ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Zachráň si život na splátky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nitra / Keby nebola vyhlásená mimoriadna situácia a na koronavírus by vo svete nezomierali stovky ľudí, vyzeralo by to ako recesia, alebo pokus o nepekný žart.

Reč je o podnikaní v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom, resp. za správnejšie označenie takejto činnosti možno považovať hyenizmus alebo parazitovanie niektorých podnikateľov na svetovej pandémii.

Iba niekoľko dní dozadu sa pokúšal biznis model svojej firmy upraviť majiteľ CK Bubo Ľuboš Fellner vyhlásením vo svojom osobnom videu, že elita by s jeho cestovnou kanceláriou mala opustiť Slovensko a odísť do teplých krajín dovolenkovať, pokým ostatní ľudia budú v krajine aj zomierať.

Už niekoľko dní až týždňov je nielen v kamenných lekárňach ale aj v internetových e-shopoch akútny nedostatok rúšok, hlavne v ochrannej triede FFP3, ktoré majú byť dostatočnou ochranou pred ochranou koronavírusom.

Cena rúšok z cca 2,20 Eur stúpla na 20,30 či 35 Eur za kus, čo si bežný človek v dostatočnom množstve kúpiť môže dovoliť len ťažko. Ak ste si mysleli, že väčšie hyeny medzi podnikateľmi nenájdete, tak ste na omyle. Jedna z Nitrianskych lekární na svojej internetovej stránke ponúka tieto rúška po 60 Eur za 1 ks. A aby toho nebolo málo, tak ich zakúpenie je možné v počte 3 ks za 180 Eur, resp. 5 ks za 300 Eur.

Predajca predražených rúšok nitrianska lekáreň TILIA si je zrejme vedomá vysokej ceny svojich produktov a tak na stránke priamo ponúka predaj na splátky cez spoločnosť  Quatro. Tak teda môžeme povedať, že si rúška, teda svoje zdravie, prípadne život v tejto lekárni môžete kúpiť na splátky. Čo na to hovoríte?

Z diskusie pod oznamom tejto skutočnosti na sociálnej sieti vyberáme nasledovné príspevky:

zdroj: FB, Ortodoxní Nitrančani

– – –

V Českej republike štát cenu rúšok pred niekoľkými dňami začal regulovať práve preto, aby predišiel takémuto konaniu zo strany predajcov. Za rúško dnes nemôže predajca pýtať viac, ako 175 Kč bez DPH za rúška ktoré sú vyrobené v EÚ, resp. 350 Kč za rúška vyrobené mimo EÚ.

Slovenská republika reguláciu cien nezaviedla a preto takéto obzvlášť opovrhnutia hodné konanie predajcov možné v podstate je. Za problém v tomto prípade je potrebné považovať fakt, že sa nejedná o sprostredkovateľa, bežného internetového predajcu čohokoľvek, čo v danom momente vynáša, ale regulérnu lekáreň, ktorá na svoju činnosť potrebuje licenciu. V súvislosti s takýmto konaním sa automaticky natíska otázka, či je konanie takejto lekárne etické a či by nemala byť lekárni odobratá licencia obdobne, ako tomu podľa dostupných informácií je napr. v Ruskej federácii.

Zdroj fotografie a reprofoto: lekarnicka.sk, FB, verejne zdroje

Stanovisko predmetnej lekárne k tejto obchodnej praktike sa pokúsime získať v pondelok.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Darmo, Slováci sa nezaprú. Človek by čakal, že aspoň v týchto časoch tu bude nejaká súdržnosť, zodpovednosť, ale kdeže. Podnikateľ využije doslova súčasnú tieseň, ľudia zatajujú cestovateľskú anamnézu (preboha prečo?), tí čo majú byť v karanténe serú na to. Národ idiotov. Pri všetkej úcte k ostatným.

  2. Ked skonci karantena mu dam na budku zato ze mal rusko 120krat drahsie a to je aj trnave taketo lekarne po skonceni pred sud a do basi snima

  3. Pellegriny dohodol 2mil. rusok za 1.2mil eur. Jedna 100 kusova skatula stoji bezne 6 eur, on ju kupuje po 180 €. To je uz ok ?

  4. pre Anonym 16. marca 2020, 13:26

    keď 2 mil. rúšok stojí 1,2 mil. tak mi s mojimi chabými matematickými znalosťami vychádza jedno rúško na 0,6€. teda 100ks balenie nestoji 180€, ale len 60€. Bol to úmysel zavádzať a hovoriť o trojnásobnej cene, alebo neznalosť elementárnej matematiky ?

  5. Nechaj ho. Matematika mu nič nehovorí. Teraz je „in“ vypúšťať hoaxy, písať sprostosti a iné „overené“ správy. On len využil možnosť prispieť troškou svojej sprostosti k tomu divadlu.

  6. Ale zas na druhej strane aspom ženy ušetria. Nemusia si krémovať huby s tým oným,bazmekom červeným,že ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img