ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Inteligentná karanténa bude spustená až po testovaní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|Verejnosť zatiaľ nemôže využívať tzv. inteligentnú karanténu, spustená bude až po ukončení interného testovania. „Podmienkou celoplošného spustenia smart karantény je úspešné ukončenie interného testovania. Do interného testovania verejnosť nie je zapojená,“ oznámil úrad vlády s tým, že pred celoplošným spustením tohto typu karantény bude verejnosť informovaná.

Nová forma karantény prostredníctvom mobilnej aplikácie má odbremeniť kapacity štátnych karanténnych zariadení. Štát očakáva, že by mohla znížiť rozpočtové výdavky. Zároveň sa očakáva, že dôjde k uvoľneniu stoviek členov Policajného zboru, ozbrojených síl a Hasičského a záchranného zboru z plnenia úloh súvisiacich so štátnou karanténou. Aplikácia má byť poskytnutá bezodplatne, podmienkou inteligentnej karantény je dobrovoľnosť.

Novelu zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o elektronických komunikáciách, ktorú parlament schválil v skrátenom legislatívnom konaní, podpísala v piatok 15. mája 2020 prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Podľa novelizovaného zákona je prevádzkovateľom mobilnej aplikácie na monitorovanie dodržiavania nariadenej izolácie Úrad verejného zdravotníctva SR.
Počas krízovej situácie z dôvodu ochorenia COVID-19 môže úrad verejného zdravotníctva  rozhodnúť o tom, že fyzické osoby, ktoré majú povinnosť podrobiť sa nariadenej izolácii, ju môžu absolvovať v domácom prostredí za podmienky  písomného súhlasu alebo inak hodnoverne preukázateľného súhlasu  s podrobením sa izolácii  doma za použitia mobilnej aplikácie na monitorovanie jej dodržiavania.

Zdroj: TASR,  MV SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To je všetko zbytočný humbuk,je to ozaj velmi amatérske,štátna karantena je zbytočná,a keď viaže na seba toľko zložiek,tak je aj veľmi drahá.Nepouziva ju nikto,okrem Slovenska a Kyprú.Je to výsledok absolútnej nedôvery k vlastnému obyvateľstvu..A to je typické,niečo sa ohlási a potom to nejde,lebo nie sú schopný inteligentnu karanténu nainstalovat.Pury diletantizmus

  2. Halo 18. mája 2020, 15:27 – tazko doverovat obcanom, ktori sa nedokazu ani podpisat pod nazor. Tomu hovorim diletantizmus.

    A na mna sa nepozeraj, ja sa podpisujem vzdy a vsade.

  3. To je ozaj fantastický argument,Nikto mi nebude a hlavne Ty Majko rozkazovat ako mám písať a čo mám písať.Ty rád vysvetľujes ,tak to vysvetli,ešte v piatok to bolo inak

  4. Haló – čo myslíš ako sa k nám dostal tento vírus. Žeby sa vyliahol na Lomnickom štíte alebo ho niekto dovliekol zo zahraničia. Koľko bolo prípadov, že zatajili cestovatelskú anamnézu a išli k doktorovi kde boli plné čakárne ludí. Však aj v Žehre si to rozniesli navrátilci z Anglicka a nedodržiavali karanténu doma.

  5. Bohužiaľ ľuďom sa dôverovať nedá, ani v prípade nariadenej karantény. Veď si len pozri čísla za minulý týždeň. Takže absolútna nedôvera k vlastnému obyvateľstvu je opodstatnená.

  6. Miloš.ja zase nedôverujem ludom čo jebú na FB každú pičovinu čo sa im primotá na mysel.napr .Igorko.a kým otestujú aplikaciu urobenu na úrovni ZDŠ a cenou ako za raketoplán.už nebude potrebná.tie vulgarizmy som použil nech nezaostávam

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img