ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

FOTOGRAFIA HANBY: Pokuty pre nezodpovedných a odkaz od prezidenta Policajného zboru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Gen. Milan Lučanský: „Chcem opätovne vyzvať ľudí, aby si uvedomili, aké je dôležité nezdružovať sa, nosiť rúška a dodržiavať medzi sebou rozostupy, ak idete do prírody. Nielenže porušujete uznesenie vlády, ale dopúšťate sa priestupku, kde vám hrozí pokuta od tisíc eur až po 1659. Mnohých sme upozorňovali, usmerňovali a museli sme pristúpiť aj k pokutovaniu. Dôrazne vás žiadame, aby ste boli zodpovední, lebo pre pár teplých dní, môžete predĺžiť a zhoršiť situáciu na Slovensku.“

Foto: TASR

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Načo stále len o pokutách hovoria, ale ich nedávajú? Ľudia si z toho robia srandu, robia si z toho dobrý deň. Stále sa tento istý scenár opakuje.

  2. Aspoň vieme o čom bude ďaľšia plačovka. Najprv to bol Pellegrini, potom zase sabotáž policajtov a teraz je to sabotáž asi celého národa. A čo akože čakal? Že budú ľudia sedieť v takomto počasí doma?

  3. Tak si to zrekapitulujme..
    Pracujúci človek si nemôže ísť kúpiť jesť, pracujúci človek nemôže ísť na normálny nákup, lebo po 12-tej sú už regále prázdne.
    Pracujúci človek je cestou do práce, poprípade pri výkone práce buzerovaní políciou a nezmyselným nariadením.
    Zatiaľ čo si ostatní robia pi*u z populistických opatrení a kydajú, či udávajú na tých, čo skutočne musia do práce a aj pracujú.
    A „organy“ sa len oháňajú nejakou pokutou, pritom im dementi utekajú z karantény, či chodia si hore dole cez hranice.
    Tak o čo tu teda ide?

  4. Epidemiu koronavirusu na Slovensku nezastavíme,treba si uvedomiť,že s vírusom budeme nadalej žiť…som zvedavý,kto bude v lete( 35 stupnov,na slnku vyše 40 stupnov)..nosiť náhubky..Matovičovo videnie sveta…3 týždne izolácie a potom dáme dole rúška,lebo vírus tu už nebude,to je čisté sci-fi..sedieť v lete v paneláku,kde je teplejšie,ako vonku v chládku,to je samovražda..človek si buduje imunitu chodením po vonku a nie sedením doma..

  5. Tusim na fotke je rizikovy rocnik.Teraz si uzivaju slniecko a dychaju cerstvy jarny luft a o tyzden bude za nich dychat plucny ventilator.No co uz v hlavach maju nasrane.

  6. ľudia slnko a čerstvý vzduch sú najlepší liek na chripku!aj ked je zmutovana,je to stále chripka.po tejto príde ďalšia a potom ďalšia.čo budeme robiť potom? strielať všetkých pozitivnych na chripku.som zvedaví čo budete robiť ked bude očkovanie povinné!a vedlajšie učinky dosť závažné.

  7. Nastupuje tu diktatura a policajny stat. A nasledne ak to takto pojde dalej tak krach ekonomiky. Nieje mozna a udrzatelna takato cesta. Nieje mozne aby vsetci zamestnanci statu mali plne platy a este dokonca príplatky za kontrulu obyvatelstva ci podnikatelstva ktore ale nerobi, maju zatvorene firmy ci prevadzky. Čiže neprodukuju na chod statu a ich zamestnencov co sa tesia svojim zarobkom. Takato cesta vedie do krachu celeho systemu.

  8. Pre dobré mu tak,to je síce pekné,že vyhral toľko peňazí,ale na háku,tak ako ty hovoríš nemá nič.Ak by sa virom nakazil,a nemá dobrú imunitu,tak mu peniažky nepomôžu.

  9. Pre obyvateľ : Presne ako píšeš Pán Predseda vlády, rozdáva ako na bežiacom páse. Nie je to udržateľné , to je jasné . Treba nájsť nejakú strednú cestu. Ani zákazy na veľkú noc neboli šťastné riešenie , veľa ľudí , ich aj tak obišlo. Radiť sa z odborníkmi a sledovať ako sa situácia vyvinie .

  10. Keď dokážu takto tráviť čas, za ktorý dostávajú peniaze, tak potom nech idú do roboty, aby sa nenudili. Darmo vyhodené peniaze.

  11. Myslím si,že väčší problem je teraz v dome seniorov v Pezinku,mali by preventívne testovať všetkých zamestnancov v domovoch seniorov na Slovensku,minister zdravotníctva povedal,že tých zamestnancov je asi 40 000 a to je nereálne,čiže kašlať na starých ľudí,alebo čo si mám o tom myslieť…ked je nereálne testovať takýto počet ľudí,znamená,že časom sa s týmto vírusom stretne každý obyvateľ Slovenska..a bud získa imunitu,alebo nezíska a potom čo?

  12. Aha…ale to je potom to,čo hovoria imunologovia,že chtiac.nechtiac..celá krajina sa časom aj tak premorí..čiže všetci budeme infikovaní a záleží na imunite,či to človek prežije a myslíte si,že imunitu posilníme tým,že budeme sedieť doma..ako v telke beží ten slogan..Zostante doma…

  13. Problem pre pochopenie ci su opatrenia spravne, alebo by stacili slabsie, pripadne ziadne?

    My nepozname cestu / variantu B, C, D …
    Realne vysledky vidime lez z „A“, ktorou sme sa vybrali.

    Lutujem blizkych ludi toho jedinca, ktory je schopny kritizovat vladu za kroky ktore vykonala.

    Ano, niektore z vyjadreni premiera povazujem za predsasne, nestastne a mozno aj nepremyslene. Dost urcite nedostatocne odkonzultovane so sirsim timom ludi. Otazka ale je, aky siroky ma byt ten tim a kto vsetko by mal hovorit, resp. koho nazor je podstatny velmi a koho menej.

    Uz v diskusii vidime, ze ludia su schopni bez rozmyslania napisat cokolvek a o prevereni si faktov pred pisanim ani nehovorim.

  14. Niekde som čítal, že keď si už opasky uťahujú živnostníci, zamestnanci, zamestnavatelia, ktorí pracujú a odvádzajú tomuto štátu dane a odvody, že by bolo solidárne a spravodlivé, aby si utiahli opasky aj ti ktorí nepracujú a nedávajú štátu nič, teda poberajú dávky…
    Mimochodom, som zvedavý aké odmeny si na polroka odsúhlasí mestská vrchnosť. Že na koľko budú oni solidárny, keďže je jasne že mesto bude mat budúci rok nižší rozpočet…

  15. Gulak 14. apríla 2020, 18:22 – kedze podnikam 28 rokov a NIKDY SOM NEBOL NEZAMESTNANY patrim medzi poslednych ludi, ktori maju zaujem na zatvoreni ekonomiky.

    Ide o to, co povazujeme za otvorenie ekonomiky.

    Otvorena ekonomika bude vtedy, ked sa vratime do systemu fungovania z pred korony. A mam obavy, ze to tak skoro nebude.

    Hovorme skor o uvolnovani restrikcnych opatreni. Som za postupne uvolnovanie, ekonomika a podnikatelia su uz aj tak na kolenach…
    Ale treba opatrne! Ak to bude prepisknute, nasledky budu pravdepodobne tazko dnes opisatelne.

    Za najvacsi problem COVID-19 povazujem nie samotny virus, ale dlhu inkubacnu dobu.

    A pri krokoch v suvislosti so zabranenim sirenia samotneho virusu povazujem za problem to, ze vysledok – pozitivny ci negativny uvidime az v momente, kedy budu zname nasledky.

    A to bude bud dobre, alebo zle. Takze porada u priatela na telefone? 😉

    Ak mam byt uprimny, vidim to ako velky spatny. Po korone bude svet a vsetko kolo nas ine…

  16. p.Majko..nemusíte žonglovať slovíčkami,dobre viete,ako som to myslel..pre mna laika je pochopiteľné,že supermarkety,kde je veľká koncentrácia ľudí,sú otvorene,čo je v poriadku,bez toho by sme pokapali,ale prečo nie sú otvorené..napr.obuv,papiernictvo,hodinarstvo,kvetinarstvo a ine…tam príde za den veľmi malý počet zákazníkov..takisto trhoviská,kde na voľnom priestranstve,si malí pestovatelia predávaju svoje produkty,nie su otvorene služby..pedikura,kadernictvo,kde je to väčšinou na objednávku..to sú tie malé krôčiky k uvolnovaniu ekonomiky a na to nie je treba čakať až na další týžden,každy skorší den otvorenia je pre malých živnostníkov dôležitý..zaujímave je aj to,že v chrípkovom období ochorelo na Slovensku 147 000 ľudí a 800 z nich zomrelo na následky spôsobene chrípkou,nezomreli na chrípku,pretože sa to do umrtných listov nepíše..a aký bude svet po korone..možno sa budeme musieť povinne očkovať…

  17. Veru, tiež si myslím, že postupne by bolo treba otvárať niektoré obchody. Keď idete do Lidla, do Kauflandu, až mi je blbo. Okolo zeleniny koncentrácia ľudí ako na štadióne. Keď už tam človek nechtu vírus tak potom neviem… A vraj na 25 metrov štvorcových jeden človek. Darmo je to vyrátané na plochu predajne, sociálny odstup je katastrofálny. Dnes je zatvorených kopec prevádzok, kde takáto tlačenica nikdy nebola. Je to všetko na zváženie, nekritizujem vládu. Zatiaľ to vyzerá dobre, ale v takomto režime to dlho nemôže ísť.

  18. Gulak 14. apríla 2020, 19:14 – uplne bezne tu ma kopa anonymov vela vycitiek, ako by som mal robit, co by som mal pisat, zverejnit a pod.

    Ani jeden sa ale doteraz nespytal, preco robim veci tak, ako ich robim a preco ich nerobim inak.

    Je vela ludi ktori by radi rozhodovali a hodnotili, no zpravidla len jeden, kto nesie zodpovednost.

    Umyselne som dal porovnanie k SOL.

    Vo vztahu k opatreniam som dost citlivy a kedze nie som odbornikom a uz vobec nenesiem za ne zodpovednost, nechcem ich kritizovat.

    Asi tyzden pred koronou so mnou casopis Zivot robil rozhovor a uz tam som na zaklade bohatych skusenosti pri cestovani hovoril, ze netreba robit paniku, ale treba byt ostrazity. To plati aj dnes.

    Za dosledneho dodrzania opatreni podla mna moze zacat uvolnovanie a postupne otvaranie obchodov. Otazka je, ci opatrenia ludia skutocne dodrzia…

    Ja osobne o tom pochybujem.

  19. p.Majko…oddelenie ovocia a zeleniny v Kaufe a v Lidli…doteraz tam obchod nevytvoril podmienky,aby sa tam ľudia netlačili a nedýchali si na chrbát..nie všetko je len o ľudoch

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img