ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Na hraniciach sa zastavil čas…..

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Peter Smolka

Na hraniciach sa zastavil čas…..

Ja tiež žijem na juhu Francie už vyše 50 rokov a veru som konsternovaný z diania na hranici. U nás všetci rešpektujeme opatrenia, lebo ide o naše zdravie a tiež o náš život. Som emigrant ktorý odišiel zo Slovenska-bývalého Československa, ešte za hlbokej totality. Som vojenský lekár na dôchodku, ktorý prešiel vojnou v Afrike a v Sýrii. Udivuje mňa že ešte existujú na svete ľudia čo sa nevedia správať a nerešpektujú zákony štátu, kam prichádzajú. Slovensko je malá krajina a v poslednej dobe nastali prevratné zmeny ktoré sú jedinečné pre národ, teda občanov Slovenska. A to len vďaka Matovičovi, áno vďaka Igorovi Matovičovi, ktorý sa nebál nastúpiť boj nielen proti oligarchom. ale aj proti Covid19. Teda táto pandemia zaskočila nielen celý svet, ale aj Slovensko. Zdá sa ale že Slovensko vyšlo z tohoto boja najmenej postihnuté, aj vďaka opatreniam vlády, krízoveho štábu a hlavne pána Matoviča. Ktorý bez ohľadu na vlastné bezpečie sa pustil spoločne zo slovenským národom do boja s pandemiou. Kupodivu tento boj bol úspešný a to viem o čom píšem. Slovenský občania disciplinovane, dodržiavali opatrenia a výsledok sa dostavil v podobe zdravia pre národ. Preto nechápem pendlerov-repatriantov, imigrantov – teda neviem ako mám týchto ľudí nazvať čo išli za prácou do zahraničia a teraz sa chcú vrátiť ako hostia na Slovensko. Lenže to nie sú slušní hostia, ktorý by rešpektovali život na Slovensku, teda opatrenia, ktoré chránia občanov. Ale bez rešpektu a pokory, volajú po slobode nakaziť občanov-lebo to inak ani nemôžem nazvať. V okolitých štátoch Europy ešte aj dnes umierajú ľudia postihnutí Covid 19, ale na hraniciach sa nejako zastavil čas…..

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mňa ohromne udivuje, ako môže človek – lekár z dve tis. km vzdialeného juhu Francie napísať takéto riadky a komentovať situáciu u nás, teda na Slovensku. Mňa udivuje , teda konsternuje jeho odvaha čosi takéto napísať. To ako u vás ľudia rešpektujú nariadenia vašej vlády (lebo vy p. Smolka už sem nepatríte) a najmä ma udivuje vaša vláda ako vás chráni pred hordami polodivokých Afričanov, čo denne prúdia do vašej krajiny. Takmer denne sme toho svedkami (aj keď nám to naša TV neukáže) aké násilie sa pácha u vás „doma“ vo Francúzku. To je v súlade s vašimi francúzkymi zákonmi? Ak áno, tak ste dosť úbohá krajina! Ak sú občania pracujúci v zahraničí (poväčšina z nich pracuje v prihraničných oblastiach) repatrianti tak vy ste kto? Viete kam vy vôbec patríte? Aby som to veľmi nenaťahoval, pozrite si toto video:
    https://m.facebook.com/matovicovcirkus/videos/252579492547650/?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F108135149529838%2Fvideos%2F536037600611684%2F&_rdr
    Ospravedlňujem sa za vulgarizmy toho nahnevaného pána, že sa nechal uniesť emóciami. Rád by som však videl, ako by ste reagoval na ich mieste vy p. Smolka! Koľko aj opakovaných testov zaplatili osadníci zo Spiša? Alebo že by ste im poslal príspevok z vlastného?

  2. Pán Smolka má pravdu. s.i.n. ty tu splietaš jedno cez druhé, téma je ale o situácii na našej hranici, kde si repatrianti ani len nedokázali správne vyložiť význam slov o spustení aplikácie a nedokázali si zistiť či vôbec tá aplikácia už funguje a potom stepovali na hranici. To je ale ich problém a ich chyba. Polemizovať o bezpečnosti vo Francúzsku v súvislosti s Afričanmi môžeme, to ale nie je téma tohto článku. Veľmi dobre vieme, že sem vírus zavliekli tí, čo sa do SR vracali, preto nech sa nečudujú, že práve oni sú tí rizikoví. Ale keď treba, všetci majú plnú hubu práv a slobôd.

  3. to: anonym 24. mája 2020, 13:43 . Ja len že p. Smolka je ten posledný, čo má do tejto problematiky niečo povedať. Nebol to a nie je to nik iný ako premiér, čo aj dva či tri krát za deň poskytuje info a vždy iné a často krát protichodné. Vláda je tu na to, aby:
    1. rozhodovala a nie dezinformovala. Na to, aby občania SR ktorí prechodne krátkodobo či dlhšie pracujú v zahraničí a chcú prísť za príbuznými DOMOV nemôžu a nemusia potrebovať žiadne apky a fóny a overovať si či už niečo niekoľkokrát sľubované funguje! Na to je tu vláda a príslušné ministerstvá!
    2. ak niečo premier povie, tak to má platiť a byť zrozumiteľné a hlavne platné pre všetkých a nie len pre smartfónistov alebo androidistov a neviem akých iných istov.
    A čo majú povedať tí ktorí takéto zariadenia nemajú?
    Na hraniciach sa nezišli repatrianti, ale slobodní občania vlastniaci cest. pas SR! Naštuduj si význam slova „repatriant“ ! Pochádza od lat. slova „pátria“ – vlasť a je to ten, ktorý sa vracia do svojej pôvodnej vlasti po dlhoročnom pobyte v inej domovine zväčša z politických ale aj iných dôvodov, kde dovtedy žil. Ak sa obávaš tých ktorí sem zavliekli vírus, tak jediné čo sa malo spraviť , hermeticky uzavrieť hranice, natiahnuť ostnatý drôt a basta. A mali by sme tu v sledovaných parametroch samé nuly. A nie len tú jednu, čo sedí na premierskom kresle a tára a tára.

  4. Netrep. MATOVIC robil tlačovku už pondelok kde povedal že aplikácia domácej karantény bude spustená v piatok o 15:00. Je to na internete aj jeho vyjadrenie.
    Aj ľudia z SAS upozorňovali Matoviča aby sa vyvaroval týmto vyjadreniam ale Matovič jednoducho neodolal sa prezentovať ako záchranca a popredný vývojár aplikácie….
    Ľudia v piatok ráno sa poodhlasovali z ubytovní a hotelov a vybrali sa na hranice s tým že o 15:00 budú môcť prejsť hranice do domácej karantény. Niektorí ľudia a hlavne ženy tam boli bez auta kde následne museli celú noc v zime vonku prečkať noc spolu s batožinou.
    Pamätám si ako opatrovateľky mali haváriu keď sa vracali z Rakúska kde bez charakterne Matovič robil tlačovky o tom ako že za tie vyhasnuté životy je zodpovedný Smer lebo vďaka nemu ľudia museli ísť pracovať do zahraničia. Až syn jednej mŕtvej musel volať aby s tým Matovič prestal že si neželá aby jeho matku zaťahoval do svojej politickej hry.
    A pred týždňom týchto ľudí pracujúcich za hranicami ktorí žiadali aby sa mohli vrátiť na SVK nazval – psami.
    Ludia pracujúci za hranicami si zapamätajú ako ich nazval a ako sa k nim správal a odzrkadlia to vo voľbách

  5. Pre s.i.n.
    Vynechajme pojmy, tie nie sú podstatné. Uskutočňujú sa repatriačné lety a nemám pocit, že by išlo len o ľudí, ktorí sa do pôvodnej vlasti vracajú po dlhých rokoch z politických a iných dôvodov. Proste sú to občania SR, ktorí z mne neznámych dôvodov zrazu hľadajú v čase koronakrízy útočisko na tom poondenom Slovensku. Teda drvivá väčšina z nich. Mimochodom tvoj návrh na účinný spôsob zabrániť šíreniu vírusu prostredníctvom uzavretia hraníc by bol najlepší, ale bohužiaľ Ústava SR to nedovolí. Ti ľudia ako občania SR majú právo na návrat za každých okolností. Ale to nič nemení na skutočnosti, že sú pre mňa rizikoví, pretože vďaka navrátilcom tu máme vírus. Preto sú povinní strpieť to čo sa nariadilo. Bodka. Inak keď sme pritom, tak im vstup nikto nebránil, ale museli by nastúpiť do štátnej karantény. Preto bolo jednoduchšie vykrikovať, že ich nechcú pustiť. A stále tvrdím, že tí čo vedia rozmýšľať, tak si najprv overia či aplikácia funguje. Prajem peknú nedeľu.

  6. To mu asi nadiktoval Matovič,po jeho potulkach Francuzskom.Ten pan Smolka bude pekny kvietok,stačí sa pozriet na FB.Majko, DU BLEJT.

  7. Anonym 24. mája 2020, 15:08 – no dajte svoeje meno a priezvisko, nech porovname profil autora statusu ktory sa za meno nehanbi a Vas, kto sa podpisuje – Anonym…

    Smutna je doba, ktora priniesla ludi anonymne v jednom prispevku schopnych atakovat a kritizovat a niekolko konkretnych a podpisanych ludi…

  8. Je to jednoduché,štátna karantena nepatrí do slovniku demokratického štátu,je protizákonná a na celom božom svete ju nikto nepoužíva.To za prvé,za druhé je tiež nezákonné sledovať ľudí práve týmto spôsobom,prečo myslíte že Google váha .Prečo myslíte,že sa musia podpisovať všelijaké dokumentyJe to hanba,že ľudia sa takto musia dehonestovat,a je hanba,že sa im takto nedôveruje.Je to gesto diktátora a dávame si pozor,aby sa Slovensko nestalo onucou pana chorého,jesitneho.A pán Majko,tie Vaše blbé argumenty o anonymoch si strcte viete kam,keď neviete kam ďalej,pokazdé príde táto téma.Nechajte len ľudí registrovaných,a môžte sa tešiť,že všetci sa podpisujú menom,jednoduché.

  9. Pre Halo
    daj argument prečo je štátna karanténa nezákonná. Možno nakoniec Ústavný súd skonštatuje to isté, ale daj teraz argument ty. A ak sa na celom svete nikde nepoužíva, mňa to vôbec nezaujíma. Prakticky celý svet nezvládol zachytiť nástup vírusu, tak buď taký láskavý a nedávaj nám za vzor v tomto vyspelé krajiny. Ale kľudne choď do Ameriky, Anglicka, veď tam predsa štátnu karanténu nemajú. Nuž a k tej (ne)dôvere len toľko – ak by sa štát spoliehal na uvedomelosť občanov, tak by to bolo o dosť zlé. Preto to funguje práve pod hrozbou pokút. Vidieť to aj dnes, keď rúška na verejnosti ešte neboli celkom zrušené, ale niektorí jedinci to nepochopili. Lebo ľudské práva…

  10. to: Anonym 24. mája 2020, 16:26
    s človekom v anonymnom rúchu (ja som pod týmto nikom identifikovateľný) je ťažké diskutovať, ak vôbec! Ak si budeme pevné a jednodznačné pojmy vykladať po svojom, ako nám vyhovujú, tak si zaslúžiš pomenovať slovníkom z krčmy 4. cenovej skupiny. Je mi to ľúto, ale je to tak. A o tom, či ÚS rozhodne tak alebo onak, nechaj na ÚS! Ústavný sudca P. Kresák a nie kdejaký vetroplach ako je premiér, sa k obmedzovaniu osobnej slobody vyjadril veľmi zreteľne! Prečo dodnes ani na požiadanie médií nepredložil ani minister vnútra ani tlač. odbor ÚV uznesenie podľa ktorého sa aplikuje zvôľa premiéra a zopár pandrlákov okolo neho? A zdá sa že buď nevieš čítať, alebo zámerne ignoruješ relevantné argumenty.

  11. pre tvrdohlavého Anonym 24. mája 2020, 16:26
    Je mi jedno, či budete zdroj tohto webu považovať za konšpiračný alebo nie, obsah napísaného je overiteľný, za ním sú konkrétni ľudia a nie fiktívne postavy a až príliš dobre sa zhoduje s vyjadreniami niektorých odídencov z OĽANO počas uplynulého volebného obdobia

    https://www.magazinslovensko.online/matovic-sa-nikdy-nezmeni-on-vzdy-bol-takyto/?fbclid=IwAR2oWt4KxEc1QlTMK14KIYDcY9jE2BMfaKjkVKeoODEjPD9AvoZV7Re8Ec4

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img