ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

KORONAVÍRUS: Komplet info a novinky od polície

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

⚠️ Poľsko od nedele 15.3. obnovuje hraničné kontroly a na svoje územie nevpustí žiadneho cudzinca po dobu najmenej nasledujúcich desať dní
⚠️ k rovnakému opatreniu pristupuje tiež od nedele Ukrajina, ktorá cudzincov nevpustí dva týždne
⚠️ k piatku: 974 negatívnych vzoriek, 32 potvrdených prípadov nákazy
⚠️sledujte Hoaxy a podvody – Polícia SR
⚠️ detailne opísané opatrenia a informácie pre Slovákov migrujúcich medzi hranicami kvôli práci nájdete nižšie

KORONAVÍRUS: VŠETKY AKTUÁLNE INFORMÁCIE (ZDIEĽAJTE A ČÍTAJTE TENTO STATUS A NIE KLAMSTVÁ)

VAROVANIE: Nepreťažujte tiesňové linky 158 a 112. Zneužitie týchto liniek je trestné! Nie sú to infolinky, na ten účel sú iné čísla.

👮‍♂️👮‍♀️Prečítajte si celý tento status, lebo neustále sa opakujú už zodpovedané otázky. Individuálne otázky prostredníctvom Facebooku nevybavujeme, a keďže sa naďalej opakujú bez rozdielu na to, že odpovede nájdete v statusoch, možnosť posielania súkromných správ bola vypnutá.

➡️ Všetky informácie sú zverejňované na tejto stránke, ako aj na Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, www.health.gov.sk a v celoštátnych médiách. Na komunikáciu s občanmi sú zriadené infolinky na www.uvzsr.sk. Komu ide o život nech volá na 158/112.

V tomto statuse nájdete:
➡️ zaujímavé odkazy
➡️ aktuálne fotografie zo slovensko maďarskej hranice
➡️ informácie pre Slovákov žijúcich v pohraničí
➡️ zoznam malých a veľkých hraničných prechodov
➡️ zoznam mimoriadnych opatrení pre celý štát
➡️ čo robiť a kde volať, ak niekto nedodržuje karanténu

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY
⚠️ Seďte doma a nechovajte sa ako títo ľudia v Košiciach, čo si išli vybaviť doklady: http://bit.ly/nezodpovedni_slovaci
⚠️ VIDEO: Základné informácie o koronavíruse: http://bit.ly/co_vediet_korona
⚠️ Informácie z ČR: https://www.mvcr.cz

POVINNÁ KARANTÉNA A SLOVÁCI ŽIJÚCI V POHRANIČÍ
Osoby s trvalým pobytom v Slovenskej republike, ktoré prídu domov zo zahraničia, musia byť v 14-dňovej karanténe
Osoby bez trvalého pobytu v Slovenskej republike a cudzinci nebudú pustení cez hranice
Osoby, ktoré bývajú v pohraničí do 30 km od hraníc so Slovenskou republikou a majú v pohraničí trvalý, alebo prechodný pobyt a zároveň pracujú na Slovensku, môžu cestovať na Slovensko bez povinnosti karantény
Osoby, ktoré žijú na Slovensku a dochádzajú do zamestnania do zahraničia, buď zostanú v zahraničí alebo na Slovensku a nebudú nikam cestovať (toto sa nevzťahuje na občanov SR s trvalým, alebo prechodným pobytom na Slovensku, ktorí dochádzajú do prihraničných oblastí za prácou v oblasti zdravotníctva alebo ošetrovateľstva)
Karanténa sa nevzťahuje na vodičov komerčnej nákladnej dopravy, vodičov menších vozidiel (do 3,5 tony) s nákladom, ktorí sa preukážu CMR dokladom (dokladom o náklade, a tiež na pilotov, rušňovodičov, strojvodcov, zdravotníkov, zamestnancov pohrebných služieb a námorníkov za presne daných podmienok uvedený na webe Úradu verejného zdravotníctva

🚫 DETAILNE OPÍSANÉ OPATRENIA 🚫http://www.uvzsr.sk/…/Opatrenie_UVZSR_pri_ohrozeni_verejneh…

ZATVORENÉ HRANIČNÉ PRIECHODY
– s Českou republikou: Červený Kameň – Nedašova Lhota, Skalica – Sudoměřice, stará cesta
– s Maďarskom: Schengenská cesta medzi Čunovom – Rajkou, Obec Peťov – most cez hraničnú rieku, Kalonda – Ipolytarnoc, Tachty – Cered, Lenartovce – Banréve, Hosťovce – Tornádska, Buzica – Butos, Perín – Hidasnemeti, Slovenské Nové Mesto – Sátorljaújhelyy – peší, Trstená pri Hornáde – Keked, Skaroš – Holohaza, Veľký Kamenec – Pácin, Pribeník – Lácacséke
– s Rakúskom Záhorská Ves – Angern – kompa, Bratislava – Kopčianska ulica prechod do Rakúska, Moravský Svätý Ján – Hohenau
– všetky ostastné hraničné priechode sú otvorené

⚠️ MIMORIADNE OPATRENIA OD 13.3. 07:00 ⚠️
– Zavedú sa hraničné kontroly, na Slovensko sa dostanú len ľudia, ktorí majú v krajine trvalý, alebo prechodný pobyt. Slováci žijúci v pohraničí budú potrebovať potvrdenie od zamestnávateľa, ak denne dochádzajú za prácou.
– Všetky tri medzinárodné letiská – Bratislava, Košice, Poprad – budú uzavreté pre osobnú prepravu.
– Medzinárodná železničná a autobusová preprava sa zastaví, výnimkou je zásobovanie.
– Všetci ľudia prichádzajúci zo zahraničia skončia v karanténe.
– Školy a školské zariadenia budú od pondelka (16.3.2020) zatvorené na dva týždne.
– Zatvorené ostanú aj sociálne a kultúrne zariadenia.
– Zatvorené budú bary, lyžiarske strediská i wellness centrá a aquaparky.
– Vnútroštátne vlaky budú premávať v prázdninovom režime.
– Prevádzka obchodných centier cez víkend bude obmedzená (nakúpiť bude možné len potraviny, lieky a drogériu).

🚫 KDE MÔŽETE NAHLASOVAŤ OSOBY, KTORÉ NEDODRŽUJÚ KARANTÉNU A ČO IM ZA TO HROZÍ 🚫
⚠️ Osoby, ktoré nedodržujú štátom nariadenú povinnú karanténu, nahlasujte regionálnemu úradu verejného zdravotníctva podľa pobytu danej osoby
➡️ Zoznam, kontakty a územnú pôsobnosť úradov nájdete tu: http://www.uvzsr.sk/index.php?
option=com_content&view=section&id=6&Itemid=58
pokuta do výšky 1659 eur hrozí fyzickým osobám a až do 20 000 eur právnickým osobám za nedodržanie nariadenej karantény
ak sa u danej osoby potvrdí ochorenie, úrad bude informovať políciu a danej osobe bude hroziť väzenie v rôznych dĺžkach od jedného až po 10 rokov (Šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby podľa §163 a §164)

⁉️ NA KOHO SA VZŤAHUJE KARANTÉNA ⁉️
Všetci občania Slovenskej republiky, ktorí boli v posledných dňoch v zahraničí, alebo sa teraz vracajú zo zahraničia. Výnimky sú uvedené vyššie.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img