ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

PRÁVE TERAZ: Mesto sa má meniť na guberniu, kde sa žiaden „skutok nestal“ – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na základe dnes na verejnosť preniknutých zatiaľ oficiálne neoverených  správ sa konečne obyvatelia nášho mesta dočkajú vytúženej samostatnosti na legislatíve našej republiky.

Od dnešnej pol noci sa naše mesto rozhodlo ísť vlastnou cestou berúc si príklad zo Západného Berlína z čias socializmu. Dôvodom na takýto krok je pozitívna skúsenosť vedenia mesta, ktorému je príslušnými orgánmi dlhodobo tolerované nedodržiavanie zákonov, ich porušovanie a to nie raz, ale v desiatkach prípadov.

Náš pán primátor dokázal inde nemožné a to získať stanoviská „skutok sa nestal“ napriek tomu, že v prípade prenájmu pravdepodobne najväčšieho majetku mesta tepelného hospodárstva bolo porušených niekoľko zákonov.

„Skutok sa nestal“ ani pri svojvoľnom poskytovaní pôžičiek investorovi, ktorý na mestskom majetku profituje za zmluvných podmienok nezodpovedajúcich pôvodnej ponuke a „skutok sa nestal“ ani pri udelení odmien vo výške 65 000 Eur prednostovi mesta, i keď v iných mestách prokuratúra v obdobných prípadoch videla veci úplne inak.

Náš pán primátor dokázal naozaj nemožné. Napriek tomu, že svojmu zástupcovi viac ako 8 rokov nezákonne vyplácal z verejných peňazí odmeny vo výške 149 500 Eur, sám privlastnil si právo rozhodovať výlučne dané 19-tim poslancom Mestského zastupiteľstva a svojvoľne rozhodol (napriek tomu, že zákon viceprimátorovi odmeny v tejto výške neumožňoval) o odmenách, primátor na polícii a prokuratúre opätovne dosiahol zázrak – teda „skutok sa nestal“.

Čím to je?

Schopnosti nášho primátora vyjednávať a presviedčať s pozitívnym výsledkom tam, kde ostatní zostávajú v želiezkach pripútaní o najbližší radiátor, sú naozaj obdivuhodné.

Napriek uvedeným skutočnostiam by jeden povedal, že sa z toho môže posrať. A že tu asi niečo nefunguje. Myslíte? Práveže funguje!

Konanie nášho primátora stále nachádza pochopenie u značnej časti poslaneckého zboru, z ktorého väčšina poslancov síce materiály na MsZ nečíta a keď ich číta, tak im nerozumie, no hlasuje vždy tak, ako sa na poslušné stádo ovečiek patrí. Ak náhodou počas diskusie hrozí situácia, že by niektorá z ovečiek stádo opustila, tak primátor použije taktiku podstatne osvedčenejšiu ako bežný salašnícky Dunčo a vyhlási prestávku. Vyzerá to tak, že inštrukcie týmto poslancom sú účinné minimálne na úrovni elektrickej ohrady okolo pastviny spôsobujúcej, že ovečky svoje stádo len tak beztrestne neopustia.

Uplynul už mesiac odvtedy, čo aj pán primátor čo by dlhoročný a skúsený pastier pochopil, že jeho osvedčené a zabehané chodníčky začnú zarastať trávou. Jediné riešenie ako si stádo udržať v ohrade a seba na slobode, je zvoliť novú stratégiu.

Neposlušnosťou  stále väčšieho počtu poslancov „obieľovanie nezákonného konania“ ovečkami môže prestať fungovať a huňatú teplučkú prikrývku bude čím ďalej tým ťažšie a náročnejšie udržiavať bez bĺch a štruktúru systému narúšajúcich z jeho pohľadu „parazitov“.

Preto zrejme jediným riešením je vyhlásenie mesta za guberniu, k čomu má prísť ako sme už spomenuli  dnes o pol noci.

Pravdivosť tejto šokujúcej správy sa dnes od skorých ranných hodín snažíme overiť, no zatiaľ sa nám to žiaľ nepodarilo. Primátorov zástupca ako obyčajne služobný mobil nedvíha.

Určite vás do pol noci o nových pravidlách fungovania mesta, vydávania nových cestovných dokladov a rozvešiavania podobizní primátora do našich kuchýň a obývačiek  budeme ešte informovať.

Zároveň zverejníme aj link na e-shop média, kde bude možné podobizne primátora s príslušným návodom na ich použitie dostatočne zavčasu zakúpiť.

– – –

AKTUALIZOVANÉ

Do polnoci 1. apríla sa nám žiaľ odtrhnutie sa od ostatnej časti štátu a vyhlásenie samostatnosti overiť nepodarilo, čo znamená, že asi k tomu nedôjde.

Ten primátor aj keď zákony nedodržiava a „vybavil“ veľa, tak ďaleko zase nezájde.

Máme zato, že to je dané hlavne postupným návratom spoločnosti na cestu zákonnosti, vymožiteľnosti práva a spravodlivosti. Je to tým, že spoločnosť opätovne raz vo svojom vývoji našla spôsob a silu aplikovať do praxe očistné mechanizmy od špiny, podvodov, zbohatlíckych manierov jedincov, ktorí službu verejnosti a správu vecí verejných pochopili po svojom.

Nepotvrdilo sa teda oficiálne vytvorenie gubernie, no ani nám nik nevyvrátil aplikovanie nezákonných a nedemokratických  metód v meste konkrétnymi ľuďmi, zneužívanie moci a porušovanie zákonov konkrétnymi osobami vo funkciách.

Vyšetrovanie beží a vyšetrovaný je nielen bača, ale skôr či neskôr bude aj jeho poslušné stádo ovečiek  systematicky mu „obieľujúce“  jeho čierne a nezákonné konanie.

Do stále ťažšieho kožucha sa bude sťahovať stále viac bĺch, až hryzenie  bude neznesiteľné a kožuch nebude udržateľný. Držiac v rukách časti niektorých vyšetrovacích spisov a čítajúc mená ľudí pod uzneseniami –  policajtov, prokurátorov a sudcov  je cítiť, že bude podstatne teplejšie, ako v roku minulom.

A tým, ktorí si myslia, že keď doteraz náramky neštrngali, už ani nebudú je treba pripomenúť, že dočasné konštatovanie v uzneseniach obsahovo v neprospech práva a spravodlivosti neznamená, že „skutky sa nestali“.

To predsa vidíme dnes a denne…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Rád by som si ako prvý kúpil podobizeň pána primátora a zavesil ju na najčestnejšie miesto u nás doma. Dúfam, že sa bude dať kúpiť aj na Mestskom úrade. Už aj utekám pred úrad aby ma nikto nepredbehol.

  2. Priatelia, ak sa na niekoho nedostane verejne slubujem, ze omeskancom dam k dispozicii unikatne fotografie pana primatora este z jeho prvej inauguracie.

    Ak si niekto nahodou ten cas nepamata, tak to bolo vtedy, kedy sa este dusoval, ze mu ide o transparentnost, komunikaciu s obcanmi cez SOL a vsetky kanaly – dlho netrvalo a SOL zmizlo, potom stretka s ludmi a onedlho zostanu uz len tie kanaly…

  3. AKTUALIZOVANÉ

    Do polnoci 1. apríla sa nám žiaľ odtrhnutie sa od ostatnej časti štátu a vyhlásenie samostatnosti overiť nepodarilo, čo znamená, že asi k tomu nedôjde.

    Ten primátor aj keď zákony nedodržiava a “vybavil” veľa, tak ďaleko zase nezájde.

    Máme zato, že to je dané hlavne postupným návratom spoločnosti na cestu zákonnosti, vymožiteľnosti práva a spravodlivosti. Je to tým, že spoločnosť opätovne raz vo svojom vývoji našla spôsob a silu aplikovať do praxe očistné mechanizmy od špiny, podvodov, zbohatlíckych manierov jedincov, ktorí službu verejnosti a správu vecí verejných pochopili po svojom.

    Nepotvrdilo sa teda oficiálne vytvorenie gubernie, no ani nám nik nevyvrátil aplikovanie nezákonných a nedemokratických metód v meste konkrétnymi ľuďmi, zneužívanie moci a porušovanie zákonov konkrétnymi osobami vo funkciách.

    Vyšetrovanie beží a vyšetrovaný je nielen bača, ale skôr či neskôr bude aj jeho poslušné stádo ovečiek systematicky mu “obieľujúce” jeho čierne a nezákonné konanie.

    Do stále ťažšieho kožucha sa bude sťahovať stále viac bĺch, až hryzenie bude neznesiteľné a kožuch nebude udržateľný. Držiac v rukách časti niektorých vyšetrovacích spisov a čítajúc mená ľudí pod uzneseniami – policajtov, prokurátorov a sudcov je cítiť, že bude podstatne teplejšie, ako v roku minulom.

    A tým, ktorí si myslia, že keď doteraz náramky neštrngali, už ani nebudú je treba pripomenúť, že dočasné konštatovanie v uzneseniach obsahovo v neprospech práva a spravodlivosti neznamená, že “skutky sa nestali”.

    To predsa vidíme dnes a denne…

  4. Myslím že Majko krásne sarkasticky vykreslil dianie v meste. Vstupovanie do rozpravy, účelové prestávky, naháňanie poslancov, ktorých treba udržať na hlasovanie a pod. Toto je obraz mesta a desiaty rok vlády už bez zábran.

  5. najsmutnejsie na tom celom je to, ze okrem odtrhnutia „jeho“ mesta to vsetko ostatne nie je prvoaprilova sranda.
    Ale ja som Ti to Majko hovoril, neber uplatky, neber…. co to taram, nevolte ho, nevolte ho…, lebo nebudete mat richtara, ale majitela.

  6. Výhodné pre mesto,nevýhodné pre mesto,jeden hovorí tak druhý inak,výzva primátorovi cez médiá,keď sú s ním na každom zasadaní,kde boli doteraz Ti poslanci.? u Kurbela,je mi to jasné,to si cením,že má stále to isté stanovisko,a Tí ostatní,doteraz nebolo o nich počuť.Jednoducho prevracaju kabáty.Trestny či to rozhodne nie je.

  7. Pre Haló, ty o čom točíš? Po poslednom zastupiteľstve, ako to schválili, mu zaslali výzvu. Veď on im na ňu reagoval cez Seredské novinky po vyše mesiaci. Čítaj pozorne pred tým, ako ideš osierať. Štvrtok bolo zastupiteľstvo a v pondelok už bola na svete zmluva o pôžičke a peniažky odišli. A následne bol dlh zaplatený. Zázračne po tom, ako prišli peniažky z pôžičky.

  8. Obyvatel,ako si si uz určite všimol,ja neosieram,a nesirim hovadiny na rozdiel od Teba.To je môj názor ,lebo objektivita ešte nikomu neuškodila.Takze točil som,že schválené,výzva cez médiá,a odpoveď cez médiá,tak kde vidíš to točenie.Ci to je nemorálne a neetické,to je niečo iného.

  9. pozrite si zaznamy zo zasadnuti ked sa ma o volacom hlasovat vzdy sa vyhlasi prestavka a ti jeho vyvoleny idu s nim vzdy von aby sa dohodli ako budu hlasovat na kazdom zastupitelstve pozorne si to pozrite a potom kritizujte

  10. Už ma to nebavi,ja nič nekritizujem,a to raz pre vždy,ani nie som na nicej strane,ani hneď nepustam hromy blesky,ale utvoria si svoj vlastný názor na vec.

  11. Preco si naka nezavola toho co robil prisluhovaca a dlhorocneho uctovnika v GGE Huja.
    On vie ako prebiehal predaj vsak sa na tom smiali aky su poslanci v Seredi na hlavu. Ja Hujovcov poznam oboch su čepenania ako uz bolo pisane. Jeden dlhe roky u ficovho kamarata Kmotrika druhy v statnej firme RVS ktoru doviedli do krachu kde skoda vznikla 4miliony euro statu a cuduj sa svet ani tresne oznamenie nebolo podane. Jeden sa vozi na starej octavke druhy na starej fabke ale uctiky su plne. A pozemky sa teraz veselo kupuju vsak je z coho.
    Uz v skole boli gangstri stretavali sa iba so seredskou „smotankou“ na svadbe sestre bol aj známi pan Serede Kovač

  12. preco mesto schvalilo Hujovi vystavbu 3podlaznej budovy v cepeni kde su rodinne domi. To tam budeme pozerat na sklad alebo co.
    Ale vsak Kmotrikova firma kupila teplaren serede a kto tam bol no predsa Hujo co vsetko riesil tak preco by mu teraz neschvalili na oplatku co potrebuje on

  13. haha 2. apríla 2020, 19:23 – suhlasim s Vami, spravne ste ohodnotil svoj stav.

    Jedine co nechapem, je preco sa tu s nim chvalite. 😉

  14. Možno to treba správne pomenovať – rozkrádanie. Bytový podnik je pre niekoho dojná krava. Konateľ sa v tom dobre vyzná.

  15. pre sis: dostal som echo ze sa tu znova o mne pise..nechcel som reagovat ale predsa. pises v pvej vete ze som prisluhovac a v dalsej ze som bol gangster. co som ta okradol alebo? ked ma poznas mas aj moje cislo inak cislo mam verejne zavolaj a nie tu vypisovat. asi mi zavidis ze viem vybavit veci. ja som ludom vybavil pozemky za rok 2019 za viac ako 2mil. ja sa venujem pozemkom co realitky o ne ani nezakopnu. takze za to som si to kupil.

    hujovi nikto neschvalil nic praveze grofka ako ju tu volate podsunula poslancom aby sa na pozemku nedalo postavit polyfunkciu s bytom ale sklad a oni to odsuhlasili. ja tu ale na nu nevypisujem picoviny ale to budem riesit na zastupitelstve lebo sa mi tiez nepaci jej postup. treba buchat jej na dvere. ja som tam chcel byt a dole kancel.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img