ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

„keď som prišla z roboty domov, zažila som šok, za naším činžiakom bol postavený plot“ – píše obyvateľka susediaceho činžiaka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dnes večer nás kontaktovala obyvateľka činžiaka na Pekarskej ulici, ktorej pod oknom v parku pre ňu neznámy vlastník pozemku vo vnútrobloku priamo v parku, tento oplotil.

Dobrý večer pán Majko,
dnes, keď som prišla z roboty domov, zažila som šok, za naším činžiakom bol postavený plot.
Plot postavili majitelia, že to je ich súkromný pozemok. Sú tam tri zadné vchody, do ktorých sa nedá dostať. Tieto zadné vchody využívame aby sme nemuseli obchádzať celý činžiak. Na plote sú napísaná cedule, kde majitelia vysvetľujú, že im mesto nechce povoliť výstavbu obytného domu a že chcú mestu ponúknuť riešenie bytovej otázky a dať tam zeleň ( neviem kde, keď vyrúbu stromy, zlikvidujú trávnik, postavia tam štvorposchodový činžiak s parkoviskom ). V prílohe Vám posielam foto, ako to tam teraz vyzerá. Tú ceduľku som už nestihla odfotiť, nakoľko už bola tma.
Vedeli by ste nám pomôcť?
Ďakujem
S pozdravom, Maderková
Foto nižšie: autorka e-mailu
– – –
S autorkou e-mailu sme sa spojili aj telefonicky. Dohodli sme sa na zajtrajšom osobnom stretnutí priamo na mieste.
V nočných hodinách sme sa boli pozrieť na mieste a skutočne, časť parku je oplotená spôsobom nevyžadujúcim si stavebné povolenie.
Z dôvodu zachovania objektívnosti nebudeme do zistenia podrobností a rozhovoru s majiteľom pozemku robiť žiadne závery a konštrukcie.
Zatiaľ prinášame aj naše fotografie z miesta a detail textu zavesený na niekoľkých miestach oplotenia.
O zisteniach v predmetnej veci budeme verejnosť informovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pozemkoch aj preto vyzera ako vyzera…
    Ten pozemok co je oploteny prechazda dokonca az bod bytovku a pokracuje na Cepensku ulicu…
    Skoda ze sa vlastnici predmetnej bytovky nezaujimali o tento stav skor a nesnazili sa pozemok vysporiadat….taktiez mesto ma kopec takychto pozemkov . Malo by sa to riesit odkupenim alebo zamenou a dat do poriadku

  2. Za byvaleho rezimu sa stavalo na cudzich resp. nevysporiadanych pozemkoch, aj byvaly milex stoji na kadekoho pozemkoch aj preto vyzera ako vyzera…
    Ten pozemok co je oploteny prechazda dokonca az bod bytovku a pokracuje na Cepensku ulicu…
    Skoda ze sa vlastnici predmetnej bytovky nezaujimali o tento stav skor a nesnazili sa pozemok vysporiadat….taktiez mesto ma kopec takychto pozemkov . Malo by sa to riesit odkupenim alebo zamenou a dat do poriadku

  3. Pan Imrich , nemoze si robit co chce. Kazda stavba sa musi riadit uzemnym planom mesta Sered. A kedze v UP je toto uzemie ako verejna zelen, tak na zmenu potrebuje suhlas zastupitelstva. Myslim ze je v celku nestastne riesenie stavat na takomto mieste 4 poschodovu budovu. Jedno je iste ze zahustovaniu uzemia teda hustejsej vystavby hlavne v centre a okolo sa asi nevyhneme. A samozrejme problemom by boli aj parkoviska. Tych je uz teraz nedostatok.

  4. Pre občana! Akože sme sa nezaujímali? Veď petíciu proti tomu sme spisali, po podpisovali hneď ako sme sa o tom dozvedeli, leží na stole u primátora, lenže nakoľko je táto situácia, nebolo mestské zastupiteľstvo, tak leží dakde v šuplíku!

  5. Inak ten pozemok patril rodine Hodorovej, ktorá mala dom ako je teraz výrobňa šalátov a policajná stanica! Po ich smrti to zdedila zrejme ich dcéra pani Adela Brychtova, ktorá býva v malej uličke hneď prvý dom. A zrejme ona to predala terajším vlastníkom! Vieme to všetci, čo tu bývame vyše 40rokov a niektorí aj od začiatku ako sa bytový dom postavil, čiže okolo 60rokov!Vždy s tým bol problém! A vie to aj pán primátor iste, lebo tu kedysi býval!

  6. Tato situacia sa bude opakovat. Budem oplocovat cast pozemku po nezistenom vlastnikovi na parkovisku oproti rambusu. Ked nebudete mat kde parkovat potom treba buchat poslancom ktorych ste volili a nezastupuju vase prava. Hadam mesto najde peniaze na odkupenie. Ved dostane 140 t za pozemok v zipke. tie mali dostat ludia ktori maju pozemky pod cestami

  7. Vidím že Pan B. stratil trpezlivosť. Takto to riešia “ seriózny” developery, ktorí sa nevedia dostať k územnému rozhodnutiu.
    Už nie je súčinný stavebny urad k developerom?

    Takýchto problémov v Seredi je viac. Je to vizitka stavebného úradu v Seredi z ktorého je bohužiaľ realitná kancelária. Stavebny Urad podmienil výstavbu parkovacími miestami, ktoré v tomto prípade developer nemal a potreboval ich získať od mesta. Pochybili aj poslanci, ktorí ruka v rukáve okrem výnimiek podporujú investične projekty “ vyvolených developerov” nášho mesta, bez skúmania širších súvislosti. Vďačne používajú vetu “ vo verejnom zaujme”.
    Developer parkovacie miesta nemal poslanci schválili prenájom pozemku na vytvorenie parkovacích miest.
    Obyvatelia priľahlých pozemkov majú byt vďačný “ developerom” za nové parkovacie miesta a zeleň ktorú po výstavbe väčšinou darujú mestu. Tvária sa na čele s vedením mesta a stavebym úradom že ide o službu pre obyvatelov,

    Aká služba pre obyvatelov?
    Ani z jedného projektu v Seredi nevidím pridanú hodnotu pre mesto. Že daruje kúsok cesty a zelené po výstavbe mestu?
    Developer sa potrebuje toho zbaviť, pretože údržba nie je rentabilná po výstavbe. Ide len o výdavky a starosti s údržbou, preto ich rad daruje mestu !!
    Žiadny projekt neriešil širsie suvislosti, to čo ma riešiť kvalitný developerský projekt. Zamysleli sa poslanci, ktorí schvaľujú urbanistické štúdie o pridanej hodnote projektov?

    Prečo mesto nemá schválený poplatok za rozvoj?

    Nech si odpovie každý sám.

    Držím palce obyvateľom priľahlých pozemkov. Ich snahou bolo konštruktívne jednania. Dúfam že poslanci nakoniec zrušia nájomnú zmluvu s developerom. Totiž on keď nebude mat pozemky prenajaté od mesta, nemôže stavať v takom rozsahu, musí prehodnotiť svoj investičný zámer.

  8. Je tu ešte jedna rada, obyvatelia mesta môžu žiadať aj o zmenu územného plánu v danej lokalite, aby zamedzili výstavbe v takýchto zelených lokalitách.
    V iných mestách sa vedenie mesta nebojí určovať podmienky výstavby pre developerov, Prečo nemôžeme v Seredi určiť hranice a podmienky výstavby.
    Na to je zákon pán primátor územný plán mesta.
    Len to sa musia hájiť záujmy občanov a nie developerov,

  9. Presne tak. A odporucam si sledovat aj to ci na vasom pozemku vam poslanci na navrh grofky neodsuhlasia urbanisticku studiu bez vasho vedomia. posledne to tak navrhla v cepeni. Uvidime ake budeat argumenty na zastupitelstve.

  10. V inych krajinach sa parkovacie miesta pre budúcich majiteľov riešia podzemným parkovaním priamo pod bytmi. Nezaberá to verejnú zeleň a nemajú plné ulice aut.

  11. Presne tak ako pise Anonym..Prezil som roky na tom sidlisku od detstva do dospelosti. Pamatam si tu zrucaninu domu vedla policajtov hravali sme sa tam non stop a ten pozemok bol ako tak jedine bezpecne miesto za cinziakom kde sme sa mohli hravat tak aby sa rodicia nemuseli bat ze vybehneme na cestu a nezrazi nas auto. Bolo tam ako tak kusok zelene. Dost bolo ked postsavili cinziak oproti staremu hrackarstvu ale ok brani detom aby nevybehli na cestu ako to bolo pred tym ked sa tam hraval fotbal na tom mieste ale tu za 1211 postavit bytovy dom je akoze nacito chore..

  12. pani klara nevinte developerov. oni hladaju iba moznosti. vinit treba zastupcov mesta resp mestku eserocku ze nevie identifikovat takyto problem. bidete aj mna vinit ked oplotim cast toho parkoviska ze nebude sa dat parkovat? preco? ved aj vy si robite so svojimajetkom co chcete. ja som mestu daval navrh na vysporiadanie. nereagovali.

  13. Kde bol doteraz majiteľ? Teraz sa zobudil zo sna? Koľko rokov uplynulo od reštitúcií? Toto nie je riešenie. Čo vlastne chce robiť s týmto pozemkom? Postaviť pred okná tam bývajúcich ľudí nejakú opachu, tak ako farby-laky ? Už keď sú tam postavené obytné domy, tak nech to odpredá mestu! Ozaj si tu robí každý čo chce?

  14. Keď tam spravia bytovku a prirátame k tomu parkovanie tak sa tam už deti ozaj nebudú mat kde hrať. Bola by toho škoda. Už teraz sú po celom sídlisku autá.

  15. Ja som len poukazal ze obyvatelia si mohli davno odkupit aspon pozemok pod bytovkou pripadne v tesnej blizkosti. Mali na to desiatky rokov. A presne kazdy stavebnik – developer hlada prilezitost. Kvalitny projekt moze byt prinosom, co v tomto pripade asi by nebolo.

  16. Je to navrh ako komplexne spracovat – usporiadat uzemie ako celok. Aby fungovala doprava, siete a vsetko s tym suvisiace. Keby kazdy si robil na svojich pasikoch co chcel tak by vznikol chaos a nefunkcne uzemie.

  17. vela majitelov ani nevie ze zdedili pozemky. vadsinou ide o ludi ktori dedia po strykoch tetach co memali vlastne deti. takych pripadov mam vela. a dedicia tieto pozemky hmed aj predavaju. ja sa pytam naopak. preco ludom vlastniacich cinziaky mezalezi na tom aby vlastnili pozemok aj pod nim? a potom pisu peticie. mesto sered je vlastnikom vela pozemkov pod cinziakmi co by mohli predat vlastnikom budov stokacich na nich.preco to nerobi?

  18. Neviním developerov .
    Je to legitímne podnikanie ako každé iné.
    Ide o celospoločensky problém či už zastaralý stavebny zákon, praktiky volených zástupcov a nadstavenie samospráv. Mesto potrebuje developerov aby sa rozvíjalo. Developer potrebuje mesto a obyvateľov aby realizoval investične zámery na svojich pozemkov.
    Určovať čo sa bude a nebude v mestách stavať a za akých podmienok majú v rukách len a len poslanci.
    V Seredi sa investičnou výstavbou developerov znehodnocujú okolite pozemky a nehnuteľnosti občanov a účelom tohto konania je že obyvatelia nakoniec podľahnú tlaku developerov.

    Príklad prúdy čo sa stalo s okolitými pozemkami, v prospech developera sa môj pozemok stal pozemkom na rekreačne účely.
    Bytovka oproti Kauflandu, ako znehodnotila domy pri nej?

  19. ja viem dobre co je urbanisticka studia. nemam nic proti tomu ak ju da urobit mesto na spodrobnenie uzemia na zaklade uzemneho planu ale v seredi halabrinka dava spracovavat studie jednemu a vo vadsine minoritnemu vlastnikovi celeho bloku podla jeho videnia a nie videnia mesta. pozri v hornom cepeni pri zeleznici. ako by sa pacilo majitelom susednych pozemkov na hornocepenskej keby som sindal spravit ako majitel 503 m2 pozemku studiu na celu plochu? a toto robi halabrinka. okolite dediny maju peniaze nanto aby dali uobit studie ale sered nie. tak zase ti vo vedeni nieco robia zle.

  20. to ze sa stal vas pozemok rekreacnym nie je chyba developera. vadsinou islo o role s cenou tak max 1 euro. on merozhodoval o tom ale grofka co davala navrh uzemneho planu. napriklad mne zmenou co dala odsuhlasit poslancom po mojej kupe ze tam nemozem mat byt. na najhodnetnejsich rolach podla pozemkoveho uradu dovoli stavat sklad. este som nic mezacal robit a uz tu na mna vzpisovali ze tam idem stavat neviem co. preco to nejdupovedat grofke? mne tiez urobila svojim rozhodnnutim zle. Mozno dovted tam nebudu moct byt bzty pokym jej svagrina mepreda domy v ohrade.ale to uz riesim s pravnikmi.

  21. Máte to trošku popletené, vy ste si spojili dva projekty do jedného. Bytovka o ktorej píšete že nemá vlastné parkovacie miesta má byť na Cepenskej ul. Je to úplne iný investor. Tato bytovka má byť za políciou a tuná je parkovanie riešené na vlastných pozemkoch, nie mestských.

  22. Majitelovi pozemkov prestali pomahat na stavebnom úrade a na meste tak dal cedulu že nás oplotil.
    Mesto nech nic nekupuje. To je odplata že nechceli odkúpiť park a kus travi
    Šak nech má móze kosiť sadiť datelinu, nech kosi a robi si piknik panko stavitel

  23. neviem ci je tato informacia overena,rad by som vedel ci bude vstup do campingu pre auta uzatvoreny,kvoli tej ukradnutej lavicke,ze vraj to navrhol mudry primator,to by znamenalo ked sa nieco ukradne v meste tak uzavrieme mesto,primator rad drzi kluce od mesta.

  24. je vrchol iditotizmu stavat nove budovi vo vnutroblokoch barakov a v ich blizkosti. Uplne tym nicia konfort byvania ludom, ktory v susediacich cinziakoch byvaju roky. Developerovi ide len o jeho posrate peniaze, ktore zarobi, je mu na haku ze ludia su napchaty na malej ploche ako v kralikarni a ze si pozeraju do okien. A o parkovani ani hovorit nebudem. NIKDY, NIKDY sa nemalo dovolit stavat dalsie budovy na sidliskach. Ak chce „developer“ stavat, nech stavia na kraji mesta, nech si pokupy pozemky a nech stavia hoci aj novu Petrzalku. Ale nie nam pod nosom!!! A o konfotre stavieb, ktore niektory postavili je aj skoda hovorit. Staci sa ist popytat na Fandlyho ako sa im byva nad byvalimi potravinami. Sadrokartonove priecky cez ktore je pocuj aj prdnutie. Fakt byvanie a stavba na urovni.

  25. Modlite sa aby sa nič v bytovke ktorú ste ohradili nič vážne nestalo. Už ste načisto jeb…tý. Jebat sa do do vnutroblokov!

    Najprv sa Vám sníva pešia zóna v centre mesta. Teraz o 100 m ďalej opäť vnutroblok! Zelen a záhrady !
    čo keď bude požiar v bytovke a hasiči sa nebudú mat ako dostať s plošinou?

    Už začnite uvažovať ! Idioti! Spravte si bytovky vo svojich záhradách
    Takéto debilini do éteru môže pustiť len stavebny urad Sereď lebo poslanci odklepnú nájomné
    Preto to v Seredi vyzerá ako cigánska diera,
    Dufam že mesto už našlo nezavisleho , neuplatitelneho hlavneho architekta a skončí z otrasným bytovkami v centre mesta

  26. Načisto primitivne do vnutrobloku davat bytovku!! Clovek by si myslel, ze stavitel ma mozog. Len zisk a sebectvo! A som rada, ze sa najdu ludia, aj na MsÚ s triezvym pohladom na vec, ktorí tento chory napad aj beru za chory.

  27. Obyvatel jasné že každý má má svoju cenu viď objekt pri g&g pumpe kde máme ten objekt tak blízko bytovky, že by sme si mohli ruky „podávať“.

  28. pre Tu: práve tu vidieť, ako koná stavebný úrad. Ja hovorím: že si môžu podávať kávu. Oponujú tým, že je to súkromný pozemok a že si môžu robiť, čo chcú. Načo je potom územný plán? Aj ten, keď je kúsok voľného miesta a majú o neho tí nenažranci, dostanú ho. Ako spomínate tú opachu presklenenú pri benzínke pri Kauflande, tak príkladom je aj Meander. Tá posledná stavba je postavená tesne pri úzkej ceste šikmo, že keď vodič nezvládne riadenie, ocitne sa v obyvačke. Zdá sa, že tu nebude kúsok zatrávnenej plochy, aby ju nemuseli kosiť. Tak uvidíme, ako sa aj toto vyrieši. Akým právom tam postavil ten plot?

  29. Čo sa týka Meandra spýtajte sa pána primátora Tomčányiho, či náhodou aj on z toho finančne neprofituje. Svojho času tam bol pečený, varený.

  30. Rudo tebe dobre hrabe. Ako si dovolujes uzurpovat vlastnicke pravo? Ty mas pravo svojho bytu ty mas pravo pozerat z tvojho okna nasusedny pozemok ci dokonca ponom chodit ci vencit a sierat mu pozemok tvojim psom a podobne. A majitel susediaceho pozemku ma kde a ake pravo? Držať hubu a nic nerobit na svojom pozemku. Ludia sa preberte. Poukazujete tu len na vase pravo ale kde je pravo aj druhej strany? Najradsej by ste mali parčík pod a pred oknom na cudzom pozemku aby ste mali kde vencit psov ne? Ludia vam to uz dobre hrabe v hlavach. Ved ked to takto chcete tak sa poskladajte a kupte si od toho majitela ten pozemok a potom si tam robte co chcete. Ale prosim vas nechcite uplatnovat len vase akoze pravo na ukor vlastnickeho prava ineho a to tak aby ten vlastník mohol len platit daň za pozemok kde niekto chce mat parčík.

  31. Pravo 26. apríla 2020, 12:06 terajsi majitel pozemku vedel co kupuje a kde kupuje. Nikto tu nestoji o jeho zasranu bytovku. Nech si ju postavi dakde na okraji Serede. Alebo u seba v zahrade. Mozu mu stat a grcat z okien na jeho strechu. Jemu nejde o nic ine len o peniaze. Sak on tu byvat nebude. Jemu je jedno ze si ludia budu pozerat rovno do okien, ze budu natlaceny na malom priestore ako kralici. A o tom ze nebude kde parkovat ani nehovorim. Vyznie to sprosto, ale tuto pochabu vystavbu v Seredi asi zastavi len to, ze nastane hospodarska kriza. Na nove byty peniaze nebudu, kupovat postavene nikto nebude a ceny pojdu dolu. Potom sa neoplati nic stavat.

  32. Pre seredan, ale mozno ani o tvoju zasranu bytovku v ktorej byvas, nikto nestal a postavila sa. A to dokonca tak brutalne ze ten pozemok pod tou tvojou zasranou bytovkou bol jednoducho statom vyvlastneny a pôvodný majitel pozemku bol statom okradnuty. Ale vidim ze to taba nezaujima a vidis len svoje akoze pravo. Riesenie je pritom jednoduche. Poskladajte sa a kupte si ten pozemok a robte si tam co len chcete ale hlavne neuzurpujte si vlastnicke pravo ineho

  33. Pravo napisal si to vystizne.. Urcite to pojde takto.. Urobi sa geometrak kde sa rozdelia tie pozemky pod bytovkami a vlastnikom pridu listy na odkupenie oozemku pod ich cinziakom. Vela ich nebude mat ani na odkupenie toho a zrazuich problem bytovky nebude zaujat.

  34. Rudo 26. apríla 2020, 9:24 áno je to tragédia tohto mesta. Pozrite kto má pod palcom stavebný úrad Sď. p. Halabrínová, ktorá sa neštíti žiadnej podlosti, ak sa jedná o biznis. Aj s p. predsedom komisie pre rozvoj mesta je to jeden gang ktorý neváha porušovať akýkoľvek predpis či zákon. Kto si trochu pozornejšie všíma ich ťahy na „stavebnej šachovnici“ v Seredi, neunikne mu že to má všetky znaky mafie.

  35. Pravo 26. apríla 2020, 12:06
    Súhlasím, že majiteľ pozemku má právo robiť si so svojim poizemkom čo chce. Ale sú tu trochu predvídavo zákonom postavené isté hranice. Je zjavné, že niekto pochybil a biznis prevládol na zdravým uvažovaním. Možno sa dočkáme chvíle, kedy okresná prokuratrúra potvrdí námietky obyvateľov činžiaku na ul Čepenská a tototo hanebné rozhodnutie poslancov MsZ o predaji pozemku vo vnútrobloku napadne.

  36. Chyba zastupitelstva je v tom ze niektori ani nerozumeju problemu. A hlasuju ako im grofka povie. To iste caka ludi ktori nemaju odkupene pozemky pod svojimi bytmi. A potom bbudu pisat peticie..

  37. Samozrejme predkupne pravo za trhovu cenu by mali dostat najskor susedia cize majitelia bytov daneho obytneho bloku. Pokial by neprejavili zaujem potom je to otvorena investicna zalezitost pre dalsieho zaujemcu.

  38. Každý sa ohradzujete právo sem a právo tam. Každá minca ma dve strany! Viete čo by sa stalo v Seredi keby si každý uplatnil svoje právo tak ako majitelia vyššie uvedeného pozemku? Pol mesta by bolo oploteného!!!! Mesto nezákonne užíva dlhé desaťročia a nemá záujem odkúpiť pozemky!!! Nemali by sme ani kade chodiť.

  39. No vyzera to ze parkovisko oproti rambusu bude dalsie. Posranci toto ste sposobili vy. Na stadion mate prachy ale vysporiadat verejny priestor aby nas nikto nedrzal za vajca to ne. Rob s tym nieco brucho..

  40. ja len dufam ze „pan developer“ si bude riadne plnit svoje povinnosti a bude trava na jeho pozemku riadne pokosena ked uz si to ohradil. A DEVELOPER viem ze to tu citas, mam pre teba jeden navrh, sprav tu velke workoutove ihrisko, vonkajsiu posilovnu s cinkami a vyberaj si vstupne. To ludom urcite nebude vadit pod oknami. PS: ak to spravis dufam ze nezostanes vlci a podelis sa somnou o zisk nakolko som ti dal tento skvely napad :). Ludia budu spokojny, ty budes spokojny, vsetci budu spokojny. Tvoja investicia do pozemku sa vrati :).

  41. Už viem prečo je v Seredi “ developer” nadávka.
    Namiesto jednania používajú formu nátlaku na obyvateľov a samosprávu. To akože aby sa poslanci a ľudia zľakli že si majetok oplotite, ak vaše “ vybavovačky” na meste a u grófky nepôjdu tak ako si vy predstavujete ?
    Cha- Cha Cha, skončili Vám zlate časy už aj grófka zaradila ručnú
    A čo s tým má primator? Neobhajujem ho, ale na tie vaše vrtochy a kamarátstva serie, pruserov ma aj bez developerov dosť

  42. Možno, že si plot postavil nový majiteľ pozemku. Možno, že mesto tento pozemok predalo. Skoro na každom zastupiteľstve je v programe predaj alebo prenájom majetku. Tak zatiaľ môžeme len hádať, čo sa deje. Ale bolo by načase s takýmito praktikami skoncovať. Už je toho dosť.

  43. Pre názor. Skús sa naučiť čítať s porozumením. To nikdy nebol mestský pozemok.
    Ako tu už bolo spomenuté. Štadión bude. Na to peniaze sú. Ale aby sa vysporiadali pozemky, nie. Aj zamestnancom na úrade zníži plat. Ale štadión je iná kávička. Tam chodí dosť voličov.

  44. Pre majiteľov pozemkov:
    Uz Vám totálne j..e!!!
    Dúfam, ze Vám tam nikdy nic nepovolia stavať, ani stánok so zmrzlinou.
    Troska zelené a nejake to parkovisko na okoli a oni tam chcú drbnut budovu!
    A ten plagát na plote, hahahahahaha.
    Dajte si tam aj mena na ten plot, aby sme vedeli ktorí sú ti chrapuni!!! Tak snáď nekúpim pozemok na detskom ihrisku cez chodník pred bytovku…a potom rám nieco stavať – de bi li zmus, ale total!!!

  45. Neviem či je možné viniť majiteľa pozemku za špekulácie, je to jeho súkromný pozemok a keď sa rozhodne jednať v súlade so zákonom, je to zrejme jeho právo.
    nerozumiem, za akých okolnosti by mesto mohlo vyhodnotiť ”likvidáciu parku”, mestskej zelene a stromov, ako verejný záujem.
    Výstavba v tejto oblasti a vo vnútrobloku, to musí byť predsa v rozpore s akýmkoľvek dlhodobým plánovaným, znižuje to kvalitu bývania občanov a budúcu udržateľnosť.

    Za všetky efekty spomeniem jeden veľmi dôležitý;
    Rušenie a likvidácie zelených plôch a stromov zvyšuje teplotu, zvyšuje sa prehrievanie mesta, takže Keď všade vo svete je v najlepšom záujme vysadzovaní stromov a rozširovanie zelene, v našom meste sa niekto vo vedení mesta rozhodol jednať práve opačne?
    Aké sú na to dôvody?

  46. Na tomto sídlisku sa žilo a bývalo super,mali sme sa kde hrat,proste paráda. Ale demokracia prináša aj takéto situacie. Ak by mesto dalo jasne stanovisko ,ze tam nepovolí stavať ,tak ani development Bučo o ten pozemok neprejaví zaujem. Ja som uz raz napísal, ze kazdeho poslanca a vedúceho oddelenia ,ktore ma na starosti kľúčové oblasti zivota mesta , by ludia mali na ulici vyfackat. Som presvedčený,ze ani velky úplatok by mu nestál za ten strach. Pani H. by uz mala spakovat svoje veci a vypadnúť. Nech ale nezabudne na primátora s prednostom. A poslanci , ne su zodpovednosť v plnom rozsahu. Skorumpovane cele mesto.

  47. pravny zastupca developera dnes krasne pomenoval problem v zastupitelstve. je to stavebny urad a je jeho diskriminacny pristup az korupcny a necinnost poslancov. ak poslanci odsuhlasili v uzemnom plane vystavbu v danom uzemi a potom to nechcu dovolit. tu je vidiet ze co halabrinova predlozi. nejako si breptala. ved ty si stavebny urad grofka. asi potrebujes skolenie. uz ta raz nasi ludia vyskolili. odstup radsej.

  48. Uzemny plan tam dovoluje stavat? Ano? Ste si isty? Alebo pocuvate len vyklad jednej strany? V tej zone sa na verejnej zeleni a ihriskach nemoze nic stavat.

  49. keby tam nebol schvaleny uzemny plan tak developer ani pozemok nekupi. developer si pred kupou pozemku najskor overi ci tam stavat moze alebo nie. od toho sa odvija cena pozemku. nemyslim si ze developer by daval robit IS bez pravneho prestudovania veci. postupne tu otvorim diletanske rozhodnutia stavebneho uradu.

  50. ano mam. pozemkom a ich vysporiadaniu sa venujem pre developerov a ludi co maju zaujem o vysporiadanie. daval som navrhy na vysporiadanie pozemkov. jednym z nich bol aj dnes prezentovany fond. nemoze byt neustale odpoved “takych pozemkov mame v meste vela”.

    predmetny pozemok bol kupeny minuly rok od povodnej vlastnicky ktorej sa vlastnictvo vratilo cez roep. a ako pan primator povedal na zastupitelstve developer bol za nim ze pozemok chce riesit. co aby sa spojil s povodnou vlastnickou? nic.. je az smiesne sa pozerat na zastupitelstvo ako si teraz hadzu vinu. vyzyvam poslancov nech to zacnu riesit. lebo ten isty problem sa objavi pri jednote a na parkovisku oproti rambusu

  51. Čiže jediný tvoj argument je že to developer kúpil. Tlieskam. A čo to čo som ti napisal, to že je tam ihrisko a verejná zeleň nič? Up nie je doslovný zákon funguje trosilinku inak ako by právnici chceli. A to aj preto lebo jeho cieľom je zladovat záujmy rôznych ľudí. Tuna pán developer presadzuje LEN SVOJ záujem nehľadiac na druhých. Tako to bolo aj na iných miestach v Seredi. Teraz len kope okolo seba lebo chce aby sa mu aspoň tie náklady za kúpu vrátili. Pritom ten pozemok nemá hodnotu ani 500 eur, lebo sa tam stavať nemôže. Bodka.

  52. sa už preber. Kupujete záhrady ,parky, polia a potom chcete bytovky. Všetci sú zlý keď nehrajú husle podľa Vás či už stavebny urad alebo poslanci. Vieš čo je verejný záujem ty chuj? Vieš na čo je územný plán mesta? Aby platil pre všetkých a nemenili sa pravidlá pri výstavbe podľa toho ako potrebujete pre Váš biznis, ako Vás napadne alebo ako potrebujete!
    Celu debatu len mudruješ a vyhrážaš sa čo oplotíš….
    Najprv maj “gule” podpísať sa vlastným menom a začni argumentovať konštruktívne k veci.

  53. Vedľa sú aj další majitelia pozemku, nie iba developer, ktorí sa roky z mestom snažia vysporiadať pozemok pod parčíkom formou odkúpenia zo strany mesta. Figúrky na MsÚ sa menia, ale problém s pozemkom zostáva, ignorujú ho všetci kompetentní už roky. Developerovi došla trpezlivosť a tak uplatnil svoje vlastnícke právo. Ak chcú mať ľudia parčík ako doteraz, môžu napísať na mesto podnet, aby pozemok pre nich z peňazí daňových poplatníkov, teda nás všetkých, zakúpilo alebo sa môžu na kúpu pozemku poskladať a odkúpiť si ho od majiteľov, aby sa mali ich deti kde hrať, a psy venčiť. V opačnom prípade nemajú právo hejtovať, čo plánuje developer postaviť na svojom pozemku, ak je v súlade s územným plánom. Ten nech si hejteri v tejto diskusii najprv podrobne načítajú… Obyvatelia Čepeňskej 1211 musia prijať fakt, že roky neoprávnene používajú cudzí majetok, a že do tejto situácie ich dostalo samotné mesto a jeho predstavitelia, minulí aj súčasní. Tento spor môže mať aj win-win rozmer, ak zainteresované strany budú riešiť problém vecne a bez afektu a osobnej zášte. Držím palce, aby vyhrala spravodlivosť a zdravý rozum.

  54. Pre za slušnú Sereď: nadýchni sa môj milý zlatý a pozri záznam. NIE JE to v súlade s územným plánom! A choď sa vyvetrať.

  55. ja som sa podpisal vyssie. Ked si trosku zrucny tak vies hned zistit kto som. Ona vie o koho ide. Ja som jej aj osobne a tiez v sms upozornoval ze ked ma bude ignorovat tak najdem sposob ako komunikovat svoje poziadavky. Vela ludi sa na nu stazuju ale nemaju odvahu jej to povedat do oci. Ja ano.

  56. co sa tyka ze sa vyhrazam oplotenim. co by si robil ty keby mas pozemok ktory pouziva mesto nemas z neho ani cent a mesto rozpredava pozemky a ty z toho nevidis nic. takychto ludi dame dokopy a snazime sa im ich pozemky vysporiadat.

  57. a co sa tyka uzemneho planu? Nie je to nahodou zona zu-13? hlavne funkcie bzvanie. nepovoluje sa vystavba na verejnych plochach. Ohradenim a prekvalifikovanim na neverejnu plochu je tam stavat povolene. sach mat

  58. V začať časti územného plánu je napísané pre zu-13 inak ako vy hovoríte a listy vlastníctva k 27.4.2020 k 18.00 majú kód 29 ako hovoril ten poslanec.Nespochybujem však záujem vlastníkov…

  59. A ako chces ten pozemok oplotiť? Veď to je tiež stavba – teda plošná intenzifikacia. Nie na pozemku si naozaj nemôžeš robiť čo chceš. Studuj zákony a pochopíš. Základ stavebného konania je, že ekologicky záujem a verejný záujem má prednosť. Ja rozumiem že tie pozemky sú nevyuzitelne a najlepšie riešenie je zámena. Ale to sa nerobí takto – plotmi. Bokora ani nikde neprezentoval, že pozemok ponúkol na odkúpenie alebo zámenu. On prišiel s tým že chce stavať. Tak sa teraz nehrajme, že vlastníctvo jedného špekulanta je viac ako normálne spolunažívanie a zdravé prostredie.

  60. Mojim zamerom nie je robit zle ale donutit mesto venovat sa tomuto problemu. A vyzera to tak ze oni sa zacnu venovat az ked je verejny tlak.

  61. Mozno na zaver mojich prispevkov jeden priklad. pan majko asi by som vas nasral keby si odkupim pozemok pred vasim domom od bosych a dam tam doniest betonovu platnu?

  62. Tu sa vykresluju charaktery tychto ludi co „bojuju za spravodlivost“ alebo „donucuju aby sa venovala pozornost“. Tak ako ma niekto pravo vlastnit pozemok, tak ma sused pravo vyuzivat ten svoj, cize betonova platna bud bude na verejnej zeleni – porusenie zakona alebo zamedzi pristupu niekomu inemu na svoj pozemok, nemoze prist k svojmu domovu – opat porusenie zakona. Snazite sa tu hodit celu zodpovednost na mesto, ani ja ich nemam v laske, ale preco ma byt mesto zodpovedene za nezodpovedne restitucie? Stat sa s tym stale nevysporiadal, pozemkove upravy idu sakra pomaly lebo su drahe jak fras, lenze vam „obhajcom“ ide len o to aby ste mali hned majetok, peniaze a neberiete ohlad na nikoho druheho. Pockajte si par rokov kym sa urobia pozemkove upravy a mozno dostanete rolu niekde v chotari v tej vasej vymere co je realna hodnota pozemku na ktorom sa neda stavat. Toto co robite neni nic ine iba hlupe vydieranie a branie si za rukujomenikov nevinnych a obycajnych ludi lebo vy mate vidinu lahkeho zarobku. Keby ste konstruktivni a nie nenazrani davno mate pozemky zamenene.

  63. tak dajte navrh na zamenu lebo mesto nedalo. ze nema. a tie co by boli vhodne rozpredava. pozemok oproti rambusu so vstupom do zlatej ulicky nema hodnotu? presne preto aby to mesto nezamienalo lukrstivne pozemky nezistenych vlastnikov za pozemok za humnami to robime.

  64. Vcera bol publikovany tento clanok tykajuci sa predmetnej veci:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/04/28/nestoji-otazka-ci-oploti-svoj-pozemok-dalsi-vlastnik-ale-kedy/

    A pripravujeme dalsi, v ktorom budu vyjadrenia a pohlady nielen samotnych obcanov, ale aj vlastnika pozemku.

    Na vcerajsom rokovani MsZ hlavna kontrolorka VEREJNE potvrdila, ze ponuky od povodneho vlastnika na odpredaj pozemku Mestu Sered boli. A nie jedna.

    Je to o prioritach.

    Mesto za posobenia primatora Tomcanyiho odpredalo mnozstvo nehnutelnosti a financie boli pouzite na ucely, ktore im vyhovovali.
    Pytam sa, preco vsetky peniaze za odpredaj NEBOLI vyuzite na nakup a vysporiadanie pozemkov pod materskymi skolami, chodnikmi alebo parkami?

    Urcite si nejeden citatel SOL vsimol, ako casto v suvislosti so samospravou hovorim o PRIORITACH.
    Tu mate dosledky riesenia priorit jednotlivcov, uzkych lobistickych skupin, alebo len tych, ktori za obcanov rozhoduju.

    Spominate si na kauzu garaze na Cukrovarskej pre syna vtedy poslankyne MsZ Vydarenej? Vtedy bol aj Veselicky este cestny a verejne sa postavil proti. No preslo to.

    Kolki z Vas vedia o tom, ako a aky pozemok v centre mesta a to priamo pri mestskej budove kupil vtedy poslanec Tomcanyi a tym si vlastne zabezpecil stav popisovany jednym z diskutujucich?

    A viete, ze Tomcanyiho rodina sa iba tot nedavno snazila o odkupenie dalsieho pozemku pri budove kina ?

    Viete, ono to pre obcana ktory vie tak akurat velke hov*o a nie pravdu o ludoch pri moci dobre vyzera, ked sa King Kong bucha do prs a krici, ako je strasne pri obcanoch. Ale ked ma tu najmensiu moznost ziskat profit pre seba a to aj takymto chrapunskym sposobom a z mestskeho, nie sukromneho – NEVAHA. A to ani ako poslanec. Fuuuuuj !!

  65. ked budete pripravovat clanok pripravte este jeden ake velke riziko nesu vlastnici bytov kde mesto je vlastnikom pozemku pod nimi. Treba im vysvetlit ze keby v pripade zleho rozhodnutia mesta a nasledneho konkurzu majetku sa niektore skupiny dostanu k vlastnictvu pozemkov pod cinzakmi. to zacne len sranda. a toto mesto ako riesi?

  66. Obyvateľ, vidím, že Sereď je stále v stave “štát v štáte”. Kuciaka a jemu podobných na vás, ten by vás len vyvetral…cez Sereď chodil často, keby ten len vedel, koľko hnoja je v tomto meste, aj na Kočnera by zabudol. Hanba mestu a jeho vedeniu, čo si neváži svojich občanov a

  67. Pre Slušnú Sered,Sered sa vonkoncom nelíši od iných Slovenských miest,alebo dedín.Najmenej 85 procent Seredanov považuje svoje mesto za slušné a žiju tu radi a to po generácie.Nezaujimaju ich tieto žabomyšie vojny,lebo všetci sa poznajú navzájom a presne vedia o čo tu ide.Samozrejme,že je tu veľa ,veľa veci,ktoré nie sú v poriadku.Ja neviem,či sú za všetko zodpovedný Tomcanyi a Veselicky a či majú kriminálne pozadie,ale také veci tu všetci čítame už roky.Ked majú,tak musia byť volaní k zodpovednosti,doteraz sa však nič také nestalo.A s týmito pozemkami,sme sa tiež dostali ako mávnutím prutka k primátorovi.Ja sa však v tomto prípade pýtam,prečo by malo mesto skupovať pozemky,s ktorými sa chcelo špekulovať.Preco by malo mesto riesit,že majitelia bytov majú byty na cudzom pozemku?,Nemali by to riešiť majitelia bytov? Alebo keď tak všetci spoločne a v dobrej vôli.? Existuje predsa územný plán,v tomto prípade to je len vydieranie nič iného.Proste,niekto má pozemok,a nemôže na ňom zarobiť.Podla mňa,tak mu treba.!

  68. chavez myslis zamenit pozemok na ktorom sa stavat neda za pozemok na ktorom sa stavat da, to je fakt extra vyhodne. Ale len pre developera nie pre mesto. A najhorsie na tomto celom je to, ze mesto sa do tohto problemu nedostalo vlastnou aktivitou ale nezodpovednymi restituciami, resp. chybami za socializmu. Cize s tymto sa musi vysporiadat STAT, ktory tie restitucie robil. A ten sa s tym vysporiadava prostrednictvom pozemkovych uprav. Tak si pockajte na to kym stat najde peniaze aby zacal robit pozemkove upravy intenzivnejsie a nie tempom 20 katastrov rocne. Alebo sa stazujte na ministerstve, ale preboha nesnazte sa laskavo dojit mestske a obecne rozpocty nezmyslami. A laskavo nestraste ludi, ze ked maju byt na cudzom pozemku, ze im nieco hrozi. Existuju tu nejake prava laskavo si ich nastudujte…

  69. mesta rozpredavaju pozemky ktore dostali od statu. v tom pripade sa nestazuju na pozemkove upravy. ja mam zakony nastudocane dobre preto upozornujem na to co sa chysta. mozeme si kludne porovnat vedomosti. lebo som seredan a nechcem aby na to ludia v seredi doplatili. ja ludom pomaham ziskat peniaze za pozemky a neokradam. za rok 2019 som nasiel dedicom pozemky co ani mevedeli ze mozu vlastnit cez 2 mil euro.

  70. Hm, našiel si dedičom pozemky, o ktorých ani nevedeli, že môžu vlastniť? Skús sa vyjadriť presnejšie – môžu vlastniť alebo ich už vlastnili. Aby sme boli v obraze. Ak už náhodou neviem čo vlastním (ako veľkopodnikateľ Marhuľa kedysi – boha aj to je moje), tak katasterportal mi to prezradí. Ale možno máš len klientov jednoduchšej konštrukcie. Každopádne toto nie je ten prípad. Tento pozemok bol, ak sa nemýlim, kúpený (zdôrazňujem KÚPENÝ), nie zdedený. A zrazu nadišla realita, že bude problém so stavbou. Ale chyba nebude len na strane mesta. Inak v mene občanov ti ďakujem za tvoju filantropiu, určite to robíš bez nároku na odmenu, veď ti ide o blaho spoluobčanov.

  71. Filantropiu robim iba pre blizkych inak si necham zaplatit. ja mam rad ked to cinkne. ale mna nespajaj s ohradenym pozemkom ani s bojmi o primatorsku stolicku. to mna nezaujima. mna oslovili s pomocou ludia co si nevedia dat rady s vedenim stavebneho uradu. mna stretnes urcite este na viacerych zastupitelstvach kde budem bojovat proti praktikam stavebneho.

  72. Chavezko cinklo aj ked si dohodil teplaren? Teba neotravuju z naky ako brucha? Ten uz vyplakava na zastupitestve ze ho otravuju stale. Grofka je jeho clovek.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img