ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Amazon a COVID19 -Výzva na neodkladnú odpoveď primátorovi mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
                                                                                                    Mestský úrad Sereď
                                                                                                    ing. Marin Tomčányi,                                
                                                                                                    Primátor mesta Sereď,
                                                                                                    Námestie republiky 1176/10
                                                                                                    926 01 Sereď
                                                                           V Seredi, 23.03.2020
VEC
Výzva na neodkladnú odpoveď na list zaslaný dňa 20.03.2020
Vážený pán primátor,
touto výzvou vás žiadame o neodkladné vyjadrenie sa k listu zo dňa 20.03.2020, v ktorom uvádzame opodstatnené obavi z nedostatočného zabezpečenia pred šírením pandémie COVID-19, nakoľko naša doterajšia skúsenosť nám nepreukázala istotu, že v spoločnosti Amazon sú dostatočné riešenia opatrení voči šíreniu pandémie COVID-19, chrániacie zdravie a život zamestnacov a ich rodín.
Vnímame to ako harazdovanie s ľudskými životmi nie len samotných zamestnancov ale aj obyvateľov mesta Sedeď a občanov Slovenska. Neveríme, že sú dodržané a dostatočné všetky hygienické a protiepidemiologické nariadenia.
 
Napriek tomu, že je vyhlásený núdzový stav, dovolíme si zrekapitulovať veľmi nebezpečné podmienky ktorým čelíme:
  • Zamestnanci Amazonu, dochádzajú každodenne do priameho fyzického kontaktu s obalmi a obsahom tovaru z najviac postihnutých oblastí koronavírusom ako napr. Taliansko, ale aj Nemecko a iné – podľa expertov koronavírus prežije na povrchoch až tri dni,
  • zamestnanci Amazonu sa stretávajú vo veľkom množstve v spoločných priestoroch, ktoré nemôžu stačiť riadne dezinfikovať a čistiť,
  • naďalej sa v Amazone nepredchádza zhromažďovaniu osôb na jednom mieste, nie sú dostatočné vzdialenosti medzi pracovníkmi, hoci napr. v USA boli tento týždeň zrušené tzv. stand up mítingy,
  • okrem toho sú v Seredi a jej okolí ubytovne, kde bývajú tisícky zamestnancov, tisícky ďalších zasa denne cestujú spoločnými autobusmi,
  • Sereď je uzlom pre osobnú a nákladnú prepravu po cestách a železniciach,
  • na rozdiel napr. od Jaguar Land Rover, v Amazone zamestnanci nedostali žiadne ochranné rúška, ktoré sa iní zamestnávatelia snažia zabezpečiť,
  • v Amazone neprebiehajú žiadne merania teploty zamestnancov,
  • Amazon vyžaduje naďalej nadčasy, v čase, keď im môžu oslabiť námahou imunitu, a tým zvýšiť ich riziko nákazy, neboli ponúknuté a zabezpečené ani aspoň vitamínové balíčky, ktoré firma mohla poskytnúť zo Sociálneho fondu,
  • hromadné stravovanie v jedálni Amazonu nepovažujeme za bezpečné v čase pandémie COVID-19,
  • Amazon neposkytuje zamestnancom dezinfekčné gély,
  • Amazon nepodnikol iniciatívne žiadne opatrenia na zabezpečenie prevencie v autobusoch, a tie podnikla len spoločnosť, ktorá im zmluvnú dopravu zabezpečuje,
  • u zamestnancov Amazonu pretrváva oprávnená obava, že manežment nedodržiava karanténne opatrenia. Amazon na túto tému zamestancom nekomunikuje žiadne informácie.
Vážený pán primátor,
Týmto si listom si Vás opätovne dovoľujeme vyzvať, aby ste podporili vyšší verejný záujem, ktorým je bezpodmienečne ochrana zdravia a života obyvateľov, keďže Slovensko sa nachádza vo vyhlásenom núdzovom stave a pripojili sa k výzve – prosíme Vás, podniknite Vám dostupné kroky na to, aby sa Amazon Slovakia, správal zodpovedne voči prostrediu, v ktorom pôsobí a svoj zisk neuprednostňovala pred bezpečnosťou a zdravím občanov Slovenska.
Ako zástupca odborového zväzu Moderné odbory AIOS, ktorý združujú zamestnancov v najvýznamnejších podnikoch v Slovenskej republike a zároveň aj obyvateľ mesta Sereď, si Vás dovoľujem poprosiť o nedokladné stretnutie, kde Vás rád oboznámim s podrobnosťami a budeme nápomocní v rámci našich možností pri podpore okamžitých krokov na elimináciu podľa nás príliš vysokého rizika, aké dnes hrozí z laxného prístupu k prevencii pandémie COVID-19.
Za spoluprácu Vám ďakujem.
                 S pozdravom
                                                                                           Peter Mrázik
                                                                                          Viceprezident
                                                                        Odborový zväz Moderné odbory AIOS
                                                                                                   &
                                                                               Obyvateľ mesta Sereď
                                                                               +421 945 430 334

 

 

Výzva na neodkladnú odpoveď na list zaslaný dňa 20.03.2020
 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sorry za OT, nie som grammar nazi, ale aby „viceprezident“ urobil v oficiálnom liste toľko preklepov a gramatických chýb – to je katastrofa. Keď už je niekto taký tupý, že nevie napísať list bez chyby, nech si to napíše aspoň vo Worde (ten mu opraví min. 95% chýb) – alebo nech si to dá skontrolovať niekomu, kto ovláda slovenský jazyk.

  2. 99% opilísaného je lož … neviem odkiaľ má dotyčný informácie. A k zoskupovaniu ľudí – ovciam môže hovoriť aby sa netlačili … a budú sa aj tak …. Myslím že s tou dezinfekciou to tak nikde inde, v žiadnej firme nefunguje ako práve v Amazone … tam to bolo už od začiatku a teraz sa to akurát sprísnilo, zintenzívnilo.
    Len by ma zaujímalo, odkiaľ má dotyčný taký „prehľad“ o firme …

  3. Písomný prejav pána viceprezidenta Odborového zväzu AIOS ho postavil na veľmi tenký ľad plný pochybnosti o tom, koľko je pravdy v napísanom. Nie som žiadny priaznivec primátora, ale ten mal byť požiadaný max. o súčinnosť v riešení popísanej situácie. Adresátom mal byť OÚ Verejného zdravotníctva, čo by kompetentný orgán.
    P.S. Zdá sa že dnes prezidentom alebo viceprezidentom nejakého právneho subjektu sa môže stať hocijaký truhlík

  4. Gramatika 0 bodov, s odbormi to vyzera ako aj s tymto predsedom…co si nevie ani sam vypytat cigansku na jarmoku…

  5. Tak toto je pekny fail. Co ste nedostali? Kto chcel si ruska zohnal, kto nie, ten ich nema. Okrem toho je chore ze to tu hodnoti niekto, kto sem pachne iba vtedy ked ide nieco riesit, inak sedi v kancelarii a nic ho nezaujima.
    Mimochodom postrehli ste info, ze odbory chcu stretnutie s vedenim, aby ich presvedcili ze tie peniaze ktore chcu pridat nam, maju pouzit na kupu rusok, dezinfekcie a podobne a nedali ich nam?
    K tomuto sa vyjadrite mudrlanti.

  6. Ahoj Erik, odkiaľ máš takéto informácie? Máš nejaký relevantný zdroj? Logicky, prečo by chceli odbory, aby zamestnávateľ nenavýšil mzdu? Na toto mi daj odpoveď. Ďakujem

  7. Bože ľudia ! Veď ten pán chce len dobre pre ľudí ktorý tam pracujú ! A vy tu riešite gramatiku🙈to je fakt choré!

  8. Asi tomuto listu dosť nerozumiem. Čo vlastne od primátora chcú? Čo im má zabezpečiť rúška, dezinfekciu…? Veď o zdravie a bezpečnosť pracovníkov sa má starať zamestnávateľ, prípadne zriaďovateľ. Myslím, že zahraniční investori si zvykli, že ich štát štedro dotuje. Tak prečo to nevyužiť?

  9. Toto je vsetko hore nohama ako moze takato firma ako Amazon riskovat zivoti zamestnancov.. Len aby pani mohli zarabat Hamba .

  10. Tak ale toto je už silná káva aj na mna,v tom dopise je toľko sprostosti popísaných až až …..Amazon svojim zamestnancom doteraz poskytol toľko opatrení a toľko výhod že až.Amazon nikoho nenúti aby do tej roboty chodil chápe dokonca aj tých čo sa boja.Dezinfekcia ta je na každom kroku robia sa opatrenia každý deň nové,všade sú vypísané papiere že sa má dodržiavať odstup a veľa dalších opatrení ktoré Amazon spravil._Ano,je pravda že nedostavané ruska,ale pravda je taká že ich je veľmi ťažké dostať na trhu a toto azda každý vie.Toto je zase len o ľuďoch ktorý si z toho robia dobrý deň a zámerne nedodržiavajú odstupy a veci nariadené.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img