ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Vďaka profesionálnemu zásahu hasičov v Hornom Čepeni nezhorel rodinný dom – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / V nočných hodinách zo soboty na nedeľu došlo na ceste v Hornom Čepeni k dopravnej nehode. Vodič svojim osobným motorovým vozidlom idúci v smere od Šulekova pravdepodobne nezvládol riadenie a narazil do múru rodinného domu. Pri tomto došlo k deštrukcii samotného múru, ale aj k zničeniu elektroskrine a k poškodeniu plynovej prípojky do rodinného domu.

Unikajúci plyn ešte prakticky hodinu po dopravnej nehode horel v blízkosti samotného rodinného domu a garáže. Hasiči dvomi prúdmi vody ochladzovali fasádu domu, steny a krov čím zachránili majetok nemalej hodnoty. Po príchode plynárov bol plyn odborne odstavený a plameň zhasol.

Na mieste udalosti sme boli s kamerou a až v týchto chvíľach človek pochopí hodnotu práce hasičov, záchranárov a ďalších zložiek IZS. Skutočne nebyť profesionálneho prístupu zo strany hasičov a dostatku hasičskej techniky s vodou, majiteľ poškodenej nehnuteľnosti by nemal kde bývať, nakoľko od sálajúceho tepla z otvoreného plameňa z horiaceho plynu, by sa fasády domu, plastová brána ako aj okná a krov bez najmenších pochýb podpálili a zhorela by celá nehnuteľnosť.

Cesta medzi Sereďou a Horným Čepeňom resp. Sereďou a Šulekovom bola po dobu zásahu hasičov odstavená v obidvoch smeroch. Na mieste bola prítomná RZP a polícia, ktorá miesto udalosti zabezpečila.

Z udalosti prinášame fotoreportáž. Video z profesionálneho zásahu hasičov zverejníme po jeho spracovaní.

 

– – –

Tlačová správa KR HaZZ Trnava

Dňa 28. marca 2020, krátko pred 23. 30 hodinou, bola ohlásená dopravná nehoda. Zasahujúci hasiči po príchode na miesto udalosti v katastri obce Sereď, Hornočepeňská ulica, zistili, že ide o dopravnú nehodu jedného osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do plynovej prípojky rodinného domu, v ktorom sa v tom čase nachádzalo päť ľudí, z toho 1 dieťa. Motorové vozidlo zároveň narazilo do druhého osobného motorového vozidla zaparkovaného pri ceste. Vodič sa v čase príchodu príslušníkov HaZZ už vo vozidle nenachádzal, bol pri vedomí, no dezorientovaný so zranením. Príslušníci poskytli vodičovi predlekársku pomoc a po príchode ZZS bol odovzdaný do jej starostlivosti. Obyvatelia domu boli cez balkón pomocou rebríka evakuovaní z prvého poschodia, ostatní obyvatelia z prízemia.

Na miesto zásahu sa dostavili aj pracovníci PSS a elektrikári, ktorí odpojili príslušné siete. Zasahujúci príslušníci z Okresného riaditeľstva v Galante, v Trnave a z Hasičskej stanice v Seredi použili na likvidáciu a lokalizáciu požiaru plynovej prípojky, ktorá sa dôsledkom nárazu vznietila, jeden vysokotlakový a jeden C prúd. Rodinný dom, ako aj plynová prípojka sa priebežne ochladzovali vodou. Protipožiarne opatrenia boli vykonané aj na vozidle a vozovka bola očistená od prevádzkových kvapalín použitím sorpčných látok. Cestná komunikácia bola počas hasebných a likvidačných prác uzatvorená v oboch smeroch. Po vyše osemhodinovom zásahu bola komunikácia odovzdaná polícii.

Následkom dopravnej nehody vznikla majiteľovi priama materiálna škoda, predbežne vyčíslená  na 3.000 Eur.

Na mieste zasahovalo jedenásť hasičov so štyrmi kusmi techniky. 

– – –

AKTUALIZOVANÉ 01.04.2020 – tlačová správa KR PZ Trnava

K dopravnej nehode došlo v sobotu, 28. 3. o 23.30. Vodič na aute Honda Civis išiel v Hornom Čepeni smerom na mesto Sereď. Pri rodinnom dome nezvládol riadenie, dostal šmyk a narazil do oplotenia rodinného domu a vzápätí došlo k zrážke s autom Škoda Felícia.  Pri náraze došlo k poškodeniu plynovej prípojky na dome. Škoda bola odhadnutá predbežne na 1200 eur. Polícia u vodičov nezistila. K zraneniu osôb nedošlo. 31 ročný vodič  z okr. Hlohovec je podozrivý z priestupku v doprave.  

– – –

Foto: Miloš Majko

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Som rad, ze bola sanca v ramci moznosti zdokumentovat tento zasah hasicov. Vzhladom na podmienky fotografie nie su idealne, ale beznemu cloveku nepochybne povedia vela…

    Vdaka hasicom za profesionalitu.

  2. skvela praca hasicov. A tomu debilovi co narazil rozkopat rit tak, ze si mesiac nesadne. Neda mi nespomenut jeden postreh. Posledne dni je z ulic Serede jedna pretekarska draha. A uz nie len v noci ale aj cez den. A co sa noci tyka clovek policajne auto nevidi, maximalne tak na pumpe pri kupe bagety. A vysledok je ze sopliaci si davaju preteky po uliciach mesta. Ale aby som nebol nespravodlvy, mestkacov vidiet vozit sa po sidliskach aj v noci. Aspon niekto.

  3. Kámo nemáš pravdu. Skutočnosť je taká že zeleny smrdia všade,asi najviac čo pamätam,až zaražajuce. A ze si da nejaky cigan preteky? Podla teba má byt na kazdej ulici min 2 auta s policajtami? Pako!
    Mestky chodia tiež a poctivo.
    Tak dezinformacie podavaj doma žene.
    A nohy si vydrhni a vymeň ponožky aby si nemal zas pleseň na nohach

  4. Ja uu som tonsem pisal, kym clanok nebol aktualizovany, ak tu ten prispevok je len ho nevidim tak sa ospravedlnujem…naozaj, musim povedat, hasici su pani! Dorazili na miesto ako prvy, par minut po telefonate na tiesnovu linku, a bez vahania, riesili situaciu, ptofesionali, klobuk dolu! Kym dorazila Rzp(to sa da asi na sekundy pocitat), Uz boli rozlozeny a hasili.Len teda nerozumiem preco prisli policajti, jediny s osobnym autom, posledny…

  5. Existuje nejaký manuál v akom poradí prichádzajú záchranné zložky? Hasiči prišli prví, to je podstatné.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img