ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„budem navrhovať zmenu legislatívy, hoci si ju doteraz strážila tzv. odpadárska mafia.“ – Ján Budaj, minister životného prostredia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

DNES : jeden z Ficových (a Kočnerových) ľudí, ústavný sudca Mamojka je už mimo. Každý deň o kúsok ďalej, hovorím si cestou do práce. Dnes : kontrola s Inšpektormi životného prostredia v cementárni Rohožník. Všetko stihli upratať, lebo kontrolu sme museli – podľa terajšej legislatívy – ohlásiť pár dní vopred. Takto nie : kontrola musí byť nečakaná , píšem si pri debate s domácimi, ktorí prieniesli fotky, odkazujúce , že sa tu páli aj to, čo sa nesmie. Inšpektori našli nejaké dôkazy, o pár dní budú analýzy. Dôsledkom bude, asi, pokuta. Cementáreň nedávno už pokuty dostala: jednu za 30 tisíc, druhú za 60 tisíc. Zdá sa, že budú ďalšie.

Aktivisti, ktorí má vítali pred vchodom žiadajú tvrdý postup. Uisťujem ich, že budem navrhovať zmenu legislatívy, hoci si ju doteraz strážila tzv. odpadárska mafia. Cestou domov čítam, ako proti mne urobili tlačovku SMERáci. Vraj chcem zamestnať profíčku vo zvyšovaní efektivity štátnych úradov, navyše dcéru bývalého šéfa Úradu pre štátnu službu Plaia, ktorý brojí proti partajnosti a skorumpovanosti štátnej správe už desaťročia. Kádre SMERu and comp. sa boja. Preto ten dnešný, prvý explicitný a osobný útok SMERu. Odvolávanie ich ľudí, ktoré som začal, ich poriadne rozzúrilo. Súdruhovia bývalí, zmena bude pokračovať!

Zdroj:FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jasné Budajko,len si tam nasaďte svojich ľudí,a najmä bývalých spolupracovníkov ŠTB.Aj Matelko povedal,že poodvoláva tisíce pracovníkov v štátnej správe,ktorí bránili uplatneniu správnych,čiže jeho a jemu podobných odborníkov.To nebudú čistky,to sa robilo iba v minulosti,toto bude iba dosadzovanie správnych ľudí na matelkovský spôsob.

  2. Takto to dopadne keď clovek čo pracoval ako kurič a pomocný pracovník sa vyvezie na chrbte TT vodcu a potom dostane rovno ministerstvo.
    Na SVK máme tisícky vysoko vzdelaných ľudí ktorí pracovali dlhé roky na vysokých pozíciách ale ministerstvo má v rukách „kurič“
    Keď sa ho pýtal redaktor na tlačovke ekonomickú otázku tak ani nevedel čo niektoré slová znamenajú tak radšej to zahovoril.
    Keby nebolo Smeru tak nemá vôbec ani čo povedat. Nemá čo ponúknuť. Už len jeho otrepané frázy z rokov 90 ktoré opakuje rok čo rok.

  3. Zvyknem hovorit, ze socialne siete a virtualne zivoty ludi oblbuju. Maju pocit, ze su mudri, vsetko vedia, lebo – Google.

    Je ale kategoria ludi, ze seredan a zopar dalsich, ktori nem ani Google…

    Vo svojej zaslepenosti a jedinej schopnosti opakovat nezmyselne a prave ludmi ako vy ucelovo rozsirene informacie bez preverenia rozsiruju dalej.

    Zvykne sa hovori: “kým si pravda obuje topanky, loz uz obehla pol dediny…”

    Nestoji mi za zabijanie casu vypisovanie vzdelavacich materialov – dozite si svoje zivoty v zaslepenosti s belmom na ociach a bez stipky zdraveho usudku. Kaslite na fakty a historiu. Vasa vec, len lutujem Vase potomstvo. Snad pobralo viacej rozumu…

    Strucne:

    Budaj ludi ako vy presviedcat NEmusi. On sa do historie uz zapisal. Nie ako Meciar, Fico, Danko, Paska, ci Kocner, alebo niektora z jeho opiciek.

    V kazdej encyklopedii je zhruva toto:

    Ján Budaj (* 10. február 1952, Bratislava) je slovenský politik, jeden z vedúcich predstaviteľov nežnej revolúcie[1] a súčasný minister životného prostredia SR. Vo volebnom období 2016 – 2020 pôsobil ako poslanec NR SR za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

    Vzdelanie
    Ukončil stredoškolské vzdelanie. Vysokoškolské štúdium matematiky a fyziky začal na Pedagogickej fakulte v Trnave, no vo štvrtom ročníku ho zo štúdia vylúčili. Od roku 1976 pracoval ako kurič.

    Začiatky a November 89

    V závere 70. rokov, počas normalizácie, založil s jedným z prvých signatárov Charty 77 na Slovensku Tomášom Petřivým a básnikom Vladimírom Archlebom Dočasnú spoločnosť intenzívneho prežívania (DISP), v rámci nej tvorili v uliciach Bratislavy rôzne akcie: happeningy, nepovolené hudobné akcie, neoficiálne výstavy a pod. V 80. rokoch pôsobil ako ekologický a občiansky aktivista, bol zostavovateľom samizdatovej publikácie Bratislava/nahlas, vydanej v roku 1987.

    Počas nežnej revolúcie v roku 1989 moderoval mítingy, spoluzaložil hnutie Verejnosť proti násiliu, patril do jeho užšieho vedenia a stal sa hlavným hovorcom. V roku 1990 bol zvolený za predsedu hnutia.

    Zdroj a ovela viac tu: https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Budaj

    Co sa tyka jeho prredpokladov viest rezort zivotneho prostredia:

    Bratislava/nahlas

    Bratislava/nahlas (skratka B/n) alebo Bratislava nahlas bola slovenská ekologická iniciatíva, ktorá sa verejne zviditeľnila vydaním rovnomennej publikácie. Brožovaná knižka v mäkkom obale (zborník príspevkov viacerých autorov) s rozsahom 64 strán formátu A4, čiernobiela tlač s obalom so zelenou grafikou (tzv. „zelená brožúrka“), bola vydaná prvýkrát v roku 1987.[1] Napriek tomu, že obsahovala odborné informácie o ochrane životného prostredia, stala sa predmetom aj politického diskurzu, ktorý prispel k zmene režimu o dva roky neskôr (Nežná revolúcia). Václav Havel označil túto iniciatívu za slovenskú obdobu Charty 77.

    Zdroj a viac tu: https://sk.wikipedia.org/wiki/Bratislava/nahlas

    P O Z O R ! Bratislava nahlas – OBDOBA SLOVENSKEJ CHARTY 77. Ide o material kolektivu autorov – najdi v linku. Nie politickych nominantov SMERU ci Mostu ci SNS !! Odbornikov a v case, kedy sa za taketo materialy zatvaralo do basy ! Islo o SAMIZDAT, ku ktoremu sa VEREJNE PRIHLASILI. – a boli v prdeli …

    .. a ano, Budaj v kotolni ako kuric.

    Ale to su FAKTY, ktore seredan nevidi, lebo vidiet nechce.

    Priemo UPN pise aj toto:

    Štátne a stranícke orgány spočiatku Bratislavu/nahlas ignorovali. Zmena nastala až potom, keď ju rozhlasová stanica Hlas Ameriky označila za “najväčšiu facku, akú dostal režim od roku 1968”. Štátna bezpečnosť síce väčšinu trojtisícového nákladu zhabala, ale medzitým už vzniklo vyše 60 000 kópií. Neuspelo ani zastrašovanie autorov samizdatu a pokusy o ich diskreditáciu. Štvavá kampaň proti ochranárom mala naopak za následok ich politickú aktivizáciu, ktorá vyvrcholila v novembri 1989. Aj z tohto dôvodu Václav Havel nazval Bratislavu/nahlas slovenskou obdobou Charty 77.

    A o co ide, ste uz pred rokmi mohli citat aj na SOL:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/bratislava-nahlas/index.html

    Ale to by vas muselo zaujimat nieco viac, ako len tupe kopirovanie klamstva ucelovo sireneho jedincami pri moci, ktori SKUTOCNE OHROZENIE opravnene citia v odbornikoch ako Budaj.

    V ludoch, ktori neotocili kabat len preto, lebo to bolo vyhodne. Boli na strane prava, spravodlivosti a nas vsetkych aj za cenu, ze ich to stalo roky v base, vyhodenie zo studia a bolo im ustrachanymi komunistami umoznene zivot prezit maximalne v KOTOLNI.

    Jan Budaj je teda pravdepodobne najkompetentnejsou nominaciou na post ministra v novodobej historii Slovenska.
    Okrem odbornych, ma na to aj MORALNE predpoklady.

    A ze Bratislava nahlas nie je len takym kusom toaletaku, ktory iny minister pouzije pri rannej potrebe? Citaj tu:

    NRSR: Poslanci ocenili autorov iniciatívy Bratislava/nahlas Vytlačiť stránku / Print page

    7. 11. 2012 17:21
    NRSR: Poslanci ocenili autorov iniciatívy Bratislava/nahlas
    Bratislava 7. novembra (TASR) – Národná rada SR vyjadruje pri príležitosti 25. výročia vzniku iniciatívy Bratislava/nahlas ocenenie občianskej angažovanosti, odbornej erudície i ľudskej statočnosti autorov tejto iniciatívy. Uvádza sa to v uznesení, ktoré dnes na návrh Jána Mičovského (OĽaNO) 114 hlasmi odobrili poslanci. NR SR tiež zobrala na vedomie, že v októbri 1987 vznikol fenomén s názvom Bratislava/nahlas. Išlo o iniciatívu 23-členného autorského kolektívu, ktorý v rovnomennej publikácii priniesol komplexný a nezávislý pohľad na stav a vývoj životného prostredia v Bratislave i celom bývalom Československu a ktorý v závere obsahoval viac ako 300 odporúčaní, ako situáciu zlepšiť. Autori vyzývali kompetentných, aby umožnili verejnú diskusiu o nastolených problémoch. “Vtedajší komunistický režim pochopil túto kritickú iniciatívu ako útok voči nemu samému a podľa toho sa aj zachoval. Vystavil autorov, redaktorov i recenzentov publikácie represáliám. Ku cti členov autorského kolektívu Bratislavy/nahlas slúži skutočnosť, že nikto svoju účasť a názory vyjadrené v publikácii ani pod tlakom represívnych orgánov neodvolal,” uvádza sa v uznesení.

    Viac tu na oficialnej stranke Slovenskeho mparlamentu: https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=52227

    alebo tu: https://dennikn.sk/blog/934675/bratislavanahlas-pribeh/

    alebo tu: https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=373242

    – – –

    A na zaver:

    Jan Budaj bol do NR SR zvoleny po druhy raz. V tomto volebnom obdobi jeho aktivitz z obdobia minuleho obcania vnimali tak, ze Jan Budaj patri medzi 10 poslancov NR SR zvolenych NAJVACSIM POCTOM PREFERENCNYCH HLASOV !!

    Takze teda pan seredan – Jan Budaj je skutocne osobnostou, no na pochopenie zlozitej cesty Budaja – po cely zivot DISIDENTA Budaja poukazujuceho VEREJNE a nie anonymne na aroganciu moci – treba trosku rozumu.

    Alebo tiez pomozu stovky hodin zaujmu a osobneho kontaktu s Budajom, ktore mam za sebou ja osobne.

    Takze hodinka stacila na to, aby som LEN nakopiroval VERJNE dostupne zdroje, ktore stale ucelovo vela ludi IGNORUJE.
    Ohrozenie tychto ludi prave ludmi ako Budaj je znacne. Nastastie aj co sa tyka STB, v archivoch sa dochovali FAKTY priamo z pera samotnej STB.

    Takze toto je Budaj. A preto tak casto na SOL.
    Ale neboj sa, svoje miesto dostava aj druha strana. Skorumpovani SMERaci, Meciar, Kocner a jeho opicky v justicii, nebetycni kokoti na prokurature a biele koniky v policii.

    A dalsi arogantni paraziti v samospravach.

    Nie pre mna osobne – ja prehlad a podklady mam. Ale pre nase deti a vnucata. Aby chodajaky provincny ZMRD po generacie parazitujuci na slusnych ludoch nemohol menit dejiny tak, ako sa mu zachce…

    A aby PRAVDA a FAKTY zostali zachovane aj u nas.

    Prajem prijemne rano a uspesny den !

  4. Ten provinčný ZMRD má byť Matovič ? A ON neparazitoval na slušných ľuďoch,ale na anonymnom štáte,z ktorého krv netečie,čiže na NÁS všetkých,keďže bol usvedčený z daňových podvodov.Ako povedal jeden klasik,že za každým bohatstvom je zločin,čiže podľa toho všetci terajší zbohatlíci sú zločinci,a svoj majetok si ešte zveľaďujú politickými funkciami na najvyšších miestach. A pán Budaj konečne dostal po tridsiatich rokoch trafiku za utvorenie koridoru pre veľkých zlodejov a zloduchov.

  5. pre ano-nym : vôbec nie som smerák,mne je už lautr jedno,že kto je pri válove,boli a aj teraz sú tam takí,ktorí iba prišli získať politickú moc,a aby získali kontrolu nad financiami a tak obohatili svoje účty a účty svojich príbuzných a známych a až potom je štát.Podľa tvojej reakcie si sa profiloval ako Matrtajove how-no.

  6. Pán Majko,rád by som Vám veriil,ale fakta nepustia.Nikto,ale lautr nikto,z novej garnitúry nemá taký morálny kredit,aby sa mohol postaviť a povedať ,áno ja urobím poriadok.Vsetci reprezentanti novej vlády,počínajúc premiérom,majú veľmi diskutabilnu minulosť,takže tieto čistky sú len prvou fázou.Ale to budeme vidieť a hlavne cítiť.

  7. Halo 15. mája 2020, 9:24 – neverte!

    Kontrolujte. Nielen minulych, ale aj sucasnych a buducich politikov.

    Stat ma system kontroly rovnako, ako samosprava.

    Ked zlyha, vzdy moze nastupit obcan. Ked zlyha on, nastupuju nebetycni ko*oti, Kocnerove opicky, Kicurovci, Kajetanovci, primatori prisvojujuci si prava poslancov a rozhodujuci za nich, poslanci obielujuci nezakonnosti v samosprave, policajti, prokuratori a sudcovia, ktori to „nevidia“ a neriesia.

    Je to aj na Vas…

  8. Pán Majko,toľko servilnosti k Budajovi a Matovičovi by už hádam aj stačilo.Budúce mesiace a možno aj roky ukážu ich pravý charakter a plnenie sľubov,ktoré ich vyniesli do týchto vysokých funkcií.Aj keď ich veľmi nemusím,tak v tomto im držím palce,veď očista spoločnosti je už načase po tom riadenom prevrate a Kňažkovom koridore pre majetkové a vraždiace mafie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img