ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Mladí vedci sa zomkli pre vedu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

OZ Preveda |MM| Mladí vedci si na Slovensku dokázali k sebe nájsť cestu aj v čase, kedy ich pracovné povinnosti boli do značnej miery ovplyvnené opatreniami súvisiacimi s ochorením Covid-19. Využitím formátu Interaktívnej Konferencie Mladých Vedcov, ktorý každoročne prinášajú vedci SAV pod hlavičkou OZ Preveda je aktuálne na online konferencii prezentovaných 178 štúdií študentov VŠ, doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov SAV a univerzít.  Teší nás, že medzi nimi nájdete aj práce zahraničných autorov.

XII. ročník ponúka excelentné práce z oblastí prírodných vied, biomedicíny, chémie, analytiky, ekológie, biofyziky a biotechnológie.  Mladá vedecká obec dokázala veľmi rýchlo nabehnúť na online systém, ktorý umožňuje okrem samotnej prezentácie príspevkov propagovať jednotlivých autorov prác, ako aj špičkové vedecké tímy. Prezentované štúdie sú voľne prístupné pre vedeckú obec a širokú verejnosť.  Aktuálne až do konca mája máte možnosť  publikované práce hodnotiť a diskutovať. Veľmi jednoduchou cestou sa tak každý z vás dostane prostredníctvom interaktívnej diskusie k informáciám, ktoré ho zaujímajú. Viete si takto doplniť svoje vedomosti, alebo získať všeobecný prehľad o aktuálne riešených odborných problematikách.

Určite sú veľkým lákadlom práce z oblasti virológie, molekulárnej biológie a genetiky, ktorým výborne sekundujú viaceré skvelé práce z oblasti neurovied, problematiky metabolických porúch, kardiovaskulárneho, onkologického výskumu, ale aj štúdium dopadu klimatických zmien a ekologických charakteristík. Práve diskusná interakcia a samozrejme aj samotná kvalita vedeckých príspevkov napomôžu pri výbere najlepších prác a udelení ceny Prevedy 2020. Neodmysliteľnou súčasťou tohto moderného vzdelávania sú erudovaní moderátori jednotlivých odborných sekcií a partneri podujatia, ktorým patrí veľká vďaka za participáciu na tomto skvelom projekte. Link pre prihásenie do konferencie nájdete tu: www.preveda.sk/conference.

Nevieme či sme aktuálne jediná konferencia, ktorá na Slovensku prebieha, každopádne sme radi, za tak veľký počet kvalitných príspevkov. Ceníme si odhodlanie týchto mladých ľudí, ktorí si vážia svoju prácu a pochopili význam neustálej potreby vzdelávania sa a napredovania v oblasti vedy a výskumu.

 

Realizačný tím OZ Preveda,

  1. Ferko, ÚVS CEM SAV
  2. Farkaš, CHÚ SAV

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img