ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

COVID-19: Rakúsko ruší od zajtra hraničné kontroly na vybraných hraničných priechodoch aj so Slovenskom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚVZ SR |MM| Od nedele 17.mája 2020 ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na tzv. vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, Českou republikou, Slovenskou republikou a Maďarskom. Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované.

Pre slovenských občanov platia pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia – napríklad negatívny test na COVID-19 nie starší ako 4 dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa – okrem presne daných výnimiek.Tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku náhodne kontrolovať.

Hraničné kontroly v SR sa budú naďalej vykonávať.

Hoci Rakúsko od 17.05.2020 otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v Slovenskej republike. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre viaceré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel.

Karanténne opatrenia platné do 18. mája 2020 do 7.00 nájdete tu: http://www.uvzsr.sk/…/in…/covid19/statna_karantena_30_04.pdf

Od 18. mája 2020 od 7.00 platia pri vstupe na územie SR miernejšie pravidlá. Kompletné znenie nového opatrenia nájdete tu: http://www.uvzsr.sk/…/final_navrh_statna_karantena_15_05.pdf

Sumár najdôležitejších zmien od 18.mája 2020 pri vstupe na územie SR nájdete tu: http://www.uvzsr.sk/index.php…

Ústredný krízový štáb SR pri uvoľňovaní opatrení dôsledne posudzuje epidemiologickú situáciu nielen v SR, ale aj v okolitých krajinách. Ķľúčovým faktorom zostáva ochrana verejného zdravia občanov Slovenskej republiky.

Úrad vlády SR
Ministerstvo vnútra SR
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kľúčovým faktorom je nekompetentnosť Slovenskej vlády,ktorá začína mať diktátorské črty vládnutia.Co chcú vlastne dosiahnuť.Vsetky štáty naokolo otvárajú,lebo vidia nevyhnutnosť normalizácie bežného života,len Slovensko nie.Este v piatok bola reč o dobrovoľnej štátnej karanténe,a teraz už nie.A ešte k tomu je nezákonná,lebo človek je izolovaný a zatvorený,a to ani zakon v tejto situácii nekryje.Ak sa nezačne normalizovať,nespamätáme sa z toho veľmi,veľmi dlho

  2. Nie sú kontroly,ako kontroly,keď ťa kontrolujú,tak tým sa to aj skončilo.Necaka na .teba vojenské auto a čakanie niekoľko hodín a odvoz do štátnej karantény,kde sa môžeš nanajvýš nakaziť.To je len na Slovensku a na Cypre.Pendleri nie,takže,aký to má význam,keď máš ešte k tomu negatívny test.Musis ho mať,a aj tak ideš do karantény.V niektorých krajinách sudy zamietli aj domácu karanténu,o štátnej ani nehovoriac.

  3. Doporučuje sa napr v Nemecku,aj to nie všade,ale nenariaduje sa,ako si uz u nás zvykli,všetko nariadovat,a každý,kto má len čo najmenšiu moc,to horlivo a ešte viac presadzuje,ako je potrebné.

  4. Obyvatel 17. mája 2020, 15:05 – netvrdim, ze to je zle. Len ze je potrebne poznat situaciu v Pobaltskych krajinach, geograficke rozlozenie uzemia krajin a politicku situaciu v nich.

    Povedane inak, je nevhodne porovnavat neporovnatelne a je potrebne poznat uvedene veci realne, nie z diskusii pod inymi clankami, ktorych autormi su ludia nemajuci prehlad ani v strednej, nieto este severnej Europe.

  5. Ale no tak Milos. Napisal som informaciu ktora je verejne dostupna a sirena ich vladou. A to ze si tam prebehol po namesti, letisku ci nejake to okolie neznamena nic pre objektivnost ci dokonca pravo na posudenie info a jeho doverihodnosti

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img