ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

LIDL, KAUFLAND a BILLA zavádzajú prednostné nakupovanie pre seniorov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Najohrozenejšou skupinou obyvateľstva v súvislosti s epidémiou nákazy COVID-19 sú seniori. V ústrety tejto skupine obyvateľstva pri náupoch sa rozhodli vyjsť v ústrety dva z najväčších obchodných reťazcov na Slovensku.
Upravili otváracie hodiny tak, že v určitých hodinách
odporúčajú prednostné nakupovanie pre seniorov.

Spoločnosť LIDL informuje : „Buďme k sebe v týchto náročných časoch ohľaduplní a chráňme seba a svojich najbližších. Zaviedli sme prednostné nakupovanie pre seniorov, ktorí sú najohrozenejšou skupinou. Každý deň od 13:00 do 14:30 vo všetkých našich 142 predajniach,“ oznámil obchodný reťazec Lidl Slovensko. „Nie je však v našich silách zabezpečiť dodržiavanie tohto odporúčania, preto vás prosíme o ohľaduplnosť, chráňme tých najzraniteľnejších. Ak nepatríte do tejto skupiny, nakúpte si prosím v inom čase. Ďakujeme!“ dodáva Lidl.

Rovnaké opatrenie zavádza aj Kaufland: „Kvôli ochrane tej najohrozenejšej skupiny zákazníkov sme sa rozhodli na našich predajniach zaviesť nákupné hodiny pre našich seniorov. Každý deň medzi 13:00 a 14:30 sú naše predajne určené hlavne pre nich. Nie je v našej moci zabezpečiť dodržiavanie tohto opatrenia, preto buďme ohľaduplní. Naplánujme si svoje nákupy na iný čas a tým ich chráňme. Ďakujeme.“

BILLA informuje: „Pokračujeme so zavádzaním viacerých opatrení v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. V rámci úpravy otváracích hodín myslíme najmä na najzraniteľnejšiu časť populácie, našich seniorov. Z toho dôvodu odporúčame v našich predajniach aj hodiny, ktoré môžu využiť seniori na svoj bezpečný nákup. Po konzultácii s Jednotou seniorov Slovenska boli za týmto účelom vyčlenené ranné hodiny od 8:00 do 9:00 hod.“
.

Je možné, že k podobnému kroku pristúpia aj ďalšie obchody.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img