ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„Stromom novej aleje sa darí“. Alebo žeby až tak veľmi nie? To už Veselický neukazuje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Stromom novej aleje sa darí

Životné prostredie a príroda     Bc. Ľubomír Veselický     13 MÁJ 2020
S odstupom ôsmich rokov si už málokto spomenie na kritikuniektorých obyvateľov na zásah do starej lipovej aleje na Námestí slobody. Určite nebolo všetko ideálne, ale dnešný stav úplne vyvracia názor, ktorý v júni 2012 vyjadril jeden z našich úhlavných „priateľov“. Znel takto: „Pozreli sme si tie vzrastlé stromy, ktoré sú vysádzané. Možno je veľa takých, ktorí nemajú predstavu, čo sú to vzrastlé stromy. Ale žiaľ sú aj takí, ktorí tomu rozumejú. A tí musia roniť krokodílie slzy. A pýtať sa  – čo sme komu urobili…“
Aké je dnes skutočnosť? Stromy, ktoré v čase výsadby s koreňovým balom mali asi tri roky, rastú v nových podmienkach, a z roka na rok dotvárajú revitalizovaný priestor  stále väčšími  korunami.
Kritizovať  je vždy ľahšie ako niečo vytvoriť. Aj v tomto prípade čas potvrdil, že nad víziou krokodílích sĺz „odborníkov“ sa môžeme iba pousmiať.
Zdroj: SN

 

Na článok Ľubomíra Veselického reagoval Pavol Ištok týmto článkom:

Ad: Stromom novej aleje sa darí

Prečítal som si „výročný“ komentár pána zástupcu primátora mesta Sereď na tému revitalizácia Nám. Slobody (Stromom novej aleje sa darí, SN, 13. máj). Prekvapilo ma, že zistil, že „nebolo všetko ideálne…“ (skromnosť nevídaná). Nebolo, ale ten humus v strede mesta si naozaj už dávno žiadal hlbokú orbu.
Dal aj nejaké fotečky, ale akosi „zabudol“(?) dať aj fotečky niektorých pôvodných stromov, ktorým revitalizácia (neodborný výkon?) nepomohla, ale skôr ublížila a vyzerajú ako po nálete sarančí (ja som si ich foto spravil a ak bude záujem, dodám). Verím, že teraz mesto už konečne vytasí odborný posudok čo spraví a ako to napraví.
Ozaj, kde bol, keď sa revitalizovalo, prečo nedozoroval? Z titulu svojho pracovného zaradenia bol nielen oprávnený, ale najmä povinný…
Aj pre toto si myslím, že pán zástupca primátora mesta nemá nárok sa komusi „pousmievať“. A ak to robí, tak iba ukazuje na seba…, lebo on je, pokiaľ viem, zástupca primátora mesta rovnako pre všetkých obyvateľov mesta… aj pre nositeľov vlastného názoru, aj pre úhlavných „priateľov“, aj pre tých, jeho srccu najmilších, čo nemajú názor.
Mať tu vlastný názor je základný kameň úrazu, to je v jeho (ich) ponímaní priam trestuhodný čin. Miesto toho, aby ocenil, že ktosi sa vyjadril, tak ho ironizuje, ponižuje a ešte aj … (doplňte si hoci aj nespisovný výraz).
Škoda, že si teraz nedokázal(?) spomenúť aj na tých, ktorí vtedy vyjadrili mestu podporné názory (do tých si nemôže kopnúť?). Ja som vtedy do diskusie k projektu revitalizácie prispel zreteľným podporným stanoviskom a navrhoval som ešte významnejšie zmeny. Ocenil som aj postoje predstaviteľov mesta a ich odvahu ísť do toho. To bolo z mojej strany vtedy naposledy, lebo potom už v Seredi skapal pes….
Toto jeho „dielko“ mi veľmi pripomína jeho „postrehy“ napr. k Pocitovej mape, alebo jeho „komentáre“ k postrehom iných (aj kolegov poslancov) ku kaštieľu, parku, niklovke… Kto má oči, uši a pamäť vie, o čom j reč.
Ak si pán zástupca primátora mesta rozhodol takto ironizovať postoje a názory iných, prečo vtedy nezverejnil svoj vysvetľujúci a projekt obhajujúci názor, ako som to urobil ja? Či nemal čo zverejniť? „Vtedy“ som nič také nezachytil. Ako volený funkcionár mesta jednoznačne mal. To si však žiada:1. mať názor, 2. mať istú odvahu…
p.s. Ôsme výročie je celkom pekné okrúhle a je dôvodné si tie udalosti pripomenúť. Očakávam preto, že k 10. výročiu (to je ešte okrúhlejšie) zvolenia do funkcie primátora a poslanca – zástupcu primátora mesta Sereď, spoločne vypublikujú krátke literárno-informatívne spomienkové dielko na tému: oprava (obnova, revitalizácia) kaštieľa v Seredi.
Pred vtedajšími voľbami (takmer) všetci kandidáti mali vo svojich programoch (aj na 1. mieste) napísané „zabezpečíme rekonštrukciu kaštieľa…“.
Myslím si, že aj takúto udalosť sa žiada pripomenúť, bilancovať úspechy, aj niektoré ťažkosti, poďakovať sa za spoluprácu a načrtnúť ďalší vývoj. Ľudia to ocenia…
Alebo sa budeme my ostatní iba „pousmievať“?
Zdroj: SN
Pod článkom Pavla Ištoka v diskusii zareagoval poslanec MsZ a viceprimátor  Ľubomír Veselický týmto príspevkom:

Ľubomír Veselický

Charles de Gaulle to povedal za mňa.
Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach a malí o iných ľuďoch.
– – –
Nakoľko diskusia v mestom vydávaných a plne ovládaných Seredských novinách slobodná diskusia bez registrácie účtu na sociálnej sieti  FB možná nie je, oslovil nás obyvateľ mesta Sereď  Ivan Sklenár s prosbou, aby sme pod článok Ľ. Veselického vložili jeho reakciu.
Aj mne pripadlo, že v článku p. Veselického ide skôr o akési vyrovnávanie si osobných účtov s jemu vlastnou iróniou. Tie nové a mladé lipy sú naozaj pekné. Ale tých 26 vypílených z trojradovej aleje a to celkom zbytočne a neodôvodnene žaluje. Žaluje a vrhá veľmi chladnýa dlhý tieň na platených predstaviteľov mesta, neochotu prijať iný názor ale vrhá chladný tieň aj na volených zástupcov občanov. Podobne ako Vy p. Ištók, aj ja mám odložené v mojom archíve niekoľko foto, ktoré dokazujú aký „odborník“(čka) sa vložil pomôcť spasiť zo sveta celkom zdravé stromy, ktoré si v čase ich exekúcie pamätali najmenej tri generácie sereďčanov. A zatiaľ len dve ďalšie lipy z ostatnej plochy, ktoré nepadli do oka p.dendrologičky sú kdesi v drevárni. Môže za to totálne odfušovaný projekt revitalizácie a stupídne ignorantstvo ku akýmkoľvek pripomienkam a upozorneniam zodpovedných z radnice. A ďalšie štyri lipy to v blízkej budúcnosti čaká.
Viac v rubrike: Revitalizácia nám. Slobody. Preto sa nemienim viac na túto tému opakovať. Nepochybujem že p. Veselický,  vytiahnete zo svojej truhlice múdrostí niečo aj pre mňa. SI
Fotografie stromov, ktoré dendrologička  Mederlyová uznala za choré.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán Veselický,ja som pánovi Majkovi verila tak trochu.Aj som videla že príde pravdu a aj som sa snažila samú seba presviečať,že pravdu asi nemá.Nechápala som čo stále akože rýpe.Teraz som si prečítala váš príspevok a myslím si že vy už nie ste normálny!Pán Majko má svätú trpezlivosť s vami a teraz sa mu čudujem že vám toleruje to čo robíte.Ste arogantný starý a zakomplexovaný aparátnik ktorý pánovi primátorov robí plot medzi slušnými občanmi aby sa ho nemohli pýtať na to,prečo v meste stále sú porušované zákony.Pán Veselický skončíte odpísaný aj s pánom primátorom lebo ste zabudli na občanov a ste arogantný!!!!!Ľudia zobuďme sa lebo nám zničia mesto načisto.

  2. Pán Veselický, ja byť vašou manželkou, buď Vás ráno prefackám, alebo nakopem do rozkroku, aby som zistila, či tam ešte tie oriešky máte. Lebo podľa všetkého nie. Svoj názor, svoje ja, ste zapredali za post na úrade. Robíte zo seba dôležitého, potrebného. Ale ste už len odpad. Odpad, ktorý vyprodukoval primátor mesta. Za pár stovák robíte rohož, podrž tašku. Na jeseň života ste si mali užívať doma s rodinou a namiesto toho si „užívate“ falošný pocit potreby a dôležitosti. Keby ste kandidovali v inom obvode, ste v zabudnutí doma v papučkách, ale „prešmykli“ ste sa tak, ako sa správate. Ako slizký had. Celé mesto Vás bude takto mať v pamäti. Ako slizké zvieratko plaziace sa z primátorovho zadku. Za svojich desať rokov na poste viceprimátora ste nevyprodukovali nič, len osierate tých, ktorí majú iný názor. Toto je Vaše skutočné ja. Toto ste Vy! Človek bez vlastného názoru, resp. s prevzatým od Vášho „tatíčka“.

  3. No onedlho bude zasa článok od Majka,že mu ani Veselicky,ani Tomcanyi neberie telefón.Viete,niečo iného je kritika,či už oprávnená,alebo nie,ale toto sú tie najhoršie osobne urážky a ponizovanie,ktoré sahiaju až po rodinných príslušníkov,a to už presahuje vsetky medze a tu prestáva akákoľvek tolerancia .Je to hnusne,je to nevychovane a je to pre každého slušného človeka neprijateľné.Ten ktorý to navodil ,ten môže byť na seba hrdý,ste proste banda nevychovancov.

  4. Halo 26. mája 2020, 10:24 – to, ze Tomcanyi sa strani pred moznostou dostat sa pred kameru tam, kde to nema pod kontrolou ako predsedajuci a Veselicky si roky neplni povinnosti (no odmeny pobera) a nekomunikuje s mediom a obyvatelmi mesta, je konstatovanie faktov. Nic viac.

    Ubezpecujem Ta, ze ked ja OSOBNE budem chciet hovorit s Veselickym alebo Tomcanyim vo vztahu k ich funkciam – budem.

    Dlhsie uz pisem, ze „krok za krokom“…

    Teraz sme v stadiu, kedy povazujem za potrebne disponovat dostatkom podkladov, ktore su podstatne tam, kde riesime hmotno a trestopravnu zodpovednost konkretnych ludi nie v malom rozsahu.

    Zabava ma cas…

  5. Myslel som, že diskutujúci pod citovaným článkom v SN sa budú zaoberať meritom veci. Mojim príspevkom som chcel len pripomenúť tím obyvateľom mesta , ktorí povedzme už pozabudli, na to, čo sa spájalo s revitalizáciou Nám. Slobody a že nadlahčovať skutočnosť rečami plnými irónie nie je na mieste. Neznamená to však, urobiť si z diskusie „pľuvátko“ voči Ľ. Veselickému. Svoj súhlasný alebo nesúhlasný postoj môže vyjadriť každý aj kultivovaným postojom a nie nechutnými útokmi. Hoci som nič také nenapísal, mrzí ma to, na akú úroveň sa diskusia zvrháva.

  6. Úroveň diskusie pod týmto článkom je skutočne absolútne primitívna, hanebná, prízemná, väčší hnus som dlho nevidel

  7. Súhlasím Ivan,poznám Ťa a viem,že si férový chlap a vždycky si bol.K Jozefovi,ja som s tým určite nezačal.Toto nemá obdobu,takéto hnusne diskusie,ale čo iného čakať,od médiá,alebo lepšie povedané od človeka,ktorého nenávisť a pomstychtivost nepozná hraníc.

  8. Halo 26. mája 2020, 14:19 – ukazte mi jeden primitivny, hanebny, ci prizemny prispevok, ktoreho som autorom ja.

    Pod tym co napisem som podpisany a obsah som ochotny kedykolvek obhajit aj v pripadnom pravnom spore.

    To, ako reaguju na Veselickeho obcania a volici, je ich a Veselickeho vizitkou.

    Asi s nim a jeho spravanim sa maju osobne skusenosti, ktore im davaju dovod o nom sa takto vyjadrovat.

    Je Veselicky prezlieka kabat je zname – staci pozriet za koho kedy kopal a kndidoval.

    A co sa tyka obvodov v meste? Je to chrapunstvo kandidovat ucelovo a tam, kde niet konkurencie. Inyk, kto, kedy a ako sa ma moznost dozvediet, v ktorom obvode je kolko kandidatov? 😉

  9. P. Veselický!
    Charles de Gaulle to povedal dobre!
    Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach a malí o iných ľuďoch.
    Veď práve Vy ste ten „malý“.
    O čom je ten Váš článok? Veď v ňom práve Vy poukazujte na iných ľudí, obyvateľov mesta, ktorí mali vtedy iný názor.
    A ešte to, Vy nemáte inej práce vo funkcii zástupcu, za toto ste platený z daní občanov! Počas pracovnej doby si vylievate na webe svoje pocity.
    A ešte aj toto. Bol som pozrieť na stromy, ktoré sa tam zachovali. Zostávajú z niektorých iba pahýľe, usychajú. Tie chátrajúce ste však na fotografie nedali. Zasa len faloš a faloš!
    Človeče už sa spamätajte!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img