ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Otváranie škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Máme veľkú zodpovednosť. Čokoľvek, čo povieme, ovplyvní množstvo ľudí. Preto akýkoľvek možný návrat do škôl musíme mať premyslený, pripravený a prediskutovaný. Diskutovať musíme s epidemiológmi, ako aj so školami, učiteľmi, riaditeľmi, rodičmi či žiakmi.

Dnes som sa o tom zhováral s učiteľmi a riaditeľmi na školách. Nechcem nič robiť nárazovo a náhle. Viem, že mnohí rodičia by ocenili návrat do škôl. Ale iní majú obavy a vďaka prístupu učiteľov zvládajú „školu na diaľku.“ Musíme zvažovať všetko a myslieť aj na učiteľov nad 60 rokov, žiakov so zdravotnými problémami, dezinfekciu či výučbu v rúškach.

Preto, ak by sa zlepšila situácia a školy by sa mali otvoriť, zhodujeme sa na niekoľkých veciach. Na stredných školách sa vedia žiaci vzdelávať na diaľku a necítime veľkú potrebu ich otvoriť. Podobne je to na druhom stupni.

Ak by sa zlepšila situácia, do úvahy prichádza otvorenie prvého stupňa ZŠ ako aj materských škôl. Musíme zvážiť aj ďalšie špecifiká: či bude možné ostať doma, koľko hodín denne by žiaci mali, prípadne či by sa delili na skupiny… Ako to vidíte vy?

zdroj: Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba ušetriť na OCR,lebo presne tie deti by išli do školy,a či to pracujúcim rodičom pomôže neviem …aké opatrenia mienia zaviesť 🤔🤔na mesiac úplne zbytočne

  2. Pán minister , uhádli , ste ocenili , by sme to. Dvoj mesačné prázdniny stačili.Prečo , by mali byť učiteľky v MŠ doma na 80% a ostatný len na 55 , ako moja žena? Chcelo , by to nejakú spravodlivosť. S jedným sa učiť a na druhého dávať pozor. Naozaj je toho už dosť.

  3. A ci sa otvoria aj druziny treba zvazit,tiez jedalne,predsa len v robote sme do styroch…naco skratene vyucovanie,ked potom dieta bude cely den v druzine…alebo posleme starych rodicov?

  4. Matovič raz povie na tlačovke že školy otvoria až v auguste a žiaci pôjdu o mesiac skôr potom povie že školy nemusí otvoriť ani v septembri. A dnes jeho vlastní ministri hovoria že školy by sa mohli otvoriť už čoskoro ešte pred prázdninami.
    Chápem že Matovic so ženou nemajú problém. Milionári a ich dcerenka môžu takto byť do konca života a budú finančné zabezpečení ale čo tzv. obyčajní ľudia čo ich deti sú stále doma a vždy jeden rodič musí byť s nimi ?
    Takto to dopadne keď milionár exhibicionista riadi štát a je na míle zdialeny od reálneho obyčajného človeka.

  5. Pre pravda je len jedna. Presne si to pomenoval svojim nikom. Pravda je len jedna, a to, že si jeden obyčajný závistlivec. Klasický príklad sprostého závistlivca, ktorého nezaujíma nič iné, len na čom sa vozí sused, kto má aký dom či byt, alebo kam chodí sused na dovolenky. Sused má hrb od roboty, tak prečo ho nemáš aj ty. Co? Mal si sa so svojou ženou zamestnať v škôlke, keď je to taký lukratívny džob. Potom by závideli tebe.

  6. Pre Obyvateľ a Anonym : Vidíš , tam ,že niekomu závidím ??? Ak sa učiteľky v škole chvália svojim zmámim , že si odučia 1,5hodinu denne online a nemusia sa rozkalkulovať , zo sprostými detmi a ešte im za to platia 100 percent to je podla teba závisť? Nikomu nezávidím , len konštatujem , že každému rovnako. A aj napriek tomu , že svoje deti milujme nadovšetko , všetko má svoje limity , aj ja a moja , žena máme hádam nárok na odych bez detí či?

  7. Asitakto 6. mája 2020, 20:22 : súhlas napísal , si to presne. My obyčajný ľudia musíme pracovať a nie len šaškovať , pred kamerou a vymýšľať stále nové , a nové somariny.

  8. Pre pravda je len jedna. Ty nemusíš šaškovať pred kamerou. Šaša si zo seba spravil tu, svojim zavistlivým príspevkom a zosmiešňovaním práce učiteľov. Je vidieť z tvojich príspevkov, že pre teba bolo učenie a možnosť vzdelávať sa somarina.

  9. pre Obyvateľ 6. mája 2020, 22:15 Ešte raz ti to napíšem , a zrozumiteľne , aby si to pochopil aj ty. To , že chcem , aby mali všetci rovnaké percentá , za OČ je znevažovanie učiteľov? Mám aj v rodine učiteľov , nemám proti nim nič. Vzdelávanie je podstatné , ale záleží aj od kvality . Poznám aj učiteľky, ktoré sa na to nehodia v každom povolaný nájdeš človeka , ktorému to vyšlo .

  10. pre „Pravda je len jedna“ : keď si chcel mať ty a tvoja žena „oddych bez detí“ tak načo ste si robili deti !?!?! Mohli ste oddychovať celý život !!! Každý má toho dosť a nikto nevie čo bude ďaľej, čo je lepšie urobiť…..

  11. Pre pravda je len jedna. Začínajúci učiteľ v MŠ má základný plat 718eur. V hrubom. Prajem ti, ak máš menej, aby si sa ty a tvoja manželka čoskoro dostal na tých 718eur. Aby ste mali rovnako, ako tie zvýhodnené učiteľky. Ak máte viac, užite si ich. Verím, že tie učiteľky vám ich nezávidia, ako vy im ich OČR.

  12. Mna by zaujimalo preco je ocr max 36.7e na den?Preco ked som platil podstatne viac na odvodoch nemozem dostat vadciu ocr a ani pn?Na odvody strop nieje…

  13. xyxy 7. mája 2020, 6:22 : Čítal si to pozorne , alebo nerozumieš , čo je tam napísané? Podla normálu , by deti mali byť v škole v škôlke a nie doma . Musíme platiť hypotéku , či ty nemusíš ? Tak to máš dobré , keď máš takú výhodu. To ,že si chcem od detí oddýchnuť tak som ich nemal mať ? Hm zaujímavé. Ty si určite z tých čo hodia , žene na krk deti a ty oddychuješ.

  14. Obyvateľ 7. mája 2020, 6:35 To ,že zhodnotím pravdu , je už závisť zaujímavá teória 😀 Prosím ťa nezávidím im plat , len konštatujem , že iný majú menej . Že ty si na to neprišiel je tvoj problém , možno si spokojný , ale mne ide o rovnosť. Neboj ty určite budeš z tých , čo keď budú učitelia najbližšie protestovať , za vysie platy povieš , že si nezaslúžia a teraz sa tu hráš na niečo.

  15. „Pravda je len jedna“ určite som neni z tých čo hodia žene na krk deti !!! Určite by deti za normálnych okolností mali byť v škole, ale nie je to tak…a viac sa nebudem na tvoje nezmysli vyjadrovať…

  16. Myslím si, že malý počet pozitívnych je preto,že sú zatvorene školy,zakázane návštevy v nemocniciach,v DSS,zatvorene reštaurácie,zatvorene hranice,ak sa to otvorí,tak nastane nárast infikovaných..a nezabráni to mu ani nosenie tých smiešnych rúšok..to je iba obyčajný placebo efekt..najviac postihnute štáty sú,kde ich životným štýlom je trávenie voľneho času zgrupovaním sa vonku vo veľkých skupinách…

  17. Pre pravda je len jedna. Ty závidíš susedovi, že ma krajšiu ženu, jej že má nové auto, kamarátovi lepšiu prácu, vedúcemu dráhu dovolenku. Tvoj život je plný závisti. Nemáš ani skutočných priateľov, lebo aj tým, ktorých akože máš, závidíš. Tvoj život je chudobný a schovávaš to za rovnosť. Keď zarobíš 3x viac ako tá učiteľka, vtedy ti o rovnosť nejde. Tvoj život je faloš a úbohá závisť.

  18. Obyvateľ 8. mája 2020, 11:47 : Podla , seba , súdim teba ? Na teba jak ušité 😀 Naneštastie ja nezávidím , ani nemusím mám rodinu, zdravie a prácu , mne to stačí to asi ty nepoznáš. Súdiť človeka , len preto , že na niečo poukáže na internete , bez toho ,aby ho poznal , je úbohé. Sám si sa ukázal. Už nemáš argument , tak napíšeš , čo napíšeš. Bohužiaľ preto to tu vyzerá , ako vyzerá. Žiadna diskusia , len hneď útočenie. Ľutujem ťa a myslím to úprimne , za tvoj agresívny komentár a tvoju reakciu.

  19. Pravda je len jedna,máte absolútnu pravdu,pretože ,keď si niekto dovolí takto charakterizovať človeka,bez toho,aby ho čo len sekundu videl,tak to je najväčší génius na svete.Pisu tu dvaja“ obyvatelia“ jeden z nich má celkom slušne názory,ale ten druhý je čistý blázon.

  20. Pre pravda je len jedna: 😁😂😄🤣😅 ubohý plitký závistlivec. Jediný, kto vo svojich komentoch závidel, si bol ty. Žiaľ, nemáš ani štipku súdnosti. Prajem ti, aby si vo svojej závisti vydržal a vráti s ti to. Závidíš aj nos medzi očami.
    Pre Anonym: „keď si niekto dovolí takto charakterizovať človeka,bez toho,aby ho čo len sekundu videl,tak to je najväčší génius na svete…ale ten druhý je čistý blázon.“ nuž priateľu, sám si sa charakterizoval a pomenoval 💩💩💩

  21. Obyvatel,daj ešte niečo,o pápežovi,ako sa má,keď je podľa Teba zatknutý,kde je to americké vojsko,čo pochoduje na Rusko,a podobne ‚novinky‘.ktore si tu už prezentoval,sedíš za počítačom vzdialený od reality na kilometre,a vyrábas takéto nesmysli,lebo Ty vieš guglovat,čo druhí samozrejme nevedia.Tak,ako sa Ti to páči?O druhých áno,ale Ty si ako čo?To má najviac štve,keď hlupáci,chcú udávať ton diskusie.

  22. Anonym
    Preco by mali byť učitelia toĺko doma , niekto robí stale a oni su stale zvýhodnení, a potom zase maju 2 mesiace prazdniny, a to nehovorím o jarných a zimných prazdninách. Je to nespravodlivé. a ešte sú stále vyššie platy!

  23. Ešte , si zabudol napísať , že pani učiteľky namiesto toho ,aby sedeli doma v karanténe ,čo by aj mali , si spravili z toho ďalšie prázdniny. A ďalšie budú mať júl a august. Takže pol roka prázdnin a 80% k tomu .

  24. Ľudia vy ste fakt na hlavu. Najmä čo hovoria, že aj učitelia majú 2 mesiace prázdnin. Cez prázdniny si čerpajú dovolenku a najmä chodia do práce, kde sa pripravujú na nový školský rok. Ak sa vám to nepáči, tak poďte učiť za ich mizerné platy a sústavné zvyšovanie kvalifikácie za ich zarobené peniaze a na úkor rodiny.

  25. osobne nemám záujem posielať deti do školy.
    ZŠ Komenskeho nadstavila systém domáceho vzdelávania dostatočne. Všetko sme zvládli. Čomu nerozumiem a neviem deťom vysvetliť p. učiteľky úchytné vysvetlia. Je to o disciplíne a dennom režime aký sme si doma s deťmi nadstavili. Chodím normálne do prace na 4 hod. a to mám deti na 1.a 2 stupni!

    Kto sa chce učiť sa učí kto bol lajdák v škole ten to fláka aj doma.
    Počas bežného roka zriaďovateľ nevie riadne financovať hygienické potreby do školy. Rodičia sa musia skladať finančne alebo nosiť hygienické potreby do školy a družiny. Pri zvýšených hygienických potrebách opäť všetko nosiť do školy? Aby som sa nebála že deti niečo chytia? Deti som nemala choré od kedy ostali doma, v školách a v škôlkach v Seredi žiadna ranná selekcia detí neexistuje!! Každý sa bojí povedať rodičom že dieťa s príznakmi virózy nepatrí do kolektívu!!! A prečo? Pretože niektorí rodičov si zvykli deti do škôl a škôlok odkladať aby mali pokoj a mohli si odpočinúť! Bola som svedkom nejednej situácie kedy sa Ucitelka snažila mamičke povedať že dieťa kašle nie je vhodne ho nechať v škole. Reakcia mamičky “ čo s ním bude robiť tyžden doma”! A to bola Mamicka ktorá bola na materskej.

    Je to môj názor, SOm presvedčená že ani jeden pedagóg ktorý zostal v školstve pracovať nie je nadšený že musel ostať doma, treba si uvedomiť že aj učitelia sú aj rodičia ktorý ostali doma a okrem učenia našich deti na diaľku sa musia o niekoho starať aj doma.

    Vôbec by som sa nebránila zmenám v školskom systéme a viac online hodín z domu. Samozrejme som si vedoma, deti potrebuju aj kolektív.
    Želám zdravie, krásne prazdniny a teším sa spolu deťmi na novy Školsky rok!

  26. Pre môj názor: V niečom máte pravdu a to v tom , že ráno ich zoberú všetky. Ale potom volajú mamičke, ktorej dieta len kašle a nechajú dieta z vyrozou , ktorú samozrejme chytia všetky deti . A to len preto , že je ich kamarátka , alebo sponzor školy , škôlky. Alebo dieťa z teplotou . Mamičky na materskej sú tiež kapitola sama osebe. Ale na druhej strane treba chodiť do roboty a všetko platiť , tiež nemôže , byť každý doma. Potom nebude na zdravotnú starostlivosť, dôchodky a podobne. Nie je to , až také jednoduché . A každý si to snaží zariadiť , ako to najlepšie vyhovuje jemu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img