ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

AKTUÁLNE! Kontroly pohybu medzi okresmi: Polícia si plní svoje povinnosti ústretovo k ľuďom. Ďakujeme za pochopenie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Rýchlostná cesta R1 v Nitrianskom kraji :
ČARADICE – nitrianski policajti kontrolujú výjazd z okresu Zlaté Moravce v smere na Banskú Bystricu – kolóna asi 500 m
HÁJSKE – PATA – nitrianski policajti kontrolujú vjazd do okresu Nitra – kolóna asi 500 m
POZOR! – v smere NITRA – TRNAVA sa na R1 vytvárajú kolóny v dĺžke asi 5 až 7 km

Na základe tisícok komentárov s opakujúcimi sa otázkami sa Policajný zbor rozhodol vydať nasledujúce stanoviska. V rámci dodržiavania uznesenia Vlády Slovenskej republiky odporúčame v najkonkrétnejších a najšpecifickejších situáciách riadiť sa zdravým rozumom. Čo to znamená?

Pri prejazde jednotlivými okresmi či už prostredníctvom motorového vozidla, bicykla alebo chôdzou sa musíte pripraviť na to, že pre príslušníkov Policajného zboru vyplníte dotazník so svojimi súkromnými a kontaktnými údajmi, ako aj s účelom vášho presunu. To, či ste uviedli pravdivé údaje budú policajti vyhodnocovať priebežne, napríklad aj počas vášho návratu do okresu, kde bývate.

Pre uľahčenie presunu a pre urýchlenie kontroly odporučame vám hodnoverne preukazat účel vášho presunu z okresu do okresu. Čo môžete, ale nemusíte použiť? Napríklad: pracovná zmluva, potvrdenie od zamestnávateľa, súdne rozhodnutie o starostlivosti o dieťa, bloček z nákupu pri ceste naspäť do okresu, potvrdenie o neodkladnom výkone živnosti alebo podnikania, doklad o objednávke výkonu prác atď.

Cieľom mimoriadneho opatrenia je minimalizovať pohyb ľudí medzi okresmi. Policajný zbor si uvedomuje, že určitý pohyb bude pretrvávať aj počas platnosti nariadenia. Policajti pri hodnoverným preukázaní účelu cesty budú voči občanom postupovať ústretovo. Je nutné si uvedomiť, že obmedzenie má mať najväčší dopad na takých občanov, ktorí nerešpektujú akékoľvek opatrenie, ktorým nezáleží na tom, či vírusom nakazia svojich blízkych a susedov, ktorí majú z celej situácie zábavu a podobne.

Čo sa týka veľmi konkrétnych situácii, je nutné sa riadiť zdravým rozumom.

Bývam v „okrese 1“, no potraviny sú v „okrese 2“, ušetrím 30 kilometrov. Choďte do „okresu 2“, policajti vám nebudú robiť problémy.
Bývam v „okrese 1“ na hranici s „okresom 2“ a išiel som vyvenčiť psa, no v lese som prekročil hranicu okresu. Nič sa nedeje, policajti vám nebudú robiť problémy.

Svoje cesty minimalizujte, absolútne sa vyhýbajte rekreáciám mimo svojho bydliska. Von choďte iba na prechádzky do prírody, vyvenčiť psa, alebo na nákup (potraviny budú aj tak zatvorené v piatok, nedeľu a pondelok). Kto musí, nech naďalej chodí do práce, do miesta výkonu podnikania, alebo do miesta výkonu živnosti, ak sa na výkon jeho činnosti nevzťahuje jedno z predošlých opatrení. Príbuzných nenavštevujte, ak nie sú odkázaní na vašu starostlivosť.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ľudia do práce uviazli v kolónach, veľa ľuďom došiel benzín lebo nečakali že budú 3 hodiny v kolóne a nedostanú sa na najbližšiu čerpacia stanicu.
    Niektorí ľudia nechali auto pri ceste a išli cez pole do práce.
    V rádiách dávali od rána ľudí ako nadávajú na Matoviča.
    Sulík tiež obvinil Matoviča.
    Každý jeden ťah Matoviča je jedna veľká katastrofa a to náš ešte nevypol.

  2. aj mi Ďakujeme Matelkovi a všetkým aktívnym policajtom že sme mohli stráviť niekoľko hodín v zápche.najhoršia zrážka je zrážka s blbcom.či už je to policajt alebo premier.Ďakujeme. dnes večer o 23,00 vám venujeme potlesk

  3. Rozumného človeka napadne, že budú kolóny. Ja som včera natankoval, dnes môžem stáť v kolóne a pekne si pustím rádio. Stačí rozmýšľať a k tomu odporúčam trošku pokory. Ak nás pokore nenaučí tento vírus, tak niektorým už nepomôže nič.

  4. anonym.niektorý musia aj pracovať! a vodiči nakl.aut majú na to 2x 4,5 hod.a keď stojíš v zápche tak je to furt práca.

  5. Bohuš 8. apríla 2020, 14:27 – mimoriadne zjednoduseny pohlad na vec.
    Vies presne, kto vydal instrukcie pre PZ aby konali tak, ako konali?

    Znovu jedinec spominajuci konkretnu osobu (aj ked len pseudonymom) v hanlivom kontexte.

    Osobne si VEREJNE DOVOLIM NAPISAT, ze za stav nie je zodpovedny premier Matovic osobne. On totiz neurcuje pravidla vykonu prace policajtov PZ. Na to maju svojich riaditelov, ti riaditelov na vyssich postoch az po prezidium PZ. Tam je prezident PZ.

    Mam taky pocit, ze prave ludia cakajuci v nezmyselnych niekolkokilometrovych zacpach rozhodli o buducnosti prezidenta Lucanskeho a jeho viceprezidentov.

    A volanie slusnych a pricetnych obcanov po urychlenych vymenach na riadiacich postoch v PZ bude s najvacsou pravdepodobnostou vypocute.

    Dnesny situacia sa podla mna da nazvat urccitym sposobom sabotaze – ono to ale je vo vsetkom pri presadzovani moci rovnake. Ked nieco bezhlavo prepiskne, je jedno kto to je a ake ma krytie.

    Vo vedeni PZ jednoducho NEMOZU ZOSTAT funkcionari roky poplatni rezimu, ktory sme poslali do historie.
    Tito ludia NIKDY NEBUDU konat tak, aby zradili svojich ucitelov a ludi, ktori im pomohli do funkcii sa dostat.

    V ich svete kazdy na kazdeho nieco vie. Ked vieme my, ini vedia urcite.

    Dalsi krok smerujuci k ociste PZ a tym pokrocenia spolocnosti dopredu, je na ceste.

  6. Nevadí, že 90 % národa včera zdrhla, aby sa vyhla kontrolám.
    Hlavne treba dnes na hranici každého okresu, či mesta kontrolovať vodičov kamiónov, lebo určite v zaplombovanom návese vezie rodinu na šibačku na opačný koniec republiky.
    Čo na tom, že ľudia sa nedostali do práce a zlyhalo zásobovanie.

  7. Pán Majko,netreba súdiť do predu,počkajme si na vyjadrenia pána Lučanského a jeho priameho nadriadeného ministra vnútra.Isto bol vydaný aj nejaký písomný príkaz ako má polícia v danej situácii postupovať.

  8. Akokoľvek boli tieto kontroly myslené dobre, a verím že myslené dobre boli, minuli sa účinku. Nezodpovední idioti s tým vybabrali už včera a vrátia sa po ich ukončení. Ti zodpovednejší si to dnes odniesli v kolónach. O tom, kto je za to zodpovedný, môžeme polemizovať.

  9. Pán Majko,môžte aj tisíc slov napísať,toto rozhodnutie vlády bolo kontraproduktivne a hlavne zbytočne,a teraz nevinnte políciu,ktorá si vykonávala svoju prácu
    Ale zrejme bude teraz každý vinovaty,okrem toho,kto si to vymyslel Slovaci.boli disciplinovaní,nezmyselné pritvrdenie,je dielom jesitneho politika.

  10. pre Miloš Majko 8. apríla 2020, 16:54
    Miloš nič v zlom, ale tvoje pokusy o obhajovanie Matoviča, sú doslova na smiech. Kto trval na uzávierkach a kontrolách? Kto tu chcel zatvárať a stále trvá na uzavretí a vypnutí celej krajiny? Kto chce silou mocou zatvárať ľudí v barákoch? Európa sa pomaly vracia do normálu, a my? Ako sorry, ale kam to chce ten tvoj obľúbenec dotiahnuť? Samozrejme, treba ihneď hodiť vinu na PZ. Keďže si Igorko pretlačil nezmysel, tak ho tu máme v celej kráse. Čo ako tak fungovalo, išlo dnes do kolien. Paráda. Je to človek, na správnom mieste. Byť kapitánom Titanicu, tak ho utopí rovno v prístave.

  11. Miloš Majko 8. apríla 2020, 16:54 ten vas komentar hadam nemyslite vazne!!! Jdu blejt !!! Idete tu obhajovat neschopneho Matovica a vinu hadzete na policiu a jej vedenie. Trepete tu nezmysli o dakej sabotazi. Matovic to skratka ZASE posral ako obycajne. Tie jeho vyhovorky ze to mali byt namatkove kontroli, tomu uveri len debil alebo idiot. Lebo na namatkove kontroli treba vojsko :D. To vojsko malo vlastne len namatkovo kontrolovat spolu s policajtami, lebo taka je rutina namatkovych kontrol. Tak sa to proste robi od nepamati :D. Majko nesnaz sa robit z ludi debilov. Ides tu obhajovat bandu neschopnych ludi a blabolis tu o sabotazi a o funkcionaroch. Od zaciatku to bol Matovicov plan, je to aj Matovicova zodpovednost. To ze priam trcis zo zadku OLaNO je zrejme. S objektivity tuna majitela SOL je mi na GRC. Milos ty si hovoris novinar, nehanbis sa? Uz len cakam kedy napises clanok ako Fico a Pellegrini blokovali premavku aby zhodili Matovica 😀 :D. Milos skus sa nad sebou zamysliet. Dakedy si bol novinar, co je s teba teraz neviem, ale novinar a nezavisli to uz urcite nie. SKODA.

  12. Vinu netreba hľadať na strane polície.. Tí chudáci robili čo sa im povedalo. A čo sa im povedalo? Bohvie.. Celoplošná akcia zbúchaná z hodiny na hodinu, kde ešte 24 hodín dozadu nikto netušil, čo kde a ako bude.
    Niečo podobné ako hodiť decko z ulice do profi ringu a potom ho kritizovať za to, že dostal nakladačku. 0 % príprava, 0 % koordinácia všetkých zloziek a dve nuly informovanosti.

  13. pre toho co pouziva mozog: pouzivas, ale nie svoj, ale Ficov. Lucanskemu nikto nekazal vyplnat formulare, v nariadeni je iba kontrola obcianskych preukazov. Lucansky je iba babkou v rukach Sakovej a Kalinaka, bola to par hodinova do oci bijuca sabotaz…

  14. Miloš. buď si začal piť alebo máš dobrého dodavatela .inak si ten elaborát neviem vysvetliť.dobre to povedal Matelkovi Sulík.toto už hraničilo z verejným ohrozenim.uzavrieť dialnicu a pisať dotaznik je vrchol debylity.a ked sa ma pytal orgán že kam idem na nakl. aute tak som mu povedal že na šibačku.

  15. Sa mi páči aki sú všetci znalci politiky a používajú iba prebrate prezývky ..jo go ahead. Co nás naučí pokore ak nie tento vírus? týchto znalcov asi nič, kritizovať je veľmi lahke. Treba sa spojiť a veci riešiť, nie kydať jak pelle

  16. Slúžim u polície viac ako sedemnásť rokov.Smejem sa nad komentármi a všemúdrosťou anonymov.Ako fanúšik futbalu nie som veľkým fanúšikom Miloša,ale musím napísať že aj teraz má pravdu.Polícia je riadená veliteľmi a rozkazmi.Rozkazy nevydáva Matovič ale idú zhora smerom dole.My dostaneme úlohy a musíme ich zadeliť svojim podriadeným.O rozkazoch sa nediskutuje a nikto z nás si nedovolí odporovať nadriadenému aj keď my sme hneď vedeli čo uzávery spôsobia.Miloš je naozaj len realista a keď minister nevymení od prezidenta až po riaditeľov okresov,Matoviča ľudia vypískajú.S ľuďmi ktorí sú na funkciách teraz sa vyjednávať nedá.Oni nechcú zmeny,lebo pri poriadku sa nedajú robiť špinavosti.Miloš by mal byť vo vysokej riadiacej funkcii štátu lebo vie ako funguje systém.Vie ako má fungovať a je otvorený,nebojí sa povedať pravdu nahlas a stojí si za pravdou.Pamätám sa keď sa zastal Kurbela on sám a ľudia na neho pľuli.Aj tí poslanci, čo dnes vystupujú verejne proti.Miloš necúvol a nás slušných ľudí nesklamal.Niekedy tu napísal, že sa nebude ospravedlňovať za to že problémy vidí o pár rokov skôr.Má pravdu a vážte si to že sa na nás doteraz nevysral.Je veľa ľudí ktorí s ním súhlasia ale robíme kde robíme a tak písanie pod svojim menom by nám vynieslo problémy ktoré má on.Som anonym ale verím že po zmenách sa mu sám prihlásim.

  17. smeješ sa anonymom a píšeš ako anonym.ok.tak mi vysvetli tie príkazy z hora.ked ma jedna hliadka pustila bez kontroly a aj ďalšie nakl.auta.a za 2 hodiny prechod z okresu GA do DS ma zastavili a zisťovali a kontrolovali.Tak Ti nevím Karle.asi im nefungovali vysielačky. a s tou vysokou riadiacou funkiou pre Miloša,som mu to napisal že nech kandiduje.ale rozhodol sa poukazovať a kritizovať.

  18. ,, Vrana k vrane sadá “ porekadlo veľmi pravdivé.Keď pán premiér dá vymeniť terajšiu garnitúru a dosadi svoju tak ako to bude ? Zasa tak isto ako za Fica .Podvodník na daniach,kupca pozemkov,mnohoženstvo a inakosť si tam dosadia svojích ľudí ,čo sa zmení ?Pravde podobne nič! ,,Vrana k vrane sadá „

  19. Len nech sa všetci neposerú z toho že stáli v kolóne. Zakaždým keď sadám do auta a idem do práce v BA, tak rátam s tým že nejaká kolóna môže byť, a kto s tým nerátal dnes, keď o tom aj vrabce čvirikali na strechách má buď IQ ≤ 69 alebo je totálny ignorant.

  20. Súhlasím že Matovic nie je v poriadku. A jeho vlastní to už tiež pochopili a sú si vedomí že pokiaľ bude Matovič aj naďalej takto škodiť občanom SVK tak ich stiahne spoločne ku dňu. Preto sa do neho bez najmenšieho rešpektu pustili Remišová, Sulík, Viskupič, Kollár a ďalší.
    Už aj samotní novinári počas tlacoviek pochopili že ten chlap čo má denne 3 x tlačovku po hodine a pol nie je v poriadku čo nasvedčuje aj ich prístup k nemu.
    A každý deň je to snim horšie a horšie že sa bojím aby neprešiel do štádia že nakoniec bude nebezpecný pre okolie.
    SaS, Za ľudí, Sme rodina ho buď vyzve aby sám odstúpil alebo nech sa hlasuje za dôveru vlády lebo dnes každý vie že OLANO je odpisané

  21. Zopar hodin mimo internet a takyto masaker? 😉

    Ano, verim, ze moje nazory niektori ludia travia tazko. A uprimne hovorim – tak im treba. Evidentne sa totiz nejedna o ludi, ktori vysielaju na rovnakej frekvencii ako ja a tito ludia s najvacsou pravdepodobnostou stale fandia SMERu a teda tym, ktori su za stav v krajine zodpovedni, alebo spoluzodpovedni. Nevadi mi to teda a ich nevolu povazujem za vyznamne ohodnotenie mojich postojov k ludom ako expremier, exminister vnutra, ci ich chranenci Basternak, Kocner a im podobni „podnikatelia“.

    Aj tymto ubezpecujem tychto ludi, ze svoje postoje verejne a pod svojim menom vyjadrujem dostatocne dlho na to, aby som dnes ustupil.
    Faktom je, ze ak prispevky (neriesim ci si negativne) budu za hranou akceptovatelnosti, budu zmazane, ak nebudu porusovat zakon.

    – – –
    Vdaka za ciastocne vysvetlenie policajta – viem ze som sa nemylil, s policajtami komunikujem prakticky kazdy den. Ako som uz napisal vela krat, ked sa pod nieco podpisujem, viem co VEREJNE tvrdim.
    Nemusite cakat na neskor, mozete sa prihlasit aj teraz. Kazdy slusny clovek v time je vitany a pre buducnost krajiny potrebny.

    Na vsetkom co som napisal skor trvam. Premier musi dostat odporucanie od odbornikov (vedenie PZ, dopravna policia a pod.) a to aj v momente, keby chcel nieco co sa zda fajn jemu, no nie kompetentnym ludom vo vysokych funkciach PZ. Samozrejme musia argumentami problematickost alebo kontraproduktivnost navrhovaneho opatrenia odovodnit a navrhnut riesenie ine.
    Ak to nie su schopni, maju z toho obavy alebo im to je jedno, tak nemaju na funkciach co robit uz ani jeden den.

    – – –

    Co sa tyka funkcii – vdaka, ale nie je to moja cesta a moj svet. Je zname, ze rad pomozem vo veciach ktorym rozumiem, no moj svet je cestovanie a nastolenie pravidiel v samospravach, pri ktorych si uz primatori a starostovia nebudu moct dovolit to,. co v Seredi Tomcanyi, v Sintave Holicka, ci v Soporni Macho.

    Aj toto nerobim preto, lebo by to bol moj fetis, ale z dovodu existencneho.
    Jednoducho na vlastnej kozi sme zial nielen ja, ale aj moja rodina zistili, co dokaze arogancia moci, zakernost jednotlivcov a snaha o likvidaciu obcanov ludmi pri moci.

    Vdaka za korektnu diskusiu ludom, ktori chapu, ako dolezita je sloboda slova a na druhej strane ako jednoduche je obmedzenie slobody slova napr. aj na SOL. Verim, ze po 12 rokoch toto potrebne nebude.

  22. anonym 8. apríla 2020 a pan Majko
    Som tiež policajt a neviem ci ste vôbec čítali uznesenie vlády… Inak by ste tieto nezmysli ani nepísali.
    Polícia postupovala v súlade s tým, na čom sa vláda uzniesla.
    Obhajujete neobhajitelne….ale na to sme si už na tejto súkromnej a politicky angazovanej stránke zvykli…

  23. ministrovi vnútra
    D.3. prijať opatrenia na koordináciu činnosti orgánov krízového riadenia
    a záchranných zložiek integrovaného záchranného systému pri riešení krízovej
    situácie vo vzťahu na vyhlásený núdzový stav
    bezodkladne
    myslis toto?
    vidis tam neco o kontrolach vsetkych pohybujucich sa ?

  24. Prečo asi Matelko nemohol ísť na vojenčinu a má modrú knižku dokazuje každým dňom na svojich narcistických tlačovkách,kde popiera to,čo povedal pred pár hodinami a svoju rozpoltenosť potvrdzuje každým svojim ďalším uplakaným prejavom.Jeho prejavmi a myslením by sa už mali začať zaoberať psychológovia a psychiatri.Čím skôr,tým lepšie pre celé Slovensko,už to po pár dňoch spoločného vládnutia prestáva baviť aj jeho najbližších koaličných partnerov.A Majkovmu hodnoteniu Matoviča a jeho činov sa nečudujem,lebo rovný rovného si hľadá a sponzor sa nesmie haniť.Už sa ukazuje,že koho si v týchto voľbách do čela štátu zvolila tá blbá dovtedy mlčiaca väčšina.

  25. To je zlý sen!!!!!!!!!!!!!!! Ľudia nedajte sa oblbovat.Jeden psychopat v Trnave a ešte väčší v Seredi. To práve teraz potrebujeme štváčov ,čo rozkladajú spoločnosť,čo neustále konspiruju a vidia za všetkým Smer a Tomcaniho.Socialny mier a pohoda ,to by mal byť náš cieľ.V tejto dobe sa musia ľudia zomknúť,a nie sa neustále napádať a obviňovať.Dat ľuďom trošku optimizmu,trošku perspektívy,veď ľudia nevedia ,ako bude ďalej,či budú mať prácu,živnostníci svoju živnosť a čo vlastne bude.Chodte do riti! !!!!

  26. psychopati ste vy dvaja, trolujete stale to iste, uz je po volbach, chvilu si dajte pauzu. Ci sefino nakazali?

  27. Havran,Halo ***** správne,matelko vidí všade Fica a smer a my všetci za nerozumnost blavakov všetci vidíme všade iba matelka aj na pultik čo za ním reční o ničom si dal napísať svoje meno aby si nepomylil pultik,zrejme klesne sledovanosť verejnoprávnej televízie na nulu ak bude dávať matelkove tlačovky päť krát za deň.Za komunizmu sme stáli v rade na pomaranče ( Budaj,Kňažko ) a teraz zapustime korene pred obchodmi,lekáreňami,atď,všade dlhé rady .

  28. Pre pre Havran Haló,mýliš sa neskutočne,Proste vychádzam len z reality.A tá nepustí.A Ty.zase konspirujes,a si živým príkladom.Pride neskutočná recesia,?príde inflácia?,to ľudí zaujíma,nie Vase zabomysacie vojny.Co myslíš,tieto obavy majú niečo spoločného s Vašimi zasranymi voľbami.?Nápis mi Ty,ako to pôjde ďalej.

  29. ako to pojde dalej nevedia ani najlepsi ekonomovia sveta, nieto este my tu na Slovensku. Ty si nazval niekoho psychopatom z Trnavy, utocis v navonok inteligentnom komente zakerne, si plateny trol , ty aj havran

  30. Už niektorí koaliční partneri verejne hovoria že by privítali predčasne voľby.
    Vedia že vodca z Trnavy nie je normálny čo mu už aj verejne naznačujú.
    Voliči OLaNo dnes cítia zodpovednosť čo napáchali svojim konaním vo voľbách

  31. Seredan, škoda že necítili aj voliči Smeru nejakú zodpovednosť a volili ho aj 3-4 krát po sebe….a dnes tí voliči Smeru idú vystavovať vysvedčenie novej vláde po pár týždnoch vlády a v čase svetovej pandémie a ekonomickej krízi…bohužial bude to bolieť pretože sme si minulé roky prežrali ekonomický rast, rozkradli zdravotníctvo a na krízu teda moc pripravení nie sme…škoda no

  32. Pre anonym 8. apríla 2020, 20:03:

    Súhlasím. Po nástupe prezidenta Policajného zboru gen. Lučanského sa častokrát skloňovala reorganizácia polície. A skutočne by sa mohlo zdať, že k niečomu podobnému aj prišlo. Ale zdanie klame. Ohlasované veľké zmeny prišli len na oko. Oko laika a bežného občana. V skutočnosti sa udialo to, že prišlo len k „reorganizácii“ NAKA. Ako? Jednoducho. Nežiaducich príslušníkov sa zbavili najľahšie, ako mohli, a to organizačnou zmenou. Ten, kto šťastie nemal, alebo bol viac v nevôli, musel zobrať to, čo mu bolo podhodené, alebo odísť do civilu. Následne sa na pozície mohli dosadiť „svoji“ ľudia a centralizovať tok informácií ku svojim riadiacim pracovníkom. To bola za viac než rok celá reorganizácia polície. Toto bol najväčší problém, otlak, ktorý tlačil Policajný zbor. Nie to, čo skutočne trápi políciu, a tým je nedostatočný počet policajtov v uliciach, neobsadenosť základných útvarov, dosadzovanie si svojich ľudí na posty, zapratané krajské riaditeľstvá a prezídium často nepotrebnými miestami a mnoho iného. Radovými, slušnými a poctivými policajtmi dlho očakávané zmeny nenastali. A načo aj. Keď máš známosť, ideš. Na všetky úrovne riadenia sa prijímajú aj riaditelia a zástupcovia bez potrebnej praxe na úkor starších, skúsenejších policajtov, možno ich bez problémov nazvať aj „kamocajti“. Zvykne sa používať aj „kamaratčák“. Je jedno, či si dobrý, zlý, podstatné je, aké máš koníčky, s kým sa stretávaš, kto je tvoj otec, strýko, teta a pod. Choroba, rokmi sa šíriaca Policajným zborom dlho ohlasovanými reformami zahubená nebola. Pliaga, ktorá sa nekontrolovateľne rozšírila od najnižších stupňov riadenia v polícii, až po jej najvyššie články. Apolitickosť v policajnom zbore? Dnešní funkcionári, dá si ich pomenovať aj „smerocajti“ jasne vysielajú signál stále slušným a poctivým kolegom, že nemajú nárok. Smerovanie základných útvarov polície je choré a nezmyselné. Sem však až reorganizácia nedorazila. Za takmer dva roky. Podstatnejšie bolo po pár mesiacoch rozdať generálov svojim ľuďom. Skresľovanie štatistík, vytváranie „odkladačiek“ na zomrelé osoby, umelé preklápanie neznámych trestných činov na priestupky, veď je lepší neznámy priestupok, ako neobjasnený trestný čin a opačne. Teda zo známeho priestupku umelým vyčíslením škody spraviť objasnený trestný čin, to je len zlomok toho, do čoho sú a boli tlačení „obvoďáci“. Z poriadkovej polície sa stala polícia dopravná a jej zameranie sa minulo účinku. Umelé znižovanie nehodovosti na úkor škodových udalostí je tiež perličkou v inak „dokonalom“ systéme. Kedy sa teda dočkáme skutočnej reorganizácie polície? Kedy sa začnú riešiť skutočné problémy polície odtiaľ, kde to najviac páli? Od základných útvarov? To je otázka na nového ministra, na budúcich funkcionárov Policajného zboru. Lebo za ostatných osem rokov nebol záujem túto problematiku riešiť a z policajtov sa stali vyberači pokút a ich dôvera v očiach spoločnosti klesla kdesi na úroveň 50%.
    Všetci slušní, poctiví policajti, ktorí mali vieru v zmenu, zmenu k lepšiemu a dúfali, že po februárových voľbách nastane, začínajú pochybovať. Áno, je tu Korona vírus. Je množstvo iných povinností, ale život sa nezastavil a treba riešiť problémy, ktoré nepočkajú. Stará garnitúra policajtov začína veriť, že to, čo sa dialo posledné roky, bude pokračovať aj naďalej. Zapelešili sa na svojich funkciách, odkiaľ nezmyselne riadili, šikanovali a vozili sa po svojich podriadených. Každý slušný policajt, ten, ktorý dúfal v možnú nápravu systému, možné nové vízie, riešenia problémov v policajnom zbore, dúfal, že nová vláda, nový minister, ktorý povedie rezort vnútra sa chytí oprát a pevnou rukou začne ničiť zhubný nádor polície. Staré a prehnité vedenie, rokmi kontrolované v súčasnosti opozičnou stranou. Slušní policajti boli dlhodobo utláčaní, boli častokrát trestaní za svoj postoj, za svoj názor a báli sa vystúpiť z davu. Ak na svojich miestach zostanú súčasní funkcionári, bude to facka každému slušnému človeku, ktorý v polícii pracuje. A budú sa báť vystúpiť zasa. Áno, áno. Je tu Korona. Ale aj toto je vírus, ktorý mutuje. Šíri sa políciou a prispôsobuje sa. Ovplyvňuje mnoho. Nedovoľme mu, aby sa adaptoval. Je to jed, ktorý koluje v tele polície, jed, ktorý telo zvnútra rozožiera, až ho celé zničí. Veriac, že očista príde rýchlo a nekompromisne, s vidinou spravodlivosti, zákonnosti, začíname pochybovať. Ale malú nádej ešte máme. Nesklamte nás, nesklamte občanov.

  33. Anonym.tak stym chod na verejnost,ak tooto vsetko vies obhajit,takto je to pre mnoho ludi len scenar na Holyvudsky film.At to ta napadlo prave dnes,ked Matovic hovoril o sabotazi a jeho odivovaci sa hned vynasli?Ved ,ked taketo nieco tvrdis,zrejme mas na to dovod,tak nie vseobecne,ale konkretne.Ludia,Vas uz ozaj nic ineho nezaujima v tejto vaznej chvili?

  34. Bohužial sa obávam že v podobnom stave budú pravdepodobne všetky rezorty…toto dať dohromady bude trvať roky…hlavne v tomto stave…

  35. V Téme dňa na Ta3 minister vnútra povedal, kontrolovať sa bude každé auto!!! Pán Majko je to v archíve. Zbytočne útočite na Lucanskeho. Za všetko je zodpovedný Matelko.

  36. Pre Igor. Dôležité je to, čo je v uznesení. Na tlačovke som videl a majú ju aj, ako ho voláš, Matelko, na Fb, kde povedal, že samozrejme, že sa nedá kontrolovať každé auto, budú to námatkové kontroly aby sme zabezpečili verejný poriadok. A policajti sa riadia rozkazmi. A tie idú od prezidenta smerom dole. A ten, kto zažil vojenčinu vie, že rozkazy sa plnia bez reptania.

  37. Za všetkým hľadaj politiku – platilo včera a dnes dvojnásobne. Matovič chcel námatkové kontroly, Mikulec -neprofesionál, nováčik vo funkcii chcel kontrolovať každého. A Lučanský ako vykonávateľ : Plnil som len rozkazy. Čo tu chýba keď došlo k zastaveniu premávky na diaľniciach? No predsa odborný pohľad na to čo to spôsobí. A splupráca Lučanský -Mikulec, teda to, čo to mohlo odblokovať okamžite. A kde je tu politika? Lučanský je odborník a profesionál a mal to riešiť hneď . Ale neurobil to, čakal na rozkazy. Ostatné si domyslite sami a odpovedzte si- komu to bolo na osoh. A kto by mal z kola von.

  38. Čo sa tým dosiahlo ? Nič Kolóny , nahnevaní vodiči , policajti a Bratislavčania vysmiati , že obišli zákaz. Hádka v opozícii.

  39. Konečne sa im otvorili oči čo volili,vola :-),vo vláde sedia samí odborníci ktorí nevedia čo robí pravá ruka a pravá ruka nevie čo robí ľavá ruka a celkovo ,super vláda !

  40. Pre postreh: Troskova, Vadalovci, Kocner, Trnka, Jankovska, Maruniakova, Basternak,… Aj to je z čias Radičovej vlády, ako zvykne hovoriť vás súdruh vodca. Kupovanie rozsudkov, obhajca pisuci rozsudky pre sudcov, oholeny Fico Slotom na emisiách, kamera v kancelárii GP,… Toto všetko sa tu dialo za „Radičovej“ vlády. Áno, okrádanie teba, mňa, vykupovanie svojich ludi. Zlodejovi a podvodníkovi to neprekáža. Žije taky istý život. O demokracii je reč len pri bananoch v obchode, možnosti cestovať a podobne taraniny. Ale skorumpovane súdnictvo, prokuratúra, polícia, rozkradnute zdravotníctvo, či 50 ročne pomaly sa rosypajuce škôlky, to sociálnych demokratov netrápi. To nám stačí. Ale večer v papuckach doma vyhukovat pred televízorom, že polícia chytila hajzla co nakradol milióny a sudca ho pustil, to áno. Smer sociálna zahuba.

  41. Ja si osobne myslím,že tieto Vaše starosti,čo kto pokradol a aj ta politická čistka,ktoru tu niekto stále a stále pripomína budú veľmi druhoradé.Lebo,to čo teraz zazivame,bude pravdepodobne nič,proti tomu čo príde.Ekonomika sa zosype,hlavne v USA a potom banky,peňažný systém sa vyvráti s pántov,špekulanti budú ako supy čakať na svoju šancu.Potom uvidíme ako dopadnú voľby v Nemecku,a keď dopadnú tak,ako si myslím,tak bude aj po EU.Ked ešte aj v takej dobe budete riešiť nejaké spory ,S
    mer Matovič,Tomcanyi atď.tak Vám niet pomoci.Preco takto píšem?To preto lebo by ste ozaj teraz nemali rozostavať spoločnosť.

  42. Vyzerá to tak, že táto vláda ich naozaj necháva… Personálne zmeny sa dajú robiť aj cez koronakrízu. Nech mi nikto nehovorí, že na to nie je čas.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img