ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Verejná výzva primátorovi mesta Tomčányimi a hovorcovi Veselickému v súvislosti s vyhláseným mimoriadnym stavom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď |  Komunikácia občanov a médií so samosprávou a samozrejme najmä opačne, teda proaktívne oslovovanie občanov volenými zástupcami je nevyhnutné nepretržite, teda počas celého volebného obdobia. Okrem bežného stretávania resp. možnosti účasti obyvateľov a občanov na mestských zastupiteľstvách väčšina miest na komunikáciu využíva všetky dostupné komunikačné kanály. Dôležité je, aby boli obojstranné. Toto kritérium spravidla nespĺňa tlačená verzia mestských novín a do veľkej miery ani oficiálna stránka mesta, ktorej účelom má byť najmä oficiálne zverejňovanie povinných oznamov a informácií zo zákona.

Seredonline ako médium nielen v meste ale v celom regióne pôsobí už 12 rokov. Za svoju existenciu zaznamenalo preukázateľne zo štatistických údajov viac ako 15 000 000 tzv. unikátnych návštev, čo je zhruba 50 000 000 videní. V archíve Seredonline sa nachádza viac ako 26 000 článkov, 1 000 000 fotografií a stovky tisíc diskusných príspevkov. Všetko toto je online a zdarma nonstop k dispozícii všetkým občanom bez rozdielu politickej príslušnosti, náboženského vyznania a pod.

Po celú dobu fungovania Seredonline sa na titulnej stránke nachádza erb mesta Sereď s priamym prelinkom na oficiálnu stránku mesta Sereď. Tento prelink zostal aj potom, ako po prebraní vedenia mesta primátorom Tomčányim a jeho zástupcom Veselickým bol z oficiálnej stránky mesta link na Seredonline odstránený. Považujeme za povinnosť a službu občanom priamy link z média na oficiálnu stránku mesta zachovávať a o dianí v meste pravidelne informovať.

Napriek tomu že primátor Tomčányi v časoch kedy bol ešte poslancom MsZ a kandidoval do funkcie a jeho vtedy kolega poslanec Veselický,  aktívne Seredonline využívali na svoju propagáciu a vo svojom volebnom programe priamo verejne sľúbili komunikáciu s médiom, Po niekoľkých mesiacoch ju postupne začali obmedzovať, až nakoniec vedenie média začali ignorovať úplne.

Následne vedenie mesta dokonca zrušilo pravidelné verejné stretnutia obyvateľmi mesta a teda odpilovalo si dva najvýznamnejšie, najdôležitejšie a najaktívnejšie komunikačné kanály napojené priamo na samotných občanov.

Pri desiatkach, ba dnes už stovkách materiálov sme pred ich publikovaním mali záujem dať priestor na vyjadrenie aj vedeniu mesta, v niektorých prípadoch týkajúcich sa vecí verejných sa takéto vyjadrenie priamo k veci od vedenia mesta doslovne vyžadovalo. Seredonline však napriek vytrvalým telefonátom zostávalo a zostáva ignorované.

V súčasnej dobe je v krajine a teda aj v meste Sereď vyhlásená mimoriadna situácia a mesto vo vzťahu k SOL  mlčí. Opätovne viceprimátor Veselický, ktorý zároveň je aj poslancom MsZ a hovorcom, služobný mobilný telefón ani v pracovnej dobe nedvíha a tak aktuálnym informáciám sa dostať operatívne v momente ich potreby nemôžeme. Hovorca  Veselický nám teda bráni v dôslednom plnení si povinností voči čitateľom a občanom.

Verejne týmto v mene Seredonline vyzývame vedenie mesta, konkrétne primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho aby z pozície štatutára mesta a osoby zodpovednej za mesto a opatrenia prebiehajúce na jeho území, vykonal okamžitú nápravu a aby bezodkladne prikázal svojmu zástupcovi a osobe, ktorú z verejných finančných zdrojov tretie volebné obdobie platí aj za komunikáciu s médiami, komunikovať so Seredonline, poskytovať informácie a to v záujme bezpečnosti ochrany zdravia a naplnenia úlohy danej verejným činiteľom a zodpovedným osobám počas mimoriadneho stavu vyhláseného na území Slovenskej republiky.

Za dôležité považujeme aj uvedenie skutočnosti, že ako primátor mesta Tomčányi, tak jeho zástupca Veselický sú v krízovom štábe Mesta Sereď.

Pán primátor Tomčányi a pán Veselický, zodpovedáte za mesto, platení ste z daní daňových poplatníkov za výkon svojich funkcií vo verejnom záujme, preto si uvedomte, že vaše osobné pocity a nevôľa k poukazovaniu média na vaše nezákonné konanie má možno miesto v súkromnom živote, no určite nie v pozíciách, ktoré zastávate.

Sme si istí, že nie je potrebné vysvetľovať vám, ako dôležité je pri vyhlásení mimoriadneho stavu operatívne odovzdávanie informácií občanom hromadne prostredníctvom médií a preto vás týmto verejne vyzývame, aby ste informovanie prostredníctvom Seredonline nesabotovali a plnili si povinnosti uložené vám ako legislatívou, tak pracovnou náplňou.

za Seredonline Miloš Majko

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je vidiet ze aj v takto zavaznej dobe kedy obyvatelstvo potrebuje mat max. online info sa spravaju tak ze nevedia prekročiť svoju vlastnu sprostosť. Su to ubožiaci

  2. S článkom sa plne stotožňujem a myslím si že v takýchto mimoriadnych situáciách osobné animozity musia ísť bokom. A ak to Tomčányi a Veselický nedokážu, tak len dokazujú svoju „veľkosť“. Toto by si obyvatelia mesta mali dobre zapamätať a mali by si na to spomenúť až pôjdu k voľbám. Lebo povýšiť svoju nechuť komunikovať s médiom ktoré preukázateľne v tomto meste najlepšie a najrýchlejšie informuje obyvateľov aj v týchto mimoriadnych chvíľach je pohŕdanie občanom.

  3. žiaden problém, na tomčányiho a Veselického podať trestné oznámenie pre neinformovanosť občanov v čase vyhlásenia výnimočného stavu a hlavne keď sú obajá v kirízovam štábe.
    Taktiež toto oznámiť na MV SR a UV SR.

  4. Keď má MU prostriedky na doručovanie volebných letákov,faktúry za domovú daň,za psa a komunálny odpad a iné,tak by mal mať i na doručenie týchto ochranných pomôcok seniorom.

  5. Neviete, že seniori sú tejto spoločnosti na príťaž? Aj na našom MÚ predsa nemôžu míňať peniaze na rúška, málo by zostalo pre priateľov na luxusný štadión. Veď majte rozum, nejako bolo, nejako bude, veď na to spoliehajú! Veď už dosť sa im prepieklo, tak aj toto, prejde to do zabudnutia. Ale by nemalo.

  6. Na stavebný urad v Seredi, mám pocit že napriek obmedzeniam, fungujú na plny plyn, vid úradná tabuľa, ešte aby sme teraz sledovali, čo tam grófka stvára

  7. Pani Grofka to vyššie som nepísal ja – ten čo Vám písal SMS aby ste balili Kufre.
    My si dáme argumentačný battle na zastupiteľstve…

  8. Má niekto vedomosť, vie niekto definovať konkrétne kroky vedenia mesta, pracovníkov MÚ, mestských zariadení, alebo poslancov, ktorými by pomohli, alebo vyšli v ústrety občanom mesta v súčasnej ťažkej situácii.

  9. Zaliezli ako vši , skrátili úradné hodiny.
    A prepáčte zabudol by som, stihli MZ Dňa 12.3./ mimoriadne kvôli futbalu/.

  10. Pred niekoľkými dňami pribudla na verejnom priestranstve a to na stĺpe elektrického vedenia v Seredi na ul. 8. mája pevná kamera monitorujúca podľa umiestnenia dianie na a v okolí bezproblémovej križovatke ulíc Kuzmányho a 8. mája. Podľa vyjadrenia pracovníkov, ktorí ju osádzali sa jedná o mestskú kameru. Neviem kto rozhoduje o umiestnení týchto kamier z hľadiska bezpečnostnej situácie na danom mieste, ale v tomto prípade v jej umiestnení nevidím zmysel okrem toho, že monitoruje dianie aj na verejnom priestranstve priamo pred rodinným domom funkcionára mesta. Ak vylúčim tento dôvod, pripúšťam, že môže ísť o opatrenie v boji proti COVID-19.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img