ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„Dvojitý kríž sa stal rešpektovanou súčasťou kruhu hviezd.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Narodeniny : Slovensko v Európskej únii . Kedysi sen. Platíme valutami. Cestujeme (pokiaľ nie je corona) po štátoch EÚ , pracujeme tam, študujeme. Aj bývame. Mnohí v Európe už vedia o existencii Slovenska, najmladšieho zo štátov EÚ. Občas zabodujeme (v športe, výrobe aút, alebo pandémii), vtedy nás uznávajú, aj vyzdvihujú. Okolité štáty nás prijali za rovnocenného suseda, máme s nimi dobré vzťahy. Najlepšie odkedy sa užíva pojem Slovák. Nás štát sa buduje bez priameho vonkajšieho ohrozenia. V Európe je 75 rokov mier. Nemusíme povinne na vojenčinu. Ani o takej vymoženosti naši predkovia nechyrovali. Stále ešte dostávame z EÚ silnú finančnú podporu : na cesty, ekológiu, na sociálne programy. Získali sme podporu aj na riešenie ekonomickej krízy z pandémie COVID19. Dvojitý kríž sa stal rešpektovanou súčasťou kruhu hviezd.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tak vacsiu sracku som dlho necital :D. Sme rovnocenny 😀 😀 :D. Sme smetisko europy. Sem vyvazaju potraviny ktore by u nich predavat nemohli, tu je dvojaka kvalita potravin dovolena. Slovensko je len lacna montazna linka nic viacej. Respekt ziadny. Sme az taky respektovany ze nam nemci zadrzali zdravotnicky material, az tak silno nas respektuju :D. Odkedy sme v EU uz nas nenapadaju, lebo predtym nas tu priam nicili cudzie armady :D. Kazdy tyzden nas napadol niekto iny. A este ze mame tie eurofondy, lebo bez nich by sa nic stavat nedalo a hlavne nedalo by sa ich rozkradat. Lebo ked sme neboli v unii, nemali sme tu cesty, dialnice, ihriska, bola tu len pust a zopar stromov. Ten nas domovnik Budaj sa zase vyznamenal. Soudruzi z STB by s neho radost veru nemali.

  2. seredan 2. mája 2020, 17:41
    😀 Sme smetisko europy. ….a ja len dodávam: že sme smetisko rádioaktívneho odpadu z H, CZ, I, D. Čo stým p. minister urobí? Už to má na stole.

  3. budaj je natahany jak das.nemali sme tu vojnu 75 rokov no nakupujeme (povinne) miliardove stihacky, tak drahu techniku este slovensko nezazilo,ani ked bola vojna.okolite staty nas uznali za rovnocenneho?hlavne francuzko a nemecko,rakusko nam neuznalo ani rodinne pridavky az tak nas respektuje.obcas zaboduju otroci v montazi automobilov pre zapadny trh.obcas nam daju kvoty aby sme nahodou nevyrobili vela cukru.az tak nas respektuju, ten odpad co nazyvaju potraviny by za komunistov ani sviniam nedali a to bez akychkolvek sankcii a pokuty,jedine co nam nasilu nenukaju su platy velkonemeckej rise.
    BUDAJ, je cas sa poberat na dochodok pokial je este demencia v zaciatocnej faze,bude to horsie.

  4. Pan minister, skutocne verite tomu, ze okolite staty nas prijali za rovnocenneho suseda? Bezne nam z Rakuska ako rovnocennemu susedovi dovazaju odpad. Toto sa rovnocennemu susedovi predsa nerobi. Nakolko agenda zivotneho prostredia patri Vam, tak Vam rovno polozim otazku co s tym mienite robit? Dufam, ze navrhnete nejake opatrenia, aby sme sa v tejto oblasti mohli povazovat za rovnocenneho suseda s Rakuskom.

  5. ŠT-bák Domovník sa nám premotkal v politike až na ministra…Ja si ho
    neviem predstaviť ináč, ako že stojí v pozadí ako hydrant na nejakej
    tlačovke…Ten človek za celý život neurobil nič užitočné, okrem toho,
    že dal svoje meno čiapke – budajka…

  6. sused 2. mája 2020, 21:11 ospravedln sa. Ako mozes povedat ze Budaj nic neurobil. Ved to bol vzorny clen STB. Urcite podonasal dobre informacie na susedov, znamych…. ved on je pilny ako vcelicka. Ak by nerobil, nepchal sa do spravnej ritky nikdy by to nedotiahol na ministra. Aj tuna v SOL je obdivovany, je to VZOR. Vzor s ktoreho je slusnemu cloveku na GRC. Ale pre hlupaka je aj hlupak kralom :D. Pan Majko otazocka priamo na Vas, v com vam p. Budaj tak inponuje, je to pre vas vzor kvoli jeho minulosti v STB, kvoli jeho pilnej praci v prevracani kabatov, alebo kvoli jeho hlupym statusom bez stipky logiky? Cim je tak vynimocny ze si zasluhuje pomerne casto priestor tuna na SOL?

  7. Nemam problem s osobou Jana Budaja, pretoze novodoba historia ma zaujima a ´89 rok mam nastudovany slusne.

    S Budajom som prerozpraval stovky hodin a nie len s nim, ale aj s Fedorom Galom, Antonom Srholcom, Milanom Knazkom a dalsimi protagonistami novembra ´89.

    Ak ma niekto zaujem o relevantne materialy STB k Budajovi:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/jan-budaj-a-stb/index.html

    A ti, ktorym staci ovladat funkciu kopirovania neoberenych, resp. tendencnych informacii mi nestoja za stratu casu.

  8. Sk je pre EU len kolónia ktoru si lacno skupili za papieriky ktorých si natlacili a este natlacaju tolko len potrebuju, sbonusom ako lacnou pracovnou silou. Jednoducho si z nas spravili otrokov a bez eu fondov sa nevieme uz ani vysrať lebo uz nemame ani na ten hajzlovy papier.

  9. Obyvatel,si nekonečný hlupák,nevidíš si ani na konec nosa,trepeš nesmysli,bez faktov,len preto,lebo tu sa máš možnosť vyjadrovať,Dokaz len jedno jediné tvoje tvrdenie.Je to ozaj nenormálne,ako dokážu byť ľudia slepí,hluchy.Papieriky,a Otroci,a panebože toľko blbosti v jednom príspevku.

  10. Ze nas prijali za rovnocenneho partnera blbost sme len otroci bruselu spodina nic viac musime robit co nam kazu tomuto hovorite rovnocenni partner. Lepsie nam bolo ked sme boli sebestacny stat lebo teraz sa stat o svojich postrat nevie. Tak sa spametajte co je vlastne ta vasa unia horsie jak fasizmus a bude este horsie .brusel pre nas ma velmi pekne plany ako totalne polozit nase tradicne hodnoty. O tom pisat nebudem kto sleduje co sa deje tak to pochopi aj sam

  11. Naozaj si myslíte že takí Albánci, Macedonci, Srbi -teda občania štátov mimo EÚ sa majú lepšie než my? Menili by ste s nimi?

  12. Ratafak plachta 4. mája 2020, 6:27 Naozaj si myslis ze take Norsko, Svajciarsko sa maju zle ked nie su v EU? A take Grecko, Taliansko sa maju skvelo preto ze su v EU? Aj Velkej Britanii bolo perfektne v EU preto odisla :).

  13. Prečo sme v EU. Lebo zakladajúce krajiny EU potrebovali nový trh, lacnú pracovnú silu a keďže ten bordel čo sa dováža k nám by u nich nikto nekúpil, tak ho s radosťou a za drahé prachy vozia k nám. Takže pán Budaj, rovnocenný vzťah vyzerá inak, nie tak ako to funguje v EU. A je to chyba najmä politikov, lebo miesto hájenia našich záujmov vždy len poslušne sklopili uši a prikyvovali ako teľce na všetko čo im nadiktoval Brussel alebo Washington. A potom tu ide niekto vymývať mozgy s platenými drblými reklamami ako tá, čo tu frčala relatívne nedávno, keď istý Eugen cestoval po Slovensku a objavoval čo všetko sa tu vďaka EU vybudovalo. Chvíľami som mal pocit, že my sme tu vlastne do 2004 nemali okrem jaskýň nič. To fakt môže zožrať len niekto taký ako náš Lolo alebo iný „inteligent.“

  14. Nórsko a ani Švajčiarsko nemali 40 rokov komunistov, majú vyspelé hospodárstvo, technológicke firmy, bankovníctvo, Nóri rybolov, nerastné bohatstvo v mori,..čo z toho majú štáty východného bloku?.si važne myslíš že bez EU sme sa mali jak Nóri alebo švajčiari? Čím sa týmto štátom hospodársky podobame? História 20.storočia nas radí prave k statom východnej európy a nie k Nórsku alebo Švajčiarsku…taká VB tesne odsúhlasila odchod ale už roky nevedia jak vlastne chcú odísť a ani jak to dopadne, no niektoré firmy sa už presúvajú do Amsterdamu, Paríža atď..logický potrebujú jednoduchý prístup k veľkému EU trhu

  15. Ratafak plachta 4. mája 2020, 12:15 – stale viac ludi je odtrhnutych od reality a postupne stracam iluziu, ze ma zmysel nieco im vysvetlovat.

    Asi bude treba zobrat ako fakt urcite percento ludi, ktori zostanu zit vo svojom vlastnom svete tuziacom po socializme, planovanej vyrobe Trabantov a radoch na toaletny papier.

    Mozno o promile menej ako pred tromi mesiacmi, kedze tie rady si teraz vyskusali…

  16. Vlado, to koľko zarabaš je vec jednania medzi tebou a zamestnávateľom, a rovnako ak v obchode kupuješ lacné šunty…výber je obrovský, vyberaj si kvalitu, ak si vyberaš odpad tak ho sem budú voziť stále.. ..za tvoj výber predsa nemôže Budaj, Dzurinda, Fico a ani EU

  17. pre Ratafak plachta 4. mája 2020, 12:25
    Kde mám tú kvalitu kúpiť? V reťazcoch, ktoré sem dovážajú všetko mimo kvalitných výrobkov? A druhá vec je, že sme vyrábali kvalitné veci ale prečo sme ich už po 89tom nemohli vyrábať? A toto nie je môj názor, či výmysel ale existujú rozhovory s býv. riaditeľmi alebo hlavnými pracovníkmi rozkradnutých a odstavených podnikov, ktoré by za normálneho manažmentu v pohode mohli fungovať ďalej. Lebo to niekomu takto vyhovuje. A len pre info, Nóri ani Švajčiari nie sú a zrejme ani nikdy nebudú v EU, iba Nóri sú v NATO. Švajčiari majú viacej rozumu, tí sa do tej americkej rite pchať nemusia. A obe krajiny našťastie nikdy nemali Havla, Mečiara, Dzurindu, Fica alebo ako túto poslednú pohroma Matelka.

  18. ja neviem, prídem do hociktorého obchodu a vidím tony potravín od najlacnejších až po tie drahšie kvalitné, ak si vačšina ludí vyberá to najlacnejšie tak to tie reťazce budú aj predávať….takže potraviny si vyberáme my, zamestnanie si tiež vyberáme a vyberáme si aj politikov…v čom je teda tá EU tá zlá a vždy sa aj pýtam v ktorej krajine východného bloku mimo EU sa žije lepšie než v EU? Srbsko, Macedonsko, Moldavsko, Ukrajina…? s kým by si menil?

  19. Švajčiarsko má zas nakradnuté bohatstvo, ktoré nacisti ukoristili Židom. Smutné konštatovanie pre túto krajinu.

  20. ratafak plachta,co tu trepes, preco polovica blavy chodi na nakupy do rakuska?preco si tu kvalitu nekupia u nas v kauflande,bille,tescu?chodim-chodil som pravidelne do rakuska nakupovat,take vajicka mali uvedeny povod,fotku chovatela,adresu,tak isto kurence, hoci o dost drahsie,ale neporovnatelna kvalita,tiez konzervy.
    robili sa porovnavacie testy potravin na slovensku s rakuskymi uz obycajne caje vykazovali lepsiu kvalitu,potvrdili to aj nasi niektory politici,ktory sa voci dvojitej kvalite ohradili aj v bruseli,co myslis ako to dopadlo? TAK NAS RESPEKTOVALI,AZ NAS NAKOPALI DO PRDELE A NASI POLITICI SI PEKNE ZAVRELI PAPULE.
    A polsko sa stazovalo na nas co si to dovolujeme kritizovat ich pokazene maso co k nam na tony dovazali. nam ani zakon neumoznuje zakazat krajine dovoz pokazeneho masa,ratafak daj si studenu sprchu,lebo ty si bol najdalej v soporni na hodoch.

  21. Tony,..studenú sprchu si dávam 2x denne a bol som už aj v Pate…nejdem ti rozporovať dvojakú kvalitu potravín, deje sa to a bohužial sú aj firmy, ktoré to zneužívajú ale tie globálne si robia spotrebitelské testy a upravujú zloženie pre každý trh – robí to tak aj naša Sedita (viz. link dole)….to o čom píšem je, že to čo sa bude predávať na regaloch určujú spotrebitelia a ten slovenský ide prioritne po cene, čím si vo finále škodí….si myslíš že naozaj niekto v EU diktuje reťazcom čo kde majú predávať? Že tie nemecké reťazce potrebujú predávať polské výrobky na úkor tých slovenských?…ten reťazec bude predávať to čo ludia kupujú, jemu je jedno či má maržu na polskom alebo slovensko výrobku….v Rakúsku je vačší výber kvalitných produktov a menej šuntov, ale určite sa dá vybrať aj u nás a rozhodne máme aj my kvalitných výrobcov…osobne vidím riešienie v tom, tých slovenských podporovať a kupovať ich výrobky – potom ich bude aj na naších pultoch viac, tých kvalitných….a nie že budem vykrikovať o vystúpení z EU ale na druhú stranu chodiť bezproblémovo nakupovať do Rakúska nemecké a rakúske výrobky…alebo si vážne myslíš že vystupením z EU sa z regálov vytratia tie šunty, že sa ti bude lepšie nakupovať v Rakúsku ak budeš čakať na hraniciach alebo že tí naši výrobcovia čo vyvážajú budú nadšení ak sa im na produkty uvalí clo? v čom to bude lepšie mimo EU?..link k článku:
    https://www.startitup.sk/slovenskym-zlatom-su-horalky-nove-milionove-investicie-robia-z-nasich-cukroviniek-svetoveho-hraca/

  22. Ratafak myslel som ze si nasiel ako vzor nasho aspon jedneho polnohospodara ktory pre nas dopestovava kvalitne mäso, ovocie ci zeleninu. A nie ze za vzor davas firmu ktora brutalne podporuje chorobnost populacie na cukrovku. Takeho polnohospodara uz asi bohuzial nenajdes lebo ich najskor skoro vsetkych zruinovala a nasledne lacno poskupovala ta tvoja ospevovana EÚ

  23. to ze Majko tu bude obhajovat Budajove nezmysli som cakal. Je to proste Majkov vzor, clovek ktory to s STB dotiahol az na ministra. Keby si Budaj vytetuje na celo vaginu, na druhy den by tu bol clanok od Majka ako mu to pristane a ze je to novy modny trend. Ale Ratafak plachta to ako srdcervuco tu obhajujes uniu mi rozum neberie. Nikto nehovori ze unia je uplne zla, ale neni to ani ziadna vyhra. Mozno by to bola vyhra ak by nebola cela skorumpovana a nepouzivala dvojaky meter. O kvalite dovazanych potravin by sme mohli hovorit hodiny. Nie je chyba ludi ze ludia kupuju lacnejsie potraviny. Chyba je v platoch, ktore su podpriemerne kdezto ceny su tu privysoke. Porovnaj priemernu mzdu tuna a v Nemecku, Rakusku…. Neplet sem komunizmus, ten uz tu 30 rokov neni. Proste sme druhotriedny clenova unie. To co sa predava tuna by sa v Nemecku nemohlo. Ked raz unia tak s rovnakymi pravidlamy a nie ze tu sme pre nich sprosty vydlaci tak nech zeru odpad. Unia mala byt hospodarsky spolok a nie politicky. Vtedy by mala zmysel. Kvoli spinavej politike, nasilnej migracii a dalsich svinstiev sa pravdepodobne rozpadne. A este raz sa pytam teba ratafak aj teba Majko pred vstupom do unie sme tu nemali dialnice, cesty, vstavbu??? Vsetko sa postavilo az po vstupe do unie?

  24. seredan, ja myslím že problém je s chápaním písaného textu….ja nikde nepíšem že Unia je dokonalá, že nemá chyby, že tam nie je čo zlepšovať a ani že to neboli cesty, dialnice atd…všetko tu bolo a bola tu aj 17-20% nezamestnanosť – podobná jak napríklad v tom Srbsku, no nejak sa žilo…ja sa len stále pýtam v ktorom štáte východného bloku mimo EU sa žije lepšie? – nikdy som na toto nedostal odpoveď. Jaká je naša alternatíva ak si vystúpením sťažíme prístup na EU trhy?,…dokážeš mi povedať čo sa vystúpením z EU u nás zlepší?..ved nám ide všetkým o to aby sa žilo lepšie a ak to bude mať zmysel tak OK, podme do toho, odtrhnime sa…..zmiznú nekvalitné potraviny? začneme voliť zodpovedných politikov? ..čo bude inak a lepšie? díky za odpoveď

  25. Obyvatel…o veku sme sa tu bavili asi 2-3 krát, dalšia diskusia na túto tému nemá zmysel…to či sa žije lepšie v EU alebo mimo nie je otázkou mojho veku….ja som ti nedával IDC za vzor toho že ide o kvalitného producenta, ale toho že velké firmy prisposobujú zloženie výroku jednotlivým trhom – zase nepochopenie textu…ale dám ti jeden príklad kvalitného nášho masa – podla článku ho nájdeš napríklad v reťazci COOP jednota
    https://www.startitup.sk/toto-tradicne-slovenske-masiarstvo-spod-tatier-vyraba-kvalitne-vyrobky-z-cisteho-masa/

  26. Ratafak vidis ze asi nerozumies pisanemu textu. Ja som pisal aby si dal za priklad nejakeho polnohospodara a nie mäsiara.

  27. neviem či debata s tebou má zmysel…o čo ti ide? snažíte sa ma presvedčiť že na Slovensku nedokážeme vyrobiť a kúpiť kvalitné potraviny – dal som ti príklad že to ide, dalšie si nájdi sám, ak ich nedokážeš nájst v obchode kam chodíš skús sa pozrieť mimo najlacnejšie produkty, ktoré pravdepodobne kupuješ, prípadne pozri do iného obchodu….chcete ma presvedčiť že všetci naši polnohospodári, masiari, mliekari atd sú u nás úplne na prd…a že sa to zlepší ak vystúpime z EU? …

  28. Osobitne venované diskutujúcemu s nikom Raťafák plachta:

    Z tvojich početných príspevkov vyplýva, že nemá zmysel venovať sa každému z nich. Najviac sa tu diskutuje o kvalite potravín a potravinovej sebestačnosti. Ak sa dajú kúpiť v našich obchodoch kvalitné potraviny, tak poväčšine sú to z domácej produkcie. Samozrejme že aj odinakiaľ. Podiel tých druho a treťo triednych však prevláda z importu. V tom majú tvoji oponenti pravdu. A je tu ešte jeden dosť závažný moment. U našich poľnohospodárov a výrobcov potravín je podiel dotačnej zložky z celkovej ceny výrobku zreteľne nižší. Žiaľ, nedisponujem konkrétnymi číslami. Iba som si utvoril obraz o tejto problematike najmä z početných vyjadrení predstaviteľov rôznych združení výrobcov potravín na SVK. Odznelo to vo viacerých reláciách v TV a v iných médiách.
    Predchodca EU v prvopočiatkoch bolo tzv. EHS (päťdesiate až sedemdesiate roky 20. st.), ktoré malo jediný a zásadný cieľ: pozdvihnúť čo najrýchlejšie ekonomický rozvoj medzi krajinami vtedy výlučne Západnej Európy. O žiadnych politických nariadeniach a vstupe do vojenských zoskupení nebola žiadna zmienka. Neskôr sa táto stimulujúca podmienka rozšírila aj na voľný pohyb osôb až sa to dostalo do dnešného štádia, kedy sa očakáva „povinné“ členstvo v NATO a „dobrovoľné“ vzdanie sa početných práv národných štátov v prospech EU. A tá, ako to všetci vidíme sa veľmi neriadi hlasom obyvateľov národných štátov, ale predovšetkým finančnými záujmami nikým nevolených jej predstaviteľov. Príklad: aký bol nedávny postoj predsedníčky EK U. Von Leyenovej v prvých týždňoch po prepuknutí epidémie v Európe? Nebol to z jej strany prioritne apel na zachovanie voľného pohybu tovarov aj s prepravcami pred zdravím občanov členských štátov? Prečo toľko nezmyselných nariadení vychádza z Bruselu? Podobných otázok by bolo možné položiť ešte veľa..
    Čoraz častejšie sa tu hovorí o potravinovej sebestačnosti. Prečo sa tak stalo, že sme nesebestační vo výrobe potravín? Máš nato nejaké racionálne vysvetlenie?
    Očakávam, že z tvojej odpovede sa to dozviem a budem sa môcť poučiť.

  29. Kvalita potraviun dodavana na Slovensko vyplyva z predpokladov dodavatelov, co trh na Slovensku absorbuje a obyvatelia su schopni a ochotni zaplatit.

    Prijmy obyvatelom SK su diametralne odlisne od prijmov obyvatelov napr. Nemecka, Francuzska ci Rakuska.

    Kupna sila a velkost trhu na Slovensku? V Celej krajine je nizsia, ako v samotnom Parizi, Londyne ci inom velkomeste zapadu.

    POZOR!

    Iny stav vidim v kvalite potravin v menovanych krajinach a kvalite dodanej na Slovensko v tom istom produkte, tej istej hmotnosti, nazvu a balenia. To je chrapunstvo a s tym musi taocit ako EU, tak clenske krajiny.

    Alebo obcan – zakaznik, ktory bude taketo praktiky bojkotovat odmietanim nakupovania tohto tovaru.

    Ale ze neverime vo vyspelost Slovenskeho zakaznika a jeho odhodlanie postavit sa proti tym, ze radsej kupi tovar kvalitnejsi a o nieco drahsi od seriozneho vyrobcu?

    … a sme na zaciatku kolotoca …

  30. Ako „na objednávku“ som dnes našiel v pošte mail s krátkym video práve na tému dvojakej kvality potravín. p. premiér Českej vlády si vyšiel do obchodných reťazcov v CZ a v D na nákup rovnakých potravín. Zameral sa na to, aby boli od rovnakých výrobcov, rovnakého označenia a podľa možnosti aj váhy. Potom ich porovnával s údajmi o ich obsahu. Iba jediný výrobok, Coca Cola, bola takmer úplne zhodná. Tá nemecká mala o necelý gr./l menej cukru ako česká. Všetky ostatné nakúpené v reťazci v CZ sa od tovaru zakúpeného v D líšili od 28 po 35% v hlavnej zložke výrobku (napr. čokoláda v lentilkách alebo rybie mäso v rybích prstoch). Potom to p. premiér vyhodnotil otázkou „zdali jsou v EU naši občané druhé kategorie ?“
    Rád by som doložil toto video ku tomuto článku, ale s mojimi právami to nemôžem urobiť.

  31. Hlavne slovo v EÚ ma Nemecko. A vzdy nas mali len za menejcennu kastu. A tak sa k nam aj spravaju. Sme pre nich len odpad.

  32. s.i.n to video som videl…Babiš chodí napríklad po Lidli a hladá rozdielne zloženie vyrobkov, prezerá si nejaké čokolády, tatarky, pracie prášky atd a nakoniec sa mu podarí nájst 4 výrobky u ktorých je rozdiel – rio mare, rybie prsty, lentilky a colu….to kolko času tým hladaním strávil a u kolkých výrobkov bolo to zloženie rovnaké vo videu už nepovie….preto tvrdenie že takmer zhodná bola iba Cola je zavádzajúce, pretože oni tých výrobkov porovnali možno desiatky ale do tej časti videa jak sedí za stolom vytiahli 4 produkty na ktorých mohli demonštrovať ten rozdiel….samozrejme ale že ten problém existuje, a ako som písal vyššie podobne to robí aj naša Sedita, tie firmy argumentujú rozdielnymi chuťami, čo nie vždy je pravda a na toto by si mala EU posvietiť…stále však tvrdím že sa dá nakúpiť kvalitne aj u nás, idealne od domácich osvedčených producentov….odchodom z EU tento problém sám od seba nezmizne…tá kvalita importovaných potravín sa vystupom z EU nezmení a ak to nie sme schopní presadiť ako členovia EU tak to určite nepretlačíme zvonku jako nečlen….alebo si myslíme že reťazce v krajinách mimo EU predávajú tú kvalitu čo v aj Nemecku/Rakúsku a že sú vyložene vysadený na Slovensko a Česko?

  33. Vdaku vstupu do EÚ sa im podarilo zruinovat nasu kvalitnu potravinovú sebestacnost. A teraz na to doplatime najviac. Nastupuje dalsia, potravinova kríza co spôsobí obrovský narast cien ich nedostatok a nasledne pančovanie este viac kvality

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img