ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

List Jeffa Bezosa všetkým zamestnancom Amazonu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Milí Amazoňáci,

obdobie, v ktorom sa práve nachádzame, nie je ako zvyčajné obdobie, na ktoré sme zvyknutí, je to čas plný stresu a neistoty. Je to tiež čas, kedy je naša práca mimoriadne dôležitá.

Zmenili sme celý logistický, prepravný a dodávateľský reťazec, nákupné procesy a procesy predajcov tretích strán tak, aby sme uprednostnili skladovanie a dodávku základných položiek, ako sú produkty dôležité pre chod domácností, dezinfekčné prostriedky, detská výživa a zdravotnícke potreby. Poskytujeme životne dôležitú službu ľuďom na celom svete, hlavne tým, ktorí sú najviac zraniteľní ako sú napríklad starší ľudia. Ľudia sa na nás spoliehajú.

Som vám vďačný za prácu, ktorú robíte a nie som sám. Dostal som stovky e-mailov od zákazníkov a videl som príspevky na sociálnych sieťach, v ktorých ľudia ďakujú vám všetkým. Vaše úsilie si všimli aj na najvyšších úrovniach vlády.

Ľudia na celom svete pociťujú ekonomické dôsledky tejto krízy a so smútkom musím skonštatovať, že predpokladám, že sa veci ešte zhoršia, kým príde zlepšenie. Najímame ľudí na 250 nových pozícií v prevádzke v Seredi a dočasne zvyšujeme mzdy všetkým pracovníkom pracujúcim na hodinu o 1,50 eur. V tomto čase sú ostatné podniky, ako sú reštaurácie a bary, nútené zatvárať. Dúfame, že ľudia, ktorí aktuálne nemajú prácu, prídu pracovať k nám, až kým sa nebudú môcť vrátiť späť na svoje pôvodné miesta.

Väčšinu nevyhnutnej práce, ktorú robíme, nie je možné vykonávať z domu. Na našich pracoviskách po celom svete sme zaviedli sériu preventívnych zdravotných a hygienických opatrení pre zamestnancov a dodávateľov – od zvýšenia frekvencie a intenzity čistenia, po prispôsobenie našich postupov v logistických centrách s cieľom zabezpečiť odporúčané usmernenia týkajúce sa rozostupov ľudí. Stretávame sa každý deň, aby sme nachádzali ďalšie cesty a spôsoby, ako zlepšiť tieto opatrenia.

Zadali sme objednávky na milióny ochranných rúšok, ktoré chceme rozdať našim zamestnancom a zmluvným dodávateľom, ktorí nemôžu pracovať z domu, ale len veľmi málo z nich bolo dodaných. Rúška sú stále nedostupné na celom svete a v tomto okamihu tie ktoré sú, sú vládami presmerované do zariadení s najvyššou potrebou ako sú nemocnice a kliniky. Je ľahké porozumieť tomu, prečo musia byť na prvom mieste poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú obdivuhodnú starostlivosť našim komunitám. Keď príde ohľadne rúšok rad na nás, bude našou prvou prioritou dostať ich do rúk našich zamestnancov a partnerov, ktorí pracujú na tom, aby boli ľuďom dodané základné produkty.

Môj osobný čas a myšlienky venujem výlučne situácii okolo COVID-19 a tomu, ako môže Amazon zohrať svoju úlohu v tomto období čo najlepšie. Chcem, aby ste vedeli, že Amazon bude aj naďalej prispievať svojou činnosťou a neprestaneme hľadať ďalšie spôsoby ako pomáhať.

Neexistuje návod na to, ako sa v týchto časoch cítiť a viem, že táto situácia spôsobuje stres každému. Môj zoznam starostí – určite ako aj ten váš – je dlhý: od obáv o moje deti, rodičov, rodinu, priateľov, cez obavy o bezpečnosť vás, mojich kolegov a obavy o tých, ktorí už sú veľmi chorí, až po škody, ktoré spôsobí ekonomický pád v našich komunitách.

Prosím, opatrujte sa a starajte sa o svojich blízkych. Viem, že spoločne to zvládneme.

Jeff

 

zdroj: Martina Kollarikova, grayling, amazon-news.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Napísal najbohatší človek na svete svojim otrokom aby mu isiel jeho biznis. Zdvihli o 1,5 eura platy na hodinu, treba tam rychlo utekat.

  2. Všetci sme otroci peňazí. Bez tých kúzelných papierikov sa môžeme ísť akurát tak obesit 😉 😆
    A legendu hovoria, že tak to je a bude na veky vekov. Á-mé-n

  3. Zvláštne, že najbohatší človek na svete nedokáže zabezpečiť tak jednoduchú vec ako sú rúška. Mohol kúpiť celú fabriku v Číne a vyrábať donemoty. Problém ? Nemyslím si.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img