ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Fungovanie Kočnera je len model, ktorý potrebuje krytie a peniaze. Ostatné je len marketing.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od prevzatia poverenia novej vlády SR sotva uplynul mesiac. Vláda pod vedením premiéra Igora Matoviča  začala krajinu riadiť za podmienok, ktoré nemajú obdobu minimálne od 2. svetovej vojny, ak nie dlhšie. Vybrakovaná štátna kasa, na základe publikovaných informácií a zistení NAKA (dnes ráno zadržaná rodina Kičurovcov) aj vytunelované Štátne hmotné rezervy, donedávna normálne fungujúce firmy a poctiví podnikatelia na kolenách a ľudia zomierajúci na COVID-19 v zariadeniach, kde mali dôstojne dožiť starobu.

Nech je Igor Matovič  svojimi vystúpeniami z čias opozičného poslanca akokoľvek známy a nech máme voči niektorým jeho vlastnostiam aj nie zrovna pozitívny vzťah, jeho postavenie je v súčasnej dobe mimoriadne náročné a zložité. Nepochybne robí čo v danom momente robiť môže a snaží sa to robiť najlepšie, ako vie. A je jasné, že vážne rozhodnutia robí na základe rady odborníkov, ktorými sa minimálne v úzkom okolí obklopil.

Stále častejšie  bežní ľudia vo voľbách voliaci strany sľubujúce zmeny v riadení  štátu, zmeny v riadení  a systéme práce polície, prokuratúry a justície, dávajú otázky – kedy reálne zmeny nastanú? Títo ľudia  vo voľbách totiž dali svoj hlas jednoznačnej zmene, právu a spravodlivosti. A  tak razantné konanie súčasných politikov pri moci aj právom očakávajú.

Zmena však akosi neprichádza, policajný zbor stále riadi rovnaký prezident a viceprezidenti ako za vlády strany  SMER-SD a ich koaličných partnerov, na generálnej prokuratúre sa doteraz sľubované peklo nekoná a dobrovoľne alebo nútene si sudcovský talár vyzliekajú viac menej iba sudcovia zo súdov  v Bratislave. Je pravdou, že niektorí ministri zmeny robia, no to je žalostne málo.

Bratislava však zďaleka nie je celým Slovenskom.

Každý z nás aspoň trošku sa zaujímajúci o veci verejné vie, že v regiónoch, mestách a dokonca aj na dedinách majú svojich domácich „Kočnerov“ so svojim biznisom, vlastnými kontaktami  a vlastným krytím nezákonností, na základe ktorých fungujú ich firmy, firmy ich známych a kamarátov.

Možno nie v tak veľkom rozsahu a nie za pretŕčania sa v relácii celoštátnej TV Smotánka, ale v regionálnych, mestských a obecných televíziách a novinách, ktoré v niektorých prípadoch dokonca platia z verejných peňazí. A takýmto spôsobom si kupujú ich priazeň a ignorovanie tém, ktoré by svojim výbušným obsahom spôsobili ukázanie pravej tváre „mini Kočnerov“ a ich skutočného pôsobenia vo verejnom priestore.

V porovnaní s vysokou politikou sú to síce menej významné figúrky, no v meste či obci kde pôsobia až tak zanedbateľnými nie sú. A ku svojmu beztrestnému fungovaniu potrebujú ak nie úplne rovnakú, tak veľmi podobnú štruktúru korumpovateľných policajtov, prokurátorov a sudcov, aká je postupne odhaľovaná pri skutočnom mafiánovi Kočnerovi.

V tejto nižšej hrierarchii politiky si zatiaľ netrúfli novinárov brutálne popraviť guľkou do hlavy. Mysleli si, že na zastrašovanie postačí napríklad podpálenie auta počas bieleho dňa nájomným podpaľačom, či iné cielené formy ekonomickej a spoločenskej likvidácie oponentov, novinárov, dokonca aj niektorých poslancov alebo len ľudí, ktorí majú na správu vecí verejných iný názor.

O akom modeli je reč?

Kočner nebol podnikateľom géniom, ktorý dokázal vybudovať firmu od prvej čestne zarobenej desať koruny v zisku, ale vagabundom zneužívajúcim nedokonalosti systému majúcim výborné  krytie nielen vo vysokej politike.

Takže môžeme povedať, že za výdatnej pomoci skorumpovaných politikov, sudcov, prokurátorov a policajtov a dokonca aj niektorých skutočných protislovenských prostitútok z radov novinárov, pomocou takmer nekonečných nelegálne získaných finančných zdrojov, Kočner v podstate vytvoril  mimoriadne dobre organizovanú zločineckú skupinu ľudí, z ktorých každý  svojou troškou prispieval k jej existencii a bezproblémovému fungovaniu. Keď nelegálne peniaze tiekli Kočnerovi, tiekli aj tým, ktorí jeho nelegálne praktiky v biznise kryli. Čím bolo viac peňazí (pripomínam že pochádzajúcich z tvrdej práce nás všetkých) v ich amorálnom a nezákonnom biznise a svete, tým viac peňazí mohol kápo prerozdeľovať svojim opičkám z radov sudcov, prokurátorov a policajtov, tým viac peňazí sa zhromažďovalo na súkromnom účte vtedajšieho generálneho prokurátora Trnku vedenom priamo v Kočnerovom šuplíku a tým bol systém lepšie krytý a ťažšie odhaliteľný a napadnuteľný zvonku.

Ak sa našiel nejaký bláznivý, poctivý a ťažko korumpovateľný novinár Kuciak, na ktorého nemali žiadne kompromitujúce materiály, systém neváhal a  vyzrel dokonca do stavu, že riešením bola jeho brutálna vražda. Jánova priateľka Martinka bola pravdepodobne „len“ v nesprávny čas na nesprávnom mieste…

Uvedeným vyššie chcem len povedať, že samotný Kočner by sám osebe bol len pochybná existencia tunelujúca nielen firmy, ale aj štýtny rozpočet prostredníctvom uplatňovania si vysokých vratiek DPH. Bez príslušného krytia, by mu ale aj ten najospalejší daňový kontrolór klepol po prstoch už v momente, keby chcel štát takýmto spôsobom pripraviť o prvých sto Eur a nie o milióny.

Pre samotnú existenciu a rast Kočnera teda boli nevyhnutní práve korumpovateľní policajti, prokurátori a sudcovia a krytie bezcharakterných a skorumpovaných „politikov“ politickej strany majúcej dosah na fungovanie štátu a garantujúcej, že „nebude vôľa“ veci riešiť. A všetci vieme dobre, že kde nie je vôľa, tam nie je cesta…

Nesmieme zabudnúť na verejnosť, ktorá keď sa fakt spravodlivo naserie, môže na námestiach urobiť aj revolúciu.A tak nastupujú mimoriadne dôležité médiá formujúce verejnú mienku, ktoré Kočnera a gaunerov okolo neho budú systematicky vykreslovať v pozitívnom svetle, dávať ho na titulky svojich časopisov na plesoch držiaceho sa okolo krku s vplyvnými politikmi a „osobnosťami“ show biznisu. Pravidelná účasť v už spomenutej relácii Smotánka a pretŕčanie sa na verejnosti v úlohe vplyvného podnikateľa takýmto spôsobom aj z posledného tunelára a bieleho koňa urobí pred očami verejnosti seriózneho obchodníka. Rovnako, ako sústavné pretŕčanie sa napríklad  v mestských novinách prezentovaním „svojich úspechov“ z cudzích peňazí, medzi občanmi zabezpečí aj najhlúpejšiemu starostovi popularitu a určitú „legalizáciu“ jeho konania v zastávanej funkcii. Hlavne, keď predmetné médium negatívne konanie a zistenia týkajúce sa funkcionára zásadne nepublikuje.

Rozhorčení a sklamaní ľudia sa dnes oprávnene pýtajú, kedy bude z generálnej prokuratúry rozpútané sľubované peklo, kedy nominanti strany SMER-SD a bývalých koaličných strán spájaní s desiatkami až stovkami káuz budú vymenení za poctivých a slušných odborníkov. Ľudia očakávajú radikálne zmeny v policajnom zbore, na prokuratúrach a v justícii. A to nielen v Bratislave. Lebo klientelizmus a korupcia nepozná hranice okresov a je prítomná všade.

A oprávnene sa pýtajú, kedy sa dočkáme zmien, pre ktoré sme dali vo voľbách hlasy tým politickým stranám a kandidátom, ktorí radikálne zmeny sľubovali.

Ak zmeny nenastanú dostatočne skoro je možné, že dôvera v nových politikov sa vytratí a ľudia stratia nádeje, s ktorými sú  mená týchto politikov minimálne od volieb spájané. A to si určite neželá nikto z nás.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Trestuhodny a nerieseny je aj nakup stihaciek. Zoberme si skutočnosti pricom v zdravotníctve nemaju lekári a zdrav. personal ani len zakladne veci ako su ruška a dalsie zakladne dolezite materialne potreby. Niesu lieky pre ludi co ich potrebuju, nieje ani len hajzlovy papier v nemocniciach. A zmrdi promtne nakupuju a dopredu hned vykešuju miliardu eur za stíhačky s doplatkom pol miliardy a dalsim nakupom radarov atd. Kurva ludia zbytocne zomieraju na nedostatok financii v nemocniciach a zmrdi nakupuju zbrane za miliardy. Tento narod by mal zmrdov co v tom mali a maju namocene paprce trestuhodne odsudit za ekonomickú genocidu vlastneho naroda. Zhabat im majetok, zakaz vycestovat a dozivotne ich nechat robit verejno prospesne prace za minimalnu mzdu.

  2. Obyvatel 21. apríla 2020, 21:38 – take mnozstvo stihaciek je pre Slovensko nezmyslom. A nadzvukovych vzhladom na velkost krajiny uplnym nezmyslom.

    Je vidiet, ze biznis je biznis a inak na vychod orientovani SNSkari nevahali a stihacky priletia zo zapadu, dokonca z USA.

    Myslim si, ze nas vzdusny priestor je tak maly, ze sme mali hladat moznosti jeho strazenia spolocne s Ceskou republikou a idealne aj Madarskom a Polskom.

  3. Pre Slovensko je nezmysel nielen nákup takéhoto množstva stíhačiek ale aj členstvo v NATO. Rakúsko je neutrálne už 65 rokov a ohrozuje ich niekto?

  4. Vlado 22. apríla 2020, 2:01 – znovu jednoduche riesenie zloziteho problemu?

    Naco pod tymto clankom vlastne preberame stihacky a neutralitu?

    Stihacky objednali nenazranci zo SNS a nerealne reci o neutralite vedu Kotlebovci.

    SNS je v historii a Kotlebovci ani netusia, ako sa stat stava neutralnym. Ale nezmysly melu dokola. Len aby mleli…

  5. Pre Miloš Majko 22. apríla 2020, 3:48
    Miloš, čo je na tom zložité? Sme niekým ohrozovaní? Ohrozuje niekto Rakúsko? Chápem, my smieme robiť len to čo nám dovolí Brussell alebo Washington. Potom to tak aj vyzerá.

  6. Vlado 22. apríla 2020, 9:01 – ako som uz napisal, tento clanok je o Kocnerovi a jeho modelovych klonoch v samospravach, nie o celosvetovom mieri, Putinovi a Trumpovi.
    Ale evidentne stale viac ludi radsej rozmysla o tom, ako sa maju vojnou suzovani vo svete co inak nevieme nijako ovplyvnit, ako my tristvrte storocia v mieri suzovani zlodejmi a tunelarmi v samospravach, ktore mozeme priamo ovplyvnit.

    Ale aby Tvoja otazka nezostala nezodpovedana, skusim stucne:

    – NEUTRALITA statu nie je vysledkom rozhodnutia samotneho statu, ale mocnosti, ktore neutralitu garantuju.

    Porovnam to k Tvojmu pozemku a gangom zlodejov. Zbytocne Ty budes chciet, aby Ta nevykradali a nelikvidovali Ti majetok. Na tom, ze Ty budes nejakou „oazou“ bez kriminality, ci deliacou liniou, sa musia dohodnut ti pankarti oboch stran. Zjednodusene…

  7. Vieš kolko stoji ta neutralita? 2,85 miliardy eur rocne. Vies aky je rozpocet slovenskej aramdy dnes? 1,5 miliardy. Takze bud neutralny akurat ze potrebujes tak zdvojnasobit peniaze do armady ktore tam budes posielat kazdy rok. To nie je jeden nakup stihaciek ale keby si stihaky nakupoval kazdy rok! Tak si to spocitaj, ci je pre nas vyhodnejsie byt v NATO v ktorom je takmer cela europa okrem par krajin a pomahat si navzajom alebo sa budes hrat na „neutralnu“ krajinu, ktora sa akoze ochrani sama. Keby nastal akokolvek konflikt blizko rakuska ihned je na strane NATO, vsetci to velmi dobre vedia. Preco asi vetka rakuska technika je kompatibilna s NATO?

  8. O čom sa tu bavíte,každá krajina,ktorá je v NATO,musí dať časť celonárodného dôchodku na zbrojenie,na tom sa trvá,trvajú na tom hlavne Američania a ich terajšia administratíva.A aj Slovensko,ako aj iné európske štáty sú pod touto hranicou.A z EU nie sú v tomto prípade žiadne odporúčania.Ale ľudia sú proste zvyknutý na fraze,ako napr.Vsetko ide z Bruselu a Z USA.Je to blbosť.Sme členom jak EU,tak NATO,kde existujú určité regule a zmluvy.Ked to nechceme,tak musíme vystúpiť z týchto organizácií.Ja tvrdím,že Slovensko ešte nebolo také suverénne,ako je v dnešných dobách.Ale,pretože volíme vždy z brucha a nie hlavou,tak tu máme vždy len takých populistov.Jedine Radičová, a Pelegrini mali aký taký formát.

  9. pre Bezzaujatosti
    Mňa článok zaujal ako všetky články pána Majka a má pravdu.Čo mám písať do diskusie že ju má??Skôr by som napísal že kedy ju nemal.Lebo naozaj keď on píše tak to má hlavu a pätu aj keď niekedy to vidíme až neskôr.

  10. NATO je vojensko obchodna organizacia ktorej velí USA a ktora ma jasne ciele. V prvom rade predavat zbrane vyrobene v USA, robit ochranu sveta tam, kde je USA kapital a ich ekonomicke ,obchodne,geopoliticke ci ťazobne záujmy. Len naivný trulo si mysli ze je to inak.

  11. obyvatel 22. apríla 2020, 21:21 – co urobilo NATO vo vztahu ku Kocnerovi, ci nasmu pripatorovi, alebo starostovi / starostke inej obce, ktori si pomylili verejnu funkciu s rozhodovanim vo vlastnej firme?

    Do predle, to si nevies precitat aspon uvod clanku? Vsade musis vidiet zelenych muzickov?

  12. Milos vsetko so vsetkym suvisi. Kocner je produkt vlady ktoru si narod zvolil. Vlady ktora rozkradla a ozobracila tento narod okrem ineho este megalomanskym bleskovym nakupom usa vrtulnikov,stihaciek a dalsich sraciek za miliardy. Novu vladu ktoru si narod zvolil v tom pokracuje a znovu ozobracuje narod nakupom dalsich radarov, transporterov a vojenskych sraciek za dalsie miliardy a to znovu potichu pod ruškom corona virusu. Kurva ved hovoria mame prazdnu špajzu a stale viac a viac ozobracuju vlastny narod

  13. A to ešte nepovedali, prečo v krátkom čase odišli už dvaja štátni tajomníci. Zjavne sa s niečím nestotožnili. A to sa dušovali, že budú o všetkom informovať. Veď transparentnosť… Akurát tu asi nie je vhodné zverejniť dôvod.

  14. Novovymenovana generalna tajomnička služobneho uradu Ministerstva vnutra SR,zapletena do podvodov s DPH za viac ako 70 mil.eur.Vela rečí pred volbami o boji s korupciou a teraz dosadzovanie ludí s pochybnou minulostou do vysokych štatnych funkcií.

  15. Tých „odborných“ nominácií pomaly pribúda… Zdá že, aj aj nová vláda nám ukazuje ako sa to (ne)má robiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img