ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Upratovanie začalo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Som si istý, že málo bežných ľudí si uvedomuje, ako dôležité pre fungovanie štátu a samozrejme aj jeho riadenia na nižšej úrovni, teda samospráv, je fungovanie policajného zboru, prokuratúry a justície.

Pre väčšinu ľudí je systém fungovania policajného zboru, prokuratúry a justície tak vzdialený, ako postup pri transplantácii srdca či cesta na mesiac. Sú však medzi nami aj takí ľudia, ktorí žiaľ majú záujem na nefunkčnosti týchto orgánov, resp. ich skorumpovanosti v záujme získavania výhod a krytia svojej nezákonnej činnosti práve týmito inštitúciami majúcimi za úlohu práve opačne nezákonnosti odhaľovať vyšetrovať a trestať.

Každý slušný občan krajiny nasledujúcu správu určite prijal s radosťou a vo viere, že upratovanie v menovaných inštitúciách bude veľmi rýchlo a intenzívne pokračovať.

„Päť členov Súdnej rady SR sa vzdalo svojej funkcie“. Funkcií sa piati členovia Súdnej rady vzdali potom, ako im ministerka spravodlivosti Mária Kolíková informovala, že nemajú dôveru vlády SR. Jedná sa o všetkých členov menovaných vládou, čiže konkrétne Jána Havláta, Magdalénu Hromcovú, Branislava Jablonku a dvoch nominantov NR SR a to Romana Huszára a Viliama Pohančeníka. Podľa publikovaných informácií ich ministerka Kolíková zároveň požiadala, aby sa nezúčastňovali ďalších zasadaní Súdnej rady, ani nastávajúce voľby predsedu Najvyššieho súdu SR. Do tohto krátkeho článku prikladáme stanovisko Súdnej rady SR:

Členstva v Súdnej rade sa vzdalo päť jej členov

23.03.2020
K dnešnému dňu sa vzdalo funkcie v Súdnej rade SR päť jej členov. Ide o nominantov Národnej rady Slovenskej republiky – Romana Huszára a Viliama Pohančeníka, ako aj všetkých troch členov, ktorých do funkcie členov súdnej rady vymenovala vláda Slovenskej republiky – Jána Havláta, Branislava Jablonku a Magdalénu Hromcovú. Svoje rozhodnutie oznámili v priebehu dnešného dňa – t.j. 23. marca 2020, predsedníčke Súdnej rady SR, Lenke Praženkovej.

JUDr. Ján HAVLÁT

JUDr. Roman HUSZÁR

Mgr. Viliam POHANČENÍK

JUDr. Branislav JABLONKA, PhD.

JUDr. Magdaléna HROMCOVÁ

zdroj: sudnarada.gov.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Noooo, nie je to vsetko. Urcite nie. Netreba mat obavy, je dostatok informacii na to, aby upratovanie pokracovalo nizsie. V nasom pripade do TT – rozsudky su podpisane, aj na OS – ani tu nerobia anonymne. 😉

    A nejde o nedoveru. V tychto veciach ZIAL nedovera by bola srandovnym dovodom. Konkretne tu hovorime o rozsudkoch, ktore su jasne, zrozumitelne rovnako, ako boli jasne a zrozumitelne veci, ktorych sa rozsudky tykaju.

    Akurat rozhodnutia su…… nuz, ako by som to slusne napisal …. – ano, zvlastne a hodne nestandardne. To su tie spravne slova…

  2. Len škoda,že to upratovanie nenastalo v politike na najvyšších miestach.Predsedom vlády sa stal usvedčený daňový podvodník,ktorý previedol svoju firmu na bieleho koňa deň pred daňovou kontrolou,majetky previedol na akože cudziu osobu-svoju ženu a v priamom prenose pred voľbami ho bývalý premiér usvedčil,že si previedli peniaze do daňového raja.O jeho psychickom stave by sa tiež dalo polemizovať po každom jeho prejave a neustálom útočení na politických súperov a tak by sa dalo vypisovať o ňom veľa,čo povyvádzal,ale to teraz jeho riťolezcom nevadí,za 10 miliónov eur pre novinárov jemu spriaznených sa oplatí o tom mlčať.Ďalšia ,,očista,, sa udiala vymenovaním Domovníka – čiže bývalého spolupracovníka ŠTB za ministra,vymenovaním Sulíka za podpredsedu vlády a ministra -informátora azda najväčšieho zločinca na Slovensku Kočnera.A o morálnych profiloch predsedov strán je tiež kapitola sama o sebe,najmä Kisku.Zdá sa mi ,že najrozumnejšie názory má zatiaľ Kollár,bohužial tiež je vedený ako kamarát najväčších mafiánov na Slovensku.Dalo by sa toho napísať skutočne veľa,ale uvidíme po čase,čo nám táto ,,očista,,verejného života prinesie.Len škoda,že sa teraz budú môcť vyhovárať na pandémiu,s prázdnou komorou po smerákoch už začali,tak ako každá nová vláda.

  3. Ani nie,len máme vládu komediantov, veľmi málo vzdelaných ľudí,veď nevedeli zostaviť vládu.Poukazovali na Danka ,teraz majú všetci zrazu tituly ( Matovič a spol.) Česť výnimkám ! je ich v tejto vláde málo.Kto im teraz bude pred nosom držať transparenty,Danko?Fico? atď, to určite nebudú,nepripodobnia sa šašovi Matovičovi a jeho hercom v laviciach.

  4. Nová vláda má pravomoc 2 dni…a Vy už viete,ako všetko dodrbkajú..typické smerácke..všetci naokolo sú zlí,len my sme tí najlepší..nebyť ,ako Vy neustále omielate..komedianta Matoviča..tak doteraz by sa tu žiadne vládne predražovačky nedostali na verejnosť..

  5. No čo svedkovia Oľanovi? Spokojní s predsedom? Keď sa ho dnes novinárka spýtala na zníženie platov tak začal koktať a motať 5 cez 9. A tie super veci čo vymysleli na podporu ľudí a firiem ako sú ľahšie prepúšťanie zamestnancov a pod. No skrátka vláda po p..i!!! Ďakujeme! Teraz ma napadá jedna veľmi trefná pieseň hodná tejto doby aj vlády – Ať pánbuh zústáva, s touto krajinou………

  6. …asi to ten poloblazon z Trnavy predsa len robi dobre, ked uz aj bolsevicke hovada vzyvaju „panbuha“.
    P.S. a mozes to ist pozalovat lubkovi s robkom.

  7. Pre Jozef
    Ako krasne si odskocil od temy. Vas predseda si nasral v priamom prenose do huby na temu znizenie platov. Ale ved to je v pohode. Kampan skoncila, ovce si zvolili bacu a teraz budeme, dufam ze nie 4 roky, pocuvat rozpravky z dielne trnavskeho komedianta a jeho zlepenca. Ze Jozko?

  8. Úbožiaci,čo každého nazývajú smerákom,čo má iný názor,majú asi veľmi nízke IQ.Ja som od začiatku fandil SNS, aj volil ešte keď sme boli po 89-tom spoločný štát s Čechmi a ešte neskôr boli veľké starosti s maďarskou iredentou vôbec o prežitie nášho štátu.Aj teraz som volil SNS,hoci som si želal,aby sa konečne dostala k moci tzv.demokratická opozícia,ako sa honosne nazývali tí nesúrodí diletanti a konečne ukázali,ako budú napĺňať tie svoje veľkohubé vyhlásenia.Treba im nechať pár mesiacov,čo dokážu s tých sľubov splniť.Ale stačia tri dni,aby sa to začalo ukazovať.Vlaky zadarmo,trináste dôchodky,uvoľnenie rúk podnikateľom na prepúšťanie zamestnancov a ešte uvidíme,čo príde.Teraz si predstavte,že smeráci,keď boli pri moci,by zaviedli sledovanie občanov podľa pohybu mobilov.To by bol cirkus v parlamente oľanovcov a hlavne Matoviča,jeho tlačiareň by ani nestačila stíhať tlačiť transparenty o zavádzaní totality,písali by na ÚS,Radu Európy a na všetky európske inštitúcie,Slovensko by vydávali za čiernu dieru.Ale teraz novinári s vidinou 10 mil.eur na tom nič nedemokratické nevidia,všetko teraz znesie koronavírus.Na SOL mi veľmi chýba ten dlhoročný titulok : Mlčiaca väčšina.Preto si to budem pripomínať pri svojich komentároch.

  9. „Aj teraz som volil SNS,hoci som si želal,aby sa konečne dostala k moci tzv.demokratická opozícia…“

    Odovzdaj občiansky preukaz.

  10. SNSko som nevolil ani Smer ale čo absolútne nechápem, kto so zdravým rozumom mohol zvoliť kreténov ako Matovič, Kiska, alebo Šulina? Jeden lepší než druhý. A výsledok? Už po 3 dňoch sa ukázali, fešáci. Ľudí odrbali so znižovaním si platov a hned odklepli lepšie vyhadzovanie ľudí. No proste vláda ako vyšitá. Že díky, voliči Igorkovi a spol. Ale som si viac než istý, že kritiky sa mu od médií nedostane lebo…..:-) Stačí ísť po ruke novinárom a je z vás demokrat na Nobelovu cenu. Na Slovensku je to tak.

  11. Až bude po pandémii,sa všetko vyvali na povrch.Ludia,čo to bude za dobu,ani si nevieme predstaviť.Bude sa odškodňovať.Zavist,zloba ,nenávisť.Uvidime,kto bude všetko odskodneny.Pracujuci určite nie.

  12. Pre anonym : pri tvojej zjavnej inteligencii si nepochopil,že som bol stálym voličom SNS,ale tiež nie je zdravé,keď sú pri moci stále tie isté strany,príde k sebauspokojeniu a to je potom tragédia pre stranu,preto som chcel,aby sa týto opoziční chvastúni dostali k riadeniu štátu a ukázali,či to vedia lepšie.Keď to budú vedieť lepšie,všetka česť,potom si zaslúžia pochvalu a sympatie.Ale v opozícii to bolo iba neustále napádanie,cirkus a znevažovanie všetkého,čo vláda urobila alebo ešte len chcela urobiť.

  13. Keby tak smerácka vláda zaviedla sledovanie občanov podľa mobilov,čo by asi stvárali tzv.investigatívni novinári ? No teraz,keď sa dostali k moci ich chlebodárcovia,tak zrazu mi to nejako absentuje.Teraz je to zrazu akceptovateľné špehovanie,vidina možných sľúbených eur pre novinárov im akosi zväzuje ruky ,vyschýňajú perá a momentálne je po investigativite.Ale máme tu v meste nášho primátora a jeho suitu,tak aspoň je do čoho zabŕdať.

  14. Len tak mimochodom, čítali alebo počuli ste od volieb niekto o Kuciakovi, či Kušnírovej? Do volieb boli všade. A teraz ostalo akosi ticho. Čím to len bude……

  15. Anonym 26. marca 2020, 15:42 – z dovodu mimoriadnej situacie su aj vsetky pojednavania u Kocnera odrocene.

    Je chore spajat brutalnu vrazdu novinara Kuciaka s volbami. Ku vrazde doslo, vrazda zostane naveky vrazdou a dnes je priorita definovana v mimoriadnom stave nielen na Slovensku, ale de facto v celej Europe.

  16. Máš recht, teraz je tu Korona ale som kludný. Máme tú najlepšiu vládu v celej galaxii, ktorá si možno aj platy zníži 🙂 A možno aj pre ľudí niečo urobia 🙂 Veď je to tam samí špecialista. Benčík, Pročko, ajájáj. Môžeme kludne spávať.

  17. Anonym 26. marca 2020, 17:06 – mozno by vo Vasom pripade pomohlo zacat od uplneho zaciatku.

    Odporucam nastudovat si „kto je“ vlada, kto poslanci NR SR, kto ma ake pravomoci a poslanie.

    Tak ako nie je doktor ako doktor (napr. lekar a pravnik), tak je to vsade.

    Takze mozno menej smajlikov, emocii a viac rozumu.

  18. Keď bol pri moci Fico,tak na každej tlačovke sa ho tzv,nezávislí a investigatívni novinári pýtali vždy na jednu otázku,že či v tom známom byte bol,a či tam pil coca-colu a s kým.Budem veľmi zvedavý,že keď zhruba pominie toto šialenstvo s koronavírusom,či sa títo istí novinári budú vypytovať Matoviča a Sulíka na každej tlačovke o tých ich povestných stretávkach s Kočnerom.Keď Sulík povie,že sa za to už sto krát ospravedlnil,a Matovič povie,že to ho išiel Kočner o niečom informovať,bude to tým istým novinárom stačiť ? Keď áno,tak to bude jasný znak toho,že kým boli títo novinári platení a motivovaní.
    Pre nich bude potom platiť jeden recept,ktorý už dávnejšie navrhoval bývalý naivný ľudový politik : nakopať ich do riti a hodiť do škarpy !

  19. No a tu je práve ten rozdiel…zatial čo Sulík sa priznal a otvorene o tom hovorí, tak odpoveď Fica ani po rokoch nevieme….zatlka, neodpovedá…preto sa ho budú stále aj dookola pýtať…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img