ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Kto ohrozuje bezpečnosť našich detí hrajúcich sa na detských ihriskách?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Na konci víkendu sme do redakčnej pošty dostali podnet od občana týkajúci sa pre hrajúce sa deti nebezpečného stavu na detskom ihrisku. Ide o ihrisko na Mlynárskej ulici medzi činžiakmi.

Občan napísal a poslal aj fotografie dokazujúce jeho tvrdenie:

„Dobry vecer takto opravuju detske ihrisko na Mlynarskej sroby trcia durch a dieta si dolu roztrhne hlavu.

Aj šmykalka na jednom sroby drzi to som nefotil a nikde som na tom detskom domceku nenasiel certifikat vyrobcu alebo som prehliadol.

Ked som to dal pred tyzdnom na FB ze trcia sroby z podlahy a tycka drzi na jednom srobe tak tycky prisrobovali do podlahy dali sroby co trcia dolu a opaskovali to.
Pan Majko najlepsie ked si to pridete sam pozriet este minuly rok ked sa menili potrubia tak z bagrom zohol detsky kolotoc zobrali ho prec v zemi ostali len šróby trcat az ked som tie sroby nafotil a dal na FB tak ich prikrili z Europaletu ale kolotoc nevedia isadit uz 6mesiacov kde je ????dakujem .“
– – –
Na miesto sme sa išli pozrieť s fotoaparátom a presvedčili sme sa, že je to tak. Niektoré trčiace skrutky sú už buď vytočené, alebo odpílené. Či sa na základe upozornenia na sociálnej sieti zbadal „odborník“ pracujúci pre Mesto Sereď, alebo niektorý z rodičov chcel zabrániť vážnemu úrazu hrajúceho sa dieťaťa, nevieme.
Pri obhliadke konštrukcie drevenných preliezok pod ktoré sa dá dostať bez problémov, sme ale našli ďalšie skrutky trčiace asi 3 a pol cm do priestoru, takže úraz pre dieťa stále hrozí.
Pýtame sa, vedenia mesta – kto konkrétne za Mesto Sereď zodpovedá za stav detských ihrísk? Kto konkrétne „opravoval“ tieto zariadenia a kto konkrétne kontroloval jeho prácu?
Detské ihrisko na Mlynárskej ulici je pozliepané doslovne spôsobom „co dúm dal“ a je na mieste otázka, kde nabrali poslanci MsZ morálne právo čo i len v teoretickej rovine hovoriť o investícii v miliónoch Eur z verejných financií do štadióna s vyhrievaným trávnikom a kritériami pre 1. ligu, pokým verejné detské ihriská v meste máme v stave takom, ako prezentujú uverejnené fotografie.
Keď už u niektorých poslancov MsZ absentuje elementárny pud sebazáchovy a základná morálka, nefackuje ich aspoň hanba?
Na tomto ihrisku je aj laminátová šmyklávka. Kedy naposledy kompetentná a zodpovedná osoba kontrolovala jej uchytenie? Kto poberá finančné prostriedky a nesie zodpovednosť za súčasný stav detského ihriska? A kto ponesie zodpovednosť za úraz dieťaťa pri takomto stave ihriska?
Treba povedať, že dieťaťu s trvalými zdravotnými spôsobenými úrazom na takto sfušovanom verejnom detskom ihrisku príde dieťa k úrazu s následkami, jeho rodičom už vyvodenie zodpovednosti veľmi nepomôže.
Pýtame sa primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho, ak mesto v tak bezpečnostne citlivej veci ako sú detské ihriská vykonáva práce ( za vykonanie prác platí mzdy)  v takejto kvalite, ako potom sú mestom / pre mesto vykonávané práce tam, kde bezpečnosť nie je tak dôležitá ako pri detských ihriskách?
– – –
Dnes o 13:00 hodine sme na detské ihrisko išli pozrieť znovu. Mesto malo viac ako týždeň na opravu ihriska.
Priamo na ihrisku sme stretli mladú rodinku s detičkami. Spoločne sme si pozreli stav preliezky pod ktorou sa detičky hrali a čo nasledovalo, si priblížime už zajtra.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán Majko klobúk dole pred vami.Každý deň sa nám hrajú malé deti na tom ihrisku a my sme netušili do akého rizika ich dávame.A to si myslíme že keď idú na ihrisko sú v bezpečí.Ihrisko má predsa certifikát!!!!!!Susedia dokedy sa necháme klamať poslancami aj Tomčányim ako všetko pre nás robia????Nevidíme pravdu?Veď taký šrób by prerazil dieťaťu lebku a mohlo by mať modzok poškodený na veky!!!!! Ľudia spamätajme sa,keby nebolo Majka čo tu na tieto chrapúnstvo upozorňuje tak by sme boli ešte väčšia diera.Postavme sa a vykričme Tomčányimu odmeny,pôžičky,tunely a aj poslancom!!!!!Dokedy budeme trpieť ich maniere????

  2. Odpoveď z mesta ktorú momentálne dostanete je, že v súčastnosti sú všetky detské ihriská uzatvorené a deti sa tam hrajú na vlastnú zodpovednosť, resp. rodičia majú zabezpečiť aby sa tam deti nehrali. O nevyhovujucom technickom stave nebude ani zmienka

  3. Dnes sa mi vysral cudzi pes na dlazbu pre domom, musel som to upratat..
    Zabudol som to nafotit a poslat najskor Majkovi, nech sa moze obut do primatora.

  4. Pre Krum – neviem či by to bol dobrý nápad opraviť. Niekto by ťa uvidel a poslal tichý bonz, že to ihrisko ničiš a všetko by dali k náhrade tebe. Nedajbože by sa tam stal úraz a vinný si bol ty. Darmo, že si chcel odstrániť nedostatok. Však za dobrotu na zebrotu. Od toho je tam správca čo je za to zodpovedný.

  5. Máme v tej Seredi “bordel”, a to riadny! Prúser za prúserom.! To akože ešte do roku 2022, chcete vydržať s “”vedením” tohto bordelu?

  6. Tomčányi konečne si zbaľ tie svoje švestky a choď kade ľahšie. Len robíš hanbu tomuto mestu. Ty si primátor? Prúser za prúserom, si totálne neschopný hňup.

  7. Občanov “buzerovat” vedia, vyrubovať dane vedia, schvaľovať na MZ v neprospech občanov vedia, schvaľovať pôžičky pre kamošov vedia,
    Odfláknuť robotu prevziať vedia bez problémov, parazitovať z dani občanov vedia!
    Čo okrem toho?
    Vedenie mesta a celí mestskí aparát platení z našich dani, totálne zlyháva v základných potrebách fungovania mesta…….
    A to sa nebavíme o dlhodobých problémoch s vodou, skládkou luženca, …..
    A výhovorky že mesto nie je majiteľ neberiem!!!!!

  8. Minule som sa tak prechadzal po plafone a aby som do rana skapal prepichol som si nohu na srobe co drzi luster 🤣 A jak som tak padal prepichol som si lebku na srobe v kute. Je to strasne ze mam kockatu hlavu a secko v kutoch berem do hlavy jak murarske hladitko do kutov 🤣😂

  9. Niekto v Seredi je zodpovedny za udrzbu ihrisk si myslim .TAk asi ten co to opravoval nieje schopny logicky uvazovat ked si mysli ze dieta nepojde od spodu sa hrat a preliezat.Moja uvaha.Preco ten co to opravoval dal take dlhe sroby co az presahuju do spodu 2cm neviem pochopit.Ked to aj spravil mal podliezt a odrezat ich zarovno dreva.Dobre ze sa nic nestalo este.Inak by niekto iste podal zalobu na mesto alebo spravcu ihriska.Alebo tam nema co taky clovek robit.Aj doma svojim detom by to tak spravil????

  10. Aj kvôli “ pisálkom” ktorí sa tu prezentujú a obhajujú neobhajitelné, Sereď a riadenie v meste vyzerá a funguje tak ako funguje.
    Smutné……

  11. V Seredi su pre primatora a poslancov deti na poslednom mieste. Dospelaci sa nahanaju za loptou za mestske peniaze, zurky si robia za mestske peniaze, behaju po mestskom vyhrievanom travniku a detom hrozi vrazenie troj centimetrovej skrutky do hlavy pri hani sa na ihrisku, za ktore zodpoveda mesto, ktoreho primatorom a statutarom je Ing. Martin Tomcanyi.

    Martin, gratulujem, to je vizitka toho, ako vedies mesto …

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img