ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Nevychadzali sme prakticky von, poslušne sme sedeli doma a chránili sa.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes som pozerala správy a tí akí sú rozculeni tí, ktorí prichádzajú zo zahraničia. Jasné je mi ich ľúto a viem , že nie je príjemné, ak má niekto obmedzené určité podmienky, ak musí zrazu rešpektovať určite pravidlá, ktoré sú preto, aby mnohí ľudia boli uchraneni pred týmto ochorením . Mnohí sú rozhorčení a chcú žalovať vládu. A zamyslela som sa nad tým, kde sa zobral ten vírus. Ten doviezli zo zahraničia, ti čo boli na dovolenkách, ti čo tam pracujú. My tu žijeme, tu odvádzame dane, my máme často problém prežiť. My sme museli byť zavretí v bytoch, boli sme disciplinovaní , nosili sme Ruska, mnohí museli zostať doma, prišli o peniaze ,mnohí zrejme prídu o zamestnanie. My sme rešpektovali tvrdé opatrenia. Ani nám sa to nepáčilo, ale uvedomovali sme si, že chránime seba i iných okolo seba. A dopadli sme oproti iným krajinám aj pre to, že sme to rešpektovali . Nevychadzali sme prakticky von, poslušne sme sedeli doma a chránili sa. Pýtam sa kto je poškodený? Oni, alebo my. Čo v tejto krajine robíme za nízke mzdy, mnohí nemajú ani na lieky, dôchodcovia , ktorí ťažko prežijú, že nemajú často ani na službu ktorú potrebujú, nemajú kvalitnú starostlivosť. My čo sme neopustili našu krajinu, nešli a nemali za čo ísť na dovolenku ? Nechcem nikoho viniť, je to vírus, ktorí paralyzoval takmer celý svet. Ale mnohí vedeli , že vírus v zahraničí je a nepriznali sa, že boli na rizikových miestach. A teraz chcú žalovať vládu, ktorá napriek tomu , že nemajú dostatok poznatkov , ale ani odborníci , ale robia všetko preto, aby chránili životy , čo je najdôležitejšie a urobili to najlepšie ako sa dá a dokázali to. Pracovali takmer celé dni, od rána do večera . A teraz ich chcú žalovať za čo. Nemali by sme my si uplatniť určite od odškodné od tých, ktorí nam to na Slovensko priniesli?

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne tak. My sme boli zavretí doma kvôli tým, ktorí sa sem vracali. Máme ich za to žalovať? Máme aj my protestovať, sťažovať sa, vyhukovať ako sme boli obmedzení? Trochu pokory by nezaškodilo tým, ktorí sa sem hrnú.

  2. Mali tam prečkať! Koľko nás stojí len ich rozvoz a testovanie? Hromadne odchádzali, hromadne prichádzajú. Koľko nás stojí vytváranie krízových centier? Ale jedno je pravda, že nemali unáhlene dávať im nádej, že bude fungovať aplikácia, keď ešte nebola spustená?

  3. Tí čo kričia na hraniciach a chcú žalovať štát. Na čo sa vlastne vraciate? Samozrejme ste tu vítaní ale podľa toho sa treba aj správať !!!!
    V zahraničí “ šuchate” nohami, utierate rite, robíte podradné roboty ktoré sa na Slovensku hanbite robiť a prídete k hraniciam a už máte silné reči! Netvrdím že systém je ideálny, ale chyba Vám rešpekt a pokora!!!! Za hranicami sa nikto s Vami ani nebaví, buď rešpektuješ alebo choď odkiaľ sú prišiel.
    Slovač zabúda že nemáju len práva ale aj povinnosti! Tak sa podľa toho aj správajte. Už som len zvedavá ako budete dodržiavať e-karanténa keď už pri vstupe na Slovensko sa správate horšie ako “ opice”. Potom budeme žalovať mi Vás

  4. Pani lubica napísali ste to trefne , lepšie , by som to nenapísal . Teraz už len tŕpnuť , aby tu domácu karanténu , aj dodržiavali.

  5. V čom vidíš rasizmus? Tebe nevadí, že si kvôli privandrovalcom sedel doma? Že kvôli nim nosíš rúško? Že si vystavený riziku, ktoré si nespôsobil? A ešte budú prskať a my máme byť ticho?

  6. Každý má iný uhoľ pohľadu,ja vidím,druhý nevidí,ale to je v poriadku..ja nenosím rúško podľa Teba..kvôli privandrovalcom,ale kvôli tomu,že je tu určitá pliaga a myslím si,že práve títo ľudia,sem koronavírus nezavliekli,skôr by som povedal,že to mohli zaniesť dovolenkari,vracajúci sa z Talianska,Rakúska..

  7. Myslel som to vo všeobecnosti. A je jedno či to sem priniesol Miško alebo Ferko. Preto by som čakal od tých ľudí viac pokory, keď už sa utiekajú na Slovensko.

  8. Jedno ako jedno,ale niektore komentáre sa tu zdajú,že tu vznika nejaká nova vlna..koronainkvizítorov…aj tu ľudia na Slovensku pracujú,ako opatrovatelia a utierajú rite..netreba týchto ľudí podcenovať a či to vykonavajú na Slovensku,alebo v zahraničí..je úplne jedno..a tie roboty vykonávajú v zahraničí preto,lebo chcú viacej zarobiť..a nie že sa to hanbia robiť doma..to patrí pre Anonym 24.mája 2020 18:02

  9. Ľudia môžu vycestovať na 24 hod.do zahraničia,keď sa vrátia,nemusia ísť do karantény,pendleri,cestujú každý deň tam a naspäť,takže môže mi niekto vysvetliť,aký má tento cirkus vôbec význam,A akú pokoru žiadate ,čo už Vám ozaj jb.Bol vonku a vrátil sa domov,prečo a zaco,čo Vás je vôbec potom!Je to čistá buzerácia,ktorá sa aj tak behom pár týždňov musí skončiť,lebo ekonomika to bude tvrdo vyžadovať.

  10. Pre Halo
    Vieš si predstaviť, že by 4 milióny ľudí na Slovensku hundralo na to, že kvôli niekomu, kto dovliekol koronu, museli strpieť obmedzenie práv, pokles finančných prostriedkov, atď. Ale keď frflú ti, čo sa vracajú na to milované Slovensko, tak tých budeme ľutovať. Každý z nás si to vyžral. Aj my sme boli buzerovaní a ani sme hranice nemuseli prekročiť. A áno, pokorne sme to pretrpeli. Preto by sa aj oni mohli chovať rovnako. Nič viac od nich nechcem, len to súdim podľa seba. Pekný zvyšok dňa.

  11. Včera tu bol veľký hejt na Matoviča a jeho (ne)zvládnutú situáciu a zrazu sem len tak náhodou pribúdajú články kde v podstate sú zlí ľudia ktorí boli oklamaní premiérom.
    A pokiaľ žalujú a súd im dá za pravdu tak dúfam že to pôjde osobne z Matovicovho účtu keďže presadzoval dlhé roky trestnoprávnu zodpovednosť. ( ale asi nič z toho nebude lebo lišiacky všetky peniaze prepísal na manželku )

  12. Anonym,si proste strata času.Nechapes vôbec nič,vo svojom malomestackom myslení.Okrem toho píš len za seba a nie za milióny ludi,ako si sa vyjadril.

  13. frflať bude niekto vždy, v tejto situácií sa nedá uspokojiť každý…tí čo sú vonku by sa radi bezproblémovo (bezkaranténne) dostali na SK a časť z tých ktorí tu žijú by ich sem nepustila aby sem chorobu nezavliekli…doležité je to nejak rozumne vybalancovať a hlavne jasne odkomunikovať ľudom…balancovať sa to ako tak darí – máme možno najlepšie čísla a uvoľnujú sa opatrenia, horšie je to z tou komunikáciou…

  14. Ja som zvedavý,že ked sa otvoria hranice a tisíce ľudí bude cestovať do zahraničia na dovolenku,v septembri začne školský rok,kde stredoškoláci a vysokoškoláci premiešajú cele regiony,čo potom,alebo si myslíte,že vírus tu nebude..a to,že máme dobré čísla,myslíte,že je to z toho,že nosíme náhubky,nebudte naivný,ked si pozriete počet umrtí na Covid-19,tak kde je veľké percento zaočkovaných ľudí proti chrípke,tam je veľké percento umrtí,vo Svedsku r.2018-2019..vyše 50% zaočkovaných obyvateľov nad 65 r…teraz je vyše polovica umrti je v domoch seniorov..na Slovensku počet zaočkovaných na chrípku..okolo 13% nad 65 r…a okolo 5% ostatná populácia..

  15. Gulak, Korea ma cez 80% zaočkovanost a rovnaké čísla umrtnosti jak Slovensko a naopak Turecko má pod 10% zaočkovanost a mrtvych na COVID má 10x viac ako my alebo Korea (v prepočte na milion obyvatelov)…v tom očkovaní to asi nebude.

  16. To nie je môj výmysel,to sú úvahy rôznych vedcov,dalej vedci zistujú ,či vakcína proti tuberkuloze môže naštartovať imunitnu odpoved rôznymi smermi..na Slovensku sú nou očkovaní hlavne ľudia narodení medzi rokmi 1953-2011..prvá študia začala koncom marca v Holandsku..krajiny,ktore mali povinne plošne očkovanie proti TBC,majú nielen menej nakazených,ale aj menej úmrti na Covid-19..na Slovensku bolo povinne očkovanie zrušené v r.2012..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img