ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

„Nazval ich psami spoza plota a teraz tie psy – po x nesplnených sľuboch – ceria zuby a sú pripravené hrýzť.“ – Radovan Bránik

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nazval ich psami spoza plota a teraz tie psy – po x nesplnených sľuboch – ceria zuby a sú pripravené hrýzť. Najneskôr o 15:00 mala začať fungovať “inteligentná” karanténa a aplikácia, ktorá ju mala umožňovať. Nefunguje ešte ani v tejto chvíli. Niektoré “psy” kvôli tomu aby mohli dnes domov ako ľudia spali dve noci v stane.

Donekonečna sa spoliehať na to, že ľuďom pracujúcim v zahraničí jeho voliči neprajú a závidia nemusí už čoskoro fungovať. Nezodpovednými mnohokrát nesplnenými kecami dosiahol premiér blokádu hranice a napätie stúpa. Postavil proti sebe ľudí, ktorí chcú domov a policajtov, ktorí si musia plniť rozkazy. Keď aplikácia nejakým zázrakom nezačne rýchlo fungovať, pohnú sa smerom na Slovensko desiatky kamiónov a stovky ľudí a štátu ostanú iba dve možnosti; skúsiť ich zastaviť silou a stratiť legitimitu, alebo ich nechať prejsť mimo zákonnej karantény a stratiť autoritu.

Ani jedna z možností nie je dobrá. Možno niekomu konečne dopne, že “vtipné” a “neformálne” hlášky a statusy do huby premiéra jednoducho nepatria a môžu spôsobiť naozaj veľký problém. Nazval ich psami a nesmierne sedlácky ich urazil, ponížil a vystavil posmechu a nenávisti, ktorou komentáre v diskusiách prekypujú. Robí tak celé týždne na rôzne spôsoby. Iba sa chcú vrátiť domov, aj ich deti majú na záhradách jahody a nevedia sa dočkať svojich tatinov. Na rozdiel od premiéra, ktorý mešká kvôli televíznej relácii však títo domov nemôžu, lebo ich zasa oblafli a zblbli rečami a sľubmi, čo nesplnili.

Toto vôbec nemusí dopadnúť dobre. Krajina, v ktorej môže dôjsť ku konfliktu a použitiu sily voči obyčajným ľuďom kvôli blbej appke.

Zdroj: FB

Fotka Radovana Bránika.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jednoducho Matovič na riadenie štátu nemá. Nie je človek čo má základné elementárne znaky slušnosti a pokory.
    Mentálne je zaseknutý niekde v 13-15 roku vývoja.
    Dospelý človek aby napísal status o pápežovi „Všetko najlepšie séfko.“?
    Táto koalícia bohužiaľ dopláca na Matoviča.

  2. Rozprávajú sa Rus,Američan a Slovák kto má lepších chirurgov. Američan sa chváli : „U nás jednu ženu roztrhal stroj vo fabrike na dve polovičky. Chirurgovia ju zošili a dnes šéfuje celej prevádzke“.
    Rus na to : „Chlapovi na píle cirkulárka odfikla hlavu. Naši chirurgovia mu ju prišili a nedávno vyhral olympiádu v trojboji“.
    A Slovák : „U nás našli v Trnave na ulici funkčný kok.t. Chirurgovia mu prišili ruky a nohy a ono nám to teraz robí premiéra „…

  3. Aj im to doprajem,veď si ho zvolili ako nového spasiteľa nevidiac,že je asi psychicky na tom veľmi labilne,je to narcis s vlastným rečníckym pultíkom,spoza ktorého oznamuje poddaným super správy,a keď to nevyjde,tak ihneď pozná vinníka,samozrejme že nie seba.To by mu jeho rovný charakter nedovolil.

  4. Matovič to povedal inak. Čiže význam tých slov bol celkom iný ako tu píšete. Len toľko k tomu. S ostatným v článku ale súhlasím.

  5. Kde boli doteraz? Prečo sa tak hromadne hrnú domov až teraz? Nech idú bojkotovať Apple a Google kde momentálne aplikácia stojí na schválenie. Tak sa mi zdá, že tento návrat je nejako organizovaný aby ešte viac poškodil súčasnú vládu.

  6. Boli pri hraniciach na rôznych parkoviskách v autách prespávali alebo v stanoch. Lebo im bolo viac krát povedané na tlacovkach že v piatok o 15:00 sa spustí inteligentná karanténa a ľudia môžu ísť rovno do domácej karantény. Viac krát Matovic povedal že po 15:00 ľudí môžu ísť cez hranice rovno domov.
    Ale SVK si už zvyklo na tuposť premiéra ktorý zvoláva tlačovky na každú tému a ľudí ktorí sú reálne zodpovedný za dánú vec si potom tukajú na čelo.
    Jednoducho je neschopný a arogantný. ( Modrá knižka z vojenčiny sa nedáva zdravým ľuďom len tak )

  7. „Ísť tak, ako sa išlo doteraz, nenechať sa vyrušovať krikľúňmi zboku, alebo spoza plota kričiacimi. Ísť v duchu toho, ako sa hovorí, psy štekajú, karavána ide ďalej

  8. LoLo to je úplne fuk,kde boli doteraz,to nehrá žiadnu rolu,to je presne to o čo tu ide,ak ti to uniklo,je tu demokracia,a každý môže byť kde chce,a nemusí sa niekomu zodpovedať prečo a zaco.Moze mi niekto povedať,prečo povinná STATNA karantena existuje len na Slovensku a nikde inde,( tuším Kyper)Je to hrubé zasahovanie do osobných práv človeka,a všade to akceptujú,okrem Matovicovej vlády.To zákon o infekčných chorobách nekryje!!!

  9. A ešte pre Jozef,to je teda pekne,keď takéto niečo povie premiér,ktorý zastupuje celý národ,ale ono sa môže kľudne stat,že tych psov bude stále viac a z karavany zostane len jedna ťava

  10. Ľudia ale stále to stojí na Apple a Google. Ak by začali aplikáciu rozdávať mimo Google obchodu ako aplikáciu tretej strany tak by ste zasa kričali, že vás tajne sledujú, zbierajú informácie a čo ja viem čo. Všetci sa tu ohanaju demokraciou ale myslia len na seba. Kto zaručí, že budú doma s celou rodinou a nevyjdu von po celú dobu 14 dní. Nikto.

  11. výhrady má ombudsmanka Patakyová,ústavný právnik Kresák a rozdielne názory registruje aj prezidentka:

    Prezidentka Zuzana Čaputová rozdielne názory ombudsmanky aj ministra vnútra registruje. „Diskusia v súvislosti so štátnou karanténou je podľa nej namieste. Sama sa tiež zaoberá právnymi aspektmi, ktoré s touto problematikou súvisia. Stanovisko poskytne, keď dôkladne zváži všetky okolnosti prijatia tohto opatrenia,“ reagoval pre Pravdu Martin Strižinec, hovorca prezidentky.

    Vyhlásenie, že komunikácia cez internet a tlačové správy je dostatočná, sa právnikom nepozdáva. „Skutočne si viacerí lámeme hlavy nad tým, na základe čoho Úrad verejného zdravotníctva prijíma tie svoje opatrenia, ktoré tak výrazne zasahujú do základných práv a slobôd, a čo s tým ďalej,“ uviedol ústavný právnik Peter Kresák. Pripomenul, že ak majú byť opatrenia platné ako normy, musia byť zverejnené v Zbierke zákonov, alebo by v nej malo byť aspoň oznámenie o vydaní normy.

    „Opatrenia ÚVZ pritom majú aj ďalšie nedostatky, ktoré by sa dali namietať – nedostatočné odôvodnenie, neurčitosť či nezrozumiteľnosť. Považujem z hľadiska zachovania záruk právneho štátu za potrebné, aby sa vecou zaoberal Ústavný súd, ktorý ako jediný môže záväzne o ich právnej povahe rozhodnúť,“ uzavrela právnička Slavomíra Henčeková v Analýze právnej povahy opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR na zamedzenie šírenia COVID-19

  12. Čo ma Google a Apple s osobnými údajmi ? Chápeš ty tomu vlastne ?
    Presne takýchto ľudí potrebuje Matovic, jednoduchých a naivných.
    Včera už ľudia z jeho stránky riešili že Smer zariadil aby Google a Apple sabotovali aplikáciu – IQ 200

  13. Ty evidentne nechapes toho viac. Pokial ma apka bezat na systemoch od uvedenych spol. tak tieto si vyhradzuju pravo dohladu. A to ostatne o com tu toci vacsina nestoji za zmienku.

  14. Problemom rozmyslania bezneho cloveka je jednoducha neznalost nasledkov cesty „B“ v momente, kedy sme sa vydali cestou „A“.

    Tak tomu je v zivote, v state, ale pre porovnanie aj pri beznej ceste na dovolenku si do prace.

    Povedane inak – ak by ste do Bratislavy na nakupy namiesto po starej ceste v danom momente isli po dialnici, ste si isty, ze by ste prisli zivy a zdravy? Co keby ste sa zrazili s inym autom a to vase by napr. zhorelo?

    V danom momente viete vylucne to, ako ste uspeli absolvovanou variantou.

    Zvykne sa hovorit, ze po vojne je kazdy generalom. Na jej zaciatku, pocas bojov a problemov ale 99% ludi bud nerobi nic len pocuva a vezie sa. Rozhoduje a zodpovednost nesie iba zopar ludi.

    Nie, nie je to o bhajobe ci haneni nikoho. Krizovy stab zriadeny statom je zlozeny zo skutocnych odbornikov a tito vychadzaju z predpokladov, sledovania okolitych krajin a vyvoja v nich, snazia reflektovat a poucit sa z chb tych statov, ktore su v negativnom ponimani dalej ako my. A vlada rozhoduje.

    K Matovicovi – na to, v akej situacii sa vlada ujala riadenia statu, veci dopadli dobre. Dnes mozeme hovorit, ze mohli a mali robit inak – ale my netusime, ako by veci pri ceste „B“ dnes vyzerali a ci by sme neboli na tom tak, ze by ludia v suvislosti s mrtvymi a rozhodnutiami KS a vlady nehovorili o genocide naroda…

    Matovic je svojska osobnost rovnako ako kazdy z nas – mna nevynimajuc. Mne na nom prekazaju niekolko hodinove tlacovky a snaha za kazdu cenu na nich vystupovat. Aj on podla mna patri k ludom, ktori su postihnuti socialnymi sietami, ale tykch je vela a bude horsie…

    Osobne mam nazor, ze na poste premiera by som radsej videl inu osobu – Matovic bol nenahraditelny v poukazovani na nespravodlivosti, v svojskom ale jedinom ucinnom sposobe oznacovania tych, ktori v state zlyhali a dopustili sa neskutocnych spinavosti, statneho teroru ci ineho nezakonneho konania.

    Matovic uspel v sposobe komunikacie a vo volbach.

    Ludia v Matovicovi videli zmenu a tak ho (ludi na kandidatke OLaNO) volili aj ti, ktori by inak nesli volit.

    Je to zavazok, ktory ked nesplni, neprehra on (Matovic), ale my vsetci. Takze ja to dnes vidim tak, ze pre mna je Matovic nepodstatny, je „len“ dolezitym prostriedkom k dosiahnutiu ocakavanej zmeny. Moje kruzky na hlasovacom listku dostali ludia, ktorym som veril a zatial (!!) nesklamali.

    Cesta po novej kolaji smerovania krajiny nie je so starym vedenim a tymi ludmi vo funkciach, ktori su zavisli na starych strukturach a systeme kradnutia, parazitovania na state, zupach, mestach a dedinach.

    Nikto nedokaze zmeny vykonat okamzite a mavnutim carovneho prutika. Zmeny su narocne a na nas obcanoch je KONTROLA, aby zmeny do funkcii a uradov nepriniesli dalsich zmrdov len v inach politickych trickach.

    Sucasni zakonodarcovia by mali stanovit pravidla garantujuce pravo a spravodlivost.

    Sudcovia a policajti v base, prokuratori na ceste do nej a ustraseni uradnici su zakom toho, ze STAT BOL po dlhe roky SUCASTOU SKORUMPOVANEHO MAFIANSKEHO SYSTEMU, kde stacilo vyhrat volby a ludia pri moci mohli vsetko.

    Obcan je najdolezitejsim prvkom demokracie. Ak sa obcan na ucast pri sprave veci verejnych vyserie, tak sa casom utopi vo vlastnych vykaloch.

    Ine nazory na veci verejne, ako aj politiku a vieru su prirodzene. Jedine co ma mrzi je stav, kedy ludia nemaju odvahu svoje nazory napisat verejne pod svojim menom. Lebo potom tu mame neskutocne mnozstvo pokrytcov, nekontrolovatelnych prevracacov kabatov, zlodejickov a parazitov o inych systematicky anonymne kriciacich ze prevracaju kabaty, kradnu a parazituju na systeme.

    Mnoho ludi stratilo cest, charakter a moralka im je cudzim pojmom. Zato vsetko co chyba im, anonymne a velmi tvrdo vyzaduju od ludi ochotnych a schopnych postavit sa v zapase vo veciach verejnych pod svojim menom.

    Preco o tom pisem? Lebo vo verejnom priestore je prave meno dolezite. Anonym zostane vzdy len anonymom bez mena a vlastnej tvare.

  15. Miloš ale takýto narcis ako je Matovič nahráva hlasy Kotlebovi.ludia čo ho volili to už ľutujú a vravia že budú radšej voliť Kotlebu.a ja sa im nečudujem

  16. Jozef 23. mája 2020, 10:06
    Jožo, ty si načisto stratil súdnosť a orientáciu v čase a priestore? Lebo kedysi boli tvoje úvahy relevantné k danej téme……Ak si na dôchodku, tak sa aspoň brigádnicky zamestnaj a ak ešte pracuješ, tak šup do dôchodku. Určite ti to pomôže!

  17. Matovič, čo by osoba ZODPOVEDNÁ za fungovanie a chod štátu má všetky páky k dispozícii veci riadiť a napraviť ak sa chyba stala. Ale to sa nedeje! Len sa množstvo chýb zväčšuje. A poradcov si vybral on sám. Fico mu ich nenavrhol. Celé sa to dá zhrnúť asi do jednej vety. Zo Slovenska spravil jedno veľké väzenie.
    P.S a R. Bránik asi vie o čom píše!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img