ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Informácia zo zasadnutia KŠ mesta SEREĎ v súvislosti COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Informácia zo zasadnutia KŠ mesta SEREĎ v súvislosti COVID-19
20.05.2020 o 15,00hod
………………………………………………………………………………………

• Naďalej bude povinné nosenie rúšok v interiéroch. V exteriéri nebude potrebné nosiť rúško vo vzdialenosti päť metrov a viac od osôb mimo spoločnej domácnosti.
• V meste sú od 20.mája otvorené všetky prevádzky, budú môcť mať vo svojich priestoroch viac zákazníkov – kým doteraz to bol jeden zákazník na 25 štvorcových metrov, po novom to bude jeden zákazník na 15 štvorcových metrov.
• Pokračuje sa ďalej v pravidelnej dezinfekcie lavičiek v meste, dezinfekcie workoutových ihrísk a v dezinfekcii predajných stánkov na mestskom trhovisku
• Zostáva nariadenie prevádzkovateľom potravín a drogérií umožniť v dňoch pondelok až piatok v čase od 09:00 hod do 11:00 hod vstup iba osobám nad 65 rokov.
• Detské ihriská v meste aj v objektoch materských škôl zostávajú do odvolania zatvorené.
• Mestská plaváreň zostáva do 31. augusta 2020 Zatvorená.
• Knižnica aj múzeum budú otvorené, za dodržania podmienok ÚVZ
• 27.06.2020 v sa uskutoční koncert v muzeálnej záhrade v Seredi za dodržania podmienok ÚVZ
• Sobáše v exteriéri a interiéri sú povolené s obmedzeniami za dodržania podmienok ÚVZ
• Mestské toalety zostávajú naďalej uzatvorené
• Kino aj letné kino je zatiaľ do odvolania uzatvorené.
• Športoviská v areáloch škôl sú zatvorené do odvolania.
• Základné školy, materské školy a školské jedálne budú od 01.06.2020 otvorené, riaditelia škôl v spolupráci s mestom zabezpečia dezinfekčné prostriedky. Zostáva forma dištančného vyučovanie 1-5 ročníka. Školské jedálne budú poskytovať stravu pre žiakov ktorí sa zúčastnili vyučovacieho procesu.
• Zákonní zástupcovia sú povinní najneskôr do 25. mája 2020 nahlásiť záväzný záujem o vzdelávanie v materských školách, v 1. – 5. ročníku základných škôl a školských kluboch detí a o stravovanie v školských jedálňach. Mesto Sereď rozhodlo, že na obdobie do konca školského roka nebudú vzhľadom na priestorové, personálne a materiálne možnosti materských škôl umiestnené deti rodičov na materskej a rodičovskej dovolenke. Prevádzka materských škôl je určená v pracovných dňoch v čase od 6,30 do 15,30 h.
• Mesto Sereď rozhodlo že do materských škôl nebudú prijímané deti rodičov na materskej dovolenke. Záujem zákonných zástupcov žiakov o návštevu školy budú zisťovať riaditelia škôl do 27.mája 2020
• Zástupca mestskej polikliniky v Seredi poďakoval príslušníkom mestskej polície za asistenciu v prístupovej hale a udržiavanie poriadku počas vyhlásenia pandémie. Poliklinika v Seredi funguje v plnom režime.
• Mestský úrad v Seredi pracuje od 4.mája ako pred pandémiou – s kontrolou vstupu pri vchode:

o Pondelok 8,00 – 12,00 13,00 – 15,00
o Utorok 8,00 – 12,00 13,00 – 15,00
o Streda 8,00 – 12,00 13,00 – 17,00
o Štvrtok 8,00 – 12,00 13,00 – 15,00
o Piatok 8,00 – 12,00

Zdroj: Mesto Sered

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie všetky detské ihriská sú zatvorené.
    Prídite sa sami presvedčiť na Jesenského 1114 že to drevenné detské ihrisko je otvorené. Deti dali jednoducho dole pásku a šup sa hrať na to špinavé,okadené pieskovisko,kam chodia mačky vykonávať svoju potrebu a šup aj na húpačky.
    Tínedžeri vyženú menšie deti z húpačiek aby tam mohli byť oni.
    Takže ako píšem nie všetky detské ihriská sú zatvorené!!!!

  2. Áno je veľa mačiek keď jeden Pán z naproti činžiaku má hádam aj 5 mačiek a hrajká sa snimi a oni idú potom vykonať potrebu rovno do pieskoviska. Potom sa tam idú hrať deti. Hlavná vec že píšu že detské ihriská zostávajú nadaľej zatvorené. Tak asi tažko keď tu si deti prídu strhnú pásku a nestarajú sa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img