ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

PRÁVE TERAZ: Mestská polícia rieši beznohého bezdomovca pred Lidlom. Nedodržiava hygienu, čím sa riziko šírenia vírusu zvyšuje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Mimoriadna situácia so šírením koronavírusu podstatne viac ovplyvňuje vnímanie ľudí voči možným šíriteľom vírusu najmä osobami, ktoré nedodržiavajú nosenie rúška na tvári. Za podstatne väčší problém hlavne na miestach, kde sa zdržuje viacej ľudí je pohyb bezdomovcov spravidla nedodržiavajúcich ani tie najzákladnejšie hygienické zásady.

Práve v týchto chvíľach hliadka Mestskej polície spolu s náčelníkom riešili problém pre Sereď už známeho bezdomovca bez nohy, ktorý sa opätovne zdržiaval pri nákupných vozíkoch, resp. priamo pri vchode do Lidlu.

Mestská polícia zo zákona veľa možností nemá, resp. môže konať len v súlade so zákonom a nemôže vystupovať ani voči takýmto ľuďom nad rámec zákona a násilím ich premiestňovať na verejnom priestranstve. Súčasná situácia však dáva určité možnosti vlastníkovi predajne odvolajúc sa na mimoriadnu situáciu a zvýšené riziko možnej nákazy od bezdomovcov.

Najmä obchody s potravinami kde sa zdržuje vyoský počet ľudí, by mali prijať vlastné opatrenia a podstatne intenzívnejšie riešiť možných šíriteľov vírusu medzi zákazníkov.

Otázkou ale stále zostane ako eliminovať riziko všade kde sa títo ľudia budú zdržiavať. Donútiť ich totižto k dodržiavaniu hygienických zásad je ak nie nemožné tak veľmi problematické.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nakoľko je mimoriadna situacia,tak nech zavolaju na hygienu do Ga,nakoľko sa jedná o ohrozenie zdravia obyvateľov,čo je na tom neriešiteľné…

  2. Nie som obyvateľka Vášho mesta, ale videla som ako hosťuje priamo vo vchode, tiež som čítala oprávnenú kritiku. Predsa Lidl má svojich nadriadených v Bratislave ak už nezáleží na hygiene vedúcemu tejto predajne, žiaľ ako sa zdá aj vedenie mesta nemá záujem o razantné riešenie tohoto nechutného obrazu.

  3. Kde bol? V zahraničí?prosím ťa neblázni akoby tam doskackal aj s nákupným košíkom 🤔🤔

  4. Halo2 vedeniu Lidla záleží na našich zakaznikoch snažíme sa ho vyhadzovať aj napriek roznym nadavkam adresovaných na nás a naše rodiny ale je to ako liať vodu do rieky museli by ste to zažiť potom môžte súdiť a verte že nik si nás nezastane zo zákazníkov lebo všetci ho ľutujú 😟

  5. Ale to je horšie na tom že raz ,už tento rok sa ten ,,chudáčik“ za mnou rozbehol aj na tej jednej nohe,oplzlo mi nadával,išla som to ohlásiť na mestskú políciu a viete čoho sa mi dostalo ? Vyhodili ma že nemám dôkaz o tom incidente ,tak to sa môže stať iba v Seredi a to je naozaj smutné .V kúte kde sedí tento chudák,je sklo špinavé s prepáčením ako ovracane ,a to je v poriadku ? Kde je hygiena ? Náčelník mestskej polície je kamarát s primátorom Tomčányim,tak prečo by niečo riešili páni.

  6. Pozor, tento vyjebanec ukazuje len kýpť, ale protézu má skovanú a vedľa obchodu opretá bicykel. Keď tam nikto nie je tak si namontuje protézu sadne na bicykel a uháňa preč.
    Tak je len jeden liek dobre mu naložiť po tej jeho smradľavej hube a bude po rákoši. Ten špinavec nadáva oplzlo ľudom.

  7. pre p. predavačku. Určite urobím dotaz na ref. externej komunikácie Lidl v SR Bratislava , Trnavska cesta a použijem dôkazy.

  8. A to že mu tam nosia fet to páni p. nevidia? Alebo že si priamo pred lidlom pichá ? Nikomu nič zlé ale mal by ho niekto odtial vykopať.!

  9. Má niekto vedomosť, vie niekto definovať konkrétne kroky vedenia mesta, pracovníkov MÚ, mestských zariadení, alebo poslancov, ktorými by pomohli, alebo vyšli v ústrety občanom mesta, okrem prijatých zákazov a obmedzení v súčasnej situácii.

  10. Pre Anonym 19. marca 2020, 19:02

    Veľmi slabé. Nespravilo sa vlastne nič. Proti futbalistom zanedbateľné, doslova smiešne.

  11. Musime asi viaceri napisat vedeniu lidla, kedze mesto, policia aj RUVZ nam ako obcanom nepomozu. Nevedia si poradit s obycajnym bezdomovcom, ako chcu potom chytat mafianov? Hlavne, ze sportuju a posiluju a na co? Na rozvazanie sa v aute po meste a minanie benzinu.

  12. je to hnus a ludia mu tam hadžu este aj peniaze , ja by som smrada vypratala do prirody grcat sa mi chce z neho fuuuuj

  13. Ako je možné, že SBS-kári v Kauflande s ním spravili krátky proces a viacej ako hodinu sa tam nezdržal. Ukáže sa tam raz za mesiac. Vyhodili ho s pred vchodu, chvíľu bol v kvetinovom záhone a potom aj sám odišiel.

  14. Typická nemohúcnosť úradov. Prehadzovanie horúceho zemiaka a problém zostáva. Lebo by asi boli porušené jeho práva.

  15. To je tak, keď vládne falošná humánna spoločnosť a podľa toho vyzerajú aj zákony. Žiadna zložka samosprávy ani štátneho orgánu nemá páku na riešenie tohto problému. Toto je demokracia. Najposlednejší feťák v širokom okolí požíva svoje ľudské práva na úkor práv ostatných občanov. V inom režime by už nebol…

  16. všetok svoj brajger vozí na lídlovom nákupnom vozíku , nie je to neoprávnené užívanie cudzieho majetku ? Už len to je podľa mňa porušenie vlastníckych práv. Nestačí to na vykázanie z areálu predajne teda aj z parkoviska

  17. v rámci hygienických opatrení treba spomínaného fetáka ale aj jeho kamoša notka postriekat každú hodinu dezinfekčným chlórovým roztokom

  18. Keby aj celá Sereď pošla na koronavírus, tak tento exot bude asi jediný čo prežije. Z neho už musí byť nový evolučný druh.

  19. Moc sa netešte, dnes tam zase sedel… Nie zrovna pred vchodom, ale rovno v parkovisku. Jeho vysoká tieňová dvojka tam je tiež…

  20. Ááá, mrzká lúza zase raz pospolito do rytmu vyje. Vidím, že tu prebieha ďalšie kolo stádovitého odbavovania ubolených malomeštiackych lúzrov na chudákovi z ulice ako na obetnom baránkovi vlastných úzkostí! „Zásadne anonymné lynčovanie človeka, ktorý sa nemá ako brániť, je vždy tá najväčšia slasť. Aké hrdinské. Toto bude asi tá nová zmena k lepšiemu a modernejšiemu Slovensku, že s chudákmi sa netreba babrať, ale ich deratizovať ako nejaký otravný hmyz. Čo mi to len pripomína? Nič príjemné ani želateľné. Kulisy a kostýmy sa zmenili, ale inak je všetko pri starom. Inak lúzerstvo je mimoriadne silný skrytý motív, na základe ktorého vzniká obranné spoločenstvo, v ktorom si mnohí liečia svoje pocity menejcennosti tak, že si nájdu objekt svojej nenávisti a našpinia na neho, koľko sa len dá, a hneď sa takýto človek cíti lepšie, že. Ako to len povedal pápež František? „Chudobným, ktorí sú často považovaní za parazitov spoločnosti, sa neodpúšťa ani ich chudoba.“ Bingo. Táto akože diskusia je toho len dôkazom. Ako prevenciu pred bezcitnosťou odporúčam vôbec prečítať si niektoré prejavy pápeža Františka na tému chudobných a bezdomovcov. Toto Slovensko nebude dovtedy lepšie, dokým tu bude väčšina ľudí fungovať ako svorka hyen.

  21. Pekne napísané,ale hlúpe,ten ,,človek“ oplzlo nadáva ľuďom ktorý mu nič nehodia,a keď mu dajú jedlo tak ho odhodi,takže ak by bol taký chudák tak by poďakoval za jedlo ! Pápež František považuje za normálne už aj partnerstvo rovnakého pohlavia ,hádam to pre pápeža je už normálne a máme to tolerovať ? Zvrátené !

  22. Tomáš, zober si toho úbožiaka k sebe. Urobíš humánne gesto a veľa ľudí ti poďakuje. A teraz vážne – naozaj si stojíš za tým čo si tu vyplodil? Ten potkan v živote premárnil toľko šancí. On si už naozaj nezaslúži žiadnu ľútosť, ale len opovrhovanie. To čo si tu ty predviedol mi pripomína politickú korektnosť. Ani za boha pomenovať veci pravdivo.

  23. tomas,takze je v pohode ked pred lidlom sedi nakazeny zltackou a neviem cim vsetkym,sti pod seba a nadava ludom,ta prehnana humanost nas skor ci neskor zabije,vdaka takim slnieckarskym hlupakom ako je tomas.

  24. Presne,nedať mu naozaj nič,lebo toto nie je pre neho pomoc.V minulosti som mu daval drobne,lebo mi ho bolo luto.Ked som ho uvidel v reportáži o fetákoch,ako si picha pri Váhu svoju dávku…..konec,takýchto ludí netreba podporovať,lebo aj tak peniaze minaju na drogy.
    A to,že oplzlo nadava je tiež fakt,nehovoriac o hygiene a poškodzovaní dobreho mena Lidl.Na predavačky to nehádžte,maju ine starosti.Toto je lokalne a malo by to riešit bud policia,alebo priamo vedenie Lidlu,ak je to ich pozemok.Všetko sa dá,ked sa chce,aj ked je to neprijemna práca.
    HLAVNE MU UŽ NIČ NEDAVAJTE !!!!!!

  25. Je povinne mať rusko, Dúfam že ho ten dement nemá. Hneď bude odprataný. Apelujem na ľudí žiadne peniaze ani Rusko nedávať!!

  26. Hneď bude odprataný? Kam a kým? Kde si čítal o sankcii, že v prípade nenosenia rúška sa budú ľudia odpratávať? Zas tu neprezentujte svoje vlastné zákony. Bohužiaľ tak to nefunguje. Aj ja by som bol najradšej, aby zmizol, ale strašne by ma zaujímalo, ktorý orgán samosprávy alebo verejnej správy má oprávnenie človeka „odpratať“.

  27. pre Tomasa – mas dojem, ze si videl Clinta ostiavat chodnik pred Lidlom? A sirit svrab a nestovice? Takze vypni pc kym nepride mama a sup ucit sa.

  28. Pre tomas: ty si asi neni zo seredi,v takom pripade neviem naco sa zapajas,alebo si neskorsie narodeny… Tato beznoha zijuca legenda bol problem od nepamati, nevies co asi robil rodine, ze sa sam strelil do nohy a preco,co praktizuje atd… Ked mas take socialne citenie, tak prestan tu pisat a zacni tym ze vyzbieras po nom bordel na garbiarskej s okoli,zaco ti iste obyvatelia lokality podakuju, pokracuj v jarnom upratovani na larzenkach a potom si ho nastahuj domov. V tom lepsom pripade dostanes nejaku chorobu v tom horsom podreze teba alebo tvoju manku, pretoze tasenie nozov a britiev je jeho konicek…a

  29. minuly tyzden som bol ocitym svedkom ako ho mestska policia vyprevadzala z pred lidla… musim s lutostou skonstatovat ze s nim jednali v rukavickach, ako by sa ho bali, pricom na vlastne oci som videl ako 3minuty pred ich prichodom si pichal striekacku do ruky

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img