ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Koronavírusu padli za obeť mnohé podujatia, ktoré sa v Seredi mali konať v máji a júni

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hrozbe nového koronavírusu padli za obeť stovky športových a kultúrnych podujatí nielen na Slovensku ale aj na celom svete. Už sme Vás informovali, že v Seredi sa neuskutočnia dve najväčšie podujatia a to oslavy 1. mája a Seredský hodový jarmok.

Pandémia zmarila plány aj ďalším organizátorom.

Hneď na úvod mája a to v sobotu 2.5. sa mal konať Beh oslobodenia mesta Sereď. Toto podujatie sa každý rok teší obľube bežcov všetkých vekových kategórií.

V stredu 6. mája sa mali konať Knižné hody. Organizáciu majú každý rok pod palcom študenti Obchodnej akadémie pod vedením učiteľky Mariany Kamenskej. Milovníci literatúry sa žiaľ tento rok podujatia nedočkajú.

Na 7. a 8. mája bolo pre Seredčanov pripravené podujatie v spojení s armádou SR.

10. mája sa v Dennom centre pre seniorov mala konať oslava Dňa matiek. Tento sviatok budú musieť všetky mamičky a babičky osláviť iba v úzkom kruhu rodiny.

Veľké rybárske preteky v Čepeni sa tento rok víťaza nedočkajú. Hlavným lákadlom súťaže býva výhra 10 000,- €. No tieto peniaze si na svojho majiteľa budú musieť ešte rok počkať. Všetky rybárske preteky, ktoré boli naplánované na tento rok sa totiž presúvajú na rok 2021.

Najväčšie cyklistické preteky s medzinárodnou účasťou Sereďmaratón sa mali konať 24. mája. Organizátori ešte pred niekoľkými týždňami dúfali, že pandémia nebude mať také katastrofické dôsledky a preteky sa uskutočnia. No koronavírus ich plány zmaril.

Tradičným podujatím v Seredi je aj Míľa pre mamu, kedy sa mestský park zaplní deťmi a rozprávkovými postavičkami. Celoslovenská oslava Dňa matiek bude musieť na svoj rekord v účasti počkať na budúci rok.

Koncom mája sa každý rok v Seredi koná škôlkárska olympiáda. Mestský štadión sa zaplní stovkami detí, ktoré sa snažia podať tie najlepšia športové výkony, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani olympionici. Žiaľ zo štadióna tento rok veselý džavot a smiech detí počuť nebude.

Aj deň detí a deň otcov budú musieť oslávenci prežiť iba v kruhu rodiny. Pravdepodobne sa neuskutoční ani juniáles.

20. júna sa na amfiteátri mal konať koncert Kandráčovcov. Ako nás informovali z dôvodu nepredvídaných okolností a ohrozenia verejného zdravia je koncert OPEN Air 2020 + Bystrík banda“ zrušený.

Toľko k najdôležitejším podujatiam, ktoré sa mali konať v nasledujúcich mesiacoch máj a jún. Je možné, že sa organizátori rozhodnú stanoviť na niektoré podujatia náhradný termín, no to dnes to nikto povedať nevie. Aby nám ale nebolo ľúto, niektoré podujatia si z minulých ročníkov pripomenieme postupne v samostatných článkoch.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img