ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Kapela Beans & Bullets v Trnave (Blues-hard-rockovo a nevirtuálne)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

(Tento článok som napísala krátko predtým, než vstúpili na Slovensku do platnosti opatrenia v boji proti pandémii koronavírusu. Bol to môj posledný článok o živom koncerte pred týmito opatreniami, pre eskalovanie udalostí okolo pandémie napokon nebol uverejnený.)

 

            Gbelská hudobná formácia Sanchez Amsterdam, ktorá svoju hudbu charakterizuje ako modern-rock, je na turné nazvanom Noc pre nás dvoch tour 2020, podľa jej najnovšieho singla. Druhou zastávkou tohto turné bola Trnava. Podujatie sa konalo v sobotu 7. marca 2020 v Artklube TenKlube na Hlavnej ulici. Okrem kapely Sanchez Amsterdam v ten večer vystúpili ako hostia kapely Four Faces z obce Hoste a Beans & Bullets z Trnavy. Na koncert poslednej menovanej hudobnej formácie som do TenKlubu zašla i ja. Zišli sa tam hlavne príslušníčky a príslušníci mladšej generácie. Vravela som si, že hádam medzi mládežou trochu omladnem.

Začiatok podujatia sa napokon posunul na 20.45 hod. Blues-hard-rockoví Beans & Bullets v ten večer hrali ako prví. Na pódium nastúpili v tradičnej zostave: Jakub Daniš – ústne harmoniky, spev, Michal Mandák – gitara, sprievodné vokály, Peter Mikušek – bicie, sprievodné vokály, Milan Klenovský – basová gitara, sprievodné vokály. Hudba bola tvrdá a energická, všetci členovia kapely priam vyžarovali radosť z hrania. Všetko podčiarkoval oduševnený prejav speváka. Pri počúvaní skladby Man Of Steel som si hovorila, že Jakub Daniš má hlas ako oceľ: drsný a pevný. Harmonika „spievala“ počas celého koncertu expresívne a prenikavo. V skladbe Wild Billy hral Michal Mandák na gitare technikou slide. Mala som pocit, že ťahavý zvuk strún si veľmi dobre rozumie s „hlasom“ harmoniky. Spoľahlivá rytmika hudbu držala pri zemi a hnala vpred. Peter Mikušek pútal pozornosť nielen svojím hraním, ale aj šikovnosťou, s akou občas krútil bubenícke paličky medzi prstami, aby ozdobil vystúpenie. Poslucháčky i poslucháči v TenKlube reagovali na pesničky hudobnej formácie Beans & Bullets potleskom a pochvalnými pokrikmi, večer sa dobre rozbehol. V miestnosti s pódiom sa nachádzali pozdĺž stien naľavo a napravo miesta na sedenie. Stred miestnosti bol voľný a ojedinele sa vyskytli i pokusy o tanec.  Po svižnej skladbe Livin´ Wreck  prišiel „slaďáčik“ Little Baby pre všetky ženy k zajtrajšiemu MDŽ. Samozrejme, najväčšiu radosť urobil milovníčkam rocku. Zaznela tiež napríklad skladba Like A King – klasický bluesový príbeh o vyjednávaní s diablom na križovatke. Beans & Bullets hrali v ten večer iba vlastné skladby s výnimkou poslednej: bluesovej klasiky Going Down. Obecenstvo však skandovalo, že si žiada prídavok. Kapela im vyšla v ústrety a pridala ešte skladbu PCB.

Koncert trval asi hodinu. Po vystúpení prvej hudobnej formácie to už nevyzeralo veľmi bluesovo, pódium ovládol iný hudobný žáner. A tak som sa pomaly pobrala na odchod.  Zdalo sa mi, že mám veľmi veľa energie. Internet a sociálne siete sú výborná vec, ale užiť si koncert takto nevirtuálne je na nezaplatenie. A ak sa od niečoho mladne, tak od hudby.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img