ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Všade tam, kde ide o právo, musí ísť o princíp.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V ostatných desiatkach hodín sa v mojej schránke množia správy, v ktorých ich odosielatelia tvrdia, že buď nebol v nejakom malom okrsku – typicky ide o malé obce – priipočítaný preferenčný krúžok, takže hoci sú si istí, že volili konkrétne hnutie, či stranu a konkrétneho kandidáta, svieti na mieste jeho výsledkov v okrsku nula.

Čo je však oveľa horšie, v niektorých prípadoch tvrdia, podložiac toto tvrdenie fotografiou volebného lístka konkrétnej strany, je fakt, že ani v takom prípade sa ich hlas nezohľadnil a nezapočítal; jednoducho v okrsku, v ktorom sú si istí, že nimi volenej strane dali svoj hlas, zápisnica o voľbách tvrdí opak – a opäť svieti vo “výsledkovej listine” nula. Znamenalo by to, že ich voličský hlas jednoducho zmizol. V prípade voľby zo zahraničia sú podozrenia ešte výrazne väčšie.

Tých prípadov je na môj vkus priveľa aj v širšom okolí a hoci sa prevažne týkajú koalície PS / SPOLU, ktorej významná časť členov je na môj vkus príliš naľavo, ide o princíp. Ak je takto silné podozrenie, že došlo k úmyselnému, alebo neúmyselnému zmanipulovaniu výsledkov volieb, tak nie je možné vylúčiť, že táto koalícia vypadla z parlamentu neprávom, nezapočítaním hlasov v niektorých volebných okrskoch. Vzhľadom na mizerné čísla je jej výsledok beztak debaklom a personálne konzekvencie, ktoré voči sebe vyvodili Truban s Beblavým sú úplne namieste. Pokiaľ však týmto ľuďom neprávom upreli miesto v parlamente, išlo by o neprijateľnú situáciu.

Čo môžeme stratiť a čo získať prepočítaním hlasov?

Ak k manipulácii došlo, dôjde k náprave krivdy a v parlamente možno pribudne ďalší subjekt, s ktorým bude treba počítať.

Ak k nej nedošlo, prídu ľudia ktorí neveria systému o možnosť šermovať podozreniami z toho, že voľby na Slovensku nie sú spravodlivé.

O niekoľko dní budú skartované všetky volebné lístky a šanca, že sa dozvieme pravdu navždy zmizne. Podajte podnet na prepočítanie hlasov, dlžíte to krajine, voličom a v poslednom rade aj sebe samým. Irena Bihariová prosím, nenechaj to tak. Spindoktorov, ktorí vás odhovárali od tohto kroku ste sa napočúvali už dosť a priviedli vás tam, kde ste dnes. Mimo parlamentu. Pokaziť tým nič nemôžete, vaši priaznivci to od vás čakajú a nepriatelia si o vás budú aj tak myslieť len najhoršie. Môžete však na druhý pokus získať šancu podieľať sa na správe vecí verejných.

Osobné post scriptum: píšem tento status napriek mizernej osobnej skúsenosti s niektorými členmi tejto koalície a tiež navzdory tomu, že o mne generálny sekretár strany SPOLU preukázateľne šíril lživé informácie, pričom ani po osobnom upozornení Miroslava Beblavého nedošlo k náprave. To si však budem riešiť inou cestou a inými prostriedkami a rozhodne neuprednostním osobné animozity pred vyšším záujmom. Neverím, že s kontrolou spravodlivosti výsledkov volieb môže mať akýkoľvek problém ktorýkoľvek z mojich konzervatívnych priateľov.

Fotka Radovana Bránika.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo sa tak ponáhľajú skartovať volebné lístky? Čoho sa obávajú, že sa ozývajú hlasy, že nebolo všetko v poriadku? Nech nechajú čas na overovanie!

  2. Pre volebnú dokumentáciu z týchto volieb je stanovená lehota uloženia dva roky. Ukladajú sa na príslušnej obci.
    Skoršej skartácii podliehajú iba nevyužité lístky, ktoré sa tento rok po prvý krát museli vhadzovať do zapečatenej schránky. Samozrejme, nikto nemôže zaručiť, že volič za plentou si nejaké lístky nestrčil do trenírok a neodniesol domov.
    Takže dôležité sú iba použité lístky. Tie sa ukladajú obci na dva roky.
    Celkom určite nebudú za niekoľko dní skartované všetky volebné lístky. To nie je problém.
    Iná otázka je lehota na podanie ústavnej sťažnosti…

  3. ..rozmyslam, ze kto to tu vlastne riadi.
    zly sereš dostal liberalku na hrad, spolu so zlymi mediami poskladal turbanovcov – pisali o tom dobre media – a zrazu dosli ti „druhi“ este zlejsi a vygumovali volebne kruzky. Tak ako to vlastne je?

  4. Tak ci onak v dnesnej IT dobe takto primitivne hlasovat je bud zamerné alebo tupé. Volic ci nemoze nahodne odkonrolovat svoj hlas. Každý volic ma dostat pri volbach nahodne vygenerovany kod pre jeho volbu ktory si ked bude mat zaujem bude vediet online najst ci bol spravne prideleny tam kde bola jeho volba. Takto je to len nekontrolovatelna a manipulovatelna fraska na volica.

  5. Tiež to tvrdím a s mensou znalosťou it si myslím ze to není ani taký veľký problém pripraviť
    Takže bud by ten systém stal milióny, alebo je to takto zámerne 😀, asi kvôli it negramot, ktorí by mali problém prihlásiť sa (samozrejme menšina). Ironic

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img