ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Minister školstva Branislav Gröhling k otváraniu škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Je to 9 týždňov, odkedy sa zavreli školy a učitelia začali učiť na diaľku. Mnohí to robia ukážkovo a za to im patrí moja vďaka. Ale škola nemôže takto fungovať večne. Mnohí rodičia nemôžu pracovať z domu, ostávajú s deťmi doma a prichádzajú o príjmy a obživu rodiny.

Preto je na čase vrátiť sa do škôl. V týchto dňoch som diskutoval s viacerými učiteľmi ZŠ a MŠ. Som rád, že vyjadrili odhodlanosť a pripravenosť vrátiť sa do škôl. Úrad verejného zdravotníctva chystá uvoľnení opatrení v školstve. V nadväznosti na to čoskoro vydá ministerstvo školstva rozhodnutie, podľa ktorého:

Od 1. júna 2020 môžu zriaďovatelia rozhodnúť o obnovení vyučovania v jednotlivých školách a podľa záujmu môžu otvoriť jednotlivé:

👉 materské školy (vrátane špeciálnych)
👉 1-5. ročník základných škôl (vrátane špeciálnych)
👉 školské kluby detí

Rodičia budú môcť s deťmi ostať doma (ak nemajú záujem alebo ide o zdravotné či iné dôvody). Týmto rodičom bude naďalej vyplácaná OČR. Škola zabezpečí dištančné vzdelávanie týchto žiakov vo forme a rozsahu, ktorý umožňujú personálne a technické podmienky.

Dnes nájdu školy na webe pomocné materiály, ktoré im pomôžu pripraviť sa na výučbu v školách. Zriaďovateľ pomôže škole zabezpečiť prostriedky na dezinfekciu a ochranné prostriedky. Oslovil som tiež Štátne hmotné rezervy, aby pomohli školám s nákladmi pri otvorení.

V školách budú skupiny detí po 20 žiakov v ZŠ a po 15 žiakov v MŠ. Tieto skupiny by sa nemali premiešavať. Žiaci na vyučovaní nemusia mať rúška, zamestnancom sa odporúča štít alebo rúško. Zabezpečí sa dezinfekcia, minimalizuje sa zhromažďovanie pred školou a v jej priestoroch, každé ráno bude meraná teplota bezdotykovým teplomerom (ľudia s príznakmi nemôžu vstúpiť do školy, resp. ju čo najskôr opustia). ZŠ môžu upraviť formu aj obsah vzdelávania, ak je to nutné.

Materiály nájdete na webe ministerstva: https://bit.ly/2TkE6ds (rozhodnutie čoskoro pribudne) 😊

zdroj: Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

Organizácia a pokyny ministerstva školstva pre základné školy

Organizácia a pokyny ministerstva školstva pre základné školy

Gepostet von Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR am Montag, 18. Mai 2020

 

Odporúčania a pokyny ministerstva školstva pre materské školy

Odporúčania a pokyny ministerstva školstva pre materské školy

Gepostet von Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR am Montag, 18. Mai 2020

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Výborne to sa máme , ako tešiť ? V iných krajinách sú deti v školách už od mája a tu ešte stále nie . A teraz z veľkou pompou ich ide otvárať.

  2. Branislav tebe j-béééé…

    Ty si k-kôóóóót…

    Vymývanie a programovanie myslí môže pokračovať…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img