ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Trnavská župa má kontajnerovú zubnú ambulanciu pre pacientov s ochorením COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM| Trnavský župan Jozef Viskupič dnes, spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, odovzdali zubným lekárom kontajnerovú zubnú ambulanciu. TTSK, aktuálne ako jediný kraj, má k dispozícii tento typ ambulancie, v ktorej bude poskytovaná zubná zdravotná starostlivosť. Kontajnerovú ambulanciu, ktorá je súčasťou vojenskej poľnej nemocnice, zapožičalo Ministerstvo obrany SR.

Ambulancia je určená pre pacientov, ktorí majú potvrdené ochorenie COVID-19. Tiež bude k dispozícii pre tých, ktorí majú výrazné príznaky choroby a veľkú pravdepodobnosť pozitivity na Covid-19 a potrebujú ošetrenie zubára. Fakultná nemocnica Trnava poskytla pre ambulanciu priestor, ako aj pripojenie na siete.

Trnavská župa sa dohodla so zubnými lekármi, ktorí budú takýchto pacientov ošetrovať. Pacienti budú objednávaní na presný čas. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti prebehne za prísnych hygienických a epidemiologických podmienok tak, aby nebol ohrozený ošetrujúci lekár, ako aj samotný pacient.

Už v súčasnej dobe má Trnavský kraj funkčnú karanténnu zubnú pohotovosť, ktorá slúži na ošetrovanie pacientov, ktorí sú aktuálne v povinnej karanténe.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. a mohli by urobiť aj zubné ambulancie dostupné aj pre tých, ktorí COVID nemajú ?
    Čo máme robiť my ostatní, ktorým ste stopli objednané zákroky, preventívky a dentálne čistenia, udržiavačky zubných strojčekov a pod.?
    Doktorom, ktorí sa dali na ošetrenie pac. s COVIDom, klobúk dolu – ste neskutoční !

  2. Darcy nestresuj. Ja som tiež posúval termín preventívky u všeobecného lekára, posuniem preventívku u zubárky, mám pruh, ktorý teraz neriešim, odložil som rehabilitácie s nohou… A ty chúdiatko nemôžeš ísť na dentálnu hygienu. Naozaj ten koronavírus musí priniesť nejaké obete, aby si konečne ľudia uvedomili, že riešia taľafatky? Keď už toto ťa neprinúti zamyslieť sa nad tým aké nepodstatné veci ťa trápia, tak kedy chceš na to prísť?

  3. A ešte niečo. Skús trochu viac pokory a skromnosti, teraz je na to príležitosť. Možno sa lepšie pripravíš na situáciu, že možno za pár mesiacov budeš vďačná, že budeš mať čo vložiť do úst.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img