ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

SNS-ákov ministri v base za nástenkový tender neodradili. Sila moci a peňazí je väčšia ako strach?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyzerá to tak, že SNS tradíciu neporušila a po neúspechu strany vo voľbách do NR SR spôsobeného aj  tragikomickým pôsobením a vystupovaním jej predsedu na verejnosti, v rezortoch spadajúcich práve pod nominantov SNS zostanú ďalšie kauzy. Akoby sa z tzv. „nástenkového tendra“ svojich nominantov na navyšších postoch v štátnej exekutíve SNS nepoučila. A to dvaja z nich skončili v base…

Takéto odhalenia na svojom FB profile publikoval Tomáš Tistan:

Tomas Tistan
3. februára ·  2020

Páči sa vám cena 15 € za m2 za pozemok vo Vysokých Tatrách?? Slovenská národná strana sa s tým tesne pred voľbami nemazná.

Horezza, 100% akciovka rezortu obrany, predala za takúto cenu 15 € !!! pozemok v Tatranských Matliaroch, 1,5 km od zjazdoviek v Tatranskej Lomnici.

Áno, nie je síce stavebný, ale je v intraviláne mesta hneď vedľa jednej bytovky, k stavebnému pozemku je teda kratučká cestička. Bežná trhová cena pozemkov v intraviláne je teraz 150 eur. Horezza podľa všetkého v susedstve predala aj iný stavebný pozemok s možnosťou stavať okamžite, zmluva ale podpísaná pravdepodobne zatiaľ nebola a cenu nevieme. Radšej ju ale podľa štandardov rezortov SNS netipujem ….

Keď sa ponúka prebytočný majetok štátu, štát ho „inzeruje“ na webe Ropky. Horezza ponuku na predaj ale zverejnila iba na svojom webe granithotels.sk, na podstránke, podľa všetkého len na pár dní. Na čo by sa o rozprávkovej cene 15 € malo dozvedieť čo najviac ľudí? Nástenková DNA u nich stále žije.

Aj za vyššiu cenu by ho podľa mňa kúpilo mesto Vysoké Tatry, napríklad na stavbu nájomnej bytovky. Počet žiadateľov o nájomné byty, ktoré sa práve dokončujú v Tatranskej Lomnici stále dvojnásobne prekračuje dokončované byty, a to sa dokončia dve bytovky! Mestu Vysoké Tatry spadol počet obyvateľov za posledné roky z 5 000 na súčasných 3 800. Tu ale štát predá niekomu pozemok o výmere 2 800 m2 za 15 €! m2. Alebo ho mesto mohlo použiť na stavbu tak potrebného záchytného parkoviska, teda oba možné účely vo verejnom záujme. Kvôli takýmto verejnoprospešným projektom by štát na predaj svojho majetku mal upozorňovať inak.

Veľmi si želám, aby SNS mala vo voľbách 4,9 % ….

PS: Inak, meno kupca pozemku sa zhoduje s menom osoby, ktorá v Tatranských Matliaroch vlastní elektrotransformáror a obyvateľom bytoviek komplikuje riešenia pri dobudovaní prípojok.

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4426862&l=skP%C3%A1%C4%8Di&fbclid=IwAR0SpDvELvI1Nd9d2J67bg4-ebseHMcS9bLBwUmFJUpBVI3ynGEhpfllokw

Zdroj: FB

AKTUALIZOVANÉ:

Zimný výpredaj pozemkov v Tatrách za akciové ceny pokračuje. Tento raz už aj stavebných, za cca 45/m2 znova v Tatranských Matliaroch, aj v Tatranských Zruboch. Nech cenu a spôsob predaja každý posúdi sám.

Som rád, že SNS sa nedostala do parlamentu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. AKTUALIZOVANÉ:
    Tomas Tistan
    4 h ·

    Zimný výpredaj pozemkov v Tatrách za akciové ceny pokračuje. Tento raz už aj stavebných, za cca 45/m2 znova v Tatranských Matliaroch, aj v Tatranských Zruboch. Nech cenu a spôsob predaja každý posúdi sám. Som rád, že SNS sa nedostala do parlamentu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img