ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Tomuto psíkovi niekto vyplálil oči: Polícia zasiahla, iba 16-ročný mladík smeruje pred súd

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pár dní pred koncom roka 2019 otriasol slovenskou verejnosťou prípad neuveriteľnej krutosti, kedy bol v osade v obci Malcov, okres Bardejov, nájdený malý dezorientovaný pes s poranenými očami. Podľa prvotných informácií mal mať pes oči vypálené žieravinou alebo vylúpené.

Psa, ktorý dostal meno Oskar, našlo Občianske združenie Druhá šanca Bardejov – Druhá šanca – OSKAR. Po podaní trestného oznámenia policajt Obvodného oddelenia PZ v Kurove začal trestné stíhanie. Profesionálna práca polície viedla k vzneseniu obvinenia a návrhu na podanie obžaloby za prečin týrania zvierat a to zvlášť krutým a surovým spôsobom konkrétnej osobe – mladistvému K. B. (narodený v roku 2004) z osady v obci Malcov.

Prokurátor sa s návrhom stotožnil a celá vec sa aktuálne nachádza na príslušnom okresnom súde.

„Chceli by sme veľmi pekne poďakovať za profesionálny a úžasný prístup príslušníkov polície na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Kurove, ktorý viedol k vypátraniu páchateľa tohto ohavného činu,“ povedala predsedníčka OZ Druhá šanca Bardejov.

Prípadom sa zaoberal aj odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia PZ.

Týmto by sme zároveň chceli vyzvať všetkých občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie bezodkladne oznámili polícii.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neskutocne brutalne a pre spolocnost nebezpecne konanie 16 rocneho pankharta, ktory musi za svoje ciny bat exemplarne potrestany.

    Da sa predpokladat, ze ani tento pankart a ani jeho rodicia vela rozumu nepobrali a neutrpeli ani vyssie vzdelanie, ako je ukoncenie povinnej skolskej dochadzky v osobitnej skole.

    Socialni pracovnici sa musia specializovat prave na taketo individua, ktore lasku ineho nepoznaju a tak ju nedokazu ani odovzdat. Socializacia takychto individui je otazna – zlyhava prevencia a represia hasi uz len nasledky a to nespravodlivost na bezbrannych, bolest a utrpenie.

    Je na zamyslenie ako je mozne, ze v 21. storoci v krajine v centre Europy mozu vyrastat ludia takto vazne citovo, eticky a moralne zdegenerovani…

  2. p.majko,ten pankhart zbastarceny z incestu naj…ny,nebude urcite potrestany,bohuzial tento plevelny druh je dobre chraneny od bruselu,mimovladok az po nasho naruseneho premiera,maju len same prava,vyhody stedre socialky,byty postavene gratis,ved oni mozu vsetko a biely otroci,sa mozu akurat len tisko prizerat,ak nebola tato spinava cvarga potrestana za to ze dobila starsiu zenu,ktoru potom zhodili z mosta tak za nejakeho psika sa urcite sud nebude unuvat,ved bol malolety nemohol rozpoznat zavaznost skutku.
    a ak by sme sa nahodou ohradili tak sme oznaceny za fasistov,kotlebovske hlavy.

  3. Treba poďakovať Antošovej z SNS že vďaka nej je zákon – Zviera nie je vec. V minulosti by to bol len priestupok.
    A pozrel som si hlasovanie kto hlasoval a kto nie.
    Celkom zaujímavé zistenie že novodobý premiér nehlasoval ZA….

  4. Zistenie.., veď si predsa nebude hladovať ZA zákon, ktorý bude prevažne proti jeho voličom. Najme po tej vykonštrulovanej kauze okolo prvého svätého prijímanie tej soplavej opice „iného etnického názoru“.

  5. Myslim si, ze znovu jednoduchi ludia zvrhavaju diskusiu smerom, ktory NIC NERIESI. Nikde sa nepise, ze vinny je cigan. Nech by sa tohto kruteho skutku dopustil hocikto, bol by vinny rovnako.

  6. …, tá soplavá opica bola zneužitá na populizmus ala Matovič. Akurát niekto zabudol v tejto kauze urobiť foto celého kostola, aby každý videl, že osoby iného etnického názoru boli rovnako v predu ako iní a nikto nikoho nesegregoval. Rovnako, ako opomenul, že jej rodiča sa na celé príjimanie vysrali a všetko robili na poslednú chvíľu.
    Lenže to by už nebol príbeh hodný kauzy, aby niekto robil zo seba ochrancu práv osôb „iného etnického názoru“.. Však?

  7. Pán Majko.., nikde sa nepíše, že vinník je cigán.. Len v článku je, že to je obyvateľ osady pri obci. Čiže??
    A prečo sa komenty zvrhli iným smerom?
    Spomeňme si na výroky v TV, keď sa tento zákon prijímal..
    Koľko rečí bolo okolo toho, že sa bezvýhradne najviac dotkne práve tohto etnika.
    A to akože budeme neustále prihliadať na ich kriminalitu, či budeme zákony upravovať tak, aby sa týkali každého iného, len nie ich?
    Rabujú lesy v chránenom pásme, tyraju zvieratá, ohrozujú bežných obyvateľ, ktorí chcú žiť slušne, bez ohľadu na rasu, národnosť či vierovyznanie, nerešpektujú ani jeden zákon.. Ale sú dobrá „väčšina“, keď niekto potrebuje voličov.
    Tak sa ešte raz spýtajme, prečo nás „pán“ premiér a jeho poskok Polák tak agitovali proti zákonu „zviera nie je vec“?

  8. odstrelit jak potkana a dufam ze bude uz exemplarny trest uz konecne lebo sa nikam nepohneme,taky clovek sa nema pri nas normalnych a pri nasich detoch co verejne zdrzovat a myslim ze jeho jedine miesto je v leopoldove

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img