ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Pytliactvo sa mu veľmi nevyplatilo. Polícia prichytila „rybára“ ako lovil ryby bez povolenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľký Meder (okr. Dunajská Streda) kontrolovali Chránenú krajinnú oblasť Dunajské luhy. Spolu s členom rybárskej stráže a dobrovoľným strážcom poriadku sa v sobotu v skorých ranných hodinách vydali do katastra obce Kľúčovec.

Počas akcie prichytili pytliaka na mŕtvom ramene Dunaja, ako neoprávnene, bez povolenia, lovil ryby. Chytal ich pomocou čereňa o rozmeroch 4×4 m a tiež pomocou 35 m rybárskej siete „žiabrovky“.

Mal už celkom slušný úlovok v hodnote 196 Eur:
➡️ Šťuka severná – 1ks
➡️ Boleň dravý – 1 ks
➡️ Pleskáč vysoký – 6 ks
➡️ Podustva severná – 9 ks

Podozrivého hliadka na mieste zadržala a následne odovzdala vyšetrovateľovi. Ten 46 ročného muža z Číčova obvinil z prečinu pytliactva a v tzv. superrýchlom konaní čaká v cele policajného zaistenia na rozhodnutie súdu.

V zmysle zákona je možné za takýto skutok vykonaný hromadne účinným alebo zavrhnutiahodným spôsobom uložiť odňatie slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pytliactvo tu budé stále..pytlačí aj ten co ma rybarsky listok..Jedno je škoda na Slovensku že rybárska stráž nieje zamestnanie…že by boli revizori v obehu..všetci to robia popri svojej práce..tak preto sa toto tu robí…a pevne verim tomu keby za to boli plateny revizory a verejnym cinitelom zaroven..tak vacsina rybárov by zmenila chovanie pri vode..

  2. aha zijem na slovensku a ked si chcem nahodu zachytat musim mat listok rybarsky to uz naozaj vsetka voda ryba je sukromna niekedy davno sa chodilo na ryby bez listkov boli rieky jazera kde sa dalo chytat taky clovek co si chce zachytat bez listka a bez sukromnika ma ist kam akoze chore co je uz vsetko vase!!!

  3. pre ja pytliak soporna.si sa zasekol v praveku?niekedy aj praclovek lovil kde kolvek,to bola parada,niektore africke kmene lovili aj ludi,potom ich zjedli to je tiez pochutka.tie ryby co plavaju v jazerach sa bohuzial na 90% kupuju a potom do tych jazier nasadzaju a co myslis kdo ich plati?ak by som isiel okolo tvojej zahrady aj s pocetnou rodinou tak verim,ze by si nemal problem ak by si nas videl oberat ti urodu ci?
    vermi aj ja mam obcas take chutky ako ten ludozrut,prepichnut hrdzavou kopijou takeho primitiva a nemusel by som ho ani zjest.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img