ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Obec Šoporňa nezákonne monitoruje súkromné obydlia a objekty“ – píše obyvateľka obce.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa  /  Okolo diania v obci Šoporňa je medzi obyvateľmi ticho nie preto, že by sa na OÚ alebo v súvislosti s vedením obce nič nedialo, ale preto, lebo o dianí obyvatelia nie sú dostatočne pravdivo informovaní. Absentujú hlavne správy, ktoré na popularite súčasnému vedeniu obce nepridávajú. Napríklad porušenia zákonov, termíny súdnych pojednávaní, či informácie o sporoch obyvateľov obce s obcou zastúpenou starostom a štatutárom Mgr. Adriánom Machom.

Iba nedávno nás obyvateľka obce oslovila so žiadosťou o uverejnenie nasledovného e-mailu:

Obec Šoporňa nezákonne monitoruje súkromné obydlia a objekty

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky v Bratislave zistil v roku 2019 neprimerané monitorovanie súkromných objektov, súkromných obydlí v obci Šoporňa v časti Melečka, malá Jednota, pri Kaprovi, pri fitku, na Sereďskej ulici a v ďalších častiach Obce. Prevádzkovateľom kamerového informačného systému je Obec Šoporňa v zastúpení starostom obce Adriánom Machom, ktorá získané informácie a osobné údaje spracováva vo svojom systéme.

Menovaný kontrolný Úrad ďalej zistil, že Obec Šoporňa ako prevádzkovateľ kamerového systému spracovával údaje dotknutých osôb a ich objektov v takom rozsahu, ktorý nie je nevyhnutný na účel ochrany majetku Obce a nie je ani na zamedzenie čiernych skládok, čím Obec – prevádzkovateľ zasiahla do práv a právom chránených záujmov týchto dotknutých osôb, čiže viacerých občanov Šoporne. Ako a prečo je možné, že starosta či niekto z Obecného úradu sledoval občanov a hlavne tých tzv. nepohodlných?

Na základe takýchto vážnych zistení a porušení obcou Šoporňa voči jej občanom bola uložená Obci Šoporňa pokuta 10 000 eur! Je toto ešte normálna samospráva pre vlastných občanov?

Starosta obce Šoporňa Adrián Macho takto opakovane ignoroval a naďalej ignoruje zákon a dôležité nariadenia z viacerých rôznych inštitúcií a zbytočne zaťažuje rozpočet Obce vysokými pokutami, ktoré v konečnom dôsledku zaplatia občania Šoporne. Taktiež výrazne predraženými obecnými právnickými službami v takýchto konaniach, ktoré opäť zaplatia zo svojich daní občania Šoporne!

Verím, spolu s ďalšími zodpovednými občanmi Šoporne, že týmito informáciami a vážnymi faktami o nehospodárnom nakladaní s finančnými prostriedkami Obce zo strany starostu Obce sa budú zoberať aj poslanci Obecného zastupiteľstva a uvedené zbytočne vynaložené prostriedky dajú, napríklad zosobniť starostovi Obce Machovi a následne sa už podobné excesy a nezodpovedné konania nebudú opakovať.

Nezákonné sledovanie občanov a vyrábanie zbytočných pokút by sme už nemali zvoleným zástupcom Obce v žiadnom prípade tolerovať. Bolo by načase, aby zákon začal platiť pre všetkých nielen vo vysokej politike, čo už sa občas deje, ale hlavne v obciach a mestách, v ktorých sa rozhoduje o nemalých financiách z našich daní alebo napríklad z eurofondov.

(Poznámka redakcie: Autor e-mailu je redakcii známy, nakoľko e-mail bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.)

– – –

Je pravdou, že tento e-mail rozhorčenej obyvateľky obce nám zapadol do plánu vo verejnom  záujme a v záujme transparentnosti odkrývať dianie v obci, o ktorom sa obyvatelia v obcou vydávaných novinách nedozvedia.

O úradom udelenej pokute obci Šoporňa za nezákonné konanie  obce zastúpenej starostom a štatutárom Adriánom Machom, sme vedeli už dlhšie z listinného dôkazu vydaného Úradom na ochranu osobných údajov. Tento dokument zverejňujeme v prílohe tak, ako sme ho dostali.

pokuta 10 000(1)

Pýtame sa, je normálne, že vedenie obce na čele so starostom Machom koná / toleruje konanie takto flagrantne porušujúce zákony Slovenskej republiky? A na základe akého právneho predpisu si obce dovolila zneužívať bezpečnostné kamery v obci na šmírovanie súkromných pozemkov a nehnuteľností? Neboli predmetné nezákonne získané videozáznamy zneužité, prípadne použité inak v rozpore so zákonom?

Spýtame sa „osoby povinnej“, z akých finančných zdrojov boli kamery v obci zriadené, či na ich zriadenie prispel aj Úrad vlády SR alebo Ministerstvo vnútra SR a ak áno, či sú tieto inštitúcie o porušení zákona obcou informované. Ďalej sa spýtame, či  inštalácia kamerového systému a vstup do neho (nakladanie s videozáznamami)  sú riešené v súlade so zákonom, ktorý je v tejto problematike inak pomerne jasný a prísny.

O nových zisteniach budeme verejnosť ešte informovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vážna vec! Na ťahu sú poslanci a ministerstvo vnútra. Na toto peniaze neboli určené!Kazdý Šopornan by si mal skontrolovať okolie domu.

  2. Mam zato, ze vsetci obyvatelia obce by sa po takto zavaznom odhaleni nezakonneho konania v obci, by sa vsetci obyvatelia a vlastnici nehnutelnosti mali zaujimat u autority, teda u kontrolnych organov, ci je bezpecnostny kamerovy system vyuzivany v sulade so zakonom, alebo sluzi konkretnym ludom na smirovanie diania na sukromnych pozemkoch, monitorovanie pohybu fyzickych ci pravnickych osob, pripadne ci pri moznom nezakonnom ziskavani osobnych udajov nedochadza k obchodovaniu s nimi.

    Da sa predpokladat, ze sa obec pod vedenim starostu a statutara Macha voci rozhodnutiu autority odvolala a vec je v rieseni. To ale v suvislosti s tym, ci sa skutok stal alebo nie, je irelevantne.

    Z pohladu poskodeneho obcana je druhorade, ci obec dostane pokutu vo vyske 10, 20 alebo len 5 tisic Eur. Dolezita je informacia, makolko je v obci chranene sukromie obcana.

    Bezpecnostne kamery maju zmysel pri objasnovani trestnej cinnosti a priestupkov hlavne pri majetkovej a drogovej kriminalite.
    Udaje nahravane bezpecnostnymi kamerami ale musia byt dostatocne chranene pred ich prezeranim nepovolanymi / neopravnenymi osobami, resp. takymto osobam musi byt pristup k zannamom znemozneny. A zaznamy mozu byt vyuzivanme VYLUCNE v sulade so zakonom a na zakonom urcene ucely.

    Je tomu tak v Soporni?

  3. V Soporni maju len to co si zvolili, je to ich chyba. Treba volit rozumnejsie a nie podla toho ktory kandidat co naslubuje a natara. Pokial viem tento starosta sa tam dostal preto, lebo bojoval proti predchadzajucemu, ktori sa miestnym tiez nepacil. A teraz zase bude niekto bojovat proti sucasnemu starostovi. Ak su taketo boje pre sopornanov dolezite a podla toho si volia svojich zastupcov, tak je jedno kto bude vo vedeni, stale sa budu opakovat tie iste problemy. Treba sa odvratit od kolobehu nenavisti.

  4. T0 ,ze monitorujú nevadí . Ak to niekomu vadí ,tak je to len z konkrétneho dovodu. Normálnym ludom to nepríde. To ,ze tu predávajú drogy vo veľkom na Seredske a v Šopronu celkovo , to nikoho netrápi. Blizsie k tomu monitoringu. To ,ze vas Google alebo mobilné telefóny monitorujú to Vam nevadí. Ja som za to ,aby na kazdom rohu bola kamera . Ak ste mimo SR ,tak Vam nevadí ,ze vas v mestách, dovol4nkovych rezortoch monitorujú kamery ? Sa uz prejdete s takýmito oznameniami.

  5. obec ma kamery v obci, bezny clovek sa raduje, ze to ako tak predchadza kradeziam a podobne.. ak sa nieco stane a obec poskytne zaznam policii, tak to je super… ale samozrejme sa najdu ludia, uz tradicne, z Vlcekovej stajne, ktori vyuziju hocico aby si polepsili svoju situaciu, co sa tyka postavenia v obci… pani Vlcekovej nevadia kamery, ale je to podnet z ktoreho vzide pokuta a tak si tu este z toho vyluska srdcervuci clanok proti vedeniu obce… keby ste tolko usilia venovali pomoci v obci ako venujete boju proti jej aktualnemu vedeniu z ktoreho netazite, tak by vam stupol kredit… takto si kopnete na seredonline.. gratulujem

  6. Majko, myslys, že sme ozaj uz sprosty. Mi vazeny a ctihodny obcany Soporne zme z Machom najspokojnejsy. Najlepsy starosta na svete!

    On a jeho partacy spravyly ze Soporne peknu a pokrokovu dedynu. Mi sme uz dneska tam de iny ani nigdy nebudu.

    Najlepsa a najdrachsa stavebna fyrma spravila styry pekne lavycky a pet stromkov za minimalne 15 tis Euro a to nam staci.

    Tez nas tesy, ked nam zahraju na hody Gipsi Cave a to je ta nasa prava kultura. Vtedy sme najspokojnejsy. Potom si na rajcure kupyme dobre drahu cygansku ze stareho psa, skisnute vyno a tak si pomascime brucho… Ajaaj.. No fajnovo nam je na svete. Potom sa cloveku nesce ani premyslat…

    Kdo nevery, nech ide kuknut na obecny urad. Tam su take velke obecne organy, kere to kazdemu dokazu a ukazu na kamerach, jak sme scasny.

  7. Aj v Soporni sa deje nieco, co by este pred napr. 10 rokmi nebolo mozne. Teda, nie ze by vtedy voleni zastupcovia uplne dodrziavali zakony, to netvrdim.
    Ale nedovolili by si uplne na hulvata robit to, co vidime za posledne roky.
    Dnes uz totiz svoje konanie nemaskuju ani neskryvaju.

    Vdaka spinavostiam a zvratenemu mysleniu nominantov SMERu presadzujuceho a aplikujuceho v praxi arogantnu teoriu „vyhraj volby a mozes vsetko“ voleni zastupcovia uplne bez hanby a co je horsie aj bez respektu pred zakonmi, ignoruju opravnene naroky obcanov, dokonca poslancov a aj prokuratury, co je uz uplne za ciarou.

    Uz len hovoria, ze im porusovanie zakonov a nedodrziavanie zavazkov treba dokazat na sude. Na tych sudoch, z ktorych vdaka nemalej korupcii v justicii vidime, ako odvadzaju sudcov v putach a koncia v vase.

    Ozaj, basa. Ake sybmolicke v momente, kedy sa bavime zrovna o Soporni a v suvislosti s byvalym povolanim starostu.

    Len dalsim problemom v poradi pre pravo a spravodlivost ako take, je realna sanca domoct sa prava voci jeho porusovatelom.
    Staci totiz na vytycene pojednavanie neprist, nasledne mat „stastie“ na presunutie druheho terminu pre koronu a cesta prava je dlhsia znovu o rok.

    Keby len cesta prava, ale minca ma aj stranu druhu. A tou je nepravo a nasledky z toho plynuce pre celu spolocnost.

    Ale o tom uz s novym vedenim Ministerstva spravodlivosti a dalsimi krokmi, ktore aspon ciastocne eliminuju skody napachane skutocne dlhou a nekontrolovanou vladou SMERu, ich nominantov (aj ked po prezleceni vsetkych kabatov ktore bezchtrbticovy jedinci nasli) a zvrhlym systemom, ktory v spolocnosti nastavili.

  8. Nie som stúpencom Macha.
    To ze sú tu kamery je dobre. Aspoň sa toľko nekradne. Bars by sa viacej sledovalo, kto dáva plasty a smútočné vence z cintorína do kontajnerov pred Marnicou. Keďže kamera je presne oproti. A ze Vlčekova vyplakava? Co jej je post prednostu úradu práce v Šali malo? Myslím že už s manželom narobili dosť zla v Šoporni. Zamknúť si volebné miestnosti pred referendom a pred celou Šopornou na ulici, to si naozaj nikto ešte nedovolil..

  9. Nie som stúpencom Macha.
    To ze sú tu kamery je dobre. Aspoň sa toľko nekradne. Bars by sa viacej sledovalo, kto dáva plasty a smútočné vence z cintorína do kontajnerov pred Marnicou. Keďže kamera je presne oproti. A ze Vlčekova vyplakava? Co jej je post prednostu úradu práce v Šali malo? Myslím že už s manželom narobili dosť zla v Šoporni. Zamknúť si volebné miestnosti pred referendom a pred celou Šopornou na ulici, to si naozaj nikto ešte nedovolil..

  10. Pre obyčajny sopornan…

    Zacnem ako ty… Ja som neni proti Machovi, ale nepaci sa mi ako kradne on a jemu blizky ludia…

    A je dobre, ze sa kamery používajú na znižovanie kriminality v obci, ale je nemysliteľné, aby ich predstavitelia obce zneužívali. A toto vysiel na svetlo len jeden pripad…

    Co ak ich bolo viac… co ak zastrasovali viac ludi vdaka kamerovym zaznamom, aby presadzovali vlastne zaujmy? Co ak zamlcali dokazy trestnych cinov na kamerach, len aby tym mohli niekoho vydierat… Mmmm?

    Myslite ludia….

  11. Vám už naozaj hrabe , zase začínate s ohovarackami . V každej obci a meste sú kamery, pokiaľ sa nič nestane tak starosta je zlý lebo monitoruje a keď by sa niečo stalo a kamery to zachytia to by bolo super. Naozaj sú z niektorých ľudí idioti. Obec pod vedením Macha napreduje, zveľaďuje sa, že sú aj 2_3 neprajníci a udavaci to je pre dedinu len zle.

  12. ze majko bude kopat do macha kde sa da je jasne rovnako ako ze dnes je streda. co ale nechapem,ze adrian nevyhodi dopis,kde dotycna anonymna dcera ziada aby obec dostala pokutu 100 000,lebo soporna je bohata obec…

  13. Skutocne nechapem, z akeho dovodu si beriete do ust moje meno.

    – neporusil som zakon ja, ale „obec“ vedena starostom a statutarom Machom

    – porusenie zakona som nezistil ani nekonstatoval ja, ale Urad na ochranu osobnych udajov

    – pokutu obci som neudelil ja, ale autorita – UOOU

    – obec pod vedenim starostu a statutara Macha nesmirovala moj sukromny pozemok, moj pohyb v obydli chranenom Ustavou SR, ale obyvatelov obce

    – kontrolnym organom v obci je hlavna kontrolorka Veresova – ona berie za kontrolovanie plat a ona je povinna obecny urad a jeho vedenie starostom kontrolovat

    – o to, co sa deje v obci za verejne peniaze sa maju zaujimat voleni poslanci

    Tak do prdele, kde tu figurujem ja?

    Ale dobre, ked ste teda uz spomenuli moje meno, aby to nebolo nadarmo. Pokracujeme v dalsom kroku na ceste k transparentnej samosprave. 😉

  14. Nie ja, ti neuvediem príklad…

    Ale ty mi vysvetli, prečo obec dostala pokutu za ‚spiclovanie‘, ak teda nič neporušili???

    Som zvedavý na odpoveď…

    Máš zvláštne zmýšľanie…. Nie si ty zo Šoporne?

  15. Halo 16. apríla 2020, 8:53 – ste ochotny VEREJNE vyhlasit, ze schvalujete porusovanie zakonov a UMYSELNE neplnenie si zmluvnych povinnosti subjektom samospravy?

    POZOR! Nehovorime o fyzickej osobe, ale o samosprave, ktora je riadena volenymi zastupcami (verejni cinitelia) a za jej chod zodpoveda starosta a statutar, ktory je samozrejme tiez verejnym cinitelom.

    Prosim, napiste to, verejne zaujatie stanoviska je cesta k posunutiu sa dopredu.
    V opacnom pripade si na spamovanie diskusie nezmyslami najdite ine medium.

  16. Halo 16. apríla 2020, 12:53 – ano, suhlasim. Ja pisem pod svojim menom preto, lebo viem co pisem a nepisem nezmysly.

    Som ochotny pisat verejne, lebo nepotrebujem klamat a skryvat sa za anonyma. A potom hladat kontakty a korumpovat, aby kompetentne organy vec neriesili, alebo riesili nie v sulade so zakonom.

    Preco Vy klamete verejne a snazite sa utajit? Ake je Vase meno, ked sa za neho hanbite?

  17. Pán Majko,čo Vás tak rozčúlilo? Môžte mi povedať,prečo by som mal ja zverejňovať moje meno? Píšete ozaj niekedy nezmysly ja si myslím,že moje meno si nechám pre seba.Okrem toho,už dávno viete odkiaľ píšem,tak čo tu trepete o znamostiach a korupcii.A potom,čo sa Vám ja čo mám spovedať.Proste nemám rád takých premudrych,a arogantných ľudí bez špetku humoru.

  18. Halo 16. apríla 2020, 17:51 – mna nezaujima kto ste a odkial pisete, pokial pisete pravdive informacie o konkretnych ludoch.

    Ak klamete a tyka sa to mna, tak ma zaujima dovod.

    Ak klamete len tak pre srandu, tak si najdite ine medium, ktore Vam to bude tolerovat.

  19. Áno vlastné až keď ste ma napadol že.klamem,a že hľadám známosti,a som koruptny.A je mi úplne fuk,či tu budem niečo písať,alebo nie.To Vám zrejme nevadí,keď tu nejaký idiot píše,že pápeža zatkli,lebo zneužíval deti atď,to Vám nevadí,keď tu ďalší idiot rozširuje poplašné správy,napr.ze americká armáda pochoduje na Rusko,to Vám tiež nevadí,že ten istý plási ľudí s nesmyslami ,ktoré sú na pokraji blaznostva,to Vám nevadí,keď už nevedia niektorí ozaj čo píšu za nesmysli a tie vulgárnosti,čo sa tu človek dočíta.A ja.spamujem!!! Halo?Koho Vy idete ohurovať.a robiť zo seba sudcu a autoritu.Mozete to kľudne zmazať,neblbnite ľudí,keď máte svojich pritakavacov ,tak to dokonca chápem,len sa preboha tak neprecenujte.Nieco Vám prezradím,mňa politika vôbec nezaujíma.Cau bella

  20. Halo aj cau bella.Píš k veci a uverejneným faktom v článku o nezákonnom sledovaní občanov Šoporne.Ostatné svoje citové výlevy rozoberaj inde.

  21. Ludia vymysleli cigarety bez nikotínu, kávu bez kofeínu, autá bez vodičov a lietadlá bez pilotov. Ale vládu bez idiotov nie a nie.

  22. Bože, tak dlhý rozsudok!! A prečo? Lebo Macho!! Prečo sa pani xXx sťažuje? Robí niečo nezákonné? Ako vie, že má kameru do dvora? Záhada. Ale to, že oni majú kameru a monitorujú verejné priestranstvo, iných spoluobyvateľov , to im nevadí? Pozorovať kto ide po ceste, chodníku? Myslím, že to je ťažká paranoja myslieť si, že záujmom starostu je sledovať práve túto rodinu.
    a pre novinára, ktorý píše!? : ,,Ake je Vase meno, ked sa za neho hanbite?“ — písať svoje meno nie je tiež v rozpore so zákonom Úradu na ochranu osobných údajov ? p. novinár, je zjavné, že máte na starostu,, spadnuté“ a to nemusím byť šoporňan, ale tvárite sa ako by ste mal iba VY akredit na spravodlivosť a rozum. Prečo si myslíte, že musíte mať iba VY vo všetkom pravdu! Myslím, že sa teraz urazíte a nakydáte na mňa! Dokonca ma nazvete machovcom, alebo ako to VY ,, pisate“. Ale mne je to jedno, môžete ako vždy napísať, že som idiot atď. No nič to nemení na veci, že raz sa vám to vráti a bojím sa, že s úrokami. A možno vám aj raz občania Šoporne ,,poďakujú, ako ich oberáte o nemalú finančnú čiastku v čase pandémie, kde sa ráta s každým centom. A Pani xXx nech vám tie Judášske groše padnú na úžitok, keď ich neprajete obci., lebo starosta podľa zákona svoju výplatu dostane. Okrádate obyvateľov OBCE ŠOPORŇA.

  23. Ak máte vedomosť o tom, že fyzická osoba svojim kamerovým systémom monitoruje verejné priestranstvo, treba podať na UOOU rovnaký podnet. Spravodlivosť pre každého.

  24. Komu prekážajú kamery?
    Zlodejom, chrapúňom a inej hávedi.
    Ak by mi obecná kamera „sledovala“ dom, alebo preiestranstvo pred domom, tak by som sa vážne potešil. Nemusel by som inštalovať bezpečnostný systém, platiť služby SBS v prípade narušenia objektu, či platiť inú bezpečnostnú službu na ochranu majetku. Mal by som to z našich daní. Skrátka zadarmo.
    Oznamovateľke ide o niečo iné. Všetci to vedia, ale pre GDPR nepovedia.
    Sťažovala sa na sledovanie jej domu kamerou, ktorá tam fyzicky nebola. To o niečom svedčí.
    Apropo. V akej „výške očí“ má byť umiestnená tabuľka? 150cm? 200cm?
    Alebo ležiacej, spitej?
    Ako je to s novinármi pri fotení spoza stĺpa?

  25. (Poznámka redakcie: Autor e-mailu je redakcii známy, nakoľko e-mail bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.) Zaujímavá poznámka redakcie… autor je známy ale chce zostať v anonymite. Tak buď redaktor porušil zákon o ochrane osobných údajov , a zverejnil plnú adresu navrhovateľky alebo tým autorom mailu je samotna navrhovatelia a len zabudla na svoju adresu v rozhodnutí …

  26. Uvažovanie ti moc nejde.Autorom článku môže byt ktokolvek kto napríklad cez infozakon získal predmetné Uznesenie o porušení zákona a udelení pokuty. Ale to už Machovi nevonia že?

  27. stoji to za uvahu?

    ako by sa iny obcan, ako oznamovatelka, dozvedel, ze bolo udanie na kamerovy system?

    uvaha. zeby ten druhy clen domacnosti?

    vsetci v obci vedia, kto neustale udava obec. ak by bol starosta niekto iny, urcite by udania nepisali. kto to vlastne stale udava? aha. asi ti, co chodia so sklonenou hlavou od hanby ako potkyny a nepozeraju pred seba, co je kde napisane…

  28. Niekto z machovho tábora začína trolovat.No zbytočne. Vďaka autorke a p.Majkovi sa mohli občania dozvedieť čoho je starosta Macho ešte schopný,aké hnusne praktiky používa a vyciciava náš rozpočet?Dík za info.

  29. pre: Anonym 19. apríla 2020, 18:14
    Sa spamataj!! Kto tu ,,používa hnusne praktiky a vyciciava náš rozpočet“? Si dement, alebo zhúlený? Starosta podal sťažnosť?, ten podáva trestné oznámenia?, súdi sa? Ak by neboli udania a súdy, tak obec nepotrebuje právnika a neplatí pokuty. Tak sa preber a porozmýšľaj, kto okradol vašu dedinu. Za tie peniaze ste mohli 20 krát vydezinfikovať celú dedinu. Múdry pochopí a blázon furt a furt nechápe!alebo nechce? Tak si to zrátaj: sťažovateľka okradla dedinu o Eurá a xnx jej pri krádeži pomáha.

  30. pre trolla 27. apríla 2020, 0:46 – citujem z Vasho prispevku:

    „Starosta podal sťažnosť?, ten podáva trestné oznámenia?, súdi sa? Ak by neboli udania a súdy, tak obec nepotrebuje právnika a neplatí pokuty.“

    Komu je tento vyrok urceny? Fakt si myslite, ze mate v obci obcanov neschopnych samostatnej existencie s IQ 50?

    To tu akoze fakt povazujete za argument otazku, ci starosta podal staznost? A to sa mali fyzicke osoby nechat NEZAKONNE smirovat trvale?

    Pisete: „Ak by neboli udania a súdy, tak obec nepotrebuje právnika a neplatí pokuty.“ –
    mam zato, že keby STAROSTA a obec DODRZIAVALI ZAKONY, a PLNILI SI POVINNOSTI ku ktorym obec starosta a statutar pisomne zaviazal, neboli by zaloby a sudy.

    Autorita UDELILA OBCI POKUTU 10 000 Eur za PORUSENIE ZAKONA. Starosta je OBZALOVANY a je sudeny Okresnym sudom v trestnej veci – je nacase uvedomit si, ze pravne sluby BEZ RIADNEJ ZMLUVY obce s pravnou kancelariou stoja obec, teda obcanov desiatky tisic Eur. A ze obec bojuje proti obcanom za ICH PENIAZE !!

    Je to scestne a pokym nebude statutar platit takto vyvolane pravne spory zo svojho, dovtedy nebude rovnost stran. Starostom, alebo obcou poskodeny obcan si totiz plati advokata sam a zo svojich dani plati aj advokata protistrany. To je uplne v prdeli a mam taky pocit, ze to musela vymysliet hodne prepnuta hlava.

  31. Pre pana Majka.
    Pan Majko, ked chcete, napisete, co sa Vam zachce. Vzhladom na skutocnost, ze rozhodnutie nie je pravoplatne, nema pravne ucinky a tak ziadna pokuta nebola obci uvalena. ked neviete citat rozhodnutie s porozumenim, nekomentujte to. Ak je povolenie snimat verejne priestranstvo, tak pripadne susedne nehnutelnosti su tiez snimane. Tiez je potrebne uvedomit si, ci UOOU postupoval v sulade s platnym pravnym poriadkom, ked rozhodoval o veciach, ktore neboli predmetom staznosti a staznost pisatelky mailu, bola vyhodnotena ako nepravdiva. Skuste sa aspon hrat na objektivneho. Plne usta a texty etiky, ale len tej, ktora Vam vyhovuje. Ste az trapny. Verim, ze v ramci objektivne vhodnej cenzury, ktora je na Vasom portali bezna, tento prispevok o chvilu date prec.

  32. Na jednej strane riešite to, že obec má kamerový systém a to komu kamera mieri na cestu alebo plot. Neriešite ale to, že naše deti majú ísť do školy čistiť, dezinfikovať svoje skrinky, akože toto je už čo? Teraz v tomto koronačase. Neviem či je toto možné v normálnom svete. Ako v tej Šoporni to už niekomu ozaj šibe. Ešteže je vyhlásené výberové konanie na riaditeľa školy. Rozum sa človeku zastavuje nad rozhodnutiami niektorých funkcionárov tejto obce.

  33. DUFAM ze teraz aspon tie kamery pomozu odhalit utok na mladeho chalana z Paty ktoreho na hodovej zabave napadli SBS na cele z GUMOM

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img