ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

„My nie sme bar, ale kaviareň“ – hovoria majitelia niektorých podnikov v meste. Nepochopili účel nevyhnutných opatrení, alebo ich prioritou sú skutočne len zisky za každú cenu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Koronavírus COVID-19 bol WHO oficiálne vyhlásený na pandémiu.

Po tom, čo Taliansko nezvládlo situáciu v šírení koronavírusu odizolovaním severu krajiny, teda asi 16 miliónov obyvateľov, Taliansko pristúpilo prakticky ku karanténe celého Apeninského poloostrova. Taliani po prvotnom podceňovaní situácie si uvedomili, že zápas s vírusom prehrali a pristúpili k radikálnym opatreniam zákazu, resp. výrazného obmedzenia  pohybu po verejnosti, ktorý dnes už dodržiavajú dobrovoľne. Metropoly ako Rím, Miláno či  Neapol sa stali mestami duchov, ulice sú úplne vyľudnené a ľudia sa na verejnosti pohybujú len v krajných situáciách.

Na Pyrenejskom poloostrove je situácia s koronavírusom veľmi zlá. Problémy má Madrid, ale aj Lombardia, okolie Malagy a pri  3000 oficiálne nakazených osobách, zomrelo cez 80 pacientov. Vláda uvoľnila financie, no jedná sa o boj s časom. Od pondelka zostane doma asi 10 miliónov študentov a budú ďalšie vážne opatrenia pre verejnosť. Nákaza sa nevyhla ani politikom. Uzatvorené sú divadlá, kiná a aj legendárna  Sagrada familia v Barcelone.

Odborníci vyhlasujú, že neočakávajú skoršie vysporiadanie sa s vírusom ako na mesiac a pol, v horšom prípade za dva. Veria však, že sa kolaps nedotkne letnej turistickej sezóny. Španieli rovnako vyhlasujú, že zápas s koronavírusom prehrali a odkazujú nám, aby sme sa z ich chýb poučili a neopakovali ich.

Prísne obmedzenia zaviedla Česká republika, Rakúsko a samozrejme aj Slovensko. Včera Vláda SR vyhlásila mimoriadne opatrenia platné pre celé územie SR.

Zastavená bola prevádzka troch medzinárodných letísk na Slovensku a to Bratislavského, Košického a letiska v Poprade. Na štátne hranice bola dočasne vrátené kontrola pohybu osôb a políciu prítomnú na hraniciach posilnila armáda SR. Na územie Slovenskej republiky sú vpúšťaní iba občania s trvalým, alebo prechodným pobytom v SR a Slováci vracajúci sa domov zo zahraničia.

A od dnešného rána  7:00 hodiny, na základe rozhodnutia krízového štábu a Vlády SR mali byť prijaté  mimoriadne opatrenia, ktoré sme presne publikovali v správe tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/03/12/koronavirus-mimoriadne-opatrenia-krizoveho-stabu/

Pre bežných ľudí boli najdôležitejšími a na prvý pohľad najspozorovateľnejšími tieto:

– Zatvorené budú bary, lyžiarske strediská i wellness centrá a aquaparky.

– Prevádzka obchodných centier cez víkend bude obmedzená (nakúpiť bude možné len potraviny, lieky a drogériu).

Dnes ráno krátko po  08:00 hodine nám už začali telefonovať občania, ktorí upozorňovali na nedodržiavanie nariadení  Vlády SR a Krízového štábu.

Upozornenia smerovali hlavne k otvoreným barom a kaviarňam. V Seredi sa konkrétne jednalo o kaviareň „Retro cafe“ na námestí.

Najskôr sme telefonicky kontaktovali viceprimátora a hovorcu Ľubomíra Veselického (kladne hodnotíme, že pochopil stav a ochotne komunikoval), následne prednostu MsÚ Tibora Krajčoviča a náčelníka MsP  Ladislava Faba. Všetci sú členmi krízového štábu zriadeného Mestom Sereď a všetci rovnako sa zhodli na tom, že bary a kaviarne  na základe vyhlásenia krízového stavu a s ním súvisiacich opatrení musia byť zatvorené. Priamo sme sa pýtali na občanmi označený podnik Retro cafe a všetci traja jasne a zrozumiteľne potvrdili, že aj tento podnik.

– – –

Materiály získané od člena krízového štábu Mesta Sereď, viceprimátora a hovoru Veselického:

K opatreniam mesta Sereď 20200309

04 Záznam zo zasadnutia KŠ

Náčelník MP Fabo nám následne potvrdil, že hliadka MP na mieste zistila, že tento podnik je otvorený a stanovisko majiteľa bolo „oni nie sú barom ale kaviarňou a na nich sa teda nariadenie nevzťahuje“. Ladislav Fabo nás informoval, že ako tento podnik, tak všetky ostatné, ktoré budú povinnosť ignorovať, budú MP po zadokumentovaní bezodkladne nahlásené na Úrad verejného zdravotníctva, resp. kompetentným orgánom na riešenie v zmysle platnej legislatívy.

Z dôvodu objektívneho informovania verejnosti, sme zisťovali, kto vedie predmetný podnik a snažili sme sa telefonicky spojiť s Danielou Matuškovou. Táto mobil nedvíhala, preto sme jej zaslali nasledovnú sporávu  SMS:

Po niekoľkých minútach nás telefonicky kontaktoval  Roman Matuška (zodpovednou osobou má byť on), ktorý ochotne komunikoval a potvrdil svoj názor s tým, že oni sú kaviareň a nie bar a na nich sa povinnosť uzatvoriť prevádzku nevzťahuje. Zároveň argumentoval tým, že je otvorených viac podnikov, ako napr. Coffee Shop Lucy tiež na námestí.

Nie je na médiu, aby toto vyhodnocovalo, ale na kompetentných úradoch. My len dokumentujeme skutočný stav.

Pri ceste mestom sme sa do Matuškom spomenutého baru pozreli osobne. Skutočne bol otvorený aj po 13. tej hodine. Na chodníku pred barom na stoličke za barovým stolíkom sedela zákazníčka. V bare sme si dali výborné espresso a obsluhy sme sa pýtali, či sa nebojí nakazenia koronavírusom a či má vedomosť o opatreniach krízového štábu. Odpovedala že obavy má, no ona má inštrukcie od šéfky a treba sa spojiť s ňou. Mobilné číslo nám ale dať odmietla a odporučila nás na internet. Vedúcu prevádzky sme kontaktovali telefonicky a obratom prišla na prevádzku. Aj ona tvrdila, že sú kaviarňou a predajňou potravín (balená káva) a preto otvorené mať môžu. V rozhovore sme sa pýtali (rovnako ako u R.Matušku) , či nerozmýšľali nad účelom opatrenia krízového štábu – odpoveďou vedúcej kaviarne Coffee Shop Lucy bolo, či obchádzame všetky podniky. Nie, nie sme kontrolný orgán a povedali sme pravdu, že sme si radi dali dobré espresso a že kontrolné orgány si dnes dokážu nedodržanie nariadenia Vlády SR odkontrolovať napr. cez e-kasu a účtenky, ktoré vystavujú. Obsluha ešte poznamenala, že prečo kaviareň navštevujeme, načo sme odpovedali, že my nie sme v karanténe a nariadenia sa vzťahujú na prevádzky, ako je tá ich. Nato vedúca reagovala že zatvárajú. Zaplatili sme účet a ona osobne z chodníka zobrala stolík a stoličky.

Popoludní  bol vyvesený oznam o zatvorení prevádzky aj na Retro cafe.

V meste pravdepodobne väčšina barov a kaviarní zákaz dodržala. Zaujal nás oznam na kaviarni  Albero Rosso na ul. M.R. Štefánika s textom:

„Rešpektujeme rozhodnutie Krízového štábu zriadeného Vládou SR v súvislosti s vyhláseným Mimoriadnym stavom na území Slovenskej republiky. Plne súhlasíme s potrebou maximálneho eliminovania šírenia koronavírusu COVID-19, obmedzením stretávania sa väčšieho počtu ľudí v spoločných priestoroch. Súhlasíme s prijatými a vo vzniknutej situácii logickými obmedzeniami platnými od dnes v záujme toho, aby sme sa čo nasjskôr spoločne opäť všetci a zdraví stretli na dobrej kávičke, kvalitných a chutných zákuskoch a príjemnej spoločnosti v našej kaviarni. Ďakujeme za pochopenie. Tím kaviarne Albero Rosso, Sereď“

Kaviareň Albero Rosso na hlavnej ulici bola po celý deň zatvorená napriek tomu, že záujemcov o posedenie pri káve by bolo viac ako dosť.

Zatvorená bola aj herňa na ul. M.R. Štefánika.

Opätovne sme hovorili s náčelníkom MP Fabom s tým, že kontroly MP vykonáva a vykonávať bude.

– – –

Každý podnikateľ už veľmi dobre vie, že straty vyplývajúce z obmedzení súvisiacich s koronavírusom budú značné. Dokonca dnes ani len netušíme, ako veľké a koho do akej miery postihnú.

Nástup výraznej recesie v hospodárstve až kríza je podľa odborníkov zhruba 90%-tná. Ani v roku 2008 nedošlo k tak výraznému prepadu na burzách. Európske burzy zaznamenali najhoršie výsledky v histórii. Cena ropy na svetových trhoch padá. Firmy sa skutočne desia situácie, že u nich budú čo i len podozrenia na koronavírus, nieto ešte prípady skutočne infikovaných zamestnancov. Problémom pre Slovensko bude obmedzenie výroby či zatvorenie automobiliek na dlhšiu dobu, ale aj iných firiem, nakoľko naša krajina je orientovaná hlavne na export a dá sa predpokladať, že následky pri dlhšom obmedzení výroby budú citeľné a krajinu tak veľmi závislú práve na automobilovom priemysle, by toto mohlo dostať do skutočných ekonomických problémov.

Práve preto je naozaj dôležité každé opatrenie, ktoré reálne šírenie vírusu dokáže obmedziť. Presne ako hovorí oznam na kaviarni v Seredi, ktorý parafrázujeme:Je potrebné akceptovať prijaté opatrenia a logické obmedzenia dnes, aby sme sa čo najskôr spoločne stretli opäť všetci a to zdraví a živí“.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A zas sa pan redaktor spravil trhak 😀 DD … nevyjadrujem sak takto verejne nikdy, no toto mi nedalo uz nekomentovat ….. s pomocou ludi, co nemaju nic ine na robote len sledovat kto, co ako, skym a tak ako aj Koveska viete spravit z malej kvapocky velku kaluz …..

  2. Keď nejaké pozitívum z tejto nešťastnej situácie, tak to že konečne prídeme na to kto je aký charakter a ako asi dodržiava všetky hygienické pokyny a zákony pri prevádzke … pre mňa viem kam neísť, úrady vedia kam ísť

  3. Pán Majko,ak chcete šíriť osvetu, tak nepíšte, že ste si tam dali espresso. Ako uvedomelý občan ste tam mal zozbierať informácie a odísť!!! A ako ďalšie sa chcem opýtať, či v podnikoch ako je Papuča a Ivov dvor máte prevadzkovatelov kamarátov? Lebo aj tieto podniky boli otvorené a nepíšete o nich..

  4. Je nejaky rozdiel medzi kaviarnou,barom,pohostinstvom? Ludia su strasne sprosti,ti co to nezavreli ,aj ti co tam sedia.

  5. Nerozumiem tomu,že niektorí nezodpovední ľudia hľadajú všelijaké skulinky vo vyhlásení mimoriadneho stavu,a myslia si vo svojej gebuli,že im to prejde,lebo majú známosti.Je to krajne nebezpečné pre nás všetkých a mali by ich bez pardonu stíhať.

  6. Takto to dopada, ked sa luza dostane k prachom. Mysli si, ze moze vsetko. Tu asi pomoze az stanne pravo a tychto zmrdov s zmrdky postavit k muru.

  7. K tým zmrdom čo napriek zákazu ktorý platí od piatku mali včera otvorené do neskorých večerných hodín patrí aj krčma Kasíno na Dlhej ulici v Čepeni. Celý deň aj večer tam sedelo kopec štamgastov, ktorí nemohli vydržať bez borovičky a piva. Majiteľ úplne odignoroval zákaz otvorenia. Ak ten zmrd vôbec vydáva bločky, tak si to patričné orgány môžu ľahko overiť.

  8. v Seredi sa k tomu postavila reštaurácia v Seredi na Kúpeľnom námestí zavreli preventívne reštauráciu úplne.

  9. Pán Majko zabudol dodať, že tie opatrenia rovnako nedodržiava ako aj tí ktorých tu pooznačoval, pretože na každé to miesto ťahal zo sebou manželku a jeho maloletého syna s ktorým veselo vysedávali po kaviarňach, Vedome ohrozoval zdravie svojho maloleteho dieťa, ktoré bolo poučené v školskom zariadení ako aj ostatné deti ako sa maju správat a kde sa majú zdržiavať, no jeho rodičia to neakceptuju. a toto píše človek, ktorý ide sám proti sebe svojim správaním a bez povolenia fotí ludí na ulici s rúškom s otázkami prečo ho Majú.
    zaujimalo by ma kde bol za posledné dva týždne tento človek vycestovaný čo neprizna samozrejme, a bude tú šíriť obvinenia. postavte sa do toho davu pred kaufland a tam lievajte tým ovciam rozum do hlavy čoho sa dopúštaju pán Majko.

  10. Ako rýchlo sa ozvala trafená hus!!!Pán Majko je profesionál na cestovanie do krajín o ktorých nesnívame.Boli sme na jeho prednáške o cestovaní pred rokom a jeho výbavu nemá ani na okolí nikto.Keď tu bude radiácia on to vedieť bude a my budeme musieť veriť úradom.Prečítaj si posledný časopis život ty trulo.Jeho oslovujú o rady iný!!!Ako pán Majko napísal v článku oni nie sú v karanténe to podniky porušili opatrenia vlády.Ale aspoň vieme čo sú schopný majitelia urobiť za prachy.A Pomocníček a ten pajzel na štadióne je v poriadku???

  11. Pán Majko, Vy ako zhýralý cestovateľ, známy široko ďaleko by ste mali sedieť S rodinkou doma v karanténe 😉

  12. Toto ma tu na SOL fascinuje. Niekto prusi nariadenie, zakon ci predpis a jebnuta luza sa vrhne na toho, kto na to poukaze. Boze za co trestas tuto krajinu?

  13. “Primatorova” pizzeria do 22:00 !! Môžu len do 20:00 !!

    V Žiline MP nahladuje nekompromisne na Urad verejného zdravotníctva

    Uvidíme či To dokáže nekompromisne aj MP Sered

  14. Prečo to píšete sem treba volať políciu, je to porušenia nariadení vlády počas mimoriadnej situácia … chránťe seba a svoje rodiny s rozumom nie na internete zase

  15. A zatvorili sme kvoli zamestancom a samozrejme aj zakaznikom. Co z toho ked sa vsetci presunuli do podnikov, ktore su otvorene…trafika co predava poldeci v kelimkoch, capovane vino, a pohostinstva / vcera boli otvorene minimalne 4/ . Mali zatvorit vsetky prevadzky a nemuseli vznikat nezhody a nedorozumenia.

  16. Jozef 14. marca 2020, 12:39

    Fascinuje nas Vasa slovna zasoba, pravdepodobne je to slang vo Vasej komunite tak to budeme respektovat.

  17. Ak sa nespamätajú, prevádzkari podnikov tak , namiesto dvoch týždňov až jeden mesiac budú mať zatvorené dva . Čo je lepšie ? Naozaj to stojí za to …

  18. Idete sa tu živiť na tom, ako ste si pochutnali na kávičke v kaviarňach, pri čom ste si istý, že má byť karanténa. Táto karanténa však platí aj pre vás, či nie? Idete sa tu živiť na ľuďoch a píšete články hodné tých najhorších bulvárnych plátkov. Možno ste mali radšej ísť fotiť rady v kauflande a nie chodiť na kávy, tam kde boli sotva 3 ľudia. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Pekná šikana. 🤮

  19. ziadna sikana tu nie je, proste malo byt zavrete a bodka. Niektory podnikatelia nemaju kozu na tvari. Tu pomoze len tvrda represia a nic ine, ludia su neuveritelne sprosty.

  20. Dobrý deň,

    Nemal som záujem sa venovať tomuto článku ale nedá mi nereagovať nakoľko sa jedná o jeden podnik, ktorý podporujeme.

    Je pravda že COVID-19 je postrachom pre všetkých. Nikto to nečakal a ani nevieme aký to bude mať dopad na všetkých ľudí nielen na Slovensku.

    Preto si myslím, že urážky a nenávisť nieje teraz na mieste. Určité podniky pochybili a aj pochybia pokiaľ osveta nebude presnejšia.

    Určité nariadenie neboli presne definované.
    Oficiálne nariadenia boli presnejšie zverejnené až 13.03.2020 počas dňa.
    Ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem.

    Kaviareň Coffee shop – Luci , okamžite ako si overila dané nariadenie zatvorila prevádzku, tiež má doma deti. Nemyslím si, že by tržba bola viac ako zodpovednosť k deťom.

    Mne osobne viac vadí že nemáme rúžka v Lekárniach v Seredi, alebo nám chýba usmernenie ľudí vo veľkých potravinách, možno by sme mali osloviť lokálne krajčírske spoločnosti aby nám ušili rúžka pre zariadenia , ktoré to súrne potrebujú. atd.

    Urážky, nenávisť a ani vybíjanie si určitého capitalu nikomu neprospieva.

    Pekný deň.

  21. Niekto tu spomínal Ivov dvor!!!!!Ja som majiteľka a sme od piatka rana zatvorený!!!!!! Nechápem dotyčného kde mal oči!!Kľudne nech sa mi ozve🙂

  22. Dnes poobede otvorena krcma v campingu,kamenac na Garbiarskej tak isto.Naco je v Seredi MP a statna policia?
    Naco je vedenie mesta ked maju vsetko na haku?A pani podnikatelia zrazu nevedia ake maju povinnosti.

  23. Rúška – Sa hodia do odpadu – koša a tam sa prehrabavaju, vyberaju, odnašaju, predavaju, použivaju a neviem čo ešte… a nakonec sa to vrati z ruška tam – kde sme to nechceli…

    Čo stým…

  24. další gastro “podnikavec” z Perlovky od pondelka ohľasil rozvoz. A ktorý hygienik mu to cez víkend schválil?

  25. Všetci tu vypisujete kto čo porušil a kto má kde otvorené krčmy, reštaurácie atď. Ako to všetci viete? Karanténne opatrenia sa týkajú aj obmedzeného pohybu po vonku. Tak nerozumiem, že si tu niekto dovolí napísať aj do ktorej hodiny bolo otvorené. Ako to viete, keď ste tam „URČITE“ neboli, včetne pána novinára, ktorý len takymito správami vyvoláva konflikty medzi obyvateľmi. To teraz naozaj vsetci potrebujeme.

  26. Niektorí to tu majú riadne pomýlené!Rozvoz obedov je predsa o.k.Vsetci ľudia predsa nemajú karanténu,takže sa pohybujú podľa potreby.Kazdy by mal ale samozrejme zvazit čo je potrebné a čo nie a pohybovať sa čo najmenej.A „Anonym“, je to jednoduché.Pohybovat sa môžeš,ale otvoriť krčmu,reštauráciu a im podobné zariadenie podla mimoriadneho stavu nesmieš.Pochopil si to?

  27. Nemyslím, že je zle upozorňovať. Ale nie takýmto štýlom. Napr. Viacero ludi uviedlo, že bolo oveľa viac prevádzok otvorených – mam pocit, že väčšina ľudí možno bolo len zle informovaných – keď nám prišli sms o koronaviruse mohli prísť aj o tom co všetko obsahuje mimoriadna situácia a ktoré opatrenia sa zaviedli.. Napr.v Bratislave tieto kaviarne a bary kontrolovala polícia, tak prečo to nerobila aj v Seredi? Namiesto toho tam išiel pán Majko na kávičku s rodinou 😃

  28. všetci polemizujeme , čo sa môže a čo nesmie.
    Uvidíme sa 3 dĺžne. Nechcem strašiť ale nedisciplinovanosť, výklad predpisov po svojom, absencia zdravého rozumu nás doženie do záhuby.

  29. Ked uz potrebujes SMS ako sa mas spravat po tom co da deje uz dlho, tak to je koniec. Misis sa zhrcit do stada s ostatnymi a co najuzsi kontakt s hlavne cudzincami. A najlepsie ked ich pozves do senku.

  30. Ked je človek v karantene,mal by sa po vonku pohybovať,čo najmenej,ked nie je v karantene,tak sa môže pohybovať po vonku,koľko chce..pamútám si,že ked vypukla pandemia v Číne,tak naši experti tvrdili,že nosenie rúšok,pandemiu nezastaví,pretože,tie rúška majú účinnosť,asi 10%,teraz,ked začína koronavírus šarapatiť aj u nás,tak naraz sa rúško stalo veľmi účinným a uplne nezmyselne je tvrdenie,že rúška by si mali ľudia šiť aj doma,z bavlny,zo starých plácht a pod…je vidieť,že štát ma zdravie ľudí,úplne na háku,pretože,aspon tie jednorázove rúška mal kupovať už v januári a nie teraz v marci.

  31. Najviac rozsirenou chorobou na celom svete je ludska blbost. Media,internet,socialne siete ju siria rychlostou blesku. No a tak neako je to aj s koronavirusom, Gretkou Thumberg a jej ekoterorismom a podobnymi hovadinami.

  32. Zostaňte doma, ak môžete. Ak chodíte do práce, obchodu noste rúško. Ak ste ho nekúpili v lekárni, vyrobte si ho sami, alebo si aspoň uviažte šatku, šál, držte si vreckovku na nose. Rúška sú účinné, pretože vírusy sú buď prichytené na baktériách alebo v kvapôčkach vody a tie už rúško zachytí. Takže RÚŠKO NIE JE HANBA !!! Hanba je rúško nenosiť ! Hanba za to, že ohrozujete celú fungovanie spoločnosti a hlavne zdravotníctva.

  33. Doteraz poväčšine „vysvetľovali“ pandémiu okolo COVID19 politici. Môžu si to dovoliť, lebo majú oveľa jednoduchší prístup do médií ako iní, aby šírili svoje diletantské vedomosti na túto tému.
    Prekvapujúco odpolitizovaný bol obsah dnešnej relácie „Na telo“ v Markíze. Ešte 2 – 3 dni dozadu nebolo ešte takmer nič počuť o epidémii COVID19 v Španielsku. Dnes sú to až hrozivé čísla. Podľa agentúry AFP vydala Španielska vláda v sobotu v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu zákaz obyvateľom opúšťať svoje domovy s výnimkou chodenia do zamestnania alebo nakupovania základných zásob. Porovnajte si to s vyjadreniami obhajcov otvorenej Retrocafé.
    To čo odznelo v spomínanej relácii TV Markíza má svoj racionálny a vedecký podklad. Preto príspevky niektorých diskutujúcich pod týmto článkom vnímam ako by ich písali u Holicu alebo v Kasíne.
    Ale uznávam, že každý má právo vyjadriť svoj názor. Horšie by to však už bolo aj ho obhájiť racionálnymi argumentami.

  34. Originál rúška majú vnútornu stranu impregnovanú,aby sa tam zachytili vírusy v kvapôčkách,nosiť,či vyrábať podomácky urobené rúška majú taký účinnok ako gumová maska v Černobyle..a hanba je to,že politici sa nás snažia presvedčiť,že nám pomôže aj nosenie vreckovky…svätá to prostota..

  35. Gulak 15. marca 2020, 15:59
    z vyjadrenia Pelegríniho v STV sa dalo vyrozumieť, že dosluhujúca vláda robí všetko preto, aby boli ochranné rúšky k dispozícii čo najskôr hlavne po tom, ako zlyhala už nakontrahovaná dodávka z Nemecka. Všetko nejaký čas trvá. Aj dodávka z vlastných zdrojov. To len v Česku platí pre nedočkavcov ono známe „hop na krávu a je tele“. Prepáč, ale ako inakšie ti to vysvetliť?

  36. Lenže tieto rúška mala zhánať už začiatkom roka,nie za päť minut dvanásť..asi tak..a tieto rúška majú schopnosť chranenia tak 3 hodiny,to nie je môj výplod,to sú vyjadrenia záchranárov,potom ich treba vyhodiť,nie oprať..v Singapure a iných veľkých mestách nastáva problem,že denne sa ich minie pár milionov,treba si pozrieť you tube,kde sú zábery milionov vyhodených jednorázových rúšok..

  37. ty tupelo, aj citas co zdielas?
    „ide o obchodnú transakciu medzi lokálnou vládou Cangzhou a výrobcami zdravotníckeho materiálu z Európy, avšak slovenské spoločnosti si nenaúčtovali náklady na zozbieranie a zabezpečenie tovaru zo štátov EÚ a východnej Európy.“
    islo o pomoc, presne taku istu, ako potrebujeme my teraz.

  38. Jozef mýliš sa, tu pomoc sme 7. februára potrebovali my, lebo ani vtedy a ani teraz nemáme presne toto a chýba to zdravotníckemu personálu, obsluhe v predajniach, pýtajú ich pekári. Nevieme to nikde kúpiť. Články v mediach z toho obdobia spomínajú podnikatelov E.Š. mečiarov oligarcha, business, obchod, peniaze, zisk, vplyv…..o tom čo a koľko tam vošlo do toho lietadla je zbytočne diskutovať.

  39. Nie nemyllim sa, su na Sk desiatky firiem, ktore su ochotne a schopne hned vyrabat – sit aj specialne ruska. Dokazali by zasobovat okamzite, ale… aj teraz ked je vynimocna situacia tu saskuju idioti s certifikaciami a roznymi sutazami a obstaravanim.

  40. Dnes celý deň otvorená na Kúpeľnom námestí maloobchodná prevádzka, ktorá nepatrí do zoznamu povolených prevádzok.

  41. Boli to Záhradkárskej potreby, a treba nahlasovať na úrady, už len teraz mi treba sadiť a robiť jarný postrek stromov

  42. záhradkárstvo má byť zatvorené… výhovorka že oni predávajú aj drogériu je mimo reality, to by mohli byť otvorené všetky prevádzky kde sa predáva menšia drogéria, papierníctva a pod. Borovičková zaplače ked jej naparia 20.000 pokutu… a to sľubil Pelegríny!!!

  43. Nebol by som si tak isty. Okrem tej „drogerie“ staci mat v ponuke vrece granul pre zajacov, co taketo obchody mavaju.

  44. Bolo by dobre ak toto skonci urobit tabulu hyenizmu aby ludia vedeli ktori tzv. podnikatelia su bez koze na tvari a za 5 eur su schopni ohrozit populaciu

  45. Smeracke hyeny od noveho roku srali na celý kolonavírus,čiže srali na ľudí a teraz tu šaškuju ,aby ľudia nosili rúška,šili si rúška…tomu snad nikto nemôže veriť,že obyčajné rúško z lekárne,či rúško ušite doma,zachytí vírus…ak sa tu vírus začne množiť,žiadne takéto pochybne rúška nás neochrania,ked sa tu začnú zvyšovať počty infikovaných ľudí,tak to bude dôsledok nedostatočnej ochrany ľudi,nefunkčnými rúškami,tiež sa tu aj schválne málo testuje,aby boli počty infikovaných ľudí,čo najmenšie..

  46. Opatrenia meškajú dobrý mesiac. Bohužiaľ. A to ešte spočiatku vraj rúška vás nechránia a teraz zas noste rúška. Každý deň inak. Ale každý deň robiť tlačové besedy na to ich je. Správa štátnych hmotných rezerv nula bodov. Nemocnice nepripravené. Chýbajú základné hygienické potreby. Kurva fix. Banánová republika v plnej nahote.

  47. Vám jeeeebeeee.Agresivny hnusni sprostí arogantni hajzli,Aj z tohoto sa snažíte vydolovať politický kapitál.Som zvedavý ako dlho sa budete ešte vyhovárať na smer.Pocitam že až do nových volieb.To Vám nevadí že pravda je taká že všade v Európe je to ešte horšie,Ste hyeny a hyeny zostanete,teraz ide ľuďom o život,nie o vaše nenávistné zvyklosti,ktorých sa asi do smrti nezbavíte.

  48. Jebnutý budeš Ty…smeraci tu vládli 12 rokov a bolo ich psiou povinnosťou zabezpečiť,aby aspon tie nefunkčne rúška boli pre každeho obyvateľa..asi tak..hyeny sú tí,čo tu 12 rokov srali na to…

  49. Izrael kvôli koronavíruse uvoľnil špionážny satelit,ktorý indentifikuje ľudí prichádzajucich zo zahraničia,vláda tak má pod kontrolou každeho prichádzajuceho,na nete je voľne prístupná mapa,ktorá presne ukazuje,kde sa teraz tí ľudia nachádzaju a takisto aj ľudia,ktorí neboli v zahraničí vidia.kde sa tí ľudia nachádzali,nachádzaju a môžu si sami zistiť,či sa nahodou nepohybovali v oblasti,kde sa pohybovali ľudia prichádzajucich zo zahraničia..to je komentár českeho spravodajcu,pracujuceho v Izraeli..

  50. Josef, to si naozaj taký blbý? Nevidíš si na špičku nosa? Minule sa mi dostala do uší suma, ktorá bola predmetom dedičstva po prašivcovi, ktorý roky parazitoval na zdravotníctve. Skoro som dostal infarkt. To číslo má toľko núl, že naposledy som toľko núl napísal ešte na základnej škole. K tomu si prirátaj Počiatkovu vilu na francúzskej riviére a zisky finančnej skupiny, ktorá vykráda zdravotníctvo. Tam sú naše pojebané rúška a úroveň zdravotníctva. Čo ešte nechápeš?

  51. Anonym,hlavne že Ty si to číslo zistil,mne je to úplne fuk Vaše konšpirácie,ľudia majú inakšie starosti.Ze sa s Vami vôbec zaoberám.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img