ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 1️4 nových prípadov ochorenia COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ministerstvo zdravotníctva SR |MM| Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 1️4 nových prípadov ochorenia COVID-19 (koronavírus), celkovo už máme 715 pozitívnych ľudí. Laboratóriá vyšetrili 2301 vzoriek, z toho 2287 bolo negatívnych.

Počet testov s negatívnym výsledkom tak na Slovensku dosiahol 22 957.

Aktuálne je podľa štatistík NCZI hospitalizovaných 147 pacientov, z toho u 44 bol koronavírus potvrdený, v 103 prípadoch sa čaká na výsledok testov. Z ochorenia sa doteraz podarilo vyliečiť podľa hlásení z nemocníc 23 pacientov. Chorobe doteraz podľahli dve osoby.

Z celkového počtu 2301 testov za štvrtok štátne laboratóriá urobili 1600 testov, zachytili 13 pozitívnych osôb, súkromné laboratóriá urobili 701 testov, jeden bol pozitívny.

Celkovo je na Slovensku vo vekovej kategórii nad 65 rokov je pozitívnych 55 osôb, najviac v okrese Bratislava – 9 mužov a 10 žien.

Najviac prípadov výskytu ochorenia COVID-19 je v Bratislavskom kraji – 199, nasledujú Košický kraj – 94, Prešovský kraj – 89, Trenčiansky kraj – 86, Žilinský kraj – 85, Trnavský kraj – 64, Banskobystrický kraj – 54 a Nitriansky kraj s 44 pozitívnymi prípadmi. Z celkového počtu pozitívnych prípadov ochorenia je 389 mužov a 326 žien. Najviac pozitívnych osôb je vo vekovej kategórii od 30 do 44 rokov – 220 osôb, nasledujú ľudia od 15 do 29 rokov, ktorých je celkovo 204, vo vekovej kategórii 45 – 59 je to 150 osôb a vo vekovej kategórii nad 60 rokov je pozitívnych 97 osôb. Najmenej je detí do 14 rokov – celkovo 41 (u 3 osôb nie je uvedený vek).

K pozitívnym pacientom za predchádzajúci deň uvádzame dodatočné informácie:

Muž, 57 rokov, okres Košice – okolie

Muž,19 rokov, okres Bratislava

Žena, 80 rokov, okres Košice

Žena, 22 rokov, okres Snina

Žena, 73 rokov, okres Martin

Muž, 43 rokov, okres Košice

Muž, 37 rokov, okres Lučenec

Žena, 53 rokov, okres Piešťany

Muž, 51 rokov, okres Trnava

Žena, 51 rokov, okres Rimavská Sobota

Žena, 42 rokov, okres Dunajská Streda

Žena, 27rokov, okres Bratislava

Muž, 38 rokov, okres Bratislava

Žena, 38 rokov, okres Michalovce

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V Taliansku vymreli celé starobince a nemocnice nie na Covid, ale na to, že nedošli turnusy stovky tisíc opatrovateliek z Rumunska, Albánska, Ukrajiny a celej východnej EÚ. To isté hovorila Merkel o Nemecku, to isté Británia, nemá im kto pucovať prdele a kŕmiť ich starých a chorých. Našli tam celé budovy mŕtvych ležať v sračkách, čo zomreli na dehydratáciu, tak to hodili na Covid a nepochovali ich ale vozili rakvy na štadióny a strašili nimi ostatné ovce. Podobne v Španielsku, starobinci sveta, kde došli dožiť dokonca napr. aj státisíce Japoncov, kvôli nízkym cenám a príjemnému počasiu. Obe krajiny Taliansko a Španielsko majú kvôli tomu najvyššie vekové priemery obyvateľov v EÚ. Už 40 rokov vídavam reklamy, ako príjemne dožiť v Taliansku a Španielsku. Doteraz tam títo penzisti umierali na jar na sezónnu chrípku, ale teraz to hádžu na Covid, čo je nezmysel, umreli by aj tak. Tí čo navyše umreli sú kvôli zanedbanej starostlivosti a cezhraničným opatreniam. Opatrenia proti vírusu zabíjajú tisíc krát viac ako vírus a ešte to len začne – ekonomický kolaps prinesie kolaps sociálny, bezpečnostný, zdravotný, zásobovací, potravinový – to bude všade mŕtvol. Všetko kvôli ľudskej sprostosti a strachu z neexistujúceho nepriateľa. Vyplašené stádo sa samo zrúti do priepasti, zbesilé ovce hryzú a kopú tie, čo pochybujú o neexistujúcom bubákovi.

  2. Otázky mu klásť nemusíte,lebo Vám neodpovie.Dal si niečo dohromady v tej jeho blbej hlavičke,a snaží sa ľudí presvedčiť vlastne o tom,kam až môže ľudská blbosť siahať.

  3. V českej tlači je článok,kde sa píše,že počas letnej sezony,by Češi chceli dovolenkový koridor..Slovensko a Chorvátsko…Tatrami sa bude niesť..ty vole..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img