ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

OSADY V KARANTÉNE A „ĽUDSKOPRÁVNI AKTIVISTI“ – Igor Matovič, predseda vlády SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

OSADY V KARANTÉNE A „ĽUDSKOPRÁVNI AKTIVISTI“

Tzv. „ľudskoprávni aktivisti“ sa v tieto dni nechávajú počuť, akúže to nehoráznosť sme spáchali tým, že sme 5 osád na Východe uzavreli do karantény.

Vraj je to nehumánne, vraj je to nesprávne, vraj je to amaterizmus, vraj je to protirómske opatrenie, vraj v čase uzavretia osád neboli nachystané – pojazdné bankomaty, pojazdné predajne potravín, pojazdné predajne drogérií a dreva, pojazdné nemocnice, pojazdné psychologické poradne, pojazdné neviem čo.

Tak takto: premilení „ľudskoprávni“ aktivisti – skúsme ísť na to inak – poďte príkladom – šup zoberte si rúška, rukavice, batôžky – a hor sa do karantenizovaných osád! Veľmi sa tam teraz vaša nezištná a odvážna pomoc zíde.

… a ak by ste sa napriek vašim odvážnym rečiam báli ísť na miesto činu, skúste nabrať odvahu ísť aspoň do všetkých doteraz netestovaných osád – máte ich na výber k dispozícii stovky. Potrebujeme vás v teréne na osvetu, nie v bezpečí na mudrovanie.

… a ak by sa nakoniec ukázalo, že odvážni ste len za bratislavskou klávesnicou, tak buďte ticho a neznevažujete prácu stoviek odvážnych ľudí (policajtov, vojakov, hygienikov, zamestnancov obecných a mestských úradov, sestričiek, lekárov, dobrovoľníkov a mnohých ďalších).

Títo ľudia robia všetko, ako len najlepšie vedia, a na rozdiel od vás riskujú svoje zdravie a životy. A vedze, že neboli na túto situáciu ani najmenej vopred pripravení. Nikto z nich totiž nepočítal s tým, že Pelle pustí zo zahraničia (väčšina z nakazených prišla do osád do 21. marca) do osád stovky ľudí len na prísľub, že zostanú v domácej karanténe a bez akéhokoľvek testu na koronavírus.

ps. Uzavrieť celú oblasť do karantény pri zvýšenom riziku nákazy je regulérny protiepidemiologický postup všade na svete. Nie je to opatrenie proti Rómom. Je to opatrenie, ktoré má chrániť Rómov v osadách, ako aj ľudí mimo nich.

ps2. Zároveň platí, že každému nakazenému a jeho blízkemu z karantenizovanej osady je umožnené z osady oddísť do štátnej karantény a využíva to len minimum z ľudí v osadách.

ps3. Ak sa vyskytne „nerómske“ sídlisko či obec, kde bude hroziť rovnaké zvrhnutie sa epidémie do jeho/jej okolia, zavrieme ju úplne rovnako do karantény … lebo karanténa je hygienické nie rasistické opatrenie.

ps4. Viem, že vaša obľúbená strana vo voľbách prepadla. Holt, zmierte sa s tým a nehádžte polená pod nohy. Toto nie je ten čas … keď korona skončí, budete mať času a príležitostí habadej.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán premiér nedajte sa. A keď skončí toto šialenstvo, pýtajte sa mimovládnych organizácií kto ich financuje. Nebude to rasistické, iba také transparentné…

  2. Je jedno či sa jedná o cigánkú alebo indiánsku obec. Ak obec treba z hygienických dôvodov uzavrieť, tak to treba urobiť pre dobro všetkých. Vírusu je jedno či si cigáň alebo biely.

  3. Karantena nie je hanbou v pripade, ak ludia dodrzuju predpisane standardy a napriek tomu sa infikuju. To sa proste moze stat kazdemu z nas.

    A kazdy z nas musi prijat nasledne karantenu ako prirodzenu ochranu v ramci prevencie pred dalsim sirenim virusu.

    Je jedno, ci sa jedna o rodinu niekoho z nas, osadku zachranarov, policajtov, dom dochodcov, objekt v ktorom byva vacsi pocet ludi, ci osadu.

    To predsa nie je o prislusnosti k rase, o vierovyznani, politickej prislusnosti. Je to o tom, ci je niekto infikovany a je izolacia potrebna, alebo nie.

  4. Teraz sa nechám trochu poučiť aj od Kurbela,aj od Majka.Tak karanténa o.k.Co sa robí v osadách,teraz sú obkľúčený vojskom a políciou,a môže sa defacto nakaziť každá osoba v osade?Kto vydrží dobre ,no a ostatní teda zomrú?Nerozumiem tomu,Dostávajú potraviny,?Lieky,nejak to všetko nesedí,a pán Matovič si takto hnusne napadnúť aktivistov,keď dávajú otázky.?Ja si osobne myslím,že to všetko neskončí dobré z jeho jesitnostou.

  5. Nemusíte sa nechať poučovať od Kurbela a Majka, poučte sa od lekárov a odborníkov ako je napríklad MUDr Krčméry a jemu podobní lekári.
    Ako to urobili v Číne či v susednom Česku , alebo v Taliansku s celými mestami a dedinami?

  6. Pán Kurbel,že Vy nechcete ísť do detailov,je mi jasné,ale mňa zaujímajú práve detail a na tie som sa opýtal.To je to isté,ako karanténu v spoločnom zariadení.Ak si nič nemal,tak to tam dostaneš.Urcite veci musia byť,ale múdrosť,a rozvaha a hlavne vždy zistiť ,či to prospieva konečnému cieľu a nie takto strieľať od boku.

  7. Halo, karantenu nevymyslel Matovič..je to bežná prax v celom svete aj v ČR boli 2 týždne v karanténe Litovel, Uničov…detaily sa dajú ľahko nájsť na nete

  8. Ratafak,tak si vypocuj Par ludi,aj takych,co prisli zdravy zo zahranicia,a v statnej karantene sa nakazili.A o slendiarstve,co tam niekedy vladne.

  9. Ako tu už niekto , napísal ak sa trepú po x rokoch na Slovensko musia znášať , aj nejakú nepohodu. To bolo rečí , aké je Slovensko zlé a iné veci .

  10. Halo, nikto ti nebráni prihlásiť sa ako dobrovoľník a ísť do tých karant.centier sa starať o tých repatriantov, potom si môžeš otvárať hubu na tých, čo tam riskujú svoje životy kvôli druhým.

  11. Halo,…to či sa tí ľudia nakazili v štáte odkial cestovali, po ceste autobusom/lietadlom alebo priamo v karanténe asi nevieme…stať sa to mohlo všade…čo je však doležité je to, že aj ak sa nakazilo pár ľudí v kontrolovanej karanténe tak sa nenakazili stovky/tisíce mimo karantény a možno aj preto máme jeden z najnižších počtov infikovaných v EU…a ak by sme sa všetci chovali disciplinovane a po návrate sedeli zodpovede doma na zadku, tak by nemusela byť takáto forma karantény

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img