ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Na Slovensku bolo v predajniach opäť mäso, ktoré malo byť zlikvidované v kafilérii!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

O mimoriadne prísnych hygienických normách nemajúcich obdobu snáď v žiadnej z členských krajín EÚ a už vôbec nie mimo únie, by vedel hovoriť každý majiteľ reštaurácie či prevádzky s rýchlym občerstvením.

Napriek stále sa opakujúcim prísnym hygienickým a zdravotným opatreniam v záujme zamedzenia dovozu závadného mäsa do našich obchodov najmä z Poľska sa však prekaziť biznis podvodníkom nedarí. Znovu na území Slovenska skončilo hydinové mäso, ktoré namiesto na pultoch predajní malo skončiť v kafilérii. Potvrdila to štátna veterinárna a potravinová správa SR vykonanými kontrolami v mesiaci apríl. Z pultov obchodov bolo stiahnuté lacné poľské hydinové mäso od štyroch výrobcov z Poľska, ako napr. kuracie prsia, chladené kuracie štvrte.

V období posledných desiatich rokov má dovoz skazeného mäsa hlavne z Poľska stúpajúci trend. Stačí spomenúť mäso s obsahom zakázaného rastového hormónu kontaminované prostredníctvom kŕmnych zmesí, hydinové mäso s obsahom plesní, nález posypovej soli, ktorú Poliaci namiesto na zľadovatelé cesty vysypali do hydinových mäsových výrobkov, hydinové mäso s obsahom antibiotík, kuracie mäso s obsahom zakázaných polyfosfátov, vajcia obsahujúce karcinogénne látky.

Znakom možného problému s mäsom pre zákazníka by mala byť podozrivo nízka cena mäsa na pulte. Bežný zákazník žiaľ možnosť rozboru kupovaného mäsa nemá a preto mu nezostáva nič iné ako dôverovať predajcovi, ale aj kontrolným orgánom, ktoré ochranu spotrebiteľa majú v náplni práce.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Medzi stiahnuté poľské výrobky z trhu patria na základe nedostatku Salmonella Enteritidis kuracie prsia od výrobcu Firma Handlowo-Produkcyjna „JANAS“, chladené kuracie štvrte od firmy KABANOS Kojs Miroslaw i Joanna Kojs – Kowalczyk sp. Jawna, chladené kuracie štvrťky od spoločnosti Zaklady Miesne Wieslaw Lesniak a kuracie prsia chladené od výrobcu P.P.H.U. BIELA, Stanislav Biela

  2. Na oklamanie nepriateľa na mnohých výrobkoch sa nedočítate výrobcu, ale že je to vyrobené v EÚ. Tak kupujeme mačku vo vreci. Však len preto nás prijali medzi seba, aby naše hospodárstvo zlikvidovali a nás donútili od nich odkupovať odpad, čo by ani sviniam nedali zožrať. Však len to ovocie, zelenina… Aj Kaufland zníži ceny napr. jabĺk, ktoré sú otlčené, z mrkvy, petržlenú odkrojené nahnité konce…

  3. Ja to napíšem na rovinu. Už dva roky som nebol pod schodami na križovatke. Vtedy som behom krátkej doby kúpil br.orez ktorý po rozbalení smrdel. Pár dní na to kuracie pečienky,ktoré som musel vyhodiť a hneď po tom som vyhodil dve zo siedmych kuracích stehien. Boli namodralé a nie dobrej vône.
    Nech si to dovozca zožerie sám !

  4. najsmutnejsie je,ze nemozeme zakazat zakonom dovoz takehoto masa,jednoducho eurpske smernice to nedovoluju,ale ako by povedal nas minister patriot janči budaj sme rovnocenny a respektovany stat v europe,bohuzial aj vdaka takymto somarom.

  5. Za byvaleho systemu islo napr do šunky ci salamov len ciste koreniny a max 10% vody a ziadne ečka a podobne sračky. Teraz ide do toho vody min 100% plus same emulgatorove ečkove sračky a smradlave maso. Tak dobru chuť vam praje EÚ. Preto som prestal tie sračky konzumovať

  6. každý si môže vybrať, čo za gebuzinu kupuje. Ale keď niekto pozerá len na cenu, tak mu niet pomoci. Ja kupujem v Jednote, hoci výber nemožno porovnať napr. s Kauflandom, ale viem, že je to slovenské.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img