ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Desať tisícová pokuta udelená Obci Šoporňa je potvrdená.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / Pred niečo viac ako mesiacom sme v článku publikovanom pod titulom „Obec Šoporňa nezákonne monitoruje súkromné obydlia a objekty“ – píše obyvateľka obce.“ písali o pokute udelenej Úradom na ochranu osobných údajov obci Šoporňa. Išlo o článok konkrétneho autora, ktorý si želal zostať v anonymite.

Autor článku okrem iného napísal:

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky v Bratislave zistil v roku 2019 neprimerané monitorovanie súkromných objektov, súkromných obydlí v obci Šoporňa v časti Melečka, malá Jednota, pri Kaprovi, pri fitku, na Sereďskej ulici a v ďalších častiach Obce. Prevádzkovateľom kamerového informačného systému je Obec Šoporňa v zastúpení starostom obce Adriánom Machom, ktorá získané informácie a osobné údaje spracováva vo svojom systéme.

Menovaný kontrolný Úrad ďalej zistil, že Obec Šoporňa ako prevádzkovateľ kamerového systému spracovával údaje dotknutých osôb a ich objektov v takom rozsahu, ktorý nie je nevyhnutný na účel ochrany majetku Obce a nie je ani na zamedzenie čiernych skládok, čím Obec – prevádzkovateľ zasiahla do práv a právom chránených záujmov týchto dotknutých osôb, čiže viacerých občanov Šoporne. Ako a prečo je možné, že starosta či niekto z Obecného úradu sledoval občanov a hlavne tých tzv. nepohodlných?

Na základe takýchto vážnych zistení a porušení obcou Šoporňa voči jej občanom bola uložená Obci Šoporňa pokuta 10 000 eur! Je toto ešte normálna samospráva pre vlastných občanov?

Starosta obce Šoporňa Adrián Macho takto opakovane ignoroval a naďalej ignoruje zákon a dôležité nariadenia z viacerých rôznych inštitúcií a zbytočne zaťažuje rozpočet Obce vysokými pokutami, ktoré v konečnom dôsledku zaplatia občania Šoporne. Taktiež výrazne predraženými obecnými právnickými službami v takýchto konaniach, ktoré opäť zaplatia zo svojich daní občania Šoporne!

Pod článkom ako obyčajne anonymní diskutujúci popísali všeličo. Napríklad aj toto:

Dezko 15. apríla 2020, 16:50

Pre obyčajny sopornan…

Zacnem ako ty… Ja som neni proti Machovi, ale nepaci sa mi ako kradne on a jemu blizky ludia…

A je dobre, ze sa kamery používajú na znižovanie kriminality v obci, ale je nemysliteľné, aby ich predstavitelia obce zneužívali. A toto vysiel na svetlo len jeden pripad…

Co ak ich bolo viac… co ak zastrasovali viac ludi vdaka kamerovym zaznamom, aby presadzovali vlastne zaujmy? Co ak zamlcali dokazy trestnych cinov na kamerach, len aby tym mohli niekoho vydierat… Mmmm?

Myslite ludia….

Ale aj toto:

Halo 16. apríla 2020, 8:53

Obec neplatí,tak na ňu nakydame,toť vsjo

A ešte toto:

Meno: 19. apríla 2020, 12:58

stoji to za uvahu?

ako by sa iny obcan, ako oznamovatelka, dozvedel, ze bolo udanie na kamerovy system?

uvaha. zeby ten druhy clen domacnosti?

vsetci v obci vedia, kto neustale udava obec. ak by bol starosta niekto iny, urcite by udania nepisali. kto to vlastne stale udava? aha. asi ti, co chodia so sklonenou hlavou od hanby ako potkyny a nepozeraju pred seba, co je kde napisane…

A za zmienku stojí aj toto:

Pre pana Majka.
Pan Majko, ked chcete, napisete, co sa Vam zachce. Vzhladom na skutocnost, ze rozhodnutie nie je pravoplatne, nema pravne ucinky a tak ziadna pokuta nebola obci uvalena. ked neviete citat rozhodnutie s porozumenim, nekomentujte to. Ak je povolenie snimat verejne priestranstvo, tak pripadne susedne nehnutelnosti su tiez snimane. Tiez je potrebne uvedomit si, ci UOOU postupoval v sulade s platnym pravnym poriadkom, ked rozhodoval o veciach, ktore neboli predmetom staznosti a staznost pisatelky mailu, bola vyhodnotena ako nepravdiva. Skuste sa aspon hrat na objektivneho. Plne usta a texty etiky, ale len tej, ktora Vam vyhovuje. Ste az trapny. Verim, ze v ramci objektivne vhodnej cenzury, ktora je na Vasom portali bezna, tento prispevok o chvilu date prec.

– – –

K poslednému skopírovanému anonymnému príspevku snáď len toto:

Rozhodnutie už teda potvrdené je. Potvrdené je preto, lebo sankcia bola obci udelená pre porušovanie zákona a  priemerne inteligentný jedinec by mohol vedieť, že súkromné pozemky / obydlia obec svojvoľne snímať a monitorovať pohyb na nich nemôže. A ako vidíte, SOL nie je na cenzúru odkázané, váš príspevok nech je akokoľvek scestný, v novinách zostal.

V diskusných príspevkoch napriek zverejnenému stanovisku / rozhodnutiu autority ktorou v predmetnej veci Úrad na ochranu osobných údajov nesporne je, sa diskutujúci snažia navodiť atmosféru zľahčovania nezákonného konania obce pod vedením starostu a štatutára Mgr. Adriána Macha. Nezákonné šmírovanie fyzických osôb bagatelizujú a osočujú tých, ktorí na nezákonné konanie poukázali. Dokonca ľudí poukazujúcich na porušovanie zákonov  verejne obviňujú z bonzovania a donášania na obec. Pre demokraciu, transparentnosť v obci a jej vývoj do budúcnosti sú takéto verejne prezentované názory „občanov“ problémom. Napovedajú totiž, že občania vlastne nezákonné konanie schvaľujú a sú s ním stotožnení. To akože Šoporňania vážne?

Na konci minulého týždňa sme v súvislosti s rozhodnutím  Úradu na ochranu osobných údajov boli informovaní o ďalšej závažnej skutočnosti. Úrad potvrdil uloženú sankciu a obec zaviazal túto sankciu zaplatiť.

Nepochybujeme o tom, že starosta a štatutár obce Macho využije možnosť preskúmania rozhodnutia úradu súdom. Veď to neplatí zo svojich peňazí a keď to zoberieme čiste obchodne, tak advokát zastupujúci obec (- stále bez zmluvy?) nejakých zopár tisíc Eur neodmietne, či? S najväčšou pravdepodobnosťou teda výsledný verdikt ešte nejaký mesiac bude „adresáta hľadať“.

V súvislosti aj s týmto rozhodnutím by sa občania mali volených zástupcov pýtať, kto konkrétne je za tento stav zodpovedný, kto konkrétne  nezákonným konaním udelenie nie malej sankcie pre obec spôsobil a či bude táto sankcia vinníkovi zosobnená. Alebo sa poslanci OZ uspokoja s tým, že neschopnosť, aroganciu a porušovanie zákonov obec zaplatí z verejných financií?

V prílohe zverejňujeme zverejnené rozhodnutie potvrdzujúce sankciu obci.

Predchádzajúci článok k téme si môžete prečítať tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/04/14/obec-soporna-nezakonne-monitoruje-sukromne-obydlia-a-objekty-pise-obyvatelka-obce/#comment-9182

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. vlckova co chce malo okradli sopornu ked sa panicke nelubi ze je natacana nech sa odstahuje cela rodina je uboha zaluje vlastnu dedinu lebo uz manzel nemoze robit podvody och joj p.s majko pis si o seredi 🙂

  2. pri mojej predajnicke ma snimala tiez kamera co sa nepacilo mojim zakaznikom tak som poprosil vazeneho pana o pretocnie kameri nestalo sa , vyliezol som na stlp pretocil som sam

  3. Starosta a zástupca obce sledujú doma cez obecný kamerový systém? Myslel som že totalitný režim skončil pred desaťročiami. Toto naozaj hraničí so zdravým rozumom. Špicľov je v obci viacero. Čas zúčtovania sa kráti

  4. Treba sa pozrieť na machov a petrasov dom odkial nas sledujú! Si pomýlili normálne vedenie obce z totalitným štátom?????!! Nehorázne čo si dovoluju na občanoch.

  5. Ako toto sa mi vôbec nepáči. Kde sme aby sme boli sledovaní z domu!!!? Je toto normálne??? Uvedomte sa sledujte si vaše domy a vaše rodiny.. 🤦‍♂️ Kam sme sa to dostali aby nás sledovali z domu pane bože!!!

  6. Macho mal teda ostať bacharom a Petráš policajtom,tam mohli sledovať a buzerovat väzňov a delikventov. Nie v našej dedine jako veľmi dobre platení obecní funkcionári!

  7. Niektori voleni zastupcovia skutocne idu daleko za ciaru a to nielen moralky, ale aj zakona.

    Byt na mieste nezakonne sledovanej rodiny, teraz po obdrzani rozhodnutia POTVRDZJUCEHO PORUSENIE ZAKONA, by som pravnou cestou od obce ziadal nahradu za nemajetkovu ujmu.

    Pokym nebude obec platit, a nasledne nebude nezakonne konanie v plnej vyske zosobnene konkretnej zodpovednej osobe, dovtedy si budu toto ludia vo funkciach dovolovat.

    Nepodcenujte to !

    Dnes je nepohodlny jeden obcan, zajtra to mozete byt vy ci vasa rodina. Az ked sa bude jednat o vas osobne, az potom pochopite, ako nebezpecna je pre vasu existenciu takato svojvola ludi pri moci.

  8. podla mna kazdy normalny clovek,ked mu to prekaza,najprv pojde na urad a urcite by pochodil…ale udanie nepisal normalny clovek

  9. Ach. Ľudia vy ste tiež je*nutí.
    Veď keď sa vám nepáčilo že kamera sníma váš dom, mali ste upozorniť starostu alebo poslancov nech to okamžite prerobia.
    Tým ze ste nato podali sťažnosť, samozrejme obec dostane pokutu, ale kto ju zaplatí?! Aj tak ju zaplatíte vy!!! Resp. všetci občania

  10. Hlavne že rodina ktorá sa sťažovala , tak u nej sa to nepotvrdilo . Videl vôbec niekto tie zábery ? Ktovie čo zaberajú . Možno len niekoho roh záhradky . Ostatným to nevadí. Len tej jednej rodine . Tej vadi aj to, že musia sami dýchať .

  11. ked je dotycna v avione a snimaju ju kamery pri nakupe, alebo za stolom ako zere a pije, …tam jej to nevadi?
    V com je rozdiel?

  12. Miro 18. mája 2020, 18:17 – Macho skladal slub, v ktorom nebolo napisane, ze bude porusovat zakony, zneuzivat obecne bezpecnostne kamery na smirovanie sukromnych pozemkov, porusovat zakony ci ignorovat opravnene zakonne poziadavky obcanov a dokonca prokuratury.

    Pre majka 18. mája 2020, 18:38 – vyhodnotil kontrolny organ. Nestaci?

    Mám nápad 18. mája 2020, 19:19 – nie kazdu obec, len tie, ktore porusuju
    zakon.

    prehnane?? 18. mája 2020, 20:17 – nie, to nevadi. Ide o priestor verejne pristupny a nie sukromny pozemok – obydlie, ktoreho nedotknutelnost chrani Ustava SR.

    Anonym 18. mája 2020, 21:32 – nie, nie je to dobry napad. Aj Macho DOMA ma narok na sukromie rovnako ako Vlcek, a kazdy druhy.
    Na druhej strane dianie na urade vratane pracovne starostu a uradnikov, by kludne live prenasane byt mohlo a mam zato, ze aj malo.

    Normalne som sa pobavil. Len rozmyslam, ci takato koncentracia intelektualov je len v Soporni, alebo aj v inych dedinach…

  13. Kto chce kam pomozme mu tam. Ludia v soporni sami rozhodnu koho zvolia. Ked volia ludi a neskor nadavaju co uz…
    Macho mal byt iba bacharom a petras policajtom to kde su za to vdacia velkym rodinam a ich hlasom taktiez zastupeniu kamaratov atd. Keby neprosili a nechodili presviedcat o tom ze treba im dat hlas a nevolit inych pre nich nepohodlnych ludi ake by to bolo zle keby sa dostali ti ini dotycny, a keby nedavali do hlavy sluby a ine veci… Viem preto stal som sa toho sam prikladom ked to tak bolo. Podla mna macho ani petras by vo vedeni nemali byt. Mame vela sikovnych a inteligentnych ludi v soporni a aj na roznych riadiach funkciach ktori by sa pre tento ucel hodili ovela viac. Kto by poznal macha predtym a teraz a petrasa predtym a teraz je tak nezavisly clovek ktory nema snimi rodinny ci kamaratsky vztah by vedel ze na takuto funkciu nemaju.
    Je mi jasne ze komentar zostane komentovany a je mi jasne ze bid nimi samymi alebo ich rodinami ci kamaratmi. A taktiez neni dobre aby to komentovali ani ludia ktori su proti nim. Keby to komentovali neutralny ludia, taki ktori sleduju celkove dianie v soporni medialne realne zastupitelske vyjadrovanie dotycnch argumentovanie spravanie pri roznych udalostiach atd atd z dlhsieho hladiska… Pristup ludi k obcanom… Ja neviem ale okolite obce su daleko inde s vedenim dedin. A to myslim len v lepsom….

  14. Pokritectvo!
    Záznamy z obecných zastupiteľstiev nechce obec zverejnovať.. Len čo im vyhovuje, ale raz vypečú aj sami so sebou

  15. je asi na skodu veci, ze okrem vyroku o ulozeni pokuty ste si to neprecitali, alebo ak ano, nepochopili. Obec nikomu do domu (vsak anonym) kamery nenainstalovala a ani nenasmerovala. Urad tvrdi, ze vsetci obyvatelia Soporne boli dotknujti, ale neboli pri tom uradom oznaceni za ucastnikov konania. Ucastnikom konania bola osoba, ktora dotknuta nebola a tvrdila vo svojom podnete klamstvo (nepravdu, co skonstatoval aj urad). Ak teda je rozhodnutie z datumu, na nom uvedenom platne, ako ho ho mohla vydat osoba, ktora bola v ten den odvolana NRSR? Pan Majko, k tomuto neviete nic? to je v poriadku, hlavne, ze tvrdite nieco, co nie je pravda. Ved ked sa nenechala obec (zastupena jej vedenim) od vas vypalovat, tak je jedno, ci je pravda alebo nie to, co o nej napisete. ved vy ste (vraj) novinar, ktory nemusi byt novinarom podla tlacoveho zakona ani podla zakona o vysielani a retransmisii a tak mozete vsetko(!?). Do kedy? V poučení je uvedené, že dané rozhodnutie je právoplatné a vykonateľné, ale že je preskúmateľné sudom … Tak mozno sa obec obrati na sud a ten rozhodne, ci je to v poriadku.

  16. Kto, alebo Čo ti brani zucastnit sa zastupitelstva?
    Kto ti brani vyhotovit si zaznam z verejneho OZ?
    Jedine tvoja hanba. Tvoje udavscske ego, tvoj strach ze by ta tam obcania opluli a vysmiali.
    Len ti pripominam, ze OZ su verejnosti pristupne.
    Este ma napadlo, ze isty poslicek robi pre jedneho „novinara“ a ty si s nim urcite v kontakte.
    😉

  17. Že úrad tvrdí?? Akože Macho a drahý obecný právnik?? Obaja len ryžujú na úkor občanov aj za cenu zbytočných predražených súdnych sporov! Klamstvo a obštrukcie sú ich pracovným nástrojom.Verim že dostanú zaslúžený trest a občania im už nikdy nedajú šancu.

  18. Ta pokuta je za neplnenie informacnej povinnosti ak som spravne z tej fotky pochopil. Nestaci nahodou ze obec da tabulky na zaciatku obce ze: Obec je monitorovana kamerovym systemom? Kde v zakone je uvedene ze prevadzkovatel kameroveho systemu to musi mat uverejnene na jeho internetovej stranke? Len som zvedavy, nezastavam sa nikoho. To ze nezverejnuju videa je len dobre, zlodeji takto nevedia presne ze co snima kamera a v akej kvalite. To je ale len moj nazor. Maju taketo problemy aj ine dediny? A mimochodom som rad ze sa nepotvrdilo klamstvo tej panicky ze bola sledovana,

  19. Tabuľky na začiatku obce nestačia. Mali by byť označené tabuľkami konkrétne priestory, ktoré sú monitorované. A to z tabuliek na začiatku obce nezistíš.

  20. je to informacia?
    je.
    nestaci ti?

    alebo podla teba kazde monitorovane miesto treba opaskovat ako pre debila?

    kazdemu rozumnemu cloveku pri prejazde, resp. pri vjazde do obce tato informacia postaci.

    kto vnima, kam ide, vsimne si aj tabulku na stlpe, ze je tam umiestnena kamera.

    alebo pre niektorych debilov tam treba namontovat aj velkoplosnu obrazovku, co vsetko snima?

    sa uz preberte alebo vytriezvite. ak mate co, tak udavajte. rozumne udavajte, s rozumnymi argumentami. avsak pochybujem ze schyzofrenik vie, koho ma pocuvat pri pisani….

  21. …na hrad s vami. takeho niet v celom vesmire…

    suhlasim ze zakon je zakon.
    kolko zakonov je zachod?
    ked fotite, pytate sa na suhlas, alebo cakate kym sa odfoteny neohlasi ze nechce byt na solke, alebo vsetkych vyzvete na opustenie miesta pri foteni, aby vam nezavadzali… inak by to mohli brat, ze ich sledujete! alebo vss sa boja udat?
    neviem co hovori zakon…o akom zachode.

  22. zakon ci zachcod 30. mája 2020, 14:59 – pre normalneho obcana zakon, pre vagabunda alebo arogantneho zmrda vo verejnej funkcii zachod…

    Filmuje a foti obec.
    Filmuje a foti SOL ci ine noviny.
    Filmuje a foti policajt pri policajnej akcii ci na ceste pri dokumentovani priestupkov.
    Foti policajt na OP alebo pas.

    V podstate rovnaka, resp. velmi podobna cinnost, len s roznymi vystupmi, s roznymi pravami a povinnostami a pre rozne vyuzitie.

    A prave prava a povinnosti upravuje zakon. Len vzdy iny…

  23. len schyzofrenik moze napisat udanie, ze ho obec „sleduje“.

    v seredi (ci inde) ho nesleduje?
    len tam ho sleduje, kde sa hanbi ako pes?

    viete ze v tejto dedine na arogantneho udavacskeho zmrda davno s*ru?

  24. ved vravim… 30. mája 2020, 15:53 – „sleduje obec“…

    Chore oznacenie.

    Sleduju konkrenti verejni cinitelia, ktori maju pristup k zaznamom. Mozno nezakonny a asi nezakonnych.

    Obec je v podstate imaginarny pojem.

    Preto je za „obec“ zodpovedny starosta a jej statutar.

  25. je aj to, ako nejaky „novinar“ sa snazi pretocit polopravdy na uplne fakta. len aby bola citatelnost. a ak nahodou slabne, treba do niecoho rypnut.

    pockajte a nekricte dopredu…

    postupne – krok za krokom. ak bude rozhodnuté a pravoplatne, potom sa mozete odbabovat …

    mylim sa, ak napisem ze novinar by mal informovat a nie podjeb*vat?

  26. chore… 30. mája 2020, 17:15 – rozhodnute je a to pravoplatne. K dispozicii je protokol z kontroly. Skutok sa stal. Otazka je vyska pokuty pre obec.

    Teraz predpokladam, ze za peniaze obcanov bude statutarom vyuzita moznost preskumania sudom.
    A tu sa spolieha na roky a roky natahovaciek a obstrukcii, ze? Odrocenia pojednavani, ako v pripadoch inych.

    Ale kamos uz nepomoze, on uz bude riesit svoje sracky a vysetrovanie z moznej korupcie – zrovna na rovnakom sude…

    Ruca sa system opiciek, maznakov, moci falosnych rytierov a smerackych zmrdov.

    A ruca sa nie zasluhou anonymov, ale prave ludi, ktori VEREJNE nevahaju na zmrdov vo funkciach upozornit a napriek vyhrazkam ci dokonca podpalenym autam na spinavosti zmrdov poukazuju.

    Takto si to chcel?

  27. Samý z m r d .

    Bravo, pán novinár.

    Ak si myslíte, že toto som chcel, tak nie toto som chcel.
    Využil som len právo vyjadriť svoj názor, ale vidím, že vaša kultúra je za plných 500!

  28. Ked svojimi prispevkami odvolavajucimi sa na nutnost DODRZIAVAT ZAKON systematicky nasieram zmrdov vo funkciach ohanajucich sa zpravidla SMERackymi trickami som rad.

    Znamena to, ze triafam tam, kde ich to boli. A oni citia bliziaci sa koniec a v mnohych pripadoch vyvodenie trestnej zodpovednosti.

    Krok za krokom…

  29. Pán Majko,to si myslíte len Vy,že ste taký hrdina.NIE STE.Ludia Vás poznajú.Nechcem vypočítavať ,čo ste.

  30. Ako som uz napisal. Polovicnu pravdu podsuvate ako fakt.
    Uz som len zvedavy, ako tito ktori su teraz vo vlade, kedy ich zacnete nazyvat vasim oblubenym slovom – zmrdi.

    Pomimo, uvedomil som si, ze tychto nenazvete zmrdmi, to su vasi kamosi 😉

    S tym triafanim ste mnohokrat mimo. Priznavam, ze sa niekedy aj trafite kusok od cierneho. Trafite sa aj v tomto pripade?

    Skuste okresat zo svojho namysleneho ega imaginarneho Boha. Urcite by vas mala rada aj vasa blizka ci vzdialena rodina.

    Skuste teda „krok za krokom“.

  31. nasierate….? 31. mája 2020, 7:59 – moj Boh, moja rodina, moji blizki, moji kamarati – NIK z nich umyselne neporusuje zakony, nik nesmiruje ine osoby bezpecnostnymi kamerami obce a nikto z nich nestoji pred sudom v pozicii obzalovaneho verejneho cinitela.

    Zato to, co sa netyka mojho Boha, blizkych a rodiny, sa bytostne dotyka obce vedenej starostom a statutarom Machom. Rozhodnutie uradu a udelena pokuta 10 000 Eur je voci obci Soporna vedenej starostom Machom a pred sudom stoji a je sudeny OBZALOVANY Mgr. Adrian Macho, STAROSTA OBCE SOPORNA.

    Preto dakujem za rady, ale vyssiu hodnotu by mali mat tam, odkial Boh moralky a etiky odisiel, aby sa nepozvracal…

  32. BUDEM sledovat ako poskytne Starosta kamerovy zaznam z hodovej zabavi ktorej sa zbavil koli Korone , poskytol zarobok sukromnym osobam ktore budu sponzorovat obec …. Prislo tam k zavaznemu napadnutiu osobami organizatorom neakym Gumom mladeho chlapca ktori ma pocetne pomliazdeniny tazky otras mozgu , javi sa mi tu po tichu pod ruskom niekoho nova organizovana skupina !!!

  33. Pokutu starosta neuhradil,neodstránil nedostatky a naďalej ignoruje zákony a obec bude v exekúcii. Naviac bez schválenia zobral úver na kanalizáciu lebo nikto mu nechcel za jeho problémy so zákonom poskytnúť financie z eurofondov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img