ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Hygienici rozhodli o výnimke kedy nemusíte mať rúško. Platné od dnes 12:00 hod.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚVZ SR |MM| Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia – rúška zmena

Týmto opatrením sa výnimky z povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest dopĺňajú o:

„- osoby nevesty a ženícha pri svadbe,

-žiakov pri konaní prijímacích skúšok, komisionálnych skúšok, jazykových skúšok, skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania a pri ukončovaní výchovy a vzdelávania,

-poslucháčov pri konaní štátnych jazykových skúšok,“

Toto opatrenie nadobúda účinnosť dňom 28. mája 2020 od 12:00

Opatrenie_UVZSR_ruska-zmena

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mám zopár dotazov k týmto opatreniam Úradu verejného zdravotníctva SR. Už som si „zvykol“, že štát namiesto vlády SR riadia hygienici, imunológovia a iní odborníci z oblasti zdravotníctva. Všetko je to pekné, ale už dávnejšie bola nastolená polemika či je to právne čisté. Pretože títo odborníci by mali fungovať „len“ ako poradný orgán vlády SR. Ale vydávať všeobecne záväzné právne predpisy by podľa môjho názoru mali vydávať v konečnom dôsledku vláda. Čiže tie právne predpisy, t j. opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR mi nejako nepasujú. Ďalším problémom je záväznosť. Ak nie sú vydané v zbierke zákonov, pre koho sú záväzné? Zákon č. 400/2015 Z. z. hovorí, že o všetkom, čo bolo v zbierke zákonov vyhlásené, sa má za to, že dňom vyhlásenia sa stalo známym každému, koho sa to týka. Táto domnienka o znalosti vyhlásených všeobecne záväzných právnych predpisov je nevyvrátiteľná. Čiže nikto sa nemôže vyhovoriť, že o nejakom predpise nevedel. To je to ľudové „neznalosť zákona neospravedlňuje“. Podobná domnienka sa však na opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR nevzťahuje, zvlášť ak nie je uverejnené v zbierke zákonov. Aký zákonný inštitút zabezpečuje to, že opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR sa stalo známym každému koho sa týka? Aký zákonný inštitút zabezpečuje, že neznalosť o existencii opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR nikoho neospravedlňuje? A aký zákonný inštitút zabezpečuje, že také opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR je záväzné?

    Budem rád ak sa tu objavia konštruktívne príspevky.

  2. pre: Magdalena 30. mája 2020, 15:29 Vaša „neanonymita“ je obdivuhodná. Podpísať sa ako ste to urobila Vy je to isté, ako sa podpísal „Anonym“. Odpoveď aspoň čiastočnú, na otázky resp. vecné poznámky, ktoré uviedol Anonym 29. mája 2020, 18:53 je vysvetlená a dosť odborne tu:
    https://www.youtube.com/watch?v=C8CCtumJ08U
    Očakávam, že aj odbornú autoritu, akou je MUDr. I. Bukovský dokáže spochybniť nejaký troll. O tých tu nebýva núdza.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img