ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

PRÁVE TERAZ: Dopravná nehoda v Šintave – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava/ K dopravnej nehode dnes došlo v Šintave pri odbočke od Vinohradov nad Váhom smerom do Serede. Na mieste udalosti zasahovala jednotka HaZZ zo Serede a polícia.

Jazdite opatrne !

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ 15.05.2020 – tlačová správa KR HaZZ Trnava

Vo štvrtok dňa 14. mája 2020, krátko pred 11.30 hodinou bola ohlásená dopravná nehoda, v obci Šintava.  Zasahujúci príslušníci z Hasičskej stanice Sereď, po príchode na miesto dopravnej nehody prieskumom zistili, že ide o dve osobné motorové vozidlá. V dôsledku dopravnej nehody nedošlo k zraneniu osôb. Po vykonaní protipožiarnych opatrení a odstránení  uniknutých prevádzkových kvapalín miesto udalosti odovzdali  príslušníkom policajného zboru.

Na mieste nehody zasahovali štyria príslušníci HaZZ s použitím jedného kusa techniky.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 15.05.2020 – vyjadrenie hovorkyne KR PZ Trnava:

„Išlo o škodovú udalosť medzi vozidlami Citroen a BMW X5. Zaobišla sa bez zranení a bez alkoholu. Na mieste bola vyriešená v blokovom konaní“.

 

foto: čitateľ SOL

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je tam kôli prechodu pre chodcov , ktorý je tam aj napriek kritike obcanov, lebo sa tam urobilo osvetlenie a preto sa nemôže preložiť.

  2. Choroba ludi 14. mája 2020, 13:42 – stopku tam hrdo vybavila starostka obce Reznakova.

    A to este nie je vsetko. Snom pani starostky Reznakovej je kruhovy objazd na tejto hlavnej ceste ! Takze by bola rovnocenna hlavna cesta s „vyjazdom z dvora“ z Priecnej ulice s hlavnym taho Zapad – Vychod SR.
    O nedostatku miesta na velky kruhac ani pisat nebudem. Skoda casu…

    Zvykajte si. Ak pani Reznakova so snom uspeje, denne budu auta stat od mosta az po mlyn.

    Su proste ludia, ktori namiesto pochopenia, ze chyba je v soferoch, maju chut urobit si za verejne peniaze pomniky.

  3. Ta stopka tam je na dve veci… Celý život tam nebola ľudia si vkuse neuvedomujú že tam je sama som vodička a poviem vám ze mam chuť tu stopku odtiaľ vytrhnúť… Iba kolóny sa tvoria a havárie… Pani starostka ak toto čítate prosím vás minajte peniaze na cestu pod hrádzou tam si s prepáčením jebeme auta a platíme servisy za vlastné peniaze… Cesty prosím Vás cesty!!

  4. Pán Majko, ešte tá značka je ok, ale podstatná chyba je podcenenie obchádzky kamiónov z Hlohovca zo strany VUCky , najskôr pán Viskupic povedal, že bude cez Báb , ale nakoniec cca 60 kamiónov za hodinu skončilo v Šintave a tie si už teraz z tejto križovatky robia kruháč …

  5. mate tu starostku sprostu jak bagandzu ,nech sa ide pozriet na kruhace do hlohovca od 14,00 do 18,00,uvidi kolony ake este nevidela,ale mozno je len zaostala a najdalej bola v dubniku,to je tak ked sa stane z h…..a pan.

  6. tony 14. mája 2020, 20:29 – presne kruhac v Hlohovci, ale aj v Partizanskom som VEREJNE na rokovani OZ spomenul ako priklad, ktory normalny clovek musi brat do uvahy ako fakt.

    Navrhol som aj moderne riesenia na znizenie rychlosti NEOBMEDZUJUCE nikoho ineho, iba cestnych piratov.

    Napriek argumentom starostka Reznakova verejne povedala, ze KRUHOVY objazd je jej sen. A ze je presvedcena, ze je to rozumne riesenie.

  7. Uz v roku 2008 sme na SOL pisali o probleme, ktory kruhovy objazd DENNE sposoboval v Partizanskom:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/problemy-s-dopravou-hlavne-problemy-s-niektorymi-vodicmi/index.html

    Fakty, fotodokumentacia, videozaznam. Nie nezmyselne sny snivajuceho a svojimi nekompetentnymi rozhodnutiami zivot generacii ludi ovplyvnujuceho komunalneho „politika“, ktory svoje sny sniva bez znalosti problematiky o ktorej rozhoduje, bez skusenosti s inymi lokalitami, kde taketo nepremyslene a tupe rozhodnutia zrealizovali a bez skusenosti s cestovanim a poznania, ako veci robia inde.

    Nepomaha. Starostka Reznakova sniva dalej…

    (ospravedlnujem sa, ze SOL je poukazovanim na problemy 12 rokov popredu od rozmyslania ludi, ktori maju v rukach moc rozhodovat o urovni zivota nas obcanov)

  8. Dúfam, že k tomu nepríde , lebo zníženie chodníka v mieste prechodu sa požaduje už vyše roka a stále sa nič nevyriešilo.

  9. Pre tonyho a tiež Šintavanku dá sa aj slušne vyjadriť názor na aktivity pani starostky . Bola dlho poslankyňou aj zástupkyňa starostu, v komisii tak sa očakával aj kvalitný výkon funkcie…

  10. kruhovy objazd v Hlohovci nesposobuje zapchy – zapchy sposobuju nasledne svetelne krizovatky v meste a tiez ulica smer TO, ktora kapacitne nestiha velke mnozstvo aut – vseobecne je vela aut na cestach

  11. Ziadam diskutujucich, aby sa v diskusii vyjadrovali slusne.

    Nemyslim si, ze je vhodne, aby ktokolvek o starostke Reznakovej alebo jej manzelovi ci synovi verejne tvrdil ze je sprosty ako bagandza.

    Myslim si, ze nazor na konanie voleneho zastupcu je mozne vyjadrit aj slusne a hlavne vecne.

    Tam, kde voleny zastupca zlyhava, alebo nekona v sulade s verejnym zaujmom, pripadne sniva nerealne sny, je potrebne na to upozornit. No prosim bez invektiv.

    Dakujem.

  12. Co moze starostka spravit s cestami. To by sa museli pani a damy poslanci zjednotit za obcanov a spojit sily a konecne nieco robit pre rozvoj Sintavy! Vedu sa zabomysie vojny, ktore nemaju ziadny vyznam a urcite nie prinos pre obec. Pan Simulcik sabotuje rozvoj obce a aj tym co tu aspon nieco robia hadze polena pod nohy.

  13. Za starostku asi moc piješ.Šimulčík zastupiteľstvo drží nad vodou lebo by sa už dávno zvrhli.Starostka Režnáková bol najväčší omyl lodičkárov.Majko tu už voľakedy napísal že dostala funkciu ako dar na vianoce a má pravdu.Len ona chudera si myslí že ju ľudia volili preto aká je dobrá.Ona je jednoduchá žena ktorá od začiatku lezie do análu Tomčánimu a Paškovi a ostatným čo ju len použijú ako nárazník pred p.Majkom.Možno ho trošku zbrzdia ale ona medzičasom padne lebo som počul že p.Majko na ňu niečo má.Režnáková môže bojovať so Šimulčíkom aj iným ale ne s Majkom.Ten sa nezlakol iných.Videl som video kde poslal do riti župana v Nitre aj s Dvončovými policajtami.To bola akcia.Inteligentný a rázny odpis.Ostatný žurnalisti ani nedýchali.A Dvonč bol prceda Zmosu.V Seredi sú z jeho otázok v koncoch a skončia ako Kočnerko.Starostka nevie odhadnúť súpera.Kamoš hovoril že na úrade v Seredi počul že sa Majka boja lebo sa nevzdál.A tam sú iná liga ako Režnáčka.

  14. Anonym 16. mája 2020, 0:07 – vdaka za zaujimave postrehy. Veci su ale o nieco narocnejsie.

    Vdaka za pripomenutie videa z NR – ano, kolegovia gulali s ocami a na VUC utekali ako zajace… A policajti? Na to som zvyknuty, ze ovladam legislativu lepsie ako oni…

    Co sa tyka vyjadrenia, ze sa ma boja – ak to je tak, tak ma to uprimne mrzi. Nie som strasiak a byt sa musia PRAVDY, PRAVA a SPRAVODLIVOSTI. A ja „len“ informacie zverejnujem a na klamstvo, nepravo a nespravodlivost upozornujem.

    Co sa tyka starostky Reznakovej, tam sme iba na zaciatku. Pani starostka sa akosi zamotala a akoby skor hovorila, ako rozmysla. Hned na druhom ci tretom zastupitelstve po volbych verejne povedala, ze cielom je aby SOL odislo. Nie, ubezpecujem pani starostku, ze SOL neodide. Uz len preto, lebo to chce.

    A mam otazky a tie su vaznejsie, ako ona sama tusi. Viem, ze sa im bude chciet vyhnut, lebo jej nema kto vysvetlit, ze vzdy je lepsie postavit sa pred kameru, ako pred vysetrovatela.

    Ako ste spravne spomenul – krok za krokom…

  15. Meliete ze vsetko Starostka, ved rozhoduju poslanci. A ti su momentalne vdaka panovi S. rozedeleni na dva tabori. A zaoberaju sa hlupostami namiesto aby riesili to co obec naozaj potrebuje. A ze drzi zastupitelstvo nad vodou? To sme videli ako ked jedno zrusil svojim odchodom a kaslal na pritomnych obcanov. O diani v obci rozhoduju poslanci nie Starostka.

  16. Co tu 16. mája 2020, 3:08 – to gesto poslancov na cele s Dr. Simulcikom bolo JASNYM A ZROZUMITELNYM poukazanim na fatalne zlyhanie samotnej starostky Reznakovej v dodrziavani zakladnych principov demokracie v obci.
    Specialne za toto VAZNE MORALNE ZLYHANIE sa starostka moze hanbit – ak vie, co hanba je. V kazdom pripade sa zapisala do historie.

    Osobne si dobre spominam na jej vyjadrenie, ze sa jej nepacia NEGATIVNE komentare voci jej osobe.

    Nemala vsak problem s negativnymi komentarmi voci exstarostovi Holickovi.

    Pani Reznakova akosi NEPOCHOPILA, ze SOL nie je zavisle a zalozene na preferovani niektoreho z ludi, ktori su, alebo sa chcu dostat k moci.

    SOL som pred cca 12 rokmi zalozil na striktnych moralnych zasadach, ktorym medium zostalo verne dodnes a neopusti ich.

    SOL presadzuje transparentnost, pravo a spravodlivost a je nam uplne jedno, kto je na akej funkcii. SOL nie je skorumpovatelne prave pre sposob fungovania media.

    A starostka nechape, ze mne osobne je jedno, ci bol arogantny Holicka, alebo je arogantna Reznakova.

    Rovnako voci jednemu, druhemu a kazdemu, kto vo funkcii bude v buducnosti.

    Nezavislost je vyhodou, o ktoru sa SOL pripravit nenecha.

  17. A taktiez nezabezpeci potreby obcanov. Pisem ze nesudrzne zastupitelstvo je problem a trpia tym obcania. Za tento stav nemoze starostka ale konkretny poslanec.

  18. Sol neriadi obec 16. mája 2020, 3:26 – SOL zabezpecovalo a zabezpecuje INFORMACIE pre ludi, ktore chcel tajit Holicka a obdobne aj sucasna starostka.

    Za co KONKRETNE podla Vas moze poslanec?

  19. V Šintave a možno aj v republike si nevážia tých, čo hľadajú pravdu a spravodlivosť, príkladom je poslanec aj niektorí občania…

  20. Nemali sa do uradu dostat dve susedky kamaratky Slava a Zita…len citajte vsade sa chvalia jedna druhu ake su dobreee sikovne no proste take sikovnice tu este neboli..trapne..

  21. Pre Helenu dobrý postreh , ale ak budú zvyšný poslanci a poslankyňe z lode držať spolu stále majú väčšinu…

  22. Bude zastupiteľstvo 25.maja uvidíme , čo nové povie pani starostka a čo sa bude pýtať pán Majko. Z materiálov nie je ešte zverejnená správa tej novej kontrolórky.

  23. Temou v Sintave musi byt este stara kontrolorka. Jej konanie ale aj NEkonanie v minulosti a NEkonanie v case, kedy ako verejny cinitel vo verejnom zaujme konat mala.

    Na rokovani OZ bola na skutocnost mozneho porusenia zakona a krytia nezakonneho konania VEREJNE UPOZORNENA aj starostka a statutarka obce Reznakova. Do minuleho OZ nekonala. Nebude ani teraz? Kludne sa moze do veci namocit. Otazka bude, preco? Snad niekoho kryje?

  24. Pre pána Majka 16. mája 2020, 21:06 – dakujem, ale musim Vam pripomenut, ze sa jedna v prvom rade o Vas zapas.

    V suvislosti s konanim starostky ide o zapas o zachovanie zakladnych hodnot demokracie, transparentnosti v obci a dodrziavania prav obcanov a povinnosti obci / samospravy voci obcanom.

    Vy musite starostke a poslancom ukazat, ze Vase hlasy dostali nie preto, aby si robili svoju sukromnu politiku a presadzovani osobne zaujmy, ale aby hajili zaujmy obcanov a obavytelov Sintavy a verejny zaujem.

    SOL je „len“ strazcom demokracie a prostriedkom na poukazanie na nezakonne konanie volenych zastupcov, ci netransparentne nakladanie s verejnymi peniazmi.

    Media su strazcami demokracie. Tvoria ju vsak obcania.

  25. Najskôr spomeniem stopku na križovatke. Na prechode pre chodcov, ktorý je umiestnený hneď za stopkou sa udialo niekoľko nehôd, aj smrteľných. Vodič má tendenciu sledovať prichádzajúce autá zľava. Zvýšenie bezpečnosti žiadali občania, ktorí bývajú v tejto časti obce. Dopravný inšpektorát schválil tento projekt. Je pravda, že návyk vodičov, ktorí prichádzajú od Vinohradov bude ešte chvíľu pretrvávať. Ako poslanci sa potešíme, ak dá niekto návrh (realizovateľný), ako zvýšiť bezpečnosť chodcov v tejto časti obce.

    Mám dojem, že starostka obce robí viac pre obec ako predchádzajúci starosta. Treba poznamenať, že 8 rokov predcházajúceho starostu sa nedá dobehnúť za 1-2 roky. Veľa eurofondov nám utieklo, lebo od starostu nebol v tejto veci dostatočne pripravený žiadny projekt. Ak si dobre pamätám, posledný eurofondový projekt bolo námestie – pred 10 rokmi.

    Teraz prejdem k poslancom. Poslanci skutočne v obci rozhodujú a majú aj za ňu zodpovednosť. Rozhodujú vo svojich kompetenciách a to hlavne po svojom zamestnaní. Teda môžu rozhodovať, čo im je pripravené na rozhodovanie /eurofondy, dotácie…/. Možno ste si nevšimli, ale v decembri boli prvýkrát schválené investície na rok 2020 aj s finančným krytím. Samozrejme, že spôsob bude treba vylepšovať. Poslanci teraz môžu iba kontrolovať, čo sa z toho uskutočnilo.

    K chodníkom. Ako poslanec zahlasujem za opravu všetkých chodníkov, ciest, led lámp… Kde vziať peniaze? Ak nám ich dá jeden z pisateľov darom, nebránime sa. Môžeme iba spravovať, čo máme. Treba však dať do poriadku aj neriešenú minulosť: vodovod nitrianska, kanalizácia, súd s lodenicou… To sú položky, ktoré treba zaplatiť.

    Mám za to, že hlavní „hľadači“ peňazí pre obec sú hlavne platení zamestnanci obce a starostka, ktorí môžu na to využiť pracovný čas. Poslanec po svojej práci o 17.00 hod teda toho veľa nevybaví… Myslím si, že v tejto veci sa koná, ale výsledky prichádzajú pomaly.

    K jednote poslancov. Myslím si, že vo finančných otázkach obce vládne jednota. Ale nebojme sa toho, že poslanci majú vlastný názor a nie všetci hlasujú za všetko rovnako. Konečne. Obec potrebuje osobnosti, ktoré nechcú byť len pekné /len aby ma neohovárali/, ale aj pravdivé. Ak si chceli občania zvoliť pritakávačov bez vlastného názoru, budú mať na to možnosť o vyše 2 roky. Kultivovaná rôznorodosť názorov poslancov v OZ ho posúva ďalej, ako aj samotnú obec.

    Okrem ekonomickej stránky obce je tu aj rozmer etický. Ak chceme, aby občania rešpektovali zákon minimálne čo sa týka verejného priestranstva v obci, mali by vidieť, že OZ sa snaží aj v tejto veci (majetkové priznania starostov, verejné parkoviská…).

    Na záver budem osobný. Ak ako poslanec vyjadrím svoj postoj aj odídením z obecného zastupiteľstva, mám na to aj patričný dôvod. Mazanie neagresívneho názoru z facebookovskej stránky, ktorá sa považuje za obecnú, kde bol autor podpísaný a ktorý pojednával o dôležitej veci v obci, je neprípustné. Teší ma , že v diskusii ako poslanci hľadáme pravdu. Nebojme sa jej. A nebojme sa aj podpísať pod svoj názor.

    Ján Šimulčík, poslanec OZ

  26. Pán poslanec pekne napísané, možno prvé mesiace to mala pani starostka ťažké, lebo mala nachádzame polená od predchodcu škola, úrad, skládka odpadu …to boli veci d ktorými nerátala. Ostatné, čo exstarosta 8 rokov neriesil mohla poznať a pred kandidatúrou zvážiť, či to zvládne , lebo čas beží a jedná tretina volebného obdobia je za nami a pred volebné sľuby treba plniť.

  27. Pekny prispevok. Urcite je kazda verejna funkcia narocna a je tazke ju vykonavat. Na tomto fore ci co to je sa mi nepaci osocovanie a urazanie…hlavne anonymne.
    Pisete o budovani ciest a chodnikov a dokonca verejnych parkovisk. Ale bol som osobne svedkom ked ste nepodporili rekonstrukciu cesty pri hradzi z dovodu majetkopravnych vztahov. Aj ked z hladiska zakona a stavebneho poriadku by oprava povrchu bola v poriadku. Ludia co tam byvaju uz cakaju roky na toto.
    Dalej sukromny investor ponukol vybudovanie pozdlznych parkovisk na Seredskej ulici ako je merkur a jednota. Aby sa tam ludia neparkovali na zeleni a chodnikoch ako je to momentalne. Toto ste tiez nepodporili …Verejne parkovanie v obci by malo byt umoznene vsetkym aj pre existujuce ale aj nove prevadzky, pretoze dovolit vsetkym ale novo vytvorenym nie, je diskriminacne…. dakujem a pekny den.

  28. Starostka moze robit co chce teda moze chciet… ale pokial ju nepodporia rozhadani poslanci nic nezmoze. Poslanci svojim hlasovsnim rozhoduju o diani v obci.

  29. Poslanci na minulý rok 2019 v rozpočte rozhodli o sume na opravu ciest a neurobil sa ani meter cesty a nepamätám sa , že by poslanci o tom hlasovali.

  30. Vážení diskutujúci, to si vážne neuvedomujete, že pánovi Majkovi nejde o vašu obec, ani o iné samosprávy v okolí, ale len a len o sledovanosť seredonline? To ste si za tie roky nevšimli, že vždy do niečoho rypne, no ak to nemá ohlas, dá od toho ruky preč ? Nerobte z neho posledného spravodlivého na svete, on veľmi dobre vie kam zatlačiť.

  31. Presne tak. Rozhadal uz vsetky obce naokolo. Mozno to nemysli zle ale je to tak. A vzdy si najde nejake poslanca ktory mu to zozerie.

  32. Simon 17. mája 2020, 18:30 – ako s tym odchodom SOL z obce, o ktorom hovorila na OZ starostka, aj s tymto prispevkom to je rovnako.

    Primitivny snaha predposrateho anonyma verejne dehonestovat pracu ineho vydavanim svojich uletenych nazorov za fakty.

    Ale k niecomu su tieto prispevky ritolezov dobre. Vzdy mi vnuknu nejaku fajn otazku pre to, komu tito hlupi anonymovia maju sluzit.

  33. Ja primitívny predposratý anonym verejne dehonestujúci prácu iného človeka sa čudujem na základe čoho ma pán redaktor nazval ritolezom. Vo svojom predchádzajúcom príspevku som vyjadril názor na všeobecné smerovanie toto média, takže neviem do koho zadnice leziem. no príde mi to sarkastické od niekoho, kto vedome zneužíva moc médií na leštenie si svojho ega bez ohľadu na pravdu, P.S. Už nebudem reagovať, keďže som nechtiac urobil to čo nechcem, teda zvyšovať návštevnosť tejto stránky .Adios

  34. Pán Simon , obce mali na svojich webových stránkach možnosť prispievať v diskusii tiež ako tu anonymne, potom si to zmenili , že sa občania museli zaregistrovať a tým sa diskusie skončili. Neviem , či to vyplývalo z nejakej zákonnej úpravy alebo to bolo svojvoľne. Viem však , že sú aj dnes obce, kde môže napísať príspevok ktokoľvek.

  35. Haló asi nepozná situáciu v Šintave, v občanoch ešte zostal strach vyjadriť sa verejne , aby nebol perzekuovany zo strany starostu… Hovorí sa tomu pud sebazáchovy…

  36. No ale,ja som myslel úplne niečo iného.Medialny priestor,dobrý starosta dobrá dedina,v opačnom prípade zlá dedina zlý starosta.

  37. Ma na Facebooku priestor pre obcanov. Kde sa davaju rozne podnety a pod. A je to pod registrovanym kontom. Nie ako tu ….

  38. Ešte pre Veď obec
    Obec vydáva aj časopis, teraz prešiel do profesionálnych rúk a zatiaľ bol len v tlačenom vydaní ale na webe obce nie je

  39. Rád by som sa ešte vyjadril k niekoľkým informáciám, ktoré boli napísané po mojom príspevku.

    Aj keď starostka pozná väčšiu časť problémov, riešenie nie tak rýchle. Aj problémov sa mohlo nakopiť. Samozrejme chceme, aby starostka dala odpočet zo svojej činnosti. Preto som v OZ navrhol písomný „odpočet“ starostky za uplynulý rok. Za rok 2019 si ho môžete prečítať tu:

    https://www.sintava.sk/modules/file_storage/download.php?file=37d928ea%7C635

    Možno po prečítaní zistíme, že toho, čo urobila (urobili sme), až tak málo nebolo. Iba sme to nevideli. Každý rok by sa mal takýto odpočet opakovať, aby si aj nezainteresovaní občania mohli pozrieť, čo sa v obci skutočne urobilo. Veď sú to vaše (naše) peniaze.

    „Ale bol som osobne svedkom ked ste nepodporili rekonstrukciu cesty pri hradzi z dovodu majetkopravnych vztahov. Aj ked z hladiska zakona a stavebneho poriadku by oprava povrchu bola v poriadku.“ Som toho názoru, že obecné financie môžeme dávať iba do svojho majetku alebo do majetku, ku ktorému máme nejaký právny vzťah (nájom, dohoda, podiel…). Nepamätám si, že by sme na OZ o ceste pri hrádzi hlasovali. Ak áno, poprosím uznesenie. Ak konštatujete, že z hľadiska zákona o stavebnom poriadku by oprava bola v poriadku, to neznamená, že tam môžeme dať obecné peniaze, ak je to stavebne množné (predpokladám, že po stavebnej stránke v oprave nebude problém). Ak myslíte stavebným poriadkom, že to môžeme platiť z obecných peňazí, rád si prečítam tento dokument. Spokojne mi ho pošlite na email simulcik@sintava.sk Nepamätám si, že by som doteraz taký videl.

    „Dalej sukromny investor ponukol vybudovanie pozdlznych parkovisk na Seredskej ulici ako je merkur a jednota. Aby sa tam ludia neparkovali na zeleni a chodnikoch ako je to momentalne.“ Rokovali sme o tomto bode na OZ? Hlasovali sme za neho? Boli zverejnené plány? Nepamätám si, ak áno poprosím opätovne preposlať alebo zverejniť číslo uznesenia. Tiež by ma zaujímalo, čo chcel súkromný investor za to, že nám vybuduje parkoviská. Ak je to sponzoring, potešíme sa.

    „Starostka moze robit co chce teda moze chciet… ale pokial ju nepodporia rozhadani poslanci nic nezmoze. Poslanci svojim hlasovsnim rozhoduju o diani v obci.“ Poprosím napísať čísla uznesení, ktoré poslanci nepodporili, a tak zamedzili rozvoju obce (hodili starostke polená pod nohy). Neviem o takom (takých). Ale môžem sa mýliť.

    „Poslanci na minulý rok 2019 v rozpočte rozhodli o sume na opravu ciest a neurobil sa ani meter cesty a nepamätám sa , že by poslanci o tom hlasovali.“ Je pravda, že tento rok sa cesty ešte neopravovali. Začala sa budovať optika, ktorá nechceme, aby zničila, čo sa práve opravilo. Dôležité je, že peniaze na opravu ciest sú v rozpočte viazané na túto činnosť (uznesenie č. 175), takže sa nemôžu minúť na nič iné. Zostanú a budú použité na tie cesty (dúfam ). A ešte nie je koniec roka.

    „Obec vydáva aj časopis, teraz prešiel do profesionálnych rúk a zatiaľ bol len v tlačenom vydaní ale na webe obce nie je.“ Čo tak napísať email na obec a požiadať ich o to. Možno iba zabudli…

    Ďakujem, že sa zaujímate o dianie v obci, len poprosím aj o určitú vecnú presnosť. Často som sa ako poslanec stretol s tým, že ľudia nekriticky preberali aj mylné informácie. A stačilo tak málo, aby si ich overili. Čo tak prísť na zasadnutie OZ a priamo sa opýtať? Ušetrilo by to veľa času aj nedorozumení. A to, že budete (budeme) mať iný názor na veci, by nám nemalo prekážať. Aspoň sa spoznáme.

    Ján Šimulčík, poslanec OZ

  40. Ludom pod hradzou je jedno ako ale chcu mat riadnu cestu ako ostatni obyvatelia obce, platia dane ako ostatni… kto chce sposob a riesenie najde. Opytajte sa starostu Dolnej stredy ako ze to spravil ked vsade popri hradzy vyasvaltoval svojim obcanom cestu, ktora tiez nie je v majetku obce.
    Navrh o vybudovani pozdlznych parkovisk zaznel na porade komisie na rozvoj obce, niektorych poslancov a zastupcov obce a sukromneho investora. Vsetky navrhy sa ani nedostali na zastupitelstvo…..pretoze na tej porade boli znegovane vsetky riesenia a moznosti, ktore investor ponukal…
    Pan Simulcik , namiesto paragrafovania, zaoberanim sa minulostou, by ste sa aj spolu s ostatnymi poslancami mali spojit a konecne robit to preco Vas obcania Sintavy zvolili. ROZVOJ A PROSPERITA OBCE!

  41. Ďakujem pánovi poslancovi za odpoveď, len na také zhrnutie,
    Písomný odpočet obsahuje činnosti, čo bežne zo zákona obec vykonáva a sú za to platení, ako ste sa raz vyjadril k mzdovým prostriedkom a ich sume v minulosti.
    Na cesty teda zostala na tento rok dvojnásobná suma .
    Ešte k tým volebným sľubom, nemali byť aspoň čo sa týka rozvoja obce také veľkorysé.
    A máme v obci komisiu pre rozvoj?

  42. Ešte k cestám čo pozemky pod nimi nie sú vo vlastníctve obce , teleso cesty vy je určite obecné a tiež je povinnosť obce ho udržiavať v zjazdom stave. Cesty vo vlastníctve iných právnických osôb sú tiež povinne tak isto. Vyplýva to z cestného zákona a vykonávacich predpisov.

  43. Ked budu opravovat ci robit cestu tak nech zase najebu tie kanalove poklopy do cesty.Sered a okolie to je unikat,to nie je hadam nikde na svete,aby kanalove poklopy boli na ceste.Umelci cestari a projektanti psychopati.

  44. By sa skor mala volat komisia ako nerozvijat obec. Zial mal som skusenost a s takou nekompetentnostou som sa este nestretol. Cest vynimkam aby som nedehonestoval vsetkych clenov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img