ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Problém neriešiteľný ani počas mimoriadnej situácie? Vyzerá to, že áno…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď  /  Skutočne to tak vyzerá. Bezdomovec sediaci pri vchode do LIDLu je skutočne problémom, ktorý v demokracii vyzerá byť neriešiteľný.

Nie raz sme o bezdomovcovi bez nohy písali aj na  SOL. Vždy na základe podnetov ľudí pohoršených jeho správaním, konaním a neporiadkom, ktorý okolo seba má.

O hygienických rizikách sme v súvislosti s týmto bezdomovcom  hovorili ešte v čase, kedy sme o mimoriadnej situácii a s ňou spojených opatreniach ani netušili.

Prítomnosť tohto človeka je problémom všade, kde sa s nákupným vozíkom a krabičkou na vyžobrané drobné jeho telesná schránka poskladá.

Písali sme aj o zákonných možnostiach Mestskej polície a vždy sme sa zhodli na tom, že minimálne čiastočným, no úspešným riešením sa javí skutočne len stav, kedy táto osoba stratí motiváciu vysedávať tam, kde sa množstvo ľudí pohybuje.

A k tomu príde až vtedy, kedy krabička zostane prázdna. Teda v momente, kedy si všetci ľudia uvedomia, akým zdravotno – bezpečnostným rizikom pre verejnosť tento bezdomovec vysedávajúci na verejnom priestranstve je.

(Objektívne však treba povedať, že v čase nášho pohybu pri LIDLi na podnet občana, bezdomovec mal na tvári aspoň jednorazovú rúšku.)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ak by SBS poriadne robila svoju robotu nesedel by tam. Spred Kauflandu ho vedeli vyhodit a spred Lidlu nie? Chyba bude v SBS. Ak nevedia sbs-kari z Lidlu ako nato, nech sa idu popytat kolegov do Kauflandu.

  2. Ešte ste to nepochopili, že Mestská polícia nemá zákonné prostriedky ako si s ním pomôcť ? JEDINÝM RIEŠENÍM JE ABY MU ĽUDIA NIČ NEDALI PRED ŽIADNYM OBCHODOM. Potom tam prestne vysedávať. Mesto má možnosť ako mu pomôcť tak, aby nikoho neohrozoval.

  3. Hodiť do Váhu a poslať na diaľkovú/ maratónsku/ plavku. Z Kaskád nech a peši dopravý do Seredi a naučí sa aj pracovať. To hovado. A robiť to dovtedy, kým sa mu žebranie a obťažovanie nestane odpudzujúcim a práca naplní jeho životné predstavy. No čo normálneho s takým k ..om narobíme. Neobyďajné situácie, neobyčajné riešenia. A pribaliť aj záchranné koleso aby si tú prevýchovu mohol zopakovať. Všetko na demokratický systém amerických demokratiských väzníc.

  4. prosím Vás ten lenivý SBS kár v Lidli čo ,je lenivý sa aj prechádzať len sedí na stoličke a tlstne ako prasa ,keď upozorníte že vozík je majetkom Lídla pozerá ako blbec ,nechápem ten vozík nie je lacná záležitosť a ten smrad si v nom rozváža svoje haraburdie

  5. pán Kurbel taká polícia aj SBS je na hovno čo nevedia ochrániť majetok obchodu -vozík ,keby ho nemal asi by sa nespúšťal po hrádzi mivan má pravdu

  6. mozno keby sa tam dal trnsparent,nehadzte peniaze narkomanovi,ze by to pomohlo,len si viem predstavit aktivistov za ludske prava a ine nezmyselne organizacie ako by vrieskali.

  7. Treba dat na lidlove dvere oznam pre ludi aby mu nic nehadzali ! Ved on ma zltacku, musi tu byt nejake riesenie aby uz odpalil niekam. Dal by som ho Tomčimu pred dom…urcite by sa zrazu nieco poriesilo.

  8. Pán Kurbel, „Mesto má možnosť ako mu pomôcť tak, aby nikoho neohrozoval.“ sú Vaše slová…“mesto má možnosť“ a nie ste vy už niekoľko veľa rokov poslancom mesta? Kto to má riešiť keď nie vy? Či čakáte, že všetko bude osobne riešiť primátor? Chcel by som vidieť Váš výkaz práce za tie roky čo tam sedíte, či robíte aj niečo iné okrem prázdnych rečí na internete.

  9. s tym vykazom prace je to usmevne celkom ste ma pobavil co tak si vypytat vykaz prace od tomcanyiho? on ma totiz uplne ine moznosti a aj povinnosti ako bezny poslanec.

  10. za 4000 eur mesačne ktoré Tomčanyi berie každý obyvateľ tohoto mesta ma právo od neho očakávať že aj niečo urobí

  11. Obliať ho benzínom a zapáliť, jak vedel mastný rýchlo behať s chrípkou nohou, tak by vedel aj na jednej. Za sekundu by bol vo váhu aj sám.
    Keby mu tie drobné sbs-kár zobral zakaždým, veľmi rýchlo by skončil

  12. Seredan 29. marca 2020, 8:06 – na Vasom prispevku je vidiet ubohost rozmyslania a asi nezadrzatelne nastupujuce odtrhanie sa od realneho zivota. (keby som chcel byt trefnejsi, tak by som napisal – narastajucu sa demenciu)

    Preco?

    Vo svojom niekolko vetovom prispevku ste VEREJNE napisal nieco, co by policia mala ohodnotit minimalne ako priestupok a malo by Vas to stat 100 Eur pokuty a povinnost absolvovat sedenie u psychologa.

    Vo svojom prispevku ste o cloveku (nech je bez penazi, bez nohy alebo aj bez rozumu) napisal, ze „obliat benzinom a zapalit“.

    Keby to niekto urobil so zvieratom, dopustil by sa TC tyrania zvierata konkrétne podla ustanovenia § 378 Trestného zákona.

    Keby to urobil VEREJNE, ako to pisete Vy, hrozila by mu basa na 1 a 5 rokov.
    Konkretne:
    1, Kto
    a) týra zviera, hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý alebo za taký čin v predchádzajúcich mesiacoch odsúdený,
    b) týra zviera zvlášť krutým spôsobom, alebo
    c) utýra zviera,
    potrestá sa odňatím slobody až na 2 roky.
    2, Odňatím slobody na 1 až 5 rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
    a) na viacerých zvieratách
    b) verejne alebo na mieste prístupnom verejnosti

    Viete, svet je zly a zlym ho robia ludia, ako Vy.

    Vo svojom prispevku ste zasiel este dalej:
    „Keby mu tie drobné sbs-kár zobral zakaždým, veľmi rýchlo by skončil“

    Takze teda pisete, ze by bolo spravne, aby mu SBSkar vzal peniaze, ktore mu niekto dobovolne daroval?

    To akoze podla Vasej zvratenej mysle ma SBSkar vedome a umyselne kradnut? Ale on je povinny dodrziavat zakon o SBS a ten bu nedava ZIADNE pravo okradnut cloveka, aj ked je zobrakom.

    A to by sme uz len boli spolocnost, keby u nas bolo legalne okradnut zobraka…

    Ludia, spamatajte sa !!

    To, co niektori z vas napisu je ubohe. Riesenie tu je a to take, ktore zabezpeci, ze bezdomovec tam vysedavat nebude.

    Tym riesenim je – NEDAROVAT MU NIC !

    Mesto, resp. stat ma minimalne moralnu a eticku povinnost postarat sa o bezdomovca, aby nezomrel od hladu. Sme predsa civilizovana spolocnost a v nej maju ludia nielen povinnosti, ale aj prava.

    Drzme sa zakonov, inak skoncime v moranlnom odsudeni ako nas pan primator, ktory tiez VEREJNE OBHAJUJE PORUSOVANIE ZAKONOV v zaujme „dobrej veci pre ludi“. A to je zle. Zakon je totiz zakon a jeho porusovanie musi byt trestane, nie velebene, ci dokonca odmenovane.

  13. napisal ste p.majko jednoduche a ucinne riesenie,je tu jedno ale,ako to zrealizovat, vela seredanov to pochopilo a peniaze mu nehadzu,no este ich je dost ulutostenych ktory mu peniaze hodia,dalej su tu taki co cez sered prechadzaju a zastavia sa v lidli,situaciu okolo mastneho nepoznaju a peniaze mu hodia.
    myslim si,ze tadialto nebude viest ucinne riesenie.

  14. tony 29. marca 2020, 15:10 – Tony, ale v demokracii to tak zial je.

    Hovorme tomu Mlciaca vacsina, blba mensina alebo inak. Pointa je rovnaka. Proste jednoduche riesenia zlozitych problemov na programe dna nemame a ak sa najdu, tak casom znovu prideme na to, ze jednoducho boli velmi jednoduche na to, aby tie zlozite problemy vyriesili.

    Ked sedel na parkovisku pred Kauflandom (pisal som o tom) a paprca mu trcala do cesty, som ho na to upozornil. Pustil sa do mna ako take arogantne hovado, povedal som mu svoje a zavolal som PM. Ti prisli a on sa hajil tym, ze sa neboji ze by mu niekto po tej zdravej hnate presiel.
    Az tam som zbadal, ze on ma pohlad svoj. Je sice chory, no len z nasho logickeho pohladu.

    Ja som totiz na problem neupozornoval preto, lebo som sa bal o jeho nohu, ale preto, lebo som chcel ochranit nahodneho vodica, ktory sa v zaujme vyhnut nejakemu dietatu alebo inemu autu viac zatoci a aj ked este na ceste, prejde mu po paprci a bude sa za to zodpovedat.

    On si jednoducho mysli, ze to co robi je OK a my vsetci sme ti zli a my ublizujeme jemu.

  15. ten sbskár v retažci má najhoršiu robotu z tohoto povolania a ešte sa ma drbať s nejakým kokotom, za ktorého by mu mohli zobrať licenciu

  16. Netreba to tak prežívať pán Majko.
    Za to že nemá nohu si môže sám. Sám si ju prestrelil. Mal peniaze, mal všetko, tatko ho dotoval, a všetko vždy prejebal. Fet, automaty atď.

  17. Včera TV JoJ odvysielala reportáž o Vašom probléme. Stačilo popísať problém na Lidl do Bratislavy a problém máte vyriešený. Bude na Vás Vy občania mesta ako budú akceptované dohody.

  18. Možno by stačila na neho očista v podobe vedra vody,asi by sa mu tá deratizácia nepáčila,a pri opakovanom okupovaní toho miesta to zopakovať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img