ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Kanada zakazuje zakázané a očakáva predchádzanie vraždám.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Kanada zakazuje zakázané a očakáva predchádzanie vraždám.

V rámci reakcie na vraždenie active shootera v Nova Scotia, ktorý prezlečený za policajta s nelegálnou zbraňou zavraždil 22 ľudí, vláda kanadského premiéra Trudeau zakázala „útočné zbrane“. Citujem z jeho vyjadrení:

– „Nepotrebujete AR15 na zastrelenie srnca“
– „Takže s okamžitou účinnosťou už nie je v tejto krajine povolené kupovať, predávať, prepravovať, dovážať alebo používať útočné zbrane vojenského charakteru.“
– „Tieto zbrane boli navrhnuté na jeden účel a len na jeden účel, aby zabili čo najväčší počet ľudí v čo najkratšom čase. V Kanade takéto použitie nie je možné a nemá miesto.“

Klasická ukážka politickej manipulácie. Skúsim porade:
1. nelegálne zbrane zákazom nezakážu, tie už dávno zakázané sú. Tak ako prohibícia neodnaučila ľudí piť ale pomohla vytvoriť nové mafiánske štruktúry, zrejme nastáva zlatý čas pašerákov ma US-CA hranici;

2. vláde je prd do toho čo načo občan potrebuje a prečo si to kúpi, dokiaľ postupuje v súlade so zákonom. Súdruh premiér zrejme nikdy nepočul o dynamickej streľbe, o zberateľstve či relaxačnéj hobby streľbe. Myslel som že volnočasové aktivity a hobby občanom diktujú len v Severnej Kórei.

3. útočné zbrane neexistujú. Útok nie je technické prevedenie ale správanie človeka. viac tu: https://legistelum.sk/syndrom-utocnej-pusky/

4. keď tie zbrane boli vyvinuté iba na „rýchle vraždenie“, prečo vláda tak trvá na monopole na ich držanie? Keď sú tie zbrane také zlé, načo ich má polícia a armáda? Chce snáď kanada na niekoho útočiť a zabiť „čo najväčší počet ľudí v čo najkratšom čase“? Asi by povedali že určite nie, že ich má na obranu. Takže monopol štátu na efektívne obranné prostriedky. Kdeže sme to historicky už videli a počuli. Ale nie, nebojte sa, vláda sa určite nikdy nezvrhne. Nebojte sa, štát sa o vás postará. Tam kde ide o sekundy, polícia príde do pár minút.

Spomente si na Harmana v 2010 a reakciu vtedajšieho ministra. Návrh plošného zákazu „útočných pušiek“. Nelegálne prerobená zbraň, dôvod streľby rovnako nebolo vlastníctvo takejto zbrane… minister sa tváril že zákaz je jediný spôsob riešenia, aby sa podobná streľba neopakovala. Zákaz neprešiel. A „divoký západ“ aj tak nenastal. Žiaľ keď politik nevie čo má robiť, tak ide ľúbivými frázami rozširovať nezmysly. Druhá fáza príde, keď zákaz zakázaného prekvapivo fungovať nebude. Potom budú na vine zasa asi zbrane opakovacie.

Ľudovít Miklánek

Zdroj: FB

https://edition.cnn.com/…/canada-assault-style-w…/index.html

Assault-style weapons are banned in Canada effective immediately, the country’s prime minister said Friday. The move comes less than two weeks after Canada’s deadliest rampage in modern history.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To čo má byť aký článok?Každý vie o čo sa jedná,je značný rozdiel medzi útočnými áut.a položiť.zbranami.A čo je jeho po Kanade.Taketo hovada ozaj nemusím.

  2. „Na Novém Zélandu vypršelo období pro “dobrovolné” podřízení se konfiskaci nově zakázaných zbraní. Doposud legální držitelé policii odevzdali pouze zlomek zbraní – v závislosti na odhadu celkového počtu zákázaných zbraní jich bylo odevzdáno jen 13-17%. Policii se dokonce nepodařil nucený výkup ani té části nově zakázaných zbraní, které byly registrovány. Nový Zéland je nyní v důsledku změny legislativy doslova zaplaven nelegálními zbraněmi, pro jejichž majitele bude v budoucnosti jedinou možnost představovat černý trh.“
    a co hovoris tomuto, ked uz si na tie hovada?

  3. P.S.
    +toto
    Kanadská vláda zakázala 1.500 typů zbraní na základě pravomoci, která jí umožňuje zařadit mezi zakázané ty, které nejsou vhodné pro lov a sport. Z důvodu ústavní ochrany práv původních obyvatel nicméně vláda konstatovala, že zákaz se netýká indiánů, inuitů a métisů, kteří tyto zbraně potřebují pro lov a obživu svých rodin.

  4. Taketo nezmyselne restrikcie vymyslia jedine drbnute populisticke gebule, ktore nic ine normalne vymysliet nedokazu.

    Presne ako tomu bolo v USA s prohybiciou – ilegalny alkohol, mafia a cierny trh.
    Az nasledne nietko mudrejsi usudi, ze za predchodcu mal debila a zmeni zakon.

    Jedine ze by sa normalni ludia VCAS DEBILOVI VZOPRELI.

  5. Správne,že zakázali tieto zbrane,správne,že sú zakázané skoro po celom svete,správne,že o zákaz takýchto zbraní usilujú v USA,(okrem teraz ten blázon nie),takéto zbrane nikto nepotrebuje mať doma,ani sa s nimi hrať.Vy si Majko dovoľujeme kritizovať,a aj autor článku,že Kanadská vláda robí opatrenia,nevidíte koľko mŕtvych už zanechali takýto blázni,čo majú amok.Ja viem,že si zbraň zozenu,ale sa im to musí sťažiť,ako sa len dá.

  6. Aha, takže treba dovoliť ľuďom nech majú doma arzenál kadečoho, nech si kúpia čo len chcú. Šak čo do toho nejakú vládu, čo má čo regulovať kto si má čo kúpiť. A keď sa takýto občas opije a potom strieľa ako napr. na Silvestra v Seredi, zas budeme písať články ako je toto v slušnej krajine možné.

  7. Halo. 4. mája 2020, 9:34 – na teroristicke ciny, vrazdy a ine kriminalne ciny su z 99% pouzivane NElegalne zbrane.

    A tie su zakazane.

    Ak spacha drzitel legalne zbrane nezakonny cin, je vystopovatelny prakticky okamzite.

  8. Majko,nechápem o čo Vám ide,a Vaša štatistika je nesprávna.Ked si zoberiete len Európu,vatsinou to boli ľudia,ktorí boli členovia všelijakých športových organizácií.A tu ide o Americký kontinent,kde si môžete defacto legálne kúpiť akúkoľvek zbraň

  9. Aktualizace 5.5.2019 – tak už jen jeden
    K 25.4.2019 povolení k nošení zbraně pro sebeobranu zůstalo už jen jednomu jedinému kanadskému občanovi. Zdroj: Dennis Young.

    Kanada umožňuje vydávání dalších druhů povolení k nošení zbraní, především pro viditelné nošení pro sebeobranu v divočině, či případně pro profesionální soukromé bezpečnostní služby.

    Pro získání povolení ke skrytému nošení pro sebeobranu je nutné splnit předpoklad toho, že žadatelův život je ohrožen jednou nebo více osobami a současně policie není schopna jej ochránit. Povolení vydává velící policejní důstojník v konkrétní oblasti. Předpokladem podpisu povolení je tedy přiznání policejního velitele, že nedokáže plnit zákonem uložené úkoly. Výsledek je evidentní.

  10. Takže,my z toho vychádza,že Vy pán Majko,a Vás Ritolezec,ste zrejme vhodný za poradcov Kanadskej vlady,lebo zrejme nevedia čo robia,a Vy teda ste všeobecne známy,ako čo všetko vedia vyriešia,a ešte stále Vás nikto nechápe.Uz by ste sa mali pomali vzpamatovat a tak strašne sa neprecenovat.

  11. Jozef,kľudne,Ty môžeš akurát tak cuchat,kde som sa ja vysral!!Takých arogantných nevychovanych chrapunov som už inak vyprovodil.Na koho Vy dvaja robíte dojem.?Ľudia už tie Vaše špinavé intrigy už dávno prekukli.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img