ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Slušný štát je možný iba tam, kde sa zlo dôsledne trestá.“ – Ján Budaj Antonovi Srholcovi…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Milý António, iste už vieš, že na Slovensku vznikla vláda, ktorá si váži politických väzňov, dokonca jeden z nich je jej členom. Dnes sme prijali záväzok skončiť s amorálnym finančným oceňovaním tých, čo Teba a ďalšie státisíce demokratov kedysi sledovali, bili, väznili a zabíjali. To rozhodnutie prichádza veľmi neskoro. Väčšina mojich aj Tvojich väzniteľov a prenasledovateľov si mohla po desaťročia užívať výsady – a ich obete, naopak, živorili. Na tomto svete si sa nedožil spravodlivosti, a s Tebou bezpočet ďalších, čo boli, hoci nevinní, ponižovaní pred Novembrom a vlastne aj po ňom. To čo sa ale zmeniť ešte môže a musí je etická paradigma – je neprijateľné aby demokratický štát oceňoval špeciálnymi dôchodkami tých, ktorí potláčali demokraciu a slobodu. Slušný štát je možný iba tam, kde sa zlo dôsledne trestá. Zlo ŠtB , zlo totalitných politikov, zlo ponovembrových zneužívačov moci , zlo korupcie, zlo vraždy Remiáša, Kuciaka, Kušnírovej … Takže, drahý môj priateľu, spomeň si
na svoje Slovensko a pomodli sa za nás…

Zdroj: FB

Fotka Jana Budaja.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. anonym 20. apríla 2020, 12:01 – nemylis sa v zapise STB, kde Budajove meno skutocne figuruje v kategorii – agent. Tato kategoria je vedena ako vedoma spolupraca s STB.

    Ak chces v poznani ist dalej, ako len opakovat to, co niektorym ludom stale vyhovuje, je potrebne pozriet si dalsie materialy z archivu UPN a statneho archivu.

    Ja som niektore z nich videl.
    A preto si dovolim VEREJNE napisat, ze veci sa v skutocnosti maju inak.

  2. Halo 20. apríla 2020, 12:19 – aby som si urobil nazor od viacerych pamatnikov, resp. ludi priamo zvnutra VPN na danu dobu, vycestoval som do Prahy a osobne som sa stretol aj s Fedorom Galom, ktory vystupoval proti Budajovi.
    Osobne som s nim urobil rozhovor na video.

    O konkretnom pripade som sa rozpraval aj s Petrom Cibulkom, vydavatelom prvych zosnamov spolupracovnikov STB. Petr mi veci dobysvetloval a potvrdil vratane venovania originalov materialov k danej dobe sa viazucich. (Cibulka bo 5 x v base a cim presiel on, nechce prejst nikto…)

    Hovoril som s nebohym Antonom Srholcom a ako jedine medium mame dokonca rozhovor s Knazkom, Srholcom a Budajom pri jenom stole. Opakujem – sme jedini a dalsi uz nebude nik.

    Hovoril som s odbornikmi historikmi na UPN, ktori danu dobu skumaju a maju prehlad vratane potrebnych materialov.

    O problematiku sa zaujimam skutocne podrobne – ´89 rok, transparentna samosprava a cestovanie su asi jedine skutocne zaujmy, ktorym sa venujem.

    Je len otazkou casu, kedy sa do odhalenia pokusov o manipulaciu s historiou konkretnymi osobami pustim aj v Seredi.

    A k Budajovi? Skuste toto. Je to napisane myslim ze dost zrozumitelne.

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/jan-budaj-a-stb/index.html

  3. Jozef 20. apríla 2020, 12:24 – zastavam nazor, ze obcan MA PRAVO VEDIET o kazdom politikovi, jeho blizkych, ale aj o ostatnych volenych funkcionaroch vsetko, co suvisi s ich historiou. Pozitivne, ale aj negativne.

    Druha vec je stav, kedy ludia zapocuju klamstvo vela krat sirene ucelovo a toto vedome alebo nevedome rozsiruju dalej.
    Aj ked je nasledne zverejnena pravda podlozena faktami, vela ludi to uz nezaujima a trvale opakuju nezmysly a siria povodne klamstvo. A s tym sa zapasi iba tazko.

  4. Môj názor,a viem o čom rozprávam.Pritom má vôbec nezaujíma čo bol Budaj,čo je a čo bude.Komunisticka mašinéria bola plná sraciek,ale ku podivu práca tajnej polície bola perfektná.Este raz zdôrazňujem,je mi to skutočne jedno,ale keď tam stalo „agent“,tak ako to mohlo byť inak.To,ako myslíte,že to niekto sfalšoval dodatočné?A hlavne z akých dôvodov.Poznam jeden prípad,a to z Čiech ,ktorému sa to stalo a vďaka bulváru trpel nevinne a aj to dokonca zničilo jeho kariéru.Bol to môj dobrý kamarát,a veľmi známy a úspešný herec.Takze všetko zverejniť a hotovo.Vase prehlásenia pán Majko v tomto prípade nestačia.Ja sám som sedel,ale nejaká pomsta mi je vzdialená.

  5. Halo. 20. apríla 2020, 13:32 – vy ste cital moj prispevok a material, na ktory som dal link?

    Ak ano, tak by ste vedel, ze STB nefalsovala ani podpis Budaja a ani ostatne materialy.

    Som rad, ze ste potvrdil perfektnu pracu STB. Skutocne zpravidla boli dosledni a tak sa da na ich spravy tykajuce sa Budaja ako nepriatelskej osoby voci rezimu spolahnut.

  6. Už neraz som čítal v médiách, že nakoľko sú to „len“ záznamy ŠTB, niektorí nepovažujú tieto záznamy za dôveryhodné. Tak potom nech zrušia ÚPN, keď archivuje nedôveryhodné materiály od nedôveryhodnej inštitúcie. Neriešim kto čo robil alebo nerobil, po 30 rokoch to už nikomu nepomôže. Ale ak existujú záznamy, ktoré sú spochybniteľné, pretoze v skutočnosti to bolo inak, tak potom aký má zmysel to archivovať a zverejňovať?

  7. Anonym 20. apríla 2020, 14:04 – zaznamy STB by som velmi nespochybnoval. Ak, tak jednotlivych STBakov, ktori konkretny zaznam vykonali. Boli aj taki, ktori zapisanim osob chceli splnit plan.

    UPN je dolezita institucia a jeho ulohou nie je len archivacia, ale aj studium materialov.

    Neda sa vseobecne povedat, ze by vsetko bolo v skutocnosti inak.

    Aj u Budaja predsa samotna STB na jednej strane vykonala zaznam, on podpisal, no nasledne konal podla popisu STB.
    To nie je fikcia, to je napisane a k tomu existuju svedkovia. Otazka je, ci su niektori jedinci ochotni akceptovat fakty.

  8. Pán Majko, osobu p. Budaja nespochybňujem. Ale vie sa takto po rokoch vyselektovať, ktorý záznam je dôveryhodný a ktorý bol vyhotovený len z dôvodu splnenia plánu?

  9. Ja by som to az tak nezlahčoval a nespochybnoval ze sa tam niekto dostal len tak aby bol splneny plan. Ja som tam potom preco nebol evidovany? A to som mal opletacky s políciou viac krat. A dokonca ma nechali aj vycestovat cez Rakusko do zapadneho Nemecka. Ziadna spolupraca ziadna evidencia v zveskoch stb na mna tam nieje. Preco asi?

  10. Anonym 20. apríla 2020, 17:54 – obcan ma pravo pytat sa a kludne moze aj spochybnovat.
    Ak sa ale chce vyjadrovat relevantne k veci, je potrebne poznat a brat do uvahy fakty.
    Ak ma niekto zaujem konkretne o studium originalnych materialov doby okolo ´89 roku, jedna a naozaj velka cast mojho archivu je venovana prave tejto dobe.

    Obyvatel 20. apríla 2020, 21:25 – hladanie odpovede je zlozitejsie rovnako, ako bolo rozhodovanie STB v danej dobe. Riesit veci z pred 30 rokov dnesnym videnim bez brania ohladu na dobu, v ktorej sa veci mali diat, je mimoriadne zjednodusene, resp. prakticky nemozne.

    Skutocne si je treba uvedomit, ze STB v danej dobe likvidovala ludske osudy, prenasledovala ludi za nazory, vierovyznanie a rozhodovala o byti ci nebyti celych rodin.

    Doprial by som Ti jeden rozhovor mimo kameru s ludmi, ktori k danej dobe maju co povedat.

    Po Budajovi a jeho kamaratovi strielali zo samopalov pohraniciari na Sumave, kedy utekal na zapad. Jeho kamarat sa z toho zblaznil.
    Petr Cibulka bol v 5 x v base a dostaval elektrosoky do hlavy – prakticky je mimo a ked ma hodinku ci dve, tak pravdepodobne vdaka praskom. Nas rozhovor bol vecny, preto tak usudzujem.

    Ludia z podzemnej cirkvi riskujuci zivoty pri vydavani a sireni ilegalnych samizdatov.
    (V tlaci je 9 kniha historika Dr. Simulcika o tejto teme, ktoru vydava UPN)

    Disidenti ako Carnogursky, Huba, Miklosko, ludia zo Svieckovej manifestacie…

    Chod k parlamentu v Berline a postav sa k zbytkom muru na niektoych miestach prechadzajucom cez budovy. K plotu, na ktorom su fotografie zastrelenych ludi utekajucich na zapad do Zapadneho Berlina.

    Spytaj sa starych Rumunov, ake zverstva pachala tajna sluzba Securitate, pripadne si zozen brozurku „Bol som agentom Securitate“, ktoru napisal Cech posobiaci v tajnej sluzbe za vlady Nicolae Caucesca.

    Robil som rozhovor s Lechom Walesom – rozhovor, s ktoreho som mal vyborny pocit – a aj on, lebo som bol jediny novinar, ktory sa s nim relevantne bavil o inom, ako o „pocasi“…

    Ide o temu skutocne narocnu a napriek tomu, ze sme v danej dobe zili obaja, uplynulo vela casu a ja vzdy pri konkretnych prilezitostiach sa snazim myslienkami preniest do danej doby. Pri hrobe Karla Kryla, na Vaclavaku pri pamatniku obetiam komunizmu, na Narodnej triede…

    A este vzdy, ked prechadzame hranice ako napr. Podnestersko, Bielorusko a pod. Teda ked ideme do krajin, kde doba akosi trosku zastala. Tam je prilezitost, aby si trosku aj nasej minulosti uzil aj moj syn.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img