ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Okresná prokuratúra dala za pravdu rebelujúcim poslancom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nie je to až tak dávno, bolo to presne 13.02.2020, keď MsZ v Seredi prijalo kontroverzné uznesenie č. 53/2020 Dodatok č. 3 k Zásadám hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Sereď zo dňa 16.4.2013 s pripomienkou: – Zmeniť znenie navrhovaného bodu 14, ktorý sa dopĺňa do §16 nasledovne: „14) Primátor je oprávnený nakladať s majetkovými právami mesta do výšky schváleného rozpočtu.“

Hlasovanie: prítomných 16 , za 9 , proti 7 , zdržali sa 0

Dňa 17.02.2020 a následne 18.02.2020 boli primátorovi mesta Martinovi Tomčányimu zaslané ôsmimi poslancami výzvy na vetovanie dvoch uznesení, teda aby uplatnil sistačné právo. Keďže primátor výzvy ignoroval, uznesenia podpísal a dňa 24.02.2020 boli zverejnené na webovej stránke mesta, dňa 25.02.2020 poslanci podali na OP Galanta podnet na preskúmanie zákonnosti uznesenia č. 53/2020.

Dňa 21.04.2020 dala prokurátorka OP Galanta zapravdu ôsmim poslancom MsZ a po preskúmaní predmetného uznesenia vydala protest prokurátora a napadla tak prijaté uznesenie. V odôvodnení prokurátorka mimo iného uvádza, že „Za prijatie uznesenia č. 53/2020 hlasovalo na zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Sereď konanom dňa 13.02.2020, 9 zo 16 prítomných poslancov mestského zastupiteľstva, čo predstavuje nadpolovičnú väčšinu prítomných poslancov tak, ako to vyžaduje § 12 ods. 7 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o obecnom zriadení“). Z listinných podkladov, ktoré má prokuratúra k dispozícii, zároveň vyplýva, že primátor mesta Sereď nevyužil svoje sistačné oprávnenie zverené mu platnou právnou úpravou a uznesenie č. 53/2020, ktorým boli zmenené a doplnené Zásady hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Sereď . zo dňa 16.04.2013, podpísal bez akýchkoľvek výhrad.“

Prokurátorka v závere uvádza „Nutné je teda zdôrazniť, že zákon o obecnom zriadení síce zveruje do výhradnej pôsobnosti mestského zastupiteľstva určovanie zásad hospodárenia a nakladania s majetkom obce, zákonodarca však mestskému zastupiteľstvu nezveruje právomoc modifikovať úpravou obsiahnutou v zásadách hospodárenia a nakladania s majetkom mesta kogentné ustanovenia zákona o majetku obcí, vrátane ustanovenia § 9 ods. 2 písm. e) zákona o majetku obcí, čo mestské zastupiteľstvo pri prijatí uznesenia č. 53/2020 nerešpektovalo.“

Ostáva už len dôverovať, že MsZ zoberie protest prokurátorky vážne a predmetné uznesenie zruší.

Príloha: Uznesenie 53-2020 Protest+prokurátora(2)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tomčányi to si teda dopadol.Rútiš sa dolu do záhuby a stiahneš so sebou kamošov.Poslanci ťa upozorňovali aby si nepodpísať aj zdá sami že Majko písal ešte pred zastupiteľstvom článok.Tomčányi počuješ???Majko mal zas pravdu!!!Hanbi sa si už naposmech v meste!!Majko tu roky píše ako ignoruješ zákony a my sme mu neverili lebo sme boli slepí a verili sme tebe.Si padol na dno.Primátor skončíš v bahne ako bratislavsné brucho!!!!!!

  2. svojim správaním sa už dávno zdiskreditoval aj spolu s pätolízačmi z radov poslancov čo mu obieluju jeho prúsery. Ale aj to onedlho skončí. Majko tu niekde písal že podáva trestné oznámenie na tých posrancov. Som zvedavý ako sa budú tváriť keď si ich preklepne NAKA

  3. Poslancom ktorí bojujú za občanov.
    Že Ich väčšina poslancov na čele s primátorom zosmiešňuje a uráža sme si už zvykli. Držíme palce ôsmym statočným!!!

  4. zdá sa že pán JUDr Irák ten svoj sľub že bude veci pomenovávať pravými menami myslí vážne. A to je veľmi zlá správa pre Tomčányiho

  5. Dúfam, že už konečne tomčány, vedúca výstavby a podobné kreatúry skončia v tomto meste .. už končí korona.. mal by skončiť aj tomčány .. Igor daj ich dolu rad radom .. iba kradnú

  6. kto je ten kmotríkovec? A čo je s tými sľubenými materiálmi. Dal ste ich pánovi Majkovi ale ste len taká tlčhuba

  7. Brucho, nechcem mať tvoj spánok. Urobiť debila z Kurbela bolo ľahké. Bol sám. Horšie bolo, keď sa pridal Hanus. Robiť debila z dvoch bolo horšie. Ale robiť ich z ôsmich je sakra problém. Verím, že je tu posledné volebné obdobie.

  8. No čo malý kočner akosi sa ti to rúca, nemyslíš. Nemal by si to radšej vzdať a odísť do zabudnutia? Robíš prúser za prúserom. Nebudú tie tvoje problémy spôsobené stachom kde skončíš?

  9. Brucho, vyzerá to tak že sa z teba všetci smejú a že si každému na posmech. Klameš kade chodíš. Si slávny. V SOL je rubrika klamstvá primátora Tomčányiho. Naštuduj si ju.
    Ak neveríš opýtaj sa bežných ľudí, nie tých svojich pätolízačov.

  10. Veríte tomu, že to budú rešpektovať? Ja osobne nie. Tak ako to bude ignoruje náš primátor, tak aj poslanci, tak ako v Šintave, v Šoporni… Bárs´ by to nebola pravda a začal sa normálny život.

  11. Uznesenie obchádza zákon, čo nie je dovolené! Prokurátor to v jasne v liste poslancom uvádza! A takých uznesení je na meste habadej! Avšak nikto ich neprotestoval.
    A to prokurátor neprešetroval postup ako bolo uznesenie schvaľované! Pozrite si video záznam zo zastupiteľstva. Ten cirkus primátora, prednostu a mestskej právničky. Návrh doručený poslancom iný, zmena na zastupiteľstve bez komisii, pred hlasovaním poslancov podhodený iný návrh. Jednoducho cirkus – Fekišovce!

  12. Pre takto to je: a to niekto konkrétny pripravil také uznesenie. Niekto evidentne chcel toto presadiť. Otázka znie, kto mal a prečo, záujem na schválení takého uznesenia a kto mu k tomu pomohol? Aj za takúto cenu?

  13. Nešúchaš nohami podľa primátora? máš iný názor a pohľad na vec ako primator, viceprimátor a prednosta si rebel- nepriateľ ľudu – klamár -populista- debil-chrapuň!!!!
    To je vizitka komunálnej politiky v Seredi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img