujú. Je totiž známe, že technika v Ozbrojených silách Slovenskej republiky nie je na takej úrovni, na akej by mohla, respektíve mala byť. Spolu s náčelníkom Generálneho štábu gen. Danielom Zmekom budú maximálne nápomocní, aby našim ženistom uľahčili a skvalitnili ich pracovné podmienky v seredských kasárňach.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img