ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Seniori budú môcť nakupovať aj mimo vyhradený nákupný čas

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hlavný hygienik SR rozhodol operatívne prehodnotiť opatrenia k nákupom senirov tak, že prevádzky budú môcť obsluhovať seniorov aj mimo vyhradený nákupný čas.

Seniori teda budú môcť nakupovať aj mimo určeného času od 9.00 – 11.00 hod.

„Dôrazne však vyzývame seniorov, aby využívali vyhradený nákupný čas vždy, keď je to možné, a mimo tohto času, ak to nie je nevyhnutné, obchody nenavštevovali, respektíve aby požiadali o nákup príbuzných, známych, susedov, alebo aby využili v danej oblasti ponúkané služby samospráv,“ vyzval seniorov hlavný hygienik Mikas.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ÚVZ SR upravuje vyhradený nákupný čas pre seniorov nad 65 rokov so zámerom ochrany ich zdravia v tejto náročnej situácii,“ vysvetlila Račková. VY HOVADA PRESTAŇTE NÁS SENIOROV OTRAVOVAŤ VAŠIMI DENNODENNÝMI DEBILNYMI OPATRENIAMI. TAM SA POSTARAJTE O TO ABY SME MALI DEFINITÍVNE ODSÚHLASENÝ TRINÁSTY DÔCHODOK, KTORÍ AJ TAK KONIEC KONCOV POUŽIJEME NA NÁKUP VIANOČNÝCH DARČEKOV PRE NAŠE VNUČATA.

  2. Metóda „pokus-omyl“. Najprv od 9 do 12, potom od 9-11 ako povinnosť, podľa iných ako odporúčanie, teraz už aj mimo 9-11, ale keby sa dalo, dodržte to… A k tomu ešte ten odhad Inštitútu zdravotnej politiky…

  3. Dôchodcovia nemôžu byť diskriminovaní,ale my ostatní môžme byť..aj tak chodia nakupovať kedy sa im chce..na webe úradu vlady,je dokument…dočasne obmedzenie bezplatnej vlakovej dopravy pre dôchodcov…to slovíčko..dočasne..je dosť povedome..

  4. Inštitút zdravotnej politiky. Ďalšia zbytočná inštitúcia požierajúca financie zo št. rozpočtu. Neviem síce ako dlho funguje táto inštitúcia, ale o pozitívnych výsledkoch ich práce som ešte nikdy nič nepočul. Prečo by aj. Stačí si pozrieť ich web a rubriku „o nás“. Aby som bol slušný, tak je to kindermanagment ktorý sa pozbieral ani nevedia ako. IZP, ak už taký máme, by mal mať už dávno vypracovaný plán ako vylepšiť zdravotníctvo a hlavne mať vypracovanú STRATÉGIU ako čeliť rôznym krízovým stavom. A s čím sa môžu pochváliť títo holobriadkovia ? Ja mám predstavu o takejto inštitúcii že v nej budú pôsobiť skúsení harcovníci, ktorí prinesú praxou a skúsenosťami podloženú víziu ako postupovať v rezorte zdravotníctva.
    Ľudia so vzdelaním z kadejakých univerzít bez praxe…Tak aj ich návrhy interpretované premiérom vypadajú. Ráno niečo vyhlásime a popoludní to už odvoláme….
    Jahoda: netáraj! Sám som bol svedkom min. dvoch prípadov kedy seniorov nevpustili do hypermarketu. Komu som povinný preukazovať svoje osobné údaje (trebárs o veku)? SBS-károvi pri vchode. Alebo všade už budeme mať policajtov? Aj pri vchode na verejné WC?

  5. No,ja som bol veľa krát v obchode ale nestretol som sa s tým,že by SBS-kár nepustil dôchodcu do obchodu mimo vyhradených hodín..a že ich tam bolo požehnane..

  6. Ako vidieť, že vám veľmi prekážajú dôchodcovia. Ale že vám doma opatrujú deti, mnohí bývate s rodičmi a že platia náklady, že niektorým aj finančne pomáhajú, to je všetko dobre. Len dôchodca nemá na nič právo. Žiaľ, všade zavadzajú, všade prekážajú. Len netreba zabúdať, že aj vy raz zostarnete a že sa bude podobne zaobchádzať aj s vami, ak nie horšie. Ste vzorom pre vaše deti. Palica má dva konce. Bude to skôr, ako sa nazdáte. Čas veľmi rýchlo beží.

  7. nikomu! Ale…rómovia sú číslo jedna,dôchodcovia tak isto a ostatní pracujúci nula! Vraj si pracujúci dôchodca nemá kedy nakúpiť, a ostatní-nedôchodcovia majú kedy?! Tak isto chodia do roboty! Robia si v obchodoch debatné krúžky.

  8. Táto situácia je dlho dobo neudržateľná, pre všetkých . Pre dôchodcov , pracujúcich , rodiny skrátka pre všetkých. To večne a každodenné menenie pravidiel je už trápne.

  9. Keď si precitam článok o fungovaní permanentného krízového štábu, o tom ako tam pracujú desiatky odborníkov s využitím vedeckých metód, prácou s dátami, výpočtami, prepočtami, grafmi, koeficientami (sem tam sa seknú o 100 násobok) a potom vidím realitu v podobe opatrení pre dôchodcov, ktoré sa každú chvíľu menia, sú zmätočné, raz sú záväzné, potom odporúčané, pričom samotní členovia štábu nemajú jednotný nazor… Človek nevie či sa smiať alebo plakať. Nie je to zbytočne prekombinované?

  10. Čo s tým má smer? Jeden pán , keď mali smer tlačovku to hovoril , a prosil ich , aby s a to nejak upravilo. Aj bežní ľudia to hovorili. Aj tak dôchodcovia chodia aj inokedy . Netrep tam stále politiku. A nie som smerák volil som iného.

  11. Preco to nikdo nepomenuje pravym menom.Od zaciatku seria nariadeni a prikazov,niekedy ozaj zbytocnych a chaotickych.Cely svet trpi pandemiou,ale na Slovensku jesitnost a niekedy aj arogancia nema konca kraja.Zakaz spolcovania na verejnosti,minimalna vzdialenost pri kontakte a zakaz kulturnych a sportovych podujati atd, a disciplina,ostatne je buzeracia.Pre mna za mna aj n0senie rusok na verejnosti.Pretoze tu ide ozaj len spomalenie nakazy,aby neskolabovalo zdravotnicvo.Nakaze sa zabranit proste neda,ak chceme ako tak zit,a mala by fungovat ako tak ekonomika,

  12. Matovič je príklad srania na dôchodcov…bratríčkuje sa s ciganmi,lieta tam s vrtulnikom,dnes tam zase mal tlačovku a básnil tam o tom,ako ciganska osada Bystrany,môže byť vzorom pre Slovensko,ako sa správať v karantene…robí si srandu z ľudí v priamom prenose je zaujímave,že nenavštevuje..domy seniorov,ludí,ktorí pre tuto republiku odrobili desiatky rokov a do štátneho rozpočtu prispeli oveľa viacej,ako ktorýkolvek osadník…má neferové správanie,ked sa niečo nepodarí,tak hádže vinu na iných..prečo sa nerobí kolektívne testovanie obyvateľstva,ako to začali robiť v Česku..priznám sa,že som volil Olano,zase som sa sekol…Matovič a ten minister financií,to je čistá tragedia

  13. Ale volil…seredskí bonzáci majú asi slabe informácie..ale mysli si,čo chceš,mne je to jedno..napísal som,čo si myslím..

  14. Gulak, gulak, ty schyzofrenik krížený s chameolónom, čo zabudol koho volil, všetky tvoje diskusné príspevky sú v archíve, prečítaj si ich a pohádaj sa sám so sebou…

  15. Anonym..no napíš kde som napísal,že som volil inu stranu..smeráčik zakomplexovaný,daj si vždy ráno tabletku,aby ti žilka nepraskla

  16. Veru v tomto ma gulak pravdu, ze je katastrofa ako Matovič dava za vzor, cigansku osadu a ciganov v nej, co v zivote nerobili a do zdrav. a soc. systemu nic nedali na rozdiel od ludi co zomieraju v domovoch dôchodcov co celi zivot obvadzali do zdrav a soc. systemu. Je smutne ze sa verejne ocenuju ludia co celý zivot parazituju ento system, na ukor potichu zomierajucich co cely zivot financovali tento system.

  17. pre Vlado 26. apríla 2020, 11:51 – a kto by podľa teba mal vládnuť? Hádam nie vocca so svojou suitou. Vtedy by tento štát išiel do kytek

  18. Gulak, gulak, ja som volil Olano ako vždy, neprezliekam kabáty ako ty, do smerakov si nadávaj niekomu druhému, ty si frustrovaný kotlebovec, napísal si to tu začiatkom februára…

  19. To boli voľby pred 4 rokmi,myslel som si,že pre ľudí urobia niečo viacej,neurobili,tak som si myslel,že Olano bude ine,vyzerá to,že je fakt ine..po mesiaci vlády dôchodcom a študentom berie bezplatne cestovanie..prezliekač kabatu je aj Matovič..v r.2010 pôsobil ako platforma v ramci SaS a v r.2011 hlasoval so Smerom..zákon o štátnom občianstve SR..takisto v okt. 2011 nepodporil zakon o eurovale,čiže aj tým prispel k padu vlády I.Radičovej..atd…prezlikač kabátov je ten,kto mení členstvo v politických stranách a nie volič,ten má slobodne právo sa rozhodnuť,koho bude voliť..tak ..NEKLAM..

  20. pre Alojz 26. apríla 2020, 14:11
    Neviem kto je vocca. A štát pôjde dolu vodou tak či tak. Bo odborníci z rodinnej strany vedú štát spôsobom pokus omyl a to sa dá jedine tak na poč. hre, nie keď je zodpovednosť za stítisíce ľudí. Ale však ich to nesere a čo by sme od cirkusantov očakávali.

  21. Presne , ako napísal Vlado a Gulak. Bohužiaľ na výber , tam nebolo , ani čo . Ja som volil stranu , ktorá sa nedostala do parlamentu. Bohužiaľ Matovič , je krok vedľa a dozvieme sa to , už čoskoro. A túto situáciu z koronou nezvládol. Nie som síce žiadni odborník , ale rozum sa my pozastavuje nad niektorými , a zbytočnými opatreniami. Len dúfam , že po korone nebude polovička slovenska bez roboty a z hypotékou na krku…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img