ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„Normálne som zachrípol Romale“ – vrieska bloger Jozef Kmeťo vo videu a nadáva predsedovi Vlády SR do idiotov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred niekoľkými rokmi sme s Rómskym  blogerom  Jozefom Kmeťom (v jeho terminológii prezentovanej verejne cigáňom) spolupracovali na rozbiehaní internetového rádia. Bolo to niekoľko rozhovorov u nás v štúdiu, z vyhliadky reštaurácie  UFO umiestnenej na moste SNP v Bratislave, ale aj z jeho štúdia v prenajatom byte. Žiaľ, rečí z jeho strany bolo viac ako skutkov a z reportáží na ktoré sa chystal priamo do Rómskych osád po Slovensku nakoniec nebolo nič. Spolupráca prirodzene skončila a o Kmeťovi sme dlho nepočuli nič.

Až teraz. Jozef Kmeťo nahovoril, opravujem, nie nahovoril ale navrieskal video, v ktorom predsedovi Vlády SR  Igorovi Matovičovi vulgárne nadáva a verejne ho nazýva korunovaným idiotom a trasľavým debilom.  Odkazuje mu verejne, že má držať hubu a šúchať nohami.  Všetkých v parlamente nazýva poj*banými zlodejmi. Kmeťo hovorí, že v policajnom zbore a v armáde má Matovič rasistov. A nielen to.

Kmeťo v stave podobajúcom sa nepríčetnosti verejne osočuje aj majoritnú a mám zato že stále trpezlivú časť Slovákov, obviňuje ich zo zlého stavu v Rómskych osadách, hovorí, že Rómske osady sú našim zrkadlom a neRómov (rozmýšľam, ako sa to vôbec dá napísať a prečo vlastne písať Róm, keď samotný Jozef Kmeťo verejne hovorí o iných Rómoch a o sebe samomm ako o cigáňoch) nazýva  gažami.

Necítim sa byť menejcenným zato, že nie som Róm a uráža ma, keď som verejne obviňovaný (ako súčasť skupiny občanov na etnickom princípe) z niečoho, s čím nemám nič spoločné.

No neviem ako iný, ale ja sa necítim byť zodpovedný za úbohý stav niektorých Rómov žijúcich v osadách a neurážam ich. A tak mi príde ako neprijateľné a nelogické, aby akýkoľvek slušný neRóm toleroval takéto verejné vyjadrovanie známeho Rómskeho blogera vo verejnom videozázname a toleroval verejné osočovanie od vrieskajúceho arogantného a primitívneho hulváta.

Alebo že by sme si mali zvykať na takéto excesy a brať ich za súčasť Rómskej kultúry? To snáď nie…

Mám zato, že Jozef Kmeťo sa vo videozázname nielenže správa arogantne, ale jeho verejný prejav je vedený v rasistickom podtóne.

Nie som odborník na predmetnú problematiku, no možno po vzhliadnutí videa sa niekto kompetentný nájde, kto sa majoritnej väčšine obyvateľov vyjadrí, či  takéto verejné vyjadrovanie Róma musia ztrpieť.

Keby verejné vystúpenie Jozefa Kmeťa nebolo tragédiou, slúžilo by na pobavenie.

Podľa dostupných informácií, ale Kmeťa a jeho Rómske rádio ako aj blog bol financovaný významnými dotáciami štátu. Na svoju RedakciuR1 dostal v roku  2018  dotáciu vo výške  10 000 Eur a na Rádio R1  ďalších 10 000 Eur.

Udelenie dotácií vo výške  20 000 Eur aj aktivitám Jozefa Kmeťa nájdete tu:

rozhodnutie-romska-odborna-rada-b

Toto platíme z našich daní?

Odporúčam video pozrieť celé a prosím o vyjadrenie sa v diskusii a to slušnou formou.

O tom, ako sa na verejné vyjadrovanie Jozefa Kmeťa bude pozerať prokuratúra, budeme čitateľov informovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kmeťo pekne si spuchol ! Môžeš si tu písať čo chceš ale si jeden z tých ktorý mi nezaplatil za obraz a ja na to nezabúdam…

  2. Kto môže za tie strašné cigánske osady,no iba tí,čo si také niečo postavili a bývajú v tom s veľa deťmi.My sme voľakedy postavili pre svine a chovali ich tam, krajšie obydlie,v akom dokážu žiť a bývať so satelitom na ,,chyži,,Cigáni alebo Rómovia.

  3. Keďže žiadate o vyjadrenie sa v diskusii slušnou formou, tak si radšej zahryznem do jazyka. Prijal by som však vyjadrenia predstaviteľov niektorých mimovládnych organizácií, vyjadrenie splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a vyjadrenie ombudsmanky. A samozrejme čo na to prokuratúra…

  4. Osady sú zrkadlom spoločnosti.. To má jednu veľkú pravdu. Pretože v hociktorej vyspelej spoločnosti by im ich u dávno zbúrali a tú háveď vyhnali. Viď Francúzsko alebo Taliansko.
    A čo „majority“ týka.., tak nikto iný okrem tej hávede si nič podobného nemôže dovoliť. Zákony pre normálnych zakazujú čierne stavby, či rovno osady a ešte k tomu na cudzom pozemku.
    Príkladom sú chajdy bezďákov, ktoré obec, či mesto hneď likviduje. Len háveď „iného etnického názoru“ si toto môže dovoliť, lebo sa správa ako ohrozený nadruh na pokraji vyhynutia.
    Krásne vidíme, aká rovnosť sa deje, keď dôchodcom síce obec zabezpečí nakúpi počas karantény, no musia si to zaplatiť. Zatiaľ čo „hentý“ dostávajú potravinové balíčky zadarmo! A ešte sa im neľúbi.
    Apropo karanténa.. Koľko obcí, či rodín odkázaných na poctivý príjem muselo zostať v izolácii a prežiť? A kam sa oni tak ženú, že im vadí izolácia? Do roboty??

  5. Keby sa dostane Kotleba k moci tak P.Rom ako je P. Kmeťo dokáže presvedčit sám seba aj GÁDŽOV že dali svoje hlasy kotlebovi. GÁDŽOVIA tak nerobte 12 hodín denne ale 20 hodín denne za lepší život Rómov aby nás mohli utlačat a nazývať nás Idiotmi…………….

  6. #Nezávislý.. Neviem, čo by polonácek, inak zvaný Kotleba vyriešil, keď ako župan riešil nejaké úchylné divadelné predstavenia, zatiaľ čo nespoluobčanom iného etnického názoru podpísal výstavbu nových bytov na náklady samosprávy. 😉

  7. Čo už to znamená keď cigán kričí z luxusného merceeeedesu na ľudí čo idú poctivo pracovať do automobiliek, GAŽOVIA ibajte robiť nech máme na sociálne dávky tak čo to je? Ktorý poctivo pracujúci si môže dovoliť taký luxus?

  8. Ah jeblinka si pozrela nejake viralky z us jak tam picuju na vladu a teraz sa snazi zviditelnit… Kiez by slovensko klaklo kompeletne, spolocnost a hodnoty by sa ocistili.

  9. Tento zázrak stále vyvoláva meno niekoho, kto sa volá „Gadžo“. To je asi cigánsky vajda 🤔 už je teda načase aby vykasali rukávy a začali sa starať o seba a necakat, kým im dajú do papule pečené kačice. V jednom má pravdu. Všetky vlády od pádu komunizmu im robili ústupky a aby mali pokoj a voličov im veľa povolili. To čo si minorita môže beztrestne dovoliť si „biely“ odserie dvojnásobne

  10. 😉 Milos bud rad ze si dalej nepokracoval v spolupraci s vresčajucim ciganom. Co nevie nic urobiť ale len vrieskat a natahovat paprče. Mne stat nedal nikdy nic a prave naopak celý zivot pracujem a štátu platim a davam ja a to popri tom vlastne robim a davam peniaze este aj na taketo vrieskajuce hoveda

  11. Zaujímalo by ma či by takýto článok vznikol keby tento človek vrieskal napríklad na Pelegrinyho.
    Aj keď odpoved poznáme.

  12. Priznaj farbu koľko Rómov si okladol. Robil vlastne v živote niečo iné ???? Okrem zlodejiny, prežierania sa a kradnutia ? Myslím , že je načase, aby si začal poriadne chudnúť pomocou krompáča a lopaty. A potom zabudneš aj na ten Tvoj opičí vreskot. Normálny síce nikdy nebudeš, ale sviňa určite.

  13. Názor 19. apríla 2020, 11:33 – clanok nevznikol preto, lebo Kmeto VEREJNE nazyva premiera SR idiotom a debilom. To je problem medzi Kmetom a poskodenym Matovicom, ak sa tak bude citit.

    Tento clanok vznikol preto, lebo Kmeto VEREJNE obvinuje majoritnu cast obcanov Slovenska komplet zo stavu v osadach a s rasistickym podtonom sa vyjadruje o vsetkych ludoch, ktori nje su ciganmi. A seba hrdo ciganom nazyva.

    A vznikol preto, lebo konkretny blog a radio ziskalo dotaciu v znacnej vyske z dani obcanov napriek tomu, ze je zastupene clovekom, ktory toto VEREJNE predvadza. Prave takyto clovek, ktory sa nevie kontrolovat a napriek tomu pobera financne zdroje na sirenie svojich myslienok verejne, moze byt cestou k vaznym konfliktom medzi majoritnym obyvatelstvom a minoritou nim vyzyvanou v podstate k povstaniu voci majorite.

    Mam zato, ze za prejav vedeny v rovnakom duchu namiereny voci minorite, by jeho autor s najvacsou pravdepodobnostou bol trestne stihany.

    Ide o rovnake prava a rovnake povinnosti pre kazdeho. O odstranenie diskriminacie. Negativnej a aj pozitivnej. A o obmedzdenie prezentacie nenavisti, nech smeruje voci komukolvek na socialnych sietach a v mediach.

    Mate to v hlave pomiesane a napriek zvyraznenym dolezitym castiam textu si v nej nedokazete upratat…

  14. Pre ludskoprávneho aktivistu mám jedno čislo tam mu odborne poskytnú pomoc. Psychiatrická klinika SZU a PNPP – Mužské oddelenie 033/6482 181

  15. v USA je trend robit teraz taketo vrieskajuce videa a tento primitiv to skusa u nas, mozno skoda, ze tu o nom vobec pisete a robite mu reklamu…to ho len povzbudi robit to dalej

  16. Tiez si myslim a nic si z toho nerob aj ked “to mas v hlave pomiesane a napriek zvyraznenym dolezitym castiam textu si v nej nedokazes upratat…” tak nazov clanku je odlisny od podstaty jeho obsahu

  17. Pán Majko, normálne tomu neverím, ale máte pravdu.. Za rovnaký názor, či video otočené voči našim nespoluobčanom iného etnického názoru by končilo trestným oznámením a minimálne podmienkou.
    Dokedy si tu budeme vytvárať nadradené druhý, rasy či národy so zvláštnymi právami a výsadami?
    Dokedy budeme tolerovať, že oni môžu na nás kydať a my budeme trestaný už len za nesúhlas s ich názorom??
    Toto je tá „rovnosť“, čo od nás chcú liberálne slniečka, americké mimovladky a iný podobný hnoj?

  18. No len už nesutazte,kto najviac napíše na cigánske osady.Je to zrkadlo spoločnosti,!!!!!!!Slovensko dostalo 380000000 ,práve na tento problém od európskej únie,kde sú?Pán spravodlivý a múdry,prečo nenapisete zase 1000 slov o ničom,aby ste vysvetlil ako vždy,čo sa vysvetliť nedá.

  19. Ja som si to teda vypočul,nepacilo sa mi forma toho protestu a jeho prevedenie,ani to ako sa vyjadroval,ale to tu nie je tiež nič neobvyklé ho(zmrdi atď),tak aké trestné oznámenie máte na mysli.Zacina to tu byť,ako v dobe ,keď bol kult osobnosti.Hlavne tu bola reč o aktivistoch,pán Majko,prečo ste vynechal vo svojej reportáži túto skutočnosť.Nevidite totižto na ľavé oko.

  20. Asi nedostal tabletku alebo si dal viac na to telo.
    Normálne to neni tak či tak ani tak.
    Stačilo by to dať do TV novín a bude populárný.
    Pesnička jak lusk aj s klipom.
    Youtuberi si ho vychutnajú…
    Inšpírácia: Tukabel – Hitparáda
    https://youtu.be/9ahC9NXs56c

  21. Presne tak, rozkradla ich strana, ktora bola vo vlade poslednych 12 rokov. Oklamali Romov a nedali nic z europskych prnazi urcenych na ich vzdelavanie a pomoc.

  22. Analytik – ani ja som nič nedostal od nikoho, všetko som si musel zabezpečiť sám. Tak prečo by mali mať niektoré etniká privilégium a diskriminovať ostatných?

  23. Jeden napise a vsetci opakuju jak papagaje ze ista strana bola vo vlade poslednych 12 rokov lebo z poslednych 12 rokov ta myslena strana vo vlade 10

  24. Minútu som vydržal to video….trápne, strapaté, zbytočne. Neviem co vypytujes od matovica nám kto dá čo? Prečo by mal vám? Ach ty neandertalec..

  25. Prepáčte, som trpezlivý človek, ale menej je niekedy viac. Táto nahrávka sa nedá vypočuť do konca. Obávam sa, že by som ostal koktavý. Verím tomu, že p. Kmeťo bol nielen pod vplyvom emócii, ale aj inej, doposiaľ neznámej látky (asi rúška) , následkom čoho vznikol tento tragikomický výtvor, ktorý sa s vysokou pravdepodobnosťou stane predlohou na ďalší hudobný remix v štýle „TUKABEL“. 🙂

  26. 1000 osad vzniklo zo 600 sposobom ze od 12 rokov sexualne funguju sestranica bratranec ale aj brat a sestra a krizom kražom. Uz su neni dávno menšina

  27. Pre lola volal som podla tvojej rady MATOVICOVI preco nebol na vojne a povedal mi,ze bol vyhlaseny za blba a tuto dobru vlastnost si neda vziat ani teraz…

  28. Lolo a Anti ste obycajni rasisti a fasisti, tak ako 70% majoritneho obyvatelstva SR. Vy viete len nadavat, kradnut a pizovat. Vy tmavsich jedincov nepovazujete za ludi! U vas tmavsi clovek ma mensiu ochranu ako pes a je to pravda! Som stary clovek a mam vysoku skolu, ktoru som ukoncil pred 56 rokmi. Reprezentoval som CSSR a precestoval skoro celu Europu, bol som v Afrike aj v Azii. Ale v roku 2001 v piatok 2.11. odmietli obsluzit kvoli farbe pleti v kaviarni, v ktorej som chcel mineralkou zapit liek. Sudny proces sa tahal 3 roky, boli vymenene vsetky vypovede svedkov, 3.11.2001 majitel restauracie tvrdil, ze mal objednavku, oslavu narodenin! Jeho meno dva roky zatajoval, lebo objednavatel narodeninovej party si to nezelal! Jednalo sa o trestny cin propagovania rasizmu, xenofobie a ponizovania ludskej dostojnosti. Meno objednavatela akcie som sa dozvedel na poslednom pojednavani OS vo Vranove nad Toplou 17.9.2003! Objednavatel Ing. Jozef Hric mal slavit narodeniny 2.11.2001 s 15 – 18 podnikatelmi! Ing. Jozef Hric sa narodil 24.12.1953 a v tom case bol vedeny na Urade prace v Trebisove ako nezamestnany! Ale vyhral cely spor a musel som zaplatit za nedodanu mineralnu vodu 5 083.- EUR. Rasisti neverili, ze vyhrali proces pretoze posledne pojednavanie odvolacieho sudu v Presove bolo 24.9.2004 a viedol ho terajsi sudca Ustavneho sudu SR JUDr. Peter Straka! Sudca OS vo Vranove nad Toplou JUDr. Milan Valus bol za svoj podvodnicky vykon povyseny na predsedu OS vo Vranove nad Toplou a vysetrovatel podvodnik, falsovatel celeho spisu bol doporuceny na Policajnu akademiu! Rasisti neverili, ze vyhrali cely spor a zacali mi strhavat z mojho uboheho dochodku 398.-EUR az v oktobri 2009 ciastku 116.- EUR, najomne som latil 298.-EUR! Penoaze som nedostal do ruky a uz som bol v minuse 16.- EUR. A kde su hygienicke potreby, strava, cistiace prostriedky, elektrina a plyn? Pretoze som prehral sud dostal som okamzitu vypoved zo zamestnania! Odvolal som sa, ale bolo to uplne zbytocne. 38 rokov som ucil a pretoze som prehral sud a rodicia si nezelali, aby clovek,ktoreho neobsluzili v restauracii ucil deti, ktore obsluzia vsade! Inspektorat prace v Kosiciach tuto formu vypovede schvalil! V sucasnej dobe som poslal prezidentke Caputovej list aj s rasistickym rozsudkom Krajskeho sudu v Presove a ziadostou, aby JUDr. Petra Straku nemenovala do funkcie Ustavneho sudcu, ale ona ho vymenovala asi preto, ze rasista na takom poste musi byt! Za predsedu Najvyssieho sudu bolmenovany JUDr. Jan Sikuta, ktory bol v r. 2004 zastupcom SR pri Europskom Sude pre Ludske Prava v Strasbourgu a ten mi napisal: Nech sa vzdam odskodneho a nebudem platit sudne trovy statu, ani zalovanemu. Samozrejme nesuhlasil som a tak mi skro 4 roky stahovali po 116.- EUR z dochodku a musel som utiect zo Slovenska lebo by som zomrel od hladu, na nedostatok liekov alebo by som skoncil ako bezdomovec. Pytam sa vas, je to podla vas fer, ze uz od svojich 65 rokov zijem v cudzine? To je pravny stat a demokracia? Kho zabija demokracia? Na Slovensku sa nestal pripad, aby v dolezitom spore vyhral tmavsi obcan s majoritnym obcanom a nie je ani predpoklad, ze v tomto tisicroci sa to stane!

  29. O mojom pripade bol informovany aj byvaly prezident Ivan Gasparovic, ale ten sa neyjadril vobec a neunuval sa mi poslat spis spat! Gasparovic nebol prezidentom vsetkym obcanom Slovenska, ale len urcitej casti, tak ako Caputova. 26.9.2019 som poslal e – maily prezidentskej kancelarii a 26,3,2020 sudnej rade SR, aby nevymenovala rasistu Jana Sikutu za predsedu Najvyssieho sudu SR, ale nestalo sa tak! Co k tomu dodat? Nech zije Rasisticka Republika Slovensko! Neodvazim sa vratit do rasistickej republiky, v ktorej tmavsi clovek je len handrou a rasisti a fasisti su plnohodnotnymi obcanmi SR.

  30. Podvodom som prehral Okresny sud vo Vranove nad Toplou a aj Krajsky sud v Presove. A zaplatil som sudne trovy a advokat zalovaneho si uctoval za jedno pojednavanie 14 650,- Sk, co cini 486,30 EUR! Podla Ministerstva Spravodlivosti Mgr. Matusa Sopotu som mallen sedem pojednavani, lebo 15 mesiacov som opravoval podanie zaloby! Co mzem robit? Som tmavsi hlupak, ktorysa naucil 6 reci, ale nedokazem napisat jednu zalobu na majitela restaurcie! Mam statnice z matematiky, ale hlupy som az to buci, Jdednu zalobu opravujem 15 mesiacov a klamari, rasisti a fasisti maju pravdu!

  31. To Holek – podľa vás sú všetci rasisti a fašisti čo si dovolia mať iný názor. U mňa to nesedí lebo mám priateľov aj tmavej pleti ako ste písal vy. Mimochodom tú minerálku ste si mohol ísť kúpiť do blízkeho obchodu 🤔

  32. Kmeto moze byt, podla Vas, ale preco by som mal ist kupit si mineralku do obchodu, ked som si ju chcel vpit v restauracii. Nemam rad, ked vyhladavate len pochybne priciny preco. Lolo u mna nie su vstci rasisti a fasisti, ktori maju iny nazor. Na svoj nazor ma narok kazdy jedinec, ale tu sa jedna o princip, o dodziavanie zakonov pravneho statu a demokracie a Slovensko je tomuto pojmu na mile vzdialene! Kvoli rasistom zijem 11 rokov mimo svojich vnukov a deti v cudzine, v state v ktory som navstivil v r. 1965 a 1966 ako sportovec a nikdy som nemyslel, ze tu poziadam o azyl! Rasisti vyhrali podvodmi, spachanymi trestnymi cinmi, ktore som dokazal! Lenze pre justicne organy SR to nie je nic platne, lebo som tmavsi obcan SR. V roku 2004 som si zmenil meno a pracovnicka OO PZ vo Vranove nad Toplou mi odmietla napisat vysokoskolsky titul do OP i ked som predlozil vysvedcenie a diplom o absolvovani studia na univerzite! Nema titul ona, nemozem ho mat ani ja! Surne som OP potreboval, tak som si ho zobral bez titulu a moja staznost na pracovnicku, samozrejme nebola vyslysana! Pravdu mala ona! Od statu som nikdy nedostal nic zadarmo! Vsetko som si musel poctivo vydriet, cely zivot som poctivo platil dane, poplatky az nakoniec som ako 65 rocny bol pre SR pritazou a bol som donuteny utiect z rasistickeho statu!

  33. Určite ste požiadal o azyl? Nepreháňate? V dnešnej dobe sa dá z republiky jednoducho odísť a usadiť sa kdekoľvek.

  34. Jozef, ci Kmeto je pohlavny ud alebo nie, to musia posudit ini,lebo psychicke rozpolozenie a jeho frustracia z vyrokov premiera na neho dopadli tak hlboko, ze svoj nazor vyjadril az takym znevazujucim sposobom. Do komunikacie taketo slovne vulgarne utoky nepatria, ale da sa to pochopit. Slusny clovek je znechuteny rasistickou politikou veducich cinitelov Slovenskej republiky. Justicne organy SR to je najsilnejsia mafianska zlozka spolocnosti a je prakticky neporazitelna! Nie je mozne, aby na Slovensku vyhral obcan sud s pravnikom alebo s predsedom senatu alebo s prokuratorom. Specialny trestny sud v Pezinku alebo v Banskej Bystrici obvinenie na tychto ci itelov vobec neprijme! To viem z vlastnej skusenosti! Predsedovia senatov spachali trestne ciny, zaloval som ich na STS v Pezinku a odtial mi napisali, ze ja nemam pravo zalovat tychto pracovnkov justicie, lebo nie som prokurator! Cize trestny cin sa nestal Samozrejme pracovnici justicie si mozu dovolit vsetko pretoze beztrestni. Maju imunitu. JUDr. Stanislav Dutko prepustil z vysetrovacej vazby vraha 22 rocnej devciny, holandskeho kapitana lode. Oni taketo prehmaty mozu robit! Zakony nesluzia ludom, ale justicii! Prisposobuju si zakony podla svojch potrieb! Dokazem to! Ked som zistil, ze boli vymenene vsetkyvypovede svedkova podpisane len ysetrovatelom pprap. Jan Bencikom a predseda senatu odvolacieko Krajskeho sudu v Presove, terajsi sudca Ustavneho sudu SR, JUDr. Peter Straka chcel po roku uzavriet pripad a cital cely spis 3C 38/03 Okresneho sudu vo Vranove nad Toplou v ktorom cital vypovede vsetkych svedkov a na konci kazdej vypovede cital klauzulu, citujem: “ Svedok vypovedal dobrovolne, bez natlaku, svoju vypoved precital a vlastnorucne podpisal“. Na to som ho poziadal, aby mi ukazal jedinu podpisanu vypoved svedkom, co samozrejme nemohol, lebo jediny kto bol podpisany pod vypovedami bol vysetrovatel podvodnk, rasista a pachatel trestnych cinov pprap. Jan Bencik. Pfredseda senatu zlocinec JUDr. Peter Straka odrocil pojednavanie a povedal, ze na buducom konecnom pojednavani budu originaly vypovedi zaradene v spise! Posledne pojednavanie sa konalo 24.9.2004 a spytal som sa, ci originaly vypovedi su zaradene v spise a on na to povedal, ze nie su, tak som chcel odist zo zudnej miestnosti a povedal mi, ze ak odidem bude to pohrdanie sudom a mozem byt odsudeny az na 2 roky nepodmienecne! Zostal som a vyhlasil, ze vypovede nemusia byt podpisane svedkami, lebo sa jednalo o skratene vysetrovanie! Incident sa stal 2.11.2001 a tento proces prebiehal 24.9.2004! Podla zakona 301/2005 & 203 cl.1 a,) Vysluch svedka sa vykona, ak ide o neopakovatelny, neodkladny ukon alebo ak ide o svedka, ktory bol osobne pritomny pri pachani trestneho cinu, v ostatnych pripadoch vyziada vysvetlenie o ktorom spise zaznam, b.) Vyhlada a zabezpeci dokazy,aby mohli byt vykonane v dalsom konani, o com urobi zaznam, c.)Skratene vysetrovanie treba ukoncit spravidla do dvoch mesiacov od vznesenia obvinenia. V pripade ze sa nekoci do dvoch mesiacov, vysetrovatel musi poziadat prokuratora opredlzenie lehoty, ktoru prokurator moze predlzit maximalne o 30 dni, ak to nestihne ani do tej doby, prokurator musi vymenit vysetrovatela! Cize moj pripad podla zakona a slov JUDr. Straku musel byt ukonceny maximalne 3.2.2002 a nie 24.9.2004! Pravda je to, co povie predseda senatu a nie, co hovori zakon! Zakon musi respektovat to, co povie sudca! Hned na to vyhlasil rozsudok, ze so neuniesol dokazne bremeno a odsudil ma zaplatit 44 358.- Sk Okresny sud vo Vranove nad Toplou mi nariadil zaplatit 83 790.- Sk. Cize spolu to cini 128 140.- Sk. Rasisti neverili, ze vyhrali proces a zacali mi stahovat z dochodku 116 EUR az v oktobri 2009! Kvoli tomuto prehratemu procesu som dostal aj okamzitu vypoved z prace a nedostal som za 38 rokoov prace ziadne odstupne!! Riaditelka skoly odmietla na Urad prace dorucit moju vypoved a tak som nedostal pol roka od statu ani halier! Ale to je podla zakona!! Svinsky zakon! Rasisti mi znicili starobu a zasluzili by si byt potrestani, ale kym? Taka sila na Slovensku nie je! Ministerstvo spravoslivosti SR aj v tomto bode klame, ze som mal len 7 pojednavani. Preco som potom platil 5 083.- EURO t,j, 153 130 Sk? Ze som tolko platil, dokaz je,ze Socialna poistovna mi skoro 4 roky stahovala vyssie uvedenu sumu.Este mi budete oponovat, ze rasizmus nie je na Slovensku? Je to krajina prehnita rasizmom! Mozete mat priatelov z radov Romov, ale organy SR jemu daju pocitit, ze nepatri do spolocnosti majoritnych obcanov.

  35. Jozef, ciganit nemusim, ja na to mam dokazy, Objednavatel narodeninovej oslavy, ktoru si vymyslel majitel restauracie 3.11.2001 oslavoval narodeniny 2.11.2001, ale Ing. Jozef Hric zo Secoviec sa narodil 24.12.1953 a v tej dobe bol naUrade prace v Trebisove vedeny ako nezamestnany. Po tomto procese ho majitel Vladimir Ruscak zamestnal ako predavaca farieb, lakov a stavebneho materialu vo svojej firme! Ale Jozef Hric bol jediny hodnoverny svedok celeho pripadu!

  36. Este jednu vec. Oslavenec Ing. Jozef Hric nikdy nebol vypocuty vysetrovatelom PZ ani nikde inde. Zrazu sa po dvoch rokoch objavil priamo na sude, ako blesk z jasneho neba a sud vobec nezaujimalo, kde bol dva roky! Mohol som uniest dokazne bremeno? Pritom mam svedkov, ze v piatok 2,11,2001 tan nebola ziadna oslava, lebo mojej znamej dcera tam oslavovala narodeniny s partiou mladych ludi. Ona sa narodila 2.11.!

  37. Jozef, ja ciganit nepotrebujem, ja som uz dost stary na to, aby som neklamal. Keby som klamal, ponizil by som sam seba a o to nestojim. Na kazde klamstvo sa raz pride a za tu hanbu to nestoji. Kto v takych dolezitych veciach klame je dopredu strateny pretoze mu navzdy zostane nalepka klamara a nikto mu uz nebude verit.

  38. Holek 17. mája 2020, 12:05 – ak je Vami popisane faktami a je to pravda, tak Vam bolo ukrivdene.

    Problem vidim v tom, ze to nazyvate rasizmom. Narabate s tymto vyznym slovom tak casto a s takou lahkostou, az sa stane bezvyznamnym. A to je nebezpecne.

    Osobne som par dni dozadu zasil situaciu, kedy mi cigani s najvacsou pravdepodobnostou kupujuci drogy vo vedlajsich mestskych socialnych bytoch autom zablokovali 3 z 3 parkovacich miest. Opakujem, zastavil ako neandrtalec a ciganka cakala v aute. Maznelka sa nevedela dostat do vlastneho dvora.
    Jasne, ze som sa na ciganku cakajucu manzela – debila rozculil s tym, ci vodicsky preukaz vyhral v loterii, ked mu treba autom zablokovat nielen 3 parkovacie miesta, ale aj vjazd do brany na sukromny pozemok, a ciganka mi povedala – „vy ste rasista?“

    V IKEA som SLUSNE upozornil rodinu ciganov, ktori sa na sedlaka predbehli pred minimalne 15 cakajucich ludi v radoch pri pokladniach. Ostatni ludia boli ticho, resp. somrali si medzi sebou hanlive poznamky na ich povod. Ja ani slovo o tom, ze boli cigani, len jednoduche – nepredbiehajte sa, vsetci cakame v rade, pockajte aj vy! A ciganka na mna vyskocila, ze som rasista, lebo si na nich dovolujem.

    Na poste v Seredi som pred par rokmi upozornil ciganov, ktori sa predbiehali pri okienku a boli agresivni aj na pracovnicky posty. Cigan sa mi VEREJNE vyhrazal zabitim.
    Podal som trestne oznamenie a vysledok vysetrovania? „Vysetrovatel“ Hambalek z OO PZ v Seredi napisal: -… menovanemu sa vyhrazal ublizenim na zdravi vyrokmi zabijem ta. To je uz kurva odovodnenie hodne ocenenia statnym vyznamenanaim…

    O incidente som pisal tu:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/od-predbiehajuceho-sa-roma-na-seredskej-poste-padali-vyhrazky-v-rade-cakajucim-obcanom-i-pracovnickam-za-prepazkou/index.html

    O konfliktoch s ciganmi v cakarni u lekara, bezne v obchode pisat nebudem, zazivame ich vsetci a casto.

    A VZDY upozornenie na asocialne a velakrat nezakonne konanie konci primitivnou „obranou“ zo strany cigana oznacenim poskodeneho, alebo nahodneho okoloiduceho za rasistu.

    Cele zle. Pre ciganov, ale aj pre majoritne obyvatelstvo.

    Narastaju konflikty a ludia (aspon v Seredi) vidia, ze pred socialnymi bytmi stoja luxusne auta znaciek Mercedes, BMW, AUDI. Cigani nepracuju, byvaju v mestskych socialnych bytoch a maju auta, ktore aj slusny podnikatel roky splaca na uver, resp. leasing. Bezny po cely zivot pracujuci clovek moze len snivat.

    Nie, nie je kazdy, kto popise realitu a pomenuje problem automaticky rasistom.

    Osobne som podal niekolko trestnych oznameni, kde som poukazal na krivdu voci ciganom.

    Ale spolocnost dospela do stavu, kedy toleruje stav, ktory nie je udrzatelny. Vychadza totiz z diskriminacie a to pozitivnej. A ta je pre spolocnost a suzitie mensin s majoritou rovnako nebezpecna, ako diskriminacia negativna.

    Robte s tym nieco zmysluplne vy, lebo inak budu ludia stale viac riaseni hladat nie v poukazani na problem ako ja, ale v hladani jednoduchych rieseni ako Kotlebovci a pod. A mam obavy, ze v buducnosti ale este radikalnejsich a nebezpecnejsich.

    Predpokladam, ze nemusim velmi zdoraznovat, ze to co som napisal viem dokazat.

    A co sa tyka Kmeta a jeho verejneho vystupenia? Mna sa jeho VEREJNE prezentovane vyroky dotkli a povazujem ho za skutocne rasisticke voci majorite ako celku.
    Nemozem za to, aky som sa narodil rovnako, ako on. Tvrdim, ze sme si vsetci rovni a to bez rozdielu prislusnosti k rase, vierovyznaniu ci politickemu presvedceniu.

    Kmeto ale VEREJNE zasiel daleko za ciaru a taketo konanie moze skoncit naozaj velmi, velmi zle pre nas vsetkych…

  39. Ja som napisal tiez, ze taketo vyroky a nadavky do eteru nepatria.To, ze niekto nahlas vykrikuje svoju pavdu a nazor, este nie je pravdou! Kazdy, kto sa chce k problemu vyjadrit mal by respektovat urcite normy. Krikom este nikto nic nedosiahol pretoze nakoniec sa im to vypomstilo. Vid Hitler. Nie,ja neoznacujem kazdy vyrok proti Romom za rasizmus. Ja som si vedomy, ze toto si zapricinuju sami, svoju nevedomostou a nevzdelanostou. Taki ludia sa hned urazia pri kazdom odmietnuti ch poziadaky a povazuju to za rasizmus. Ale ruku na srdce, kto za tento trvaly stav moze? Predsa stat pretoze na vyriesenie romskeho konfliktu dostal od EU 380 000 000.- EUR a kde su tieto peniaze? Neodzrkadlilo sa to ani na vzdelani Romov, ani na lepsom vybaveni osad. V 21.storoci je nemyslitelne, aby nemali hygienicke zariadenia a kupelne, minimalne sprchu. Za neporiadok v okoli osady vyrubit pokuty vsetkym rodinam spolocne, pokial sa nenahlasi vinnik, ktory takuto situaciu sposobil. Spolocnost ich musi naucit respektoat urcite pravidla spoluzitia a respektovat zakony. Z tolkych penazi sa neurobilo nic a pravdupovediac Romovia, ked vidia taky nezaujem o ich existenciu zo strany statu, dopustaju sa deliktov a trestnych cinov. Niektorym je uplne jedno, ci pojdu „sediet“ alebo nie. Beru to ako nutne zlo, ktoremu sa nemozu branit. Nemyslite si, ze ja som tymto stavom nadseny. Ako ucitel som zarobil 12 000.- Sk a nezamestnany vedeny na Urade prace sa mi vysmial, ze on za tie peniaze by ani nevstal z postele a nie to siel do prace. Slovenske justicne organy zo mna urobili debila pretoze Mgr. Matus Sopata z Ministerstva spravodlivosti SR veduci Trestneho Registra mi napisal, ze pojednavanie sa mohlo zacat az v aprili 2003 pretoze som 16 mesiacov opravoval moje podanie zaloby na majitela podniku. Po 18 mesiaoch skola sa dozvedela, ze sa nasiel objednavatel narodeninovej akcie, dostal som okamzitu vypoved zo zamestnania len preto, ze som nebol obsluzeny v restauracii, kde deti ktorych ucim obsluzia vsade a mna nie! Pri tom som 100% abstinent, nefajcim, ale to nebolo nic platne! Sudil som sa, ale sud aj tak vyslovil zaver, ze vypoved bola opravnena! Preco, to neuviedol! To nie je rasisticke rozhodnnutie? Nebol mi doruceny ani rozsudok, ale slovne rozhodnute platilo a uz so mnou odmietli aj diskutovat o tej teme! Vysoku skolu som robil zbytocne! Na Slovensku tmavy obcan nema pravo byt rovnocennym partnerom majoritneho obcana SR. Zviera je viac chranene v sucasnej dobe ako tmavsi obcan SR! Slovensko 30 rokov bojuje s korupciou a veduci cinitelia maju plne ustareci o nej, ale neurobili nic na jej zastaveie! Riesenim je, kto sa da skorumpovat a aj ten kto chce dat uplatok alebo dal uplatok, zabavit im majetok do druheho kolena, aby ho nemohol prepisat na niekoho z pribuznych. To by ludia cumeli, ako by sa dvihla zivotna uroven! Lenze take nieco na Slovensku sa nestane, lebo uplatky davaju a beru v drvivej vacsine len majoritni obcania! Necudujme sa, ze Romovia na Slovensku sa stazuju a prehlasuju, ze tu vladne rasizmus pretoze je to pravda a ja snimi suhlasim! V roku 2012 mestsky policajt Milan Juhasz v Hurbanove zastrelil 3 Romov a 2 z toho zenu, tazko zranil! Mestsky policajt to urobil v dobe osobneho volna, cize mimo sluzby! Ilegalne si kupil zbran do nej naboje a prisiel zo Svateho Petra do Hurbanova na vor Lakatosovcov a tam ich postrielal. Cize ukladne, planovane ich zavrazdil. Slovenska tlac pisala, ze M. Juhasz uz si nevedel ady s touto rodinou a tak toto bolo riesenim. A justicne organy to respektovali.Za tri ukladne vrazdy vrah dostal 9 rokov! Slovensko mu za tento cin malo udelit vyznamenanie rad „Bieleho dvojkriza“ a kazdemu, kto je z niekoho frustrovany a zavrazdi Roma, ktory frustraciu sposobil udeli vyznamenanie! Ze vraj policajt nebol zodpovedny za svoj cin! To moze povedat len uboziak a klamar najvyssieho stupna, ale na Slovensku je to normalne, Ved o nic nejde ! Boli zabiti len traja Romovia a dvaja tazko zraneni, nic hrozne sa nestalo! Vacsi trest by dostal, keby zabil troch nemeckych ovciakov alebo pitbulov! Milan Juhasz namiesto dozivotneho trestu odsedel 7,5 roka a uz si vo Svatom Petri veselo zije,V roku 2017 fasisti a rasisti Minister vnutra Roert Kalinak a Velitel PZ SR general Tibor Gaspar spustili „Akciu 100“ pri ktorej prislusnici policajnych jednotiek prepadli 100 romskych osad a obyvatelov osady, ktori boli na ulici alebo pred domom mlatili hlava, nehlava, az mnohi z nch skoncili v nemocnicnom osetreni. Vinnik nebol nikto, hoci taketo pogromy robili nemecki fasisti v 2. svetovej vojne! Ministerka vnutra SR p. Sakova si vybrala za poradcu fasistu generala Tibora Gaspara, lebo vraj zvladol romsku problematiku. On romsku problematiku riesil hladom a terorom! To robili aj fasisti v koncentracnych taboroch!Preto zvladli miliony Zidov, Slovanov, Romov a komunistov, tak ako Romov zvladol Tibor Gaspar! V lete 2018 majitel restauracie v Kokave nad Rimavicou vyhodil dve romske slecny, aby mu tam nekazili vzduch. Dievcata museli odist bez obsluzenia a majitel vlastni restauraciu dalej! Co k tomu dodat? Rasizmus na Slovensku je vysokom stupni a ziadnemu majoritnemu obcanovi sa nic nestane, oci by urobil cokolvek! Prehanam? Som presvedceny, ze nie! Dokazom je Hurbanovo! 4.4.2019 na dedinskom futbalovom zapase sedel slusne obleceny Rom na lavicke v hladisku a dedincania si nezelali, aby tam sedel, tak zavolali usporiadatelov, aby opustil miesto, co on odmietol, na co mal zrejme pravo. Usporiadatelia zavolalistatnupoliciu a dvaja policajti ho vyviedli zo stadiona a uz sa tam viac neukazal! To je demokracia na rasisticky sposob! K tomu je zbytocny komentar! Ustava a zakony pre statnych zamestnancov im sluzia ako toaletny papier a podla toho aj konaju!

  40. Holek – prečo všetky krivdy schovávate za farbou pleti? Aj ja môžem napísať , že minorita napadla záchranárov len preto že boli biely. Prečo žiadate od štátu peniaze na lepší život. Veď aj ja aby som sa mal lepšie musím chodiť do práce a každé ráno vstávať o tretej a nečakám, že mi štát dá peniaze aby mi tiekla voda aby som nemal chatrč ale byt na ktorý mám 20 ročnú hypotéku. „Možno“ sa vám stala krivda ale nezvalujte to na farbu pleti. Sa čudujem, že ste sa teda neobratili na ľudské práva v Štrasburgu. Veď tam už hádam nie sú fašisti a rasisti

  41. Holek 18. mája 2020, 11:39 – uviedol ste znovu vela a vlastne ste znovu skoncil len vo vseobecnom konstatovani, ze na Slovensku je rasizmus voci obcanom tmavsej pleti.

    NESUHLASIM s Vami. Ako som uz napisal, prilis ste si zvykli ZNEUZIVAT pojem rasizmus a vacsina ciganov sa podla mnou popisanych osobnych skusenosti prave cez tento pojem snazi ziskat vyhody nad ramec majority pre seba.

    Jednoznacne som za ROVNAKY PRISTUP k ludom, no je nevyhnutne rozlisovat kto je slusny a neslusny, kto je socializovany a kto asocial, kto je cestny a kto kradne a podvadza a pod.

    A zakon musi platit pre kazdeho z nas rovnako. Obdobne to musi byt aj s pravami a povinnostami.

  42. Pán Majko,pán LoLo,pán Holek uviedol KONKRETNE pripady,a presne ste obidvaja urobili to čo popisuje.Schovali ste sa za všeobecné používanie a všeobecne ste konštatovali,že vlastne cigáni sú všetci sami na vine.A LoLo kam sa podeli tých 380 miliónov,ktoré boli presne vymedzené na tieto účely,teda pre cigánske osady.Rasizmus je na Slovensku všade prítomný a keby len to.

  43. Kam sa teda podeli,a už ste si mohol všimnúť,že ja na rozdiel od niektorých,nedeľim primitívne ľudí na Smerákov a Nesmerakov.

  44. Halo – pan Holek písal konkrétne prípady ale ani pri jednom nezabudol dodať, že poškodený bol inej pleti. Myslíš, že ak by prípad z Hurbanova urobili „biely“ že by to tak neriešil? Rasizmus na Slovensku je ale žial sa píše len o ňom len vtedy ak je spôsobený len minorite /a najmä môžu to ukázať celému svetu aké je to tu zlé/, Opačný prípad nebýva publikovaný, resp. kvalifikovaný aj keď sú tam náznaky. Alebo ste niekde videli článok o opačnom prípade?

  45. Vrcholom bol Ples v Opere SND v Bratislave vroku 2017, ktory p. Holek nespominal, kedy „Ciganskych diablov“ uplne izolovali na najvyssom poschodi od vsetkych pritomnych, v jednej miestnosti so styrmi stolickami a jednym stolom a dvomi flasami mineralnej vody na celu noc pre vsetkych hudobnikov, ktori zabezpecovali hudobnu produkciu. Ked chceli ist na WC museli o to poziadat a nesmeli ist nikam inam, aby ich nikto nevidel len tam a spat! Za taketo ponizenie sa nikto neospravedlnil a nekto tvrdi, ze to nie je rasizmus? Podla niekoho nie, podla organizatorov Plesu v Opere to je normalne a tmavsi obcania sa nesmu nachadzat medzi majoritnou elitou, lebo k nim nikdy patrit nebudu! Ako povedal Shakespeare: Je nieco zhnileho v state Slovenskom! Vzdelanych a studovanych. ale Ciganov povazovali za predatorov, ktori by napadli ucastnikov Plesu a pokazili by cey imidz Plesu v opere. Hanba Ficovi, Mazurekovi, Kotlebovi a ostatnym fasisticky zmyslajucim obcanom SR, lebo taketo nazory z zmyslnie do civilizovanej spolocnosti nepatri!

  46. Lolo: Slonomocnenec vlady pre romsku komunitu sam nemohol rozkradnut tolko penazi, lebo tie eniaze boli prerozdelene skor, ako ich dostal. Mali sa urobit projekty, inzinierske siete, zaklady a sasmotne stavby. Nic z toho sa neurobilo a nikto to nevysetruje, lebo tu nejde o statne peniaze, ale o peniaze EU a tie sa rozkradat mozu. Dokonca niektori maju povolene rozkradat aj statne peniaze a nic sa im za to nestane! Vid byvaly primator Race – Bielik. V krabici od topanok mal“len“ pat milionov! Pani Bubenikova, byvala riaditelka Fondu Narodneho Majetku dostala od PENTA GROUP za rivatizaciu nemocnic pre tutoskupinu 7 000 000.- EUR. To sa potom niekomu zije, ani dan z toho nemusela odvadzat statu! Ale to je vsetko v norme, hlavna vec, ze vehementne bojujeme proti korupcii! Hovorim, takymto sposobom sa nic nezmeni ani do konca tohto tisicrocia a Slovaci budu stale rasisticki tmari a fasisticki predatori riadiaci sa zakonmi prirody, ze silnejsi vyhrava!

  47. To anonym – tak potom Splnomocnenec vlády… je vlastne zbytočne platený človek, keď on nič nemôže a najmä mlčí a nič nerobí aby sa peniaze dostali tam kam majú. Ale to je už silná káva ak niekto povie, že tam hore kradnú ako straky a je to rasistické a fašistické 🤔

  48. Konečne pár ľudí pochopilo o čo tu ide.Samozrejme,že aj cigáni majú na Tom svoj podiel,a hlavne v Seredi (cukrovar) ,

  49. LoLo, spnomocnenec vlady je uplne zbytocne plateny clovek pretoze jeho slovo nema vahu a nikto ho nerespektuje. Ak vystupi a hovori nieco proti opatreniam vlady, premier ho odvola a jeho dobremu zivotu je koniec. Peter Polak zil so zenou na hromadke, hoci mali deti, nemohol sa ozenit, lebo nemal na svadbu peniaze! Je poslancom v europarlamente a dotiahol za poslanca svojho synovca 20 rocneho! To je spravodlive? Co taky mlady chlapec v jeho veku vie o potrebach ludi a spolocnosti? Ale je tam a ma zabezpeceny vysoko nadpriemerny prijem a na svojich sukmenovcov sa pozera z vysoka. Ako som povedal Cigani alebo Romovia samozrejme maju na tom svoj podiel, ale to nie je rasizmus, ked prislusnik PZ romskej novinarke nepoda ruku? Co to znamena? Si spina a nedotykaj sa ma! To nie je rasizmus? To je pre nu pocta, ze je nepodal ruku, ktoru ona podavala? To povazujete za dobrocinnost? Je to nespocetne pripadov ponizovania a hrubeho zaobchadzania s farebnymi prislusnikmi SR. Moj syn bol v armade a zo zdravotnych dovodov musel z armady odist a mal papiere na vsetky kolesove vozidla vcitane kamionov aj s navesom! Po telefone, ked zamestnavatelovi oznamil, ze ae opravnenia ma, tak hned bol prijaty. Mal jedno dieta, tak bol stastny, ze budu mat nejaky prijem. Asi za 15 minut sasiel predstavit k zamestnavatelovi a ten akonahle ho uvidel, tak povedal. ze miesto pred 10 minutami obsadili inym soferom! Toto nie je rasizmus? To je dobrocinnost, ze nemohol zohnat nikde pracu, lebo je tmavsi obcan? Bol nuteny odist do Anglicka a tu ho hned zamestnali, ked videli ake ma doklady o absolvoani skusok a kurzov! Pracuje tu nepretrzite od roku 2006! Ale ja sa chcem vratit domov, kde mam tri deti s rodinami a hlavne vnukov s ktorymi nie som v dennom kontakte, ale kvoli pristupu organov verejnej moci SR mam strach z ponizovania a rasistickych urazok na moju adresu! Slovaci si neuvedomuju, ze za 30 rokov Europa bude islamisticka. Tomu napoveda celkovy trend porodnosti obyvatelstva. Kym rodina vyznavajuca islam ma 6 – 8 deti europska rodina ma 1 – 2 deti. Vysledok je jasny a prognozy su tiez jasne a statistiky hovoria plnohodnotne v prospech islamu. Preto by spolocnost mala viac tlacit Romov do vzdelavania a tazit z toho a motivovat aj dospelych, aby navstevovali doucovanie v odpoludnajsich alebo vecernych hodinach. Statu by sa to vyplatilo!

  50. „Preto by spolocnost mala viac tlacit Romov do vzdelavania“
    ???
    spolocnost som aj ja a nechapem preco by som mal niekam tlacit ciganov. Preco ich netlacis ty? Ved su to tvoje deti, tak by si ty mal mat zaujem, aby mali vzdelanie. A k tomu synovcovi Polaka – dotiahol ho za poslanca? ako? nebol nahodou zvoleny? A mimochodom, ma 29.(pokial je to on)

  51. Jozef, mas pravdu! Ja svojich vnukov tlacim do vzdelania! Mam tri vnucky, jrdna je ucitelka v Kosiciach, jedna konci UK v Bratislave a jedna navstevuje VS tiez. Takze svoje deti vychovavam ako sa patri a som na nich hrdy, Splnaju vsetky podmienky obcana SR, Mam este troch vnukov mladsich, navstevuju druhy stupen ZS a vsetci su vyznamenani. Co k tomu dodat? Dodam len to, ze v spore neobsluzenia v restauracii zaznel vyrok vysetrovatela PZ, ze citujem: „Nemozme ciganovi dovolit vyhrat tento sud!“ Tak toto nie je rasizmus?! Je to pochvala alebo len jemne konstatovanie statneho zamestnanca? Toto je rasizmus a nech si hovori kto, co chce! Tmavsi obcan moze byt na Slovensku slusny, vzdelany, susedia hgo maju radi, ale akonahle dojde k uradnemu konaniu, statne organy a justicia s nim jednaju ako s menejcennym. Vid Mgr. Matus Sopata z Ministerstva spravodlivosti SR riaditel pre pravnu agedu mi napisal, ze som tak nemozny, ze som jednu zalobu opravoval 15 mesiacov! Cize potvrdil nepriamo, ze som dementny. Cize od 3.11.2001, kedy som podal zalobu a nahlasil spachanie trestneho cinu, asi trestny cin nebol dobre nahlaseny, lebo som ho musel opravovat este v aprili 2003! Kazdy pracovnik justicie, dokonca Ustavny sud SR, Generalny prokurator SR s tymto hodnotenim mojej osoby suhlasili! Cize od 3.11.2001 bolo moje podanie zaloby platne namiesto 22 mesiacov a 14 dni, len 7 mesiacov! Z tych 7 mesiacov sa vraj uskutocnili len 4 pojednavania a pehral som spor, lebo som neuniesol dokazne bremeno! OS vo Vranove nad Toplou ma osudil platit 73 890.- Sk. Ako dospel OS k takej sume, ked za jedno pojednavanie advokat zalovaneho inkasoval 14 650.- Sk a statu som platil 150.- Sk.Cize 14 650×4= 58 600.- Sk a 4×150= 600, cize spolu: 59 200,- Sk a nie 73 890,- Sk, ako je uvedene v rozsudku! Suma 73 890 je chybne vypocitana! Taku sumu nikdy nedostanete s tymito parametrami! Podla Krajskeho sudu v Presove som za tri pojednavania 44 358.- Sk, cize spolu suma cinila 118 248.- Sk, ako som napisal peniaze mi zacali strhavat az v roku 2009 po 116.- € mesacne az do juna 20013! Zaplatil som 5 083.- € za nedodanu mineralnu vodu t,j, 5 083 x 30,126 = 153 130,- Sk. Odkial nabrali takuto sumu? Ale pre zlodejov to zodpoveda ich potrebam! Nikto nebol stihany a krivu vypoved, za vymenu svedeckych vypovedi a za falosnu interpretaciu zakonov! Cielena prehra sporu nie je rasisticke konanie?

  52. Hm, Kmeto je bezpochyby „divný človek“ vykrikuje, že cigáni žijú v biede, ale veď sme im dali nové byty (napr. Luník) a tieto byty znehodnotili horšie ako prasce ….., podľa môjho názoru drvivá väčšina sa nikdy neprispôsobí normálnemu životu …. tak nech žijú v podmienkach, ktoré sú im prirodzené …..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img